ŠKODA AUTO přebírá celosvětovou odpovědnost za globální platformu MQB-A0 koncernu Volkswagen

“Převzetím odpovědnosti za globální platformu MQB-A0 zodpovídá společnost ŠKODA AUTO poprvé za celosvětový vývoj platformy. Vkládáme do něj svou odbornost v oblasti vývoje, přebíráme ještě větší odpovědnost v koncernu Volkswagen a zároveň upevňujeme pozici sídla společnosti ŠKODA AUTO coby důležité evropské lokality vývoje pro koncern. Jsem přesvědčen, že na základě globální platformy MQB-A0 se nám podaří získat spoustu nových zákazníků a posílíme postavení koncernu ve vstupních segmentech.”


Thomas Schäfer, předseda představenstva společnosti ŠKODA AUTO

“Díky naší rozsáhlé strategii platforem dosáhneme úspor z rozsahu, jejichž prostřednictvím budeme moci zákazníkům po celém světě nabízet moderní technologii a vysokou kvalitu za konkurenceschopné náklady. Na základě toho mohou velkoobjemové značky koncernu, k nimž patří Volkswagen a ŠKODA, zákazníkům rychle poskytovat produkty, které jsou ve velkoobjemovém segmentu jedinečné. ŠKODA, jako značka s velkými odbornými zkušenostmi v oblasti vstupní mobility, je optimálně připravena na to, aby v rámci koncernu Volkswagen převzala celosvětovou odpovědnost za další úspěšný vývoj globální platformy MQB-A0. Tímto způsobem vytvoříme synergie, které budou dále zvyšovat ziskovost v rámci skupiny velkoobjemových značek.”


Ralf Brandstätter, předseda představenstva značky Volkswagen

“Tým našich zaměstnanců Technického vývoje má hluboké znalosti o vstupních segmentech, což nyní zúročujeme při vývoji globální platformy MQB-A0. Je to pro nás skvělé ocenění a zároveň velká motivace, abychom tento projekt dovedli k úspěchu. Na bázi této platformy vzniknou nové modely, které budou přesně přizpůsobené rozmanitým potřebám zákazníků v různých regionech.”


Johannes Neft, člen představenstva společnosti ŠKODA AUTO za oblast Technického vývoje

Globální platforma MQB-A0 se bude používat po celém světě a sloužit jako základ pro nové modely se spalovacími motory ve vstupních segmentech. Pozornost přitom bude zaměřena na Indii, Latinskou Ameriku, Rusko, Afriku a země Sdružení národů jihovýchodní Asie (ASEAN). Na těchto trzích se vstupním segmentům přikládá zásadní význam, zároveň skýtají další potenciál růstu.

skoda_vysledky_infograph_210x148_cz_07.indd

ŠKODA AUTO: Vysoká odbornost v oblasti vývoje, dlouholeté zkušenosti ve vstupních segmentech
Koncern Volkswagen sází na vysokou odbornost společnosti ŠKODA AUTO v oblasti vývoje i na dlouholeté zkušenosti ve vstupních segmentech, v nichž je cena významným faktorem. Česká automobilka již v koncernu Volkswagen zodpovídá za Indii, Rusko a severní Afriku. Začátkem června byla v závodě Chakan v indické Púně zahájena sériová výroba modelu ŠKODA KUSHAQ. Jedná se o první sériový model na bázi modulární platformy MQB-A0-IN, kterou společnost ŠKODA AUTO speciálně upravila pro indický trh. Tato platforma se bude používat i pro další modely značek Volkswagen a ŠKODA. Ve střednědobém horizontu se plánuje nabízet model KUSHAQ také na ostatních, rychle se rozvíjejících zemích. Druhý model je již připraven a bude představen ještě letos.

Noví vysoce kvalifikovaní zaměstnanci
V souvislosti s odpovědností za globální platformu MQB-A0 bude česká automobilka potřebovat nové vysoce kvalifikované zaměstnance, zejména v oblasti technického vývoje. Někteří do tohoto projektu přejdou z jiných pozic, z větší části se však bude jednat o nově přijaté pracovníky.

Převzetím odpovědnosti za globální platformu MQB-A0 vytváří česká automobilka důležitý předpoklad pro to, aby v rámci své strategie „NEXT LEVEL – ŠKODA STRATEGY 2030“ směřovala v dlouhodobém horizontu na pozici nejúspěšnějšího evropského výrobce automobilů na růstových trzích, a to v Indii, Rusku a severní Africe.

The post ŠKODA AUTO přebírá celosvětovou odpovědnost za globální platformu MQB-A0 koncernu Volkswagen appeared first on ŠKODA Storyboard.


Zařazenočt 14.10.2021 09:10:00
ZdrojŠkoda auto tiskové
Originálskoda-storyboard.com/cs/tiskove-zpravy-archiv/skoda-auto-prebira-celosvetovou-odpovednost-za-globaln...
KategorieŠKODA SVĚT

Související témata

Škoda auto | AAA Auto


Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V