Ministerstvo financí – Národní kontaktní místo pro Fondy EHP a Norska v ČR vyhlašuje dne 18. června 2020 třetí Otevřenou výzvu pro předkládání žádostí o grant na bilaterální iniciativy z Fondu pro bilaterální vztahy (dále jen Fond) v rámci Fondů EHP a Nors

Ministerstvo financí – Národní kontaktní místo pro Fondy EHP a Norska v ČR vyhlašuje dne 18. června 2020 třetí Otevřenou výzvu pro předkládání žádostí o grant na bilaterální iniciativy z Fondu pro bilaterální vztahy (dále jen Fond) v rámci Fondů EHP a Nors

Ministerstvo financí – Národní kontaktní místo pro Fondy EHP a Norska v ČR vyhlašuje dne 18. června 2020 třetí Otevřenou výzvu pro předkládání žádostí o grant na bilaterální iniciativy z Fondu pro bilaterální vztahy (dále jen Fond) v rámci Fondů EHP a Norska 2014-2021.

Fond byl zřízen za účelem posílení bilaterálních vztahů mezi Islandem, Lichtenštejnskem a Norskem (dále jen “donorské státy”) a Českou republikou.

Fond slouží jako flexibilní zdroj financování široké škály iniciativ společného zájmu, a to pro subjekty z ČR i z donorských států.

Žádosti mohou být předkládány průběžně od data vyhlášení otevřené výzvy až do 17. června 2021, nebo do vyčerpání alokace výzvy.

Žádosti je nutné předkládat v angličtině a on-line prostřednictvím IS CEDR.

3. Otevřená výzva je zaměřena na spolupráci subjektů z ČR a Norska. Volitelné partnerství s dalšími subjekty z donorských států (tj. s Islandem nebo Lichtenštejnskem) je možné pouze v případě, že je zapojen povinný norský partner.

Celkový objem finančních prostředků pro 3. Otevřenou výzvu činí 8 105 100 Kč (300 000 EUR).

Úplný text výzvy je spolu s Pokyny pro žadatele a konečné příjemce ke stažení na této stránce.

Přílohy


3. Otevřená výzva

 

pro předkládání žádostí o grant

z Fondu pro bilaterální vztahy

 

v rámci Fondů EHP a Norska 2014-2021

 

Ministerstvo financí – Národní kontaktní místo pro Fondy EHP a Norska 2014-2021 (dále jen NKM) vyhlašuje dne 18. června 2020 třetí Otevřenou výzvu pro předkládání žádostí o grant na bilaterální iniciativy z Fondu pro bilaterální vztahy (dále jen Fond) v rámci Fondů EHP a Norska 2014-2021. 

 

Žádosti o grant mohou být předkládány průběžně od data vyhlášení otevřené výzvy až do 17. června 2021, nebo do vyčerpání alokace výzvy.

 

Celkový objem finančních prostředků pro 3. Otevřenou výzvu činí 8 105 100 Kč (300 000 EUR)[1].

 

I. Zaměření Fondu 

 

Fond byl zřízen za účelem posílení bilaterálních vztahů mezi Islandem, Lichtenštejnskem a Norskem (dále jen “donorské státy”) a Českou republikou. 

Fond slouží jako flexibilní zdroj financování široké škály iniciativ společného zájmu, a to pro subjekty z ČR i z donorských států.

 

II. Oprávnění žadatelé a partneři

 

Veškeré subjekty, veřejné nebo soukromé, komerční nebo nekomerční a nevládní neziskové organizace založené jako právnické osoby (v České republice nebo donorských státech) se považují za oprávněné žadatele a partnery.

V rámci 3. Otevřené výzvy je oprávněnost žadatelů a partnerů z donorských států omezena pouze na subjekty z Norska. Volitelné partnerství s dalšími subjekty z donorských států (tj. s Islandem nebo Lichtenštejnskem) je možné pouze v případě, že je zapojen povinný norský partner.

Každý žadatel může ve 3. Otevřené výzvě podat pouze 1 Žádost o grant (max. 2 v případě vysokých škol, kdy lze podat max. 1 Žádost o grant za fakultu).

Zprostředkovatelé programů v rámci Fondů EHP a Norska 2014-2021 nejsou oprávněnými žadateli v rámci otevřených výzev BF.

Za účelem dosažení celkového cíle posílení bilaterálních vztahů musí být všechny iniciativy realizovány v bilaterální spolupráci mezi ČR a Norskem. 

 

III. Oprávněné iniciativy a výše grantu

 

Rozsah oprávněných aktivit pro podporu v rámci Fondu je široký. Oprávněnost zahrnuje všechny iniciativy vedoucí k posílení bilaterálních vztahů, spolupráce a zlepšování vzájemných znalostí a porozumění mezi Českou republikou a donorskými státy za předpokladu, že jak žadatel, tak partner (partneři) se aktivně podílejí na plánování a organizaci společné aktivity. 

Příklady aktivit, které lze uskutečnit v rámci Fondu:

workshopy, jednání, návštěvy a konference, semináře na témata společného zájmu;

studijní cesty a návštěvy do Norska[2] nebo České republiky;

budování kapacit a krátkodobé vzdělávání;

sběr dat, zprávy, studie a publikace;

výstavy, performance aj. specifické kulturní a umělecké aktivity (např. koncert, divadelní představení);

kampaně, výstavy a propagační materiály; ?     technická spolupráce a výměna odborníků; ?    vysílání pracovníků a stáže.

Tento seznam není vyčerpávající a je míněn jen jako příklad možných aktivit.

Obecně musí mít aktivity jasný bilaterální aspekt a sloužit k posílení bilaterálních vztahů mezi Norskem3 a Českou republikou.

Iniciativy nesmějí vytvářet zisk. Pokud iniciativa generuje příjem, využití těchto příjmů bude popsáno v Žádosti o grant.

Maximální výše grantu je 540 340 Kč (20 000 EUR); minimální výše grantu není stanovena. Z Fondu je hrazeno 100 % způsobilých výdajů. Příjemci grantu nejsou povinni poskytovat spolufinancování iniciativ. Výdaje na management spojené s koordinací a realizací iniciativy nesmí překročit 10 % celkového rozpočtu iniciativy.

Ve 3. Otevřené výzvě Fondu vyplňují žadatelé z ČR i Norska rozpočet v Kč. Pro výpočet plánovaných výdajů se použije měsíční směnný kurz Evropské centrální banky (ECB)[3] platný v měsíci vyhlášení této otevřené výzvy - 27,017 Kč / EUR. U převodů z jiných měn (tj. NOK atd.) na Kč je doporučeno použít měsíční směnný kurz ECB platný v měsíci přípravy Žádosti o grant.

 

Financování bude KP poskytnuto ex-post v závislosti na prokázaných celkových uhrazených způsobilých výdajích, nebo formou ex-ante zálohové platby až do výše 90 % plánovaných způsobilých výdajů a následného doplatku podle prokázaných skutečných způsobilých výdajů. O zálohovou platbu KP žádá v Žádosti o grant, skutečné způsobilé výdaje vyúčtuje v průběžné/závěrečné monitorovací zprávě.

Možnost zálohové platby není relevantní pro organizační složky státu / státní příspěvkové organizace v souladu se zákonem č. 218/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech.

 

IV. Způsobilé výdaje a jejich proplácení

 

Způsobilé výdaje jsou ty, které skutečně vznikly v rámci iniciativy mezi prvním a konečným datem způsobilosti. Žádné výdaje vzniklé před schválením Žádosti o grant nebudou považovány za způsobilé. Způsobilost výdajů začíná dnem uvedeným ve Schvalovacím dopise NKM. Výdaje jsou způsobilé do 3 měsíců od konečného data pro dosažení účelu iniciativy (dokončení iniciativy). V řádně odůvodněných případech lze požádat o prodloužení způsobilosti po implementaci iniciativy. 

 

Z hlediska obsahu existují následující druhy způsobilých výdajů:

výdaje spojené se studijními cestami a organizací nebo spoluorganizací workshopů, konferencí, jednání, návštěv, seminářů, vysílání pracovníků a stáží (tj. mezinárodní cestovní výdaje, denní paušál zahrnující ubytování, místní dopravu, stravné a cestovní zdravotní pojištění, výdaje na tuzemské pracovní cesty, registrační poplatky);

odměny expertům;

výdaje na studie proveditelnosti, náklady na přípravu analýz a dokumentů;

tlumočení a překlad pracovních materiálů;

výdaje spojené s propagačními a informačními aktivitami k posílení bilaterálních vztahů;

poplatky za externí poradenství;

výdaje na Zprávu osvědčující způsobilost výdajů v rámci monitorovací zprávy;

další nezbytné výdaje přímo spojené s bilaterální iniciativou (musí být popsány v Žádosti o grant).

 

Způsobilé výdaje včetně jejich finančních limitů/omezení jsou podrobně popsány v Příloze 1 Pokynů pro žadatele a konečné příjemce z Bilaterálního fondu (dále jen „Pokyny“).

 

V. Postupy pro předkládání Žádostí o grant

 

Všechny Žádosti o grant je nutné vyplnit v angličtině a podat výhradně on-line prostřednictvím IS CEDR (přístup prostřednictvím odkazu https://cedr-fm.mfcr.cz/CEDRNFBFNU).

 

Pro žadatele z ČR je požadován kvalifikovaný certifikát s elektronickým podpisem pro účely registrace v IS CEDR a předložení Žádosti o grant. Pro žadatele z Norska není kvalifikovaný certifikát podmínkou registrace / předložení Žádosti o grant. 

Podrobnosti ohledně registrace v IS CEDR a další technické požadavky jsou uvedeny na hlavní stránce IS CEDR a v Pokynech

 

Žádosti o grant včetně všech povinných příloh je nutné vyplnit, podepsat a podat nejméně 2 měsíce před plánovaným začátkem iniciativy. Je však doporučeno předložit Žádost o grant alespoň 3 měsíce před plánovaným začátkem iniciativy.

 

Předložené Žádosti o grant jsou posuzovány dle pořadí jejich předložení. Pokud Žádost o grant nesplňuje jakýkoli formální požadavek, může NKM prostřednictvím elektronické nástěnky v IS CEDR požádat o objasnění, změnu nebo doplnění informací / příloh nezbytných pro další hodnocení Společným výborem pro bilaterální fondy (JCBF).

 

Žádost o grant je považována za úplnou, když splňuje všechny požadavky (viz kritéria v Příloze 4 Pokynů). Po uzavření administrativní kontroly a kontroly oprávněnosti ze strany NKM je Žádost o grant předána k hodnocení JCBF

Význam posílení bilaterálních vztahů a plnění zásad hospodárnosti, účinnosti a efektivnosti jsou hodnotícími kritérii, která jsou posuzována ze strany JCBF. Iniciativa musí přispívat ke zvýšení povědomí / vzájemné výměně znalostí a porozumění mezi Českou republikou a donorskými státy; a vytvářet nové možnosti pro založení nových partnerství nebo posílení stávající spolupráce.

Po rozdělení finančních prostředků alokovaných pro tuto Otevřenou výzvu nebudou další Žádosti o grant v rámci této výzvy posuzovány.

 

Na poskytnutí grantu není právní nárok.

 

Čtěte prosím pozorně podrobné postupy pro předkládání Žádostí o grant a podmínky proplácení popsané v Pokynech, které jsou dostupné na webových stránkách NKM www.eeagrants.cz a www.norwaygrants.cz. 

 

 

VI. Další informace

 

Podrobné informace, procesy a požadavky jsou popsány v Pokynech a jejich Přílohách.

 

Jakékoli obecné dotazy týkající se otevřené výzvy (např. podání Žádosti o grant, podmínky výzvy, způsob hodnocení Žádostí o grant a udělení grantu) lze zaslat e-mailem: czp@mfcr.cz. Odpovědi budou odeslány do 10 dnů. V naléhavých případech mohou být dotazy vznášeny také na tel. 257 044 564. Vezměte prosím na vědomí, že závazné jsou pouze písemné odpovědi.

Technické dotazy týkající se použití IS CEDR lze zasílat na e-mail hot-line_ehp@asd-software.cz.

Otázky týkající se pomoci při vyhledávání norských partnerů mohou být adresovány na emb.prague@mfa.no nebo na tel. číslo 257 111 500.

 

Na základě hodnocení implementace Fondu a po vzájemné dohodě s donory mohou být podmínky Otevřené výzvy změněny. Informace o každé revizi bude vždy zveřejněna na www.eeagrants.cz a www.norwaygrants.cz, jakmile revize vstoupí v platnost. 

 

Upozorňujeme, že otevřené výzvy k předkládání žádostí o grant, zaměřené na bilaterální spolupráci, jsou plánovány v některých dalších programech v rámci Fondů EHP a Norska 2014–2021. Žadatelům doporučujeme navštívit webové stránky www.eeagrants.cz a www.norwaygrants.cz pro další informace o možnostech podpory bilaterální spolupráce ve specifických programových oblastech.



[1] Alokace může být během otevřené výzvy navýšena na základě rozhodnutí JCBF. V takovém případě budou žádosti o grant dále posuzovány v pořadí podle jejich předložení.

[2] Volitelné partnerství s dalšími subjekty z donorských států (tj. s Islandem nebo Lichtenštejnskem) je možné pouze v případě, že je zapojen povinný norský partner. 3 Volitelné partnerství s dalšími subjekty z donorských států (tj. s Islandem nebo Lichtenštejnskem) je možné pouze v případě, že je zapojen povinný norský partner.

[3] http://ec.europa.eu/budget/contracts_grants/info_contracts/inforeuro/index_en.cfm


Zařazenoút 30.06.2020 14:06:00
ZdrojMZČR
Originálmzcr.cz/Unie/dokumenty/ministerstvo-financi-narodni-kontaktni-misto-pro-fondy-ehp-a-norska-v-cr-vyhl...
KategorieAktuality
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V