NEWSLETTER PRO OBYVATELE OKOLÍ ZÁVODU ŠKODA AUTO VRCHLABÍ

Milí čtenáři,

i v za´vodeˇ ve Vrchlabi´ jsme naplno spustili testova´ni´ zameˇstnancu°, abychom jesˇteˇ vi´ce omezili riziko prˇenosu nemoci covid-19.
Pro nasˇi spolecˇnost je testova´ni´ du°lezˇitou soucˇa´sti´ bezpecˇnostni´ch opatrˇeni´ jizˇ od lonˇske´ho roku a spolu s interni´m trasova´ni´m prˇispi´va´ k tomu, zˇe v za´vodeˇ se podarˇilo zabra´nit sˇi´rˇeni´ na´kazy.Velky´ podi´l na tom maji´ zodpoveˇdni´ zameˇstnanci, a proto bych ra´d vsˇem podeˇkoval za nasazeni´ a prˇi´kladnou trpeˇlivost,
s jakou prˇiji´maji´ nezbytne´ kroky. Deˇkuji take´ za podporu Odboru°m KOVO, jejichzˇ za´stupci poma´haji´ se zava´deˇni´m opatrˇeni´
a kterˇi´ prˇispeˇli i ke zda´rne´mu pru°beˇhu testova´ni´.

Dalsˇi´m du°lezˇity´m krokem k na´vratu k norma´lni´mu zˇivotu je vedle testova´ni´ a vnitrofiremni´ho trasova´ni´ take´ ocˇkova´ni´. Automobilka SˇKODA AUTO podnikla rozsa´hle´ prˇi´pravy, aby zajistila dostatek zdravotnicke´ho materia´lu pro kazˇde´ho zameˇstnance. Jakmile dostaneme od sta´tu vakci´ny, budou mi´t vsˇechny kolegyneˇ i kolegove´ zajisˇteˇnou ochrannou la´tku zdarma.

Z tohoto du°vodu jsme spustili takzvany´ prˇedrezervacˇni´ syste´m pro za´jemce o prˇednostni´ ocˇkova´ni´, kam se mu°zˇe kazˇdy´ neza´vazneˇ prˇihla´sit. Jsem prˇesveˇdcˇen, zˇe di´ky ocˇkova´ni´ zajisti´me vsˇem nejen ochranu prˇed na´kazou, ale take´ mozˇnost bez poti´zˇi´ vycestovat na zahranicˇni´ dovolenou nebo si v le´teˇ uzˇi´t sportovni´ a kulturni´ akce.

Prˇeji vsˇem pevne´ zdravi´ a hezke´ jarni´ dny,

Dr. Ivan Slimák
Vedoucí závodu
ŠKODA AUTO Vrchlabí


TESTY VE VRCHLABI´ DOPLNI´ OCˇKOVA´NI´

Závod ŠKODA AUTO ve Vrchlabí podniká kroky nad rámec povinností daných státem: obsáhle testuje a již spustil evidenci zájemců z řad zaměstnanců o očkování ve firmě.

Ve vsˇech za´vodech spolecˇnosti SˇKODA AUTO v Cˇeske´ republice bylo zaha´jeno rozsa´hle´ testova´ni´ zameˇstnancu°. Automobilka disponuje desi´tkami sta´ly´ch i mobilni´ch testovaci´ch mi´st, ktera´ prˇispi´vaji´ k vcˇasne´mu odhaleni´ nemoci covid-19. Ve spolupra´ci s Odbory KOVO take´ byla zaha´jena evidence za´jemcu° o ocˇkova´ni´ zdarma.

K dispozici jsou respira´tory trˇi´dy FFP2 a v area´lech za´vodu°, vy´robni´ch provozech i kancela´rˇi´ch nada´le plati´ prˇi´sne´ hygienicke´ prˇedpisy. Prˇi testova´ni´ se pouzˇi´vaji´ akreditovane´ sady antigenni´ch testu°, v prˇi´padeˇ pozitivni´ho vy´sledku je kazˇdy´ zameˇstnanec pro kontrolu oveˇrˇen PCR testem. Automobilka disponuje take´ vlastni´m trasovaci´m syste´mem, di´ky neˇmuzˇ jsou kolegove´ vcˇas informova´ni a omezuje se ti´m sˇi´rˇeni´ nemoci jak na pracovisˇti, tak v rodina´ch zameˇstnancu°. Di´ky rozsa´hly´m ochranny´m opatrˇeni´m dosˇlo u zameˇstnancu° k na´kaze ve spolecˇnosti jen u kazˇde´ho desa´te´ho pozitivneˇ testovane´ho, deveˇt z deseti nemocny´ch se nakazilo mimo podnik. Statisticky je tedy bezpecˇneˇji ve firmeˇ nezˇ mimo ni.

V soucˇasnosti je uzˇ take´ vsˇe prˇipraveno na ocˇkova´ni´ proti covidu-19. Zdravotnicky´ persona´l ma´ potrˇebny´ zdravotnicky´ materia´l a cˇeka´ se jen na uvolneˇni´ vakci´n od sta´tu. Do evidence za´jemcu° o prˇednostni´ ocˇkova´ni´ se ve vsˇech trˇech za´vodech jizˇ prˇihla´silo te´meˇrˇ 10 000 zameˇstnancu°. Do ochrany zameˇstnancu° investovala automobilka SˇKODA AUTO vi´ce nezˇ miliardu korun.


KVĚTEN – EVROPSKÝ MĚSÍC ROZMANITOSTI

ŠKODA AUTO ve Vrchlabí podporuje diverzitu na mnoha úrovních.

Evropská komise vyhlásila květen za měsíc diverzity, aby tak zdůraznila potřebu zabývat se otázkami spojenými s rozmanitostí v různých oblastech lidského života: od uplatnění znevýhodněných osob přes inkluzi až po ochranu životního prostředí. Tato témata jsou ve Vrchlabí za podpory kolegů z Odborů KOVO dlouhodobě v popředí zájmu, ať už jde o zaměstnávání osob s hendikepem, rovné příležitosti nebo pomoc při zvyšování diverzity lesů v Krkonoších. Nově mohou zaměstnanci nalézt informace k tématu ve společných prostorech.2020_cmyk_color_white-01-02


ŠKODA AUTO POMÁHÁ JAZYKOVÉMU VZDĚLÁVÁNÍ VE VRCHLABÍ
K dobre´mu pracovni´mu uplatneˇni´ patrˇi´ i znalost cizi´ch jazyku°.

Di´ky financˇni´mu daru spolecˇnosti SˇKODA AUTO nakoupila Meˇstska´ knihovna ve Vrchlabi´ vi´ce nezˇ 300 knih a audioknih, ktere´ pomohou vy´uce anglicˇtiny v cele´m regionu, a to prˇedevsˇi´m deˇtem ze za´kladni´ch sˇkol a strˇedosˇkola´ku°m. Do vy´uky anglicke´ho jazyka ve Vrchlabi´ se na mi´stni´ch za´kladni´ch sˇkola´ch v ra´mci pilotni´ho projektu od letosˇni´ho sˇkolni´ho roku zapojili mladi´ lide´, prˇedevsˇi´m z Velke´ Brita´nie.

Take´ oni se podi´leli na vy´beˇru zakoupeny´ch titulu°, aby je mohli ve svy´ch lekci´ch vyuzˇi´vat a deˇtem prˇibli´zˇili anglicˇtinu hravou formou.

Na´vsˇteˇvni´ci knihovny si tak mohou pu°jcˇit jak anglicke´ kni´zˇky pro nejmensˇi´, tak naprˇi´klad kompletni´ prˇi´beˇhy Harryho Pottera a rˇadu dalsˇi´ch knih.

deti-v-knihovne


181008-Uklidme-svet-uklidme-Cesko-1 POJDˇTE S NA´MI
VYCˇISTIT KRKONOSˇE

Letos na jarˇe se mohou zameˇstnanci za´vodu i dobrovolni´ci z rˇad verˇejnosti opeˇt zapojit do akce Cˇiste´ Krkonosˇe. SˇKODA AUTO jako dlouholety´ partner projektu Uklidˇme Cˇesko pravidelneˇ poma´ha´ prˇi u´klidu okolni´ prˇi´rody, beˇhem neˇhozˇ stovky dobrovolni´ku° posbi´raji´ kazˇdy´ rok tuny odpadku°.
Termi´n letosˇni´ akce je 22. kveˇtna a start u´klidu je v Peci pod Sneˇzˇkou. Za´jemci se mohou hla´sit do 15. kveˇtna na webovy´ch stra´nka´ch Spra´vy Krkonosˇske´ho na´rodni´ho parku www.krnap.cz. Zde take´ doporucˇujeme sledovat aktua´lni´ informace spojene´ s organizaci´ akce a vy´vojem aktua´lni´ch hygienicky´ch opatrˇeni´.

DIVERZITA VE VRCHLABI´profile2
Ivona Dosta´lova´, technicka´ pracovnice vy´roby DQ 200
Ve Vrchlabi´ pracuje na ru°zny´ch pozici´ch jizˇ od roku 2002, nejprve v logistice a pote´ ve vy´robeˇ, neda´vno ovsˇem dostala pani´ Dosta´lova´ na starost te´ma diverzity a s ti´m souviseji´ci´ projekt se zameˇrˇeni´m na uplatnˇova´ni´ di´vek a zˇen v technicky´ch oborech.

Neda´vno jste se podi´lela na on-line prˇedna´sˇce zameˇstnankynˇ za´vodu Vrchlabi´ pro zˇa´kyneˇ za´kladni´ch sˇkol ve Vrchlabi´ (psali jsme v min. vyda´ni´ newsletteru, pozn. red.). Jak tuto akci hodnoti´te?
Prˇedna´sˇku hodnoti´m velmi pozitivneˇ. V ra´mci prˇi´pravy jsme se s kolegyneˇmi dostaly i k te´matu°m, na ktera´ v beˇzˇne´m pracovni´m shonu neni´ cˇas. I kdyzˇ kvu°li opatrˇeni´m proti koronaviru probeˇhlo setka´ni´ on-line formou, vsˇe klaplo a poteˇsˇily na´s reakce od di´vek i sˇkol.
Jake´ vidi´te hlavni´ prˇeka´zˇky v uplatneˇni´ di´vek a zˇen v za´vodeˇ ve Vrchlabi´?
U di´vek i zˇen je to v soucˇasne´ dobeˇ prˇedevsˇi´m kvalifikace. Pro prˇijeti´ do sta´le´ho pracovni´ho pomeˇru je nutne´ odpovi´daji´ci´ vzdeˇla´ni´ v oboru pro danou profesi, ktery´ je di´ky zameˇrˇeni´ za´vodu v drtive´ veˇtsˇineˇ prˇi´padu° technicke´ho smeˇru.
Jake´ jsou ci´le te´to aktivity a prˇi´nos do budoucna?
Nasˇim ci´lem je di´vka´m prˇedstavit mozˇnosti technicke´ho vzdeˇla´ni´ na prˇi´kladech neˇkolika kolegynˇ z ru°zny´ch oddeˇleni´, naprˇi´klad z vy´roby, logistiky, kvality a pru°myslove´ho inzˇeny´rstvi´. Chceme jim uka´zat, zˇe ve Vrchlabi´ maji´ rˇadu prˇi´lezˇitosti´ pro svoji u´speˇsˇnou a spokojenou budoucnost. Ru°znorodost je ovsˇem prˇi´nosna´ i pro pracovni´ kolektivy.
Jak velky´ je podi´l di´vek na sˇkola´ch v regionu?
Podi´l di´vek na technicky´ch sˇkola´ch v okoli´ Vrchlabi´ je extre´mneˇ maly´, a ve spolupra´ci se sˇkolami proto chceme zmeˇnit zazˇite´ stereotypy. Sˇkoly jsou na prˇijeti´ di´vek prˇipravene´ a velmi ra´dy je ve svy´ch rˇada´ch prˇivi´taji´. Pra´ce v pru°myslove´m odveˇtvi´ je zaji´mava´ a stabilni´. Pokud budou mi´t di´vky adekva´tni´ kvalifikace, zlepsˇi´ ti´m sˇanci na uplatneˇni´ i vysˇsˇi´ financˇni´ ohodnoceni´. V jiny´ch za´vodech v koncernu je beˇzˇne´, zˇe zˇeny pracuji´ v u´drzˇbeˇ, jako obsluha CNC stroju°, mechatronicˇky nebo elektrika´rˇky. Veˇrˇi´me, zˇe se na´m to podarˇi´ i ve Vrchlabi´.

PRˇIHLASTE SE K OCˇKOVA´NI´
SˇKODA AUTO na za´kladeˇ dohody s Odbory KOVO pla´nuje ocˇkova´ni´ zameˇstnancu° zdarma. Jizˇ nyni´ se lze evidovat k prˇednostni´ aplikaci ochranne´ la´tky, ktera´ bude probi´hat ihned po naskladneˇni´ vakci´n, na odkazu: ockovani.skoda-auto.cz

The post NEWSLETTER PRO OBYVATELE OKOLÍ ZÁVODU ŠKODA AUTO VRCHLABÍ appeared first on ŠKODA Storyboard.


Zařazenost 28.04.2021 15:04:00
ZdrojŠkoda auto tiskové
Originálskoda-storyboard.com/cs/tiskove-zpravy-archiv/newsletter-pro-obyvatele-okoli-zavodu-skoda-auto-vrchl...
KategorieNEWSLETTER

Související témata

COVID 19 - koronavirus


Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V