Účast podnikatelské a vědecké mise na zahájení Českého Národního Dne na EXPO 2020

Účast podnikatelské a vědecké mise na zahájení Českého Národního Dne na EXPO 2020

04.04.2022 / 13:14 | Aktualizováno: 04.04.2022 / 13:23

V Národní Den na EXPO 2020 byla ze strany Spojených arabských emirátů poskytnuta maximální podpora, ale také očekávaná účast na bilaterálních jednání vládní úrovně. Součástí oficiální české delegace, vedené předsedkyní PS P ČR pí Markétou Pekarovou Adamovou byla i podnikatelská a vědecká mise v rámci projektu na podporu ekonomické diplomacie PROPED.

EXPO 2020 bylo vnímáno a propagováno emirátskou stranou jako výjimečná událost nejvyšší vážnosti a důležitosti. Každý z vystavujících států měl během trvání výstavy určen svůj národní den a v tento den měl možnost prezentovat sebe, svojí kulturu a vizi budoucnosti celému EXPO. Česká republika se pro svůj národní den vybrala datum 21.3 a podle něj pojmenoval Český pavilon Czech Spring. V tento den byla ze strany Spojených arabských emirátů poskytnuta maximální podpora, ale také očekávaná účast na bilaterálních jednání vládní úrovně. Součástí oficiální české delegace, vedené předsedkyní PS P ČR pí Markétou Pekarovou Adamovou byla i podnikatelská a vědecká mise v rámci projektu na podporu ekonomické diplomacie PROPED.

Dne 20.3.2022 v prostorách hotelu Conrad Dubaj proběhlo setkání předsedkyně PS P ČR se členy podnikatelské mise HK ČR, Asociace AKU-BAT a mise R&D. Setkání proběhlo formou pracovní večeře, během které se účastníci mise měli možnost setkat s místními partnery Czech Business Council, Czech Trade a ZÚ Adu Dhabi.

Hlavní program začal dne 21.3.2022, kdy se podnikatelská část mise zúčastnila slavnostního zahájení Českého Národního Dne na EXPO 2022, a po kterém následovaly individuální bilaterální jednání. V odpoledních hodinách v rámci Country Business Briefingu proběhla konference v prostorách Business Connect Centre na EXPO 2020 s názvem “New challenges for energy, smart energy & clean mobility solutions“. V prvním bloku konference prezentovali členové Asociace AKU-BAT novinky v energetickém průmyslu. Témata se týkala příležitostí a výzev v oblasti fotovoltaiky, akumulace energií z OZE, výroby „zeleného“ vodíku, rozvoj OZE, elektromobility a snižování uhlíkové stopy ve spojení s chytrými budovami a jejich digitalizací. Zvláštním tématem pak byla oblast moderního teplárenství v ČR a jeho budoucnost. V druhém bloku konference proběhl round table se členy delegace a místními partnery. Obě akce zahajovala úvodním slovem předsedkyně PS P ČR Markéta Pekarová Adamová, velvyslanec ČR v Abu Dhabi Jiří Slavík a viceprezident HK ČR Michal Štefl.

Nedílnou součásti mise byla také účast reprezentantů českého R&D. Zastoupeno bylo centrum BIOCEV, jakožto významné vědecko výzkumné centrum evropské úrovně v oblasti biotechnologie a biomedicíny a 1. lékařská fakulta UK v Praze, která v rámci mise podepsala Dohodu o porozumění s emirátským College of Medicine UAE University Al Ain. Napomohla tak k dalšímu rozvoji spolupráce mezi Spojenými arabskými emiráty a Českou republikou. Slavnostnímu podpisu přihlížela i předsedkyně akademie věd ČR.



Zařazenopo 04.04.2022 15:04:00
ZdrojMZv ČR v Abú Dhabí
Originálmzv.cz/abudhabi/cz/obchod_a_ekonomika/-zastupitelske_urady-abudhabi-publish-cz-obchod_a_ekonomika-uc...
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V