Oranžové kolo Nadace ČEZ vyneslo pro obdarované organizace více než sto tisíc korun, zasloužili se o to i Barbora Strýcová a Jaromír Jágr

24. 9. 2023

Udržitelný rozvoj a ESG Charita a sponzoring

Oranžové kolo Nadace ČEZ vyneslo pro obdarované organizace více než sto tisíc korun, zasloužili se o to i Barbora Strýcová a Jaromír Jágr

Plzeň - Čtvrtý ročník dvoudenního hudebně-divadelního festivalu Energie pro kulturu přivezl do Plzně během 22. a 23. září nejen zajímavý multižánrový hudební a divadelní program pro všechny generace, ale i sobotní charitativní Oranžové kolo Nadace ČEZ. Každý tak mohl svou minutovou jízdou prospět dobré věci. Finálové jízdy přitom byly hned dvě. Tu první absolvovaly zástupkyně obdarovaných organizací, jimiž byly Základní škola Dobřany a Občanské sdružení ProCit. Druhá, a tudíž definitivně poslední, pak proběhla v režii hvězdného sportovního dua – tenistky Barbory Strýcové a hokejisty Jaromíra Jágra. I díky jim byla mezi obě organizace přerozdělena celková částka ve výši 101 275 korun, což obnášelo 134 jízd s 268 jezdci.

Základní škola Dobřany zabezpečuje základní vzdělávání nejen pro místní děti, ale ze spádových obcí Vstiš a Nová Ves. Součástí školy jsou i speciální třídy při Psychiatrické nemocnici Dobřany, v nichž probíhá výuka pacientů dětského oddělení. Po nezbytném legislativním kroku, jímž je schválení převzetí daru zřizovatelem, tedy městem Dobřany, by vedení školy rádo použilo částku ve výši 50 648 korun právě ve prospěch žáků těchto speciálních tříd a jejich školního klubu.

„Speciálních tříd máme celkem šest. V každé může být maximálně osm dětí. Jsou to vlastně malotřídky, neboť podle aktuálního počtu a věku dětských pacientů je i více ročníků v jedné třídě. Vysportované body, které Nadace ČEZ přemění na reálnou finanční částku, bychom rádi použili na pořízení interaktivních pomůcek, sloužících k výuce i volnočasovým aktivitám ve školním klubu,“ uvedla během poděkování Naděžda Turková, vedoucí učitelka speciálních tříd při Psychiatrické nemocnici Dobřany.

Občanské sdružení ProCit, z.s., nabízí celou řadu sociálně aktivizačních služeb pro děti s PAS ve věku od 1 do 26 let a jejich rodiny. Klientům poskytuje výchovné, vzdělávací, aktivizační a sociálně-terapeutické činnosti, konzultace a diagnostiku. Zajišťuje i volnočasové aktivity pro děti s PAS, jednodenní zážitkové programy, vzdělávací a sportovně relaxační víkendové a týdenní pobyty, příměstské tábory. Pořádá také workshopy, besedy, semináře a kurzy týkají se problematiky PAS.

„Příspěvek použijeme na podporu volnočasových aktivit dětí s autismem. Největší podpora spočívá ve skutečnosti, že rodiče díky této službě mají při jinak nepřetržité a náročné péči o nemocné děti čas pro sebe. Snažíme se tak podporovat psychohygienu rodičů, ale i rozvíjet sociální dovednosti jejich dětí. Aktivity jsou určeny pro veřejnost, respektive pro děti s poruchou autistického spektra. Do programu je aktuálně zapojeno v rámci naší organizace 267 rodin z celého Plzeňského kraje. Všem, kteří se zasloužili o tak krásnou částku ve výši 50 527 korun moc děkujeme,“ řekla během převzetí symbolického šeku Irena Vítovcová, předsedkyně sdružení.

I když během obou dnů Energie pro kulturu, jehož generálním partnerem je Skupina ČEZ, vystupovali na plzeňském Náměstí Republiky umělci zvučných jmen a na své si přišli děti i dospělí, největší pozornost (a absolutně všech) vyvolala sobotní přítomnost hokejového mistra, který vyhrál všechny tři hlavní soutěže- Stanley Cup, olympijské hry a mistroství světa a tenisové wimbledonské vítězky, která byla v letech 2019-2020 i světovou jedničkou ve čtyřhře. Jaromír Jágr a Barbora Strýcová nejdříve usedli na oranžové handbike, aby svou minutovou jízdou uzavřeli charitativní Oranžové kolo Nadace ČEZ, a následně je čekala autogramiáda v Energy zóně. Jejich sportovní zápolení sledoval za silného povzbuzování obou početný dav a na fotografie s podpisy (včetně společných foto) pak stála fronta přes půlku náměstí.

„Oba jsme si to velmi užili, myslím tím jízdu na Oranžovém kole. Už jsme si to předtím jednou vyzkoušeli a není to vůbec jednoduché. Ruční jízda na handbike je mnohem těžší než šlapaní na klasickém kole. Na druhou stranu taková jízda všem ukáže, jaké to je, mít handicap a přitom se v životě nevzdávat. A je super, že s tímto nápadem Nadace ČEZ přišla, takže každý si má možnost vyzkoušet, co mu jeho fyzička dovolí, dá do toho vše, vyjede co nejvíce bodů a tím i peněz pro obdarované organizace. Je super, že lidem není osud druhých lhostejný a do jízd se tak zapojují všichni napříč všemi generacemi. Pochopitelně jsme rádi, že jsme tak trochu malinko mohli přispět do mlýna i my,“ řekla za oba Barbora Strýcová za souhlasného přikyvování Jaromíra Jágra.

Ota Schnepp , mluvčí Skupiny ČEZ pro severozápadní a střední Čechy


Zařazenone 24.09.2023 05:09:00
ZdrojČEZ - Tiskové zprávy
Originálcez.cz/cs/pro-media/tiskove-zpravy/oranzove-kolo-nadace-cez-vyneslo-pro-obdarovane-organizace-vice-n...

Související témata

Město Plzeň | KOVOPETROL PLZEŇ | Plzeň | Škoda plzeň
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V