mzv.cz (MZv ČR)
Export  |  18.01.2023 16:50:00

Česká designová světla zazářila v Mexiku

Česká designová světla zazářila v Mexiku

18.01.2023 / 16:11 | Aktualizováno: 18.01.2023 / 16:50

Česká designová světla společností Bomma, Brokis a Lasvit zazářila na čtvrtém ročníku prestižní přehlídky Maison Diez v Mexico City. Projekt, který představuje to nejlepší ze světové produkce na poli unikátních a designových osvětlení, je pojatý jako dočasná site-specific galerie a nabízí zážitek světla prostřednictvím umělecké prezentace děl se speciálními efekty. Výstava je v Mexico City volně přístupná veřejnosti do 31. března 2023.

Každý ročník této prestižní přehlídky je unikátní, je koncipován jako dočasná galerie v pokaždé jiných historicky či architektonicky výjimečných objektech. To spolu s tím nejlepším, co aktuálně světový trh v umělecky pojatém osvětlení nabízí, slibuje jeho návštěvníkům nezapomenutelný zážitek.

Tradiční historický dům mexické metropole ve čtvrti San Miguel Chapultepec letos rozsvítilo na 50 nejprestižnějších světových značek designového osvětlení, mezi nimi i tři úspěšné české firmy: Bomma, Brokis a Lasvit.

Kurátor akce, společnost Maison Diez, prostor na několik týdnů otevírá široké veřejnosti, hlavním cílem je ale představení toho nejlepšího z aktuální nabídky soukromé i firemní klientele. Instalace těchto osvětlení v Mexiku nezdobí jen foyer bankovních domů a hotelů, stále častěji se dostává coby umělecký objekt i do soukromých sbírek. Během výstavy tak showroom navštíví desítky interiérových architektů a designerů z Mexika i regionu, kteří na české produkci oceňují originalitu a moderní design, který se snoubí s tradičním řemeslným zpracováním a oddaností kvalitě.

Česká firma Bomma na výstavě představila své unikátní umělecké dílo Metamorphosis, které se skládá z 50 samostatných světel v kombinaci čiré, kouřové a jantarové barvy. Kolekce křišťálových světel pochází od českého designéra Ronyho Plesla a vznikla ve spolupráci sesterských sklářských značek Bomma a Rückl. Dále zde Bomma prezentuje svá světla Blimp, která se vyznačují inovativním provedením a moderními technologiemi.

Bomma

Bomma

Bomma

Bomma

Janštejnská firma Brokis tvoří designová interiérová osvětlení navržená uznávanými českými i zahraničními designéry. Společnost kombinuje tradiční ručně foukané sklo s dalšími materiály, jako je dřevo nebo ručně opracovaný kov. V Mexiku společnost Brokis představila jedinečná venkovní světla Dome Nomad a lampy na knotovém zavěšení.

Brokis v Mexico City

Brokis v Mexico City

A konečně poslední z trojice českých designérských a sklářských dílen, světově známá společnost Lasvit v Mexiku představuje kolekci závěsných svítidel Spacey od designéra Lukáše Nováka. Svítidla jsou vytvořena starou techniku zvanou „lithyan“ a vypadají jako planety ve vesmíru. Technika lityanu byla vynalezena téměř před 200 lety v Novém Boru a právě Novák tuto techniku znovuvzkřísil.

Maison Diez v Mexico City

Maison Diez v Mexico City

Výstava Maison Diez v Mexico City

Výstava Maison Diez v Mexico City

Výstava Maison Diez v Mexico City

Výstava Maison Diez v Mexico City

Výstava Maison Diez v Mexico City

Výstava Maison Diez v Mexico City

Brokis v Mexico City

Brokis v Mexico City

Výstava Maison Diez v Mexico City

Výstava Maison Diez v Mexico City

 








?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688