Exportní potenciál ve výši 47 mil. Kč si firmy přivezly z AquaTherm Baku

Publikováno:
26.10.2023
Autor:
Odbor podpory exportu

15. ročníku mezinárodního veletrhu Aquatherm se v ázerbájdžánském Baku ve dnech 19. - 21. října 2023 zúčastnilo na 400 vystavovatelů z 20 zemí.


V letošním roce byla formou oficiální účasti podpořené Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR poprvé zastoupena také Česká republika. V českém národním pavilonu se představilo 6 společností podnikajících v sektoru hospodaření s vodou - ABO valve, s.r.o,; HP trend,s.r.o.; IN-EKO TEAM, s.r.o, Kubíček VHS, s.r.o,; Minib, a.s.; a Thermona, spol. s r.o., které jednaly s takřka stovkou potenciálních obchodních partnerů nejen z Ázerbájdžánu, ale i dalších států regionu. Pro Ázerbájdžán samotný patří voda a hospodaření s ní k národním prioritám, stejně tak stavebnictví.

Uvedené firmy jednaly s téměř stovkou potenciálních obchodních partnerů. Odhadovaná výše kontraktace by mohla během následujících tří let dosáhnout 47 mil. Kč. Je tu však potenciál až na dvojnásobné dodávky do tohoto teritoria z hlediska finančního objemu.

Zúčastněné společnosti projevily při jednáních se zástupci Velvyslanectví ČR v Baku a Ministerstva průmyslu a obchodu zájem o jejich další prezentaci v Ázerbájdžánu a jeho regionech v rámci obchodní mise. Její formát bude projednán mezi MPO, Velvyslanectvím ČR v Baku a zahraniční kanceláří CzechTrade v Baku v nejbližších týdnech, tak aby byla pro české účastníky co nejvíce efektivní.

Petr Basler, exportní manažer společnosti Kubíček VHS, s.r.o., se k veletrhu vyjádřil takto: „Veletrhu AquaTherm Baku 2023 se firma KUBÍČEK zúčastnila s cílem presentovat svoje výrobky potencionálním partnerům. Na veletrhu jsme se setkali s několika partnery, cca 5 má předpoklad pro pokračování spolupráce. Neméně důležité bylo jednání s partnery z Ázerbájdžánu. Zde jsme upřesňovali zadání nabídky, která byla výsledkem našich samostatných návštěv v Ázerbájdžánu před touto akcí.
Pan Sedláček, velvyslanec české ambasády v Baku, přislíbil pomoc při organizaci dalších jednání v mezinárodním formátu na ambasádě, nebo u zákazníka. Oceňuji velmi ochotný a konstruktivní přístup k pomoci.“

„V Baku jsme se setkali s řadou firem, které se staly našimi potenciálními obchodními partnery. Česká oficiální účast podpořená MPO přilákala pozornost i těch návštěvníků, kteří si s předstihem našli náš produkt a cíleně nás vyhledali. Přivezli jsme si, věříme, perspektivní poptávky a objektivně jsme rozšířili zahraniční klientelu,“ uvedla Lenka Gacíková, obchodní ředitelka společnosti HP trend, s.r.o.

„Společnost Thermona spol. s r.o. využila své účasti zejména k posílení své značky na ázerbajdžánském trhu. Díky geografické poloze Ázerbájdžánu je na trhu zastoupeno více než padesát značek kotlů vyráběných v Evropě, ale i v Číně a Koreji. Díky spolupráci s místní společností se nám daří se v této konkurenci prosadit, i díky dobrému jménu České republiky, odkud pochází kvalitní výrobky,“ uvedl jednatel společnosti Marek Nováček.


Galerie



Zařazenočt 26.10.2023 15:10:00
ZdrojMPO.cz - ZO
Originálmpo.cz/cz/zahranicni-obchod/podpora-exportu/vystavy-veletrhy/2023/-exportni-potencial-ve-vysi-47-mil...
AutorOdbor podpory exportu
guid269751

Související témata

COVID 19 - koronavirus


Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V