2. Výzva k předkládání žádostí o dotaci v rámci Programu podpory nových služeb v oblasti péče poskytované adiktologickým multidisciplinárním týmem

2. Výzva k předkládání žádostí o dotaci v rámci Programu podpory nových služeb v oblasti péče poskytované adiktologickým multidisciplinárním týmem

 

Ministerstvo zdravotnictví ČR vyhlašuje dne 25. června 2020 Výzvu k předkládání žádostí o dotaci v rámci Programu podpory nových služeb v oblasti péče poskytované adiktologickým multidisciplinárním týmem/2 (AMT), do kterého se mohou hlásit poskytovatelé sociálních a poskytovatelé zdravotních služeb, kteří chtějí zajistit pilotní provoz multidisciplinárního týmu pro pacienty s adiktologickou poruchou v trvání 18 měsíců. Termín ukončení příjmu žádostí je určen na 27. července 2020. Max. možná dotace pro velký multidisciplinární tým je stanovena na 11 300 000,-Kč, max. možná dotace pro malý multidisciplinární tým 6 700 000,- Kč.

Zřízení AMT vychází ze Strategie reformy psychiatrické péče (www.reformapsychiatrie.cz). Hlavní funkcí týmů je podpora zotavení individualizovanou formou, prevence či zkrácení institucionalizace (např. pobytů v nemocnicích, domovech se zvláštním režimem atd.) a nápomoc k reintegraci dlouhodobě institucionalizovaných do běžné komunity. Konkrétní podmínky jsou uvedeny ve Výzvě k předkládání žádosti/2 a její příloze Metodice Programu podpory nových služeb v oblasti péče poskytované adiktologickým multidisciplinárním týmem/2.

Pilotní provoz AMT bude hrazen z projektu „Podpora nových služeb v péči o duševně nemocné“, (reg. číslo: CZ.03.2.63/0.0/0.0/15_039/0008217) realizovaného Ministerstvem zdravotnictví v rámci Operačního programu Zaměstnanost spolufinancovaného z Evropského sociálního fondu.

 

 

Přílohy

  • 2. Výzva AMT (DOCX, 79Kb)
  • Metodika Programu podpory nových služeb v oblasti péče poskytované adiktologickým multidisciplinárním týmem_2 (DOCX, 231Kb)
  • Přílohy Metodiky AMT 2. (ZIP, 1782Kb)

     

                                                     

Ministerstvo zdravotnictví České republiky vyhlašuje v souladu s § 14j zákona č. 218/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech a o změně některých souvisejících zákonů ve znění pozdějších předpisů (dále „Rozpočtová pravidla“) Výzvu k předkládání Žádostí o dotaci v rámci Programu podpory nových služeb v oblasti péče poskytované adiktologickým multidisciplinárním týmem/2 (dále „Výzva“) 

 

Poskytovatel dotace: ................................. ……………………………………Ministerstvo zdravotnictví ČR 

Max. výše dotace na realizaci pilotního provozu jednoho adiktologického multidisciplinárního týmu ………………………………………………………………………………………….11.300.000,-Kč / 6.700.000,- Kč[1]

 

 

1 Termíny výzvy

Datum vyhlášení výzvy: …………………………………………………………………………………......... 25. 6. 2020

Datum zahájení příjmu Žádostí: ………………………………………………………………………. …….26. 6. 2020

Datum ukončení příjmu Žádostí: …………………………………………………………………………. ...27. 7. 2020

 

2 Kontaktní místo pro podávání informací a příjem Žádostí o dotaci

 

Žádost o dotaci může být podána:  

 o v listinné podobě[2]  

a. poštou na adresu:  

Ministerstvo zdravotnictví ČR 

Odbor pro reformu péče o duševní zdraví

Palackého náměstí 4,

128 01 Praha 2.  

 

Uzavřená obálka musí být označena textem „Program podpory nových služeb v oblasti péče poskytované adiktologickým multidisciplinárním týmem/2“ a upozorněním „NEOTVÍRAT“. 

 

b. osobně v úředních hodinách na podatelnu MZ ČR. Žádost musí být podána v uzavřené obálce označené textem Program podpory nových služeb v oblasti péče poskytované adiktologickým multidisciplinárním týmem/2“ a upozorněním „NEOTVÍRAT

o Datovou schránkou

ID datové schránky MZ ČR: pv8aaxd 

Identifikační číslo organizace: 00024341

o Elektronicky na adresu elektronické podatelny MZ ČR[3]

Adresa elektronické podatelny: mzcr@mzcr.cz 

 

Individuální konzultace před podáním Žádosti o dotaci (osobně na základě objednání nebo elektronicky) poskytne: 

Ministerstvo zdravotnictví ČR 

Odbor pro reformu péče o duševní zdraví

Palackého nám. 4,  

128 01  Praha 2

Kontaktní osobou je:  

· Mgr. Miloslava Vlková, projektová manažerka, tel.: +420 224 972 644

                             email: miloslava.vlkova@mzcr.cz

· emailová adresa pro komunikaci s žadateli v rámci procesu podávání a posuzování žádostí je nsa@mzrc.cz (tato adresa neslouží k samotnému podání žádosti!)

 

3 Pravidla pro podávání Žádostí o dotaci a pro poskytnutí dotace 

Podrobné informace vztahující se k přípravě Žádostí o dotaci jsou blíže uvedeny v dokumentu Metodika Programu podpory nových služeb v oblasti péče poskytované adiktologickým multidisciplinárním týmem/2 (dále jen „Metodika“), která je Přílohou č. 1 této Výzvy. Tento dokument v aktuálním platném znění, včetně příloh, je závazný jak v době přípravy a schvalování žádostí o dotaci, tak v době realizace – tj. v době pilotního provozu adiktologických multidisciplinárních týmů (dále jen „AMT“). Metodika je pro žadatele a příjemce závazná ve verzi platné v den učinění příslušného úkonu, nebo v den porušení příslušného ustanovení plynoucího z Metodiky. 

Metodika včetně příloh je volně ke stažení na webovém portálu MZ ČR www.mzcr.cz, podrobněji v sekci: Mezinárodní vztahy a EU> Evropské fondy >2014–2020 Reforma psychiatrie> Podpora nových služeb v péči o duševně nemocné.

4 Věcné zaměření Výzvy k předkládání Žádostí o dotaci v rámci Programu podpory nových služeb v oblasti péče poskytované adiktologickým multidisciplinárním týmem

 Program podpory nových služeb v oblasti péče poskytované adiktologickým multidisciplinárním týmem/2 (dále jen „Program“) realizuje opatření Strategie reformy psychiatrické péče schválené Ministerstvem zdravotnictví České republiky (dále jen „MZ ČR“) dne 8.10.2013, jejímž hlavním záměrem je přesun těžiště péče o osoby s vážným duševním onemocněním do jejich přirozeného prostředí. Cílem Programu je pilotní zavedení komplexní zdravotně sociální služby, poskytované AMT, ověření jejich fungování v konkrétních podmínkách a využití výstupů pilotního ověření při dalším zavádění AMT do praxe při poskytování služeb pacientům/klientům s adiktologickou poruchou v ČR.

Pilotním provozem AMT se rozumí konkrétní rozsah služeb, minimální personální a materiálně technické zabezpečení definované v Metodice.

AMT vytváří potřebné programy a zajišťuje v rámci své spádové oblasti funkční propojení terénní, ambulantní a lůžkové péče. Jeho hlavní funkcí je podpora zotavení individualizovanou formou, prevence či zkrácení institucionalizace (např. pobytů v nemocnicích, domovech se zvláštním režimem, ale i ve věznicích a detencích) a nápomoc k reintegraci dlouhodobě institucionalizovaných do běžné komunity.

4.1 Cílová skupina

Cílovou skupinou AMT pro účely Programu jsou:

rizikoví uživatelé alkoholu, tabáku i nelegálních návykových látek od 15 let, včetně patologických hráčů. Jedná se o tyto diagnostické skupiny dle MKN-10: F 1x.1, F 1x.2 (škodlivé užívání a závislost na psychoaktivních látkách) a F 63.0 (patologické hráčství). AMT poskytuje služby osobám ve všech fázích vývoje adiktologických poruch (experimentující s návykovými látkami, problémoví uživatelé návykových látek, závislí), s různou motivací ke změně, včetně osob trpících jinou duševní poruchou, patologičtí hráči a osoby s problematikou nelátkových závislostí, rodinní příslušníci a partneři těchto cílových skupin.

4.2 Pilotní provoz AMT

Všechny služby AMT jsou poskytovány multidisciplinárním týmem, který je tvořen profesionály různých odborností. Všichni členové týmu sdílejí pacienty/klienty, průběžně si předávají důležité informace a část svých intervencí provádějí ve vlastním sociálním prostředí pacientů/klientů. Multidisciplinární tým musí pracovat jako jeden celek, který je v každodenním kontaktu a sdílí jedny prostory minimálně pro společné porady a kooperaci.

Program stanovuje odlišná pravidla pro:

· AMT typu A – pro spádový region s počtem obyvatel cca 100.000

· AMT typu B – pro spádový region s počtem obyvatel cca 50.000

Pro pilotní provoz je nutné zajištění následujících služeb (podrobnější popis jednotlivých služeb je uveden v dokumentu Základní principy péče poskytované v AMT, který je Přílohou č. 6 Metodiky):

a) Služby psychiatrické

· tj. zdravotní služby poskytované psychiatrem. Úvodní zhodnocení aktuálního stavu pacienta/klienta v rámci komplexního či cíleného vyšetření a podle potřeby nasazení farmakoterapie. Nedílnou součástí léčby bude i možnost substituční léčby uživatelů opioidů. Psychiatr může působit v indikovaných případech v roli klíčového pracovníka.

b) Služby adiktologické

· tj. služby poskytované psychologem (případně klinickým psychologem): psychologická diagnostika, konzultace, poradenství a činnosti. Psycholog v tomto smyslu účinně spolupracuje s dalšími odbornostmi na posouzení případu, realizaci individuálního léčebného plánu. Podílí se přímo, případně metodicky podporuje práci týmu, která má výrazné psychoterapeutické komponenty (zejména dlouhodobou individuální psychoterapii, skupinovou psychoterapii, rodinnou psychoterapii). Psycholog může působit v indikovaných případech v roli klíčového pracovníka.

d) Sociální služby a poradenství

· V rámci AMT budou poskytovány pacientům/klientům sociálními pracovníky a pracovníky v sociálních službách sociální služby typu kontaktní práce a poradenství a pomoci: podpora sociální inkluze, podpora v oblasti sociálně-právní, podpora kontaktu s institucemi i přirozenými zdroji. Sociální pracovníci (případně pracovníci v sociálních službách) pracují jako poradci, případně spolupracují při psychoterapii, působí v socioterapeutických aktivitách. Působí v roli klíčových pracovníků, v indikovaných případech v roli case managerů.

e) Denní služby

· AMT provozuje ambulantní léčebnou a preventivní péči individuální.

· AMT provozuje ambulantní léčebnou a preventivní péči skupinovou – do skupinových aktivit může být indikovaný pacient/klient zařazen v rámci individuálního plánu péče.

· Denní péče AMT může být organizována formou centra denních aktivit (stacionární péče), kontaktního centra.

f) Terénní služby

· Služby, pokud je to třeba, jsou poskytovány členy týmu v přirozeném prostředí pacientů/klientů. V rámci kontinuálního vedení případu formou case managementu je udržován kontakt s pacienty/klienty bez přerušení, i pokud jsou umístění v?institucích (např. lůžková zdravotnická nebo sociální zařízení), nemůže se však jednat o duplicitní poskytování služeb. Součástí terénní práce mohou být i služby poskytované v rámci přístupu harm reduction (například výměnný program). AMT neplní roli Zdravotnické záchranné služby (dále jen „ZZS“), ale provádí krizovou intervenci v?případech, ve kterých není nezbytný zásah ZZS, a to v?pracovní době AMT, případně v rámci individuálních plánů pacientů/klientů.

g) Další služby

· AMT kromě přímé práce s?pacienty/klienty ve svém regionu aktivně navazuje spolupráci s?dalšími službami (se zdravotnickými profesionály v místní komunitě a se sociálními službami a institucemi v této síti), jak obecně, tak individualizovaně, na základě potřeb konkrétního pacienta/klienta.

· AMT informuje veřejnost ve spádové oblasti o své činnosti s cílem zabezpečit dostupnost svých služeb, poskytovat pravdivé a vyvážené informace o své činnosti a možnostech podpory potenciálních pacientů/klientů a jejich sociálního okolí.

V rámci AMT dochází k funkčnímu propojení zdravotních a sociálních služeb. Aktuálně však není běžné, aby měl jeden subjekt k dispozici všechna potřebná oprávnění k poskytování definovaných služeb, personální kapacity a zkušenosti. Proto je v rámci Programu umožněna spolupráce více subjektů.

Vzhledem k odlišnému procesnímu řešení veřejné podpory v rámci sociálních a v rámci zdravotních služeb budou vydávána v rámci Programu odlišná Rozhodnutí o poskytnutí dotace pro poskytovatele sociálních služeb a pro poskytovatele zdravotních služeb, z tohoto důvodu je vyžadováno, aby byla podávána zvlášť Žádost o dotaci na poskytování sociální služby v rámci provozu AMT a zvlášť Žádost o dotaci na poskytování zdravotní služby v rámci provozu AMT, a to i v případě, že realizace pilotního provozu AMT bude zajištěna jedním subjektem.

4.3 Místo realizace pilotního provozu AMT 

Místo realizace pilotního provozu je definováno v článku 6) kapitoly II Metodiky.

 

5 Oprávnění Žadatelé o dotaci 

1) Oprávněnými Žadateli jsou fyzické nebo právnické osoby, které jsou registrovaným subjektem v ČR, tj. osoby, které mají vlastní identifikační číslo (tzv. IČO někdy také IČ) a dále:

a) mají aktivní datovou schránku dle zákona č. 300/2008 Sb., o elektronických úkonech a autorizované konverzi dokumentů, ve znění pozdějších předpisů;

b) jsou v případě Žádosti o dotaci na poskytování sociální služby v rámci provozu AMT poskytovateli sociálních služeb v souladu se zákonem č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „Zákon o sociálních službách“) nebo jsou v případě Žádosti o dotaci na poskytování zdravotní služby v rámci provozu AMT poskytovateli zdravotních služeb v souladu se zákonem č. 372/2011 Sb., o zdravotních službách a podmínkách jejich poskytování, ve znění pozdějších předpisů[4] (dále jen „Zákon o zdravotních službách“);

2) V případě Žádosti o dotaci na poskytování sociální služby v rámci provozu AMT jsou oprávněnými žadateli subjekty, kterým byl vydán příslušným krajským úřadem/Magistrátem hlavního města Prahy (příslušným odborem sociálních věcí) Záznam o projednání záměru[5].

3) Oprávněnými Žadateli nemohou být osoby, které nejsou oprávněny účastnit se Výzvy nebo získat dotaci z důvodů právní nebo finanční nezpůsobilosti, tj. pokud:

jsou v likvidaci, v úpadku, hrozícím úpadku či je proti nim vedeno insolvenční řízení ve smyslu zákona č. 182/2006 Sb., o úpadku a způsobech jeho řešení (insolvenční zákon), ve znění pozdějších předpisů; 

mají v evidenci daní zachyceny daňové nedoplatky nebo mají nedoplatek na pojistném nebo na penále na veřejné zdravotní pojištění nebo na sociálním zabezpečení nebo příspěvku na státní politiku zaměstnanosti; 

byl na ně vydán inkasní příkaz po předcházejícím rozhodnutí Evropské komise prohlašujícím, že poskytnutá podpora je protiprávní a neslučitelná se společným trhem; 

byla jim v posledních 3 letech pravomocně uložena pokuta za umožnění výkonu nelegální práce podle § 5 písm. e) zákona č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, ve znění pozdějších předpisů;

nejsou obchodní společností, ve které veřejný funkcionář uvedený v § 2 odst. 1 písm. c) zákona č. 159/2006 Sb., o střetu zájmů, nebo jím ovládaná osoba vlastní podíl představující alespoň 25 % účasti společníka v obchodní společnosti, a to i v případě, kdy je obchodní společnost ve svěřenském fondu, jehož zakladatelem, správcem, obmyšleným nebo jinou osobou ve smyslu zákona č. 253/2008 Sb., o některých opatřeních proti legalizaci výnosů z trestné činnosti a financování terorismu, ve znění pozdějších předpisů, je veřejný funkcionář uvedený v § 2 odst. 1 písm. c) zákona č. 159/2006 Sb., o střetu zájmů.

5.1 Spolupráce oprávněných Žadatelů o dotaci

1)            Pro zajištění pilotního provozu AMT je nutné, aby AMT disponovalo všemi následujícími platnými rozhodnutími o registraci sociálních služeb a oprávněními k poskytování zdravotních služeb (tato rozhodnutí a oprávnění jsou předkládána MZ ČR před vydáním Rozhodnutí o poskytnutí dotace viz Kapitola XVII. Metodiky):

a)            Sociální služby podle Zákona o sociálních službách

               Služba: Odborné sociální poradenství (dle § 37 Zákona o sociálních službách),

Forma: ambulantní i terénní

b)           Zdravotní služby podle Zákona o zdravotních službách a jeho prováděcích předpisů

Obory zdravotní péče:

1.  psychiatrie

2. klinická psychologie 

3. všeobecná sestra

4. všeobecná sestra se specializací Ošetřovatelská péče v psychiatrii (sestra pro péči v psychiatrii)

5. Adiktologie

Forma zdravotní péče:

1. ambulantní péče

2. péče poskytovaná ve vlastním sociálním prostředí pacienta v případě všeobecné sestry/sestry pro péči v psychiatrii[6]

2)            Místo poskytování služeb pilotním AMT musí být shodné s místem poskytování zdravotních služeb uvedených v oprávnění k poskytování zdravotních služeb a místem zařízení nebo poskytování sociálních služeb uvedeným v registraci sociálních služeb.

3)            Vzhledem k tomu, že aktuálně není běžnou praxí, aby jeden subjekt disponoval všemi potřebnými oprávněními a rozhodnutími (viz předchozí články této kapitoly), kapacitami a zkušenostmi pro zajištění komplexních zdravotních a sociálních služeb v rámci AMT, je přípustné, aby se na realizaci pilotního provozu AMT podílelo více subjektů (dále označeny jako „Spolupracující subjekty“) – nejvýše však dva.

V případě, že se na realizaci budou podílet Spolupracující subjekty, každý z nich podává samostatnou Žádost o dotaci, je s ním vedeno samostatné řízení dle § 14g a následujících Rozpočtových pravidel a bude mu případně vydáno samostatné Rozhodnutí o poskytnutí dotace.

Blíže je spolupráce Spolupracujících subjektů upravena v příslušné kapitole Metodiky.

6 Obsah Žádosti o poskytnutí dotace – další podklady nutné pro rozhodnutí Poskytovatele

Podrobný popis obsahu Žádosti o dotaci uvádí Kapitola XV. Metodiky, Žádost o dotaci tvoří Přílohu č. 1 Metodiky. 

Povinnými přílohami Žádosti jsou:

•             Příloha č. 1 – Rozhodnutí o udělení oprávnění k poskytování zdravotních služeb dle Zákona o zdravotních službách – je-li relevantní, tj. v případě Žádosti o dotaci na poskytování zdravotní služby. 

Jedná se o oprávnění Poskytovatele zdravotních služeb. DOKLÁDÁNO FORMOU PROSTÉ KOPIE.

•             Příloha č. 2 – Rozhodnutí o registraci sociální služby dle zákona o sociálních službách – je-li relevantní, tj. v případě Žádosti o dotaci na poskytování sociální služby.

Jedná se o oprávnění Poskytovatele sociálních služeb. DOKLÁDÁNO FORMOU PROSTÉ KOPIE.

•             Příloha č. 3 – Záznam o projednání záměru AMT s příslušným odborem Krajského úřadu příslušného kraje/Magistrátu hlavního města Prahy – je-li relevantní, tj. v případě Žádosti o dotaci na poskytování sociální služby. 

Jedná se o dokument, z něhož je patrné kladné stanovisko krajského úřadu/Magistrátu hl. města Prahy k realizaci pilotního provozu AMT – sociální části. Dále musí být z dokumentu jasné, kdy a s kým konkrétně byl projektový záměr pilotního provozu AMT projednán. DOKLÁDÁNO FORMOU PROSTÉ KOPIE.

•             Příloha č. 4 – Popis zajištění pilotního provozu AMT

Jedná se o popis fungování celého pilotního AMT, tj. společně pro jeho zdravotní i sociální část.

Formulář Přílohy je součástí této Metodiky.

•             Příloha č. 5 – Jmenný seznam pracovníků multidisciplinárního týmu pilotního AMT

Jedná se o jmenný seznam pracovníků Žadatele (tj. poskytovatele zdravotních služeb nebo poskytovatele sociálních služeb), o kterých Žadatel předpokládá, že budou tvořit multidisciplinární tým pilotního AMT. Jmenný seznam pracovníků se dokládá v minimálním rozsahu dle požadavků kapitoly VIII. Metodiky.

•             Příloha č. 6 – Rozpočet pilotního provozu AMT celkem a rozpočet zajištění zdravotní a sociální části provozu AMT.

Formulář Přílohy je součástí této Metodiky.

•             Příloha č. 7 – Smlouva o spolupráci – je-li relevantní

Jedná se o Smlouvu o vzájemné spolupráci mezi Spolupracujícími subjekty dle podmínek popsaných v kapitole V. této Metodiky. DOKLÁDÁNO FORMOU PROSTÉ KOPIE.

· Příloha č. 8 – Statut svěřenského fondu – je-li relevantní

7 Informace dle § 14k Rozpočtových pravidel 

Poskytovatel si vyhrazuje právo ve všech fázích řízení o poskytnutí dotace využít možnosti § 14k Rozpočtových pravidel, tj. vyzvat Žadatele k odstranění vad žádosti, doložení dalších podkladů a údajů a úpravu žádosti. Podrobně je postup uveden v příslušných kapitolách Metodiky. 

K odstranění vad žádosti je vyzýván dle § 14k odst. 1 Rozpočtových pravidel zejména v případě, že žádost o dotaci neobsahuje veškeré dokumenty a údaje v podobě požadované Metodikou a Přílohou č. 1 Metodiky.

K doložení dalších podkladů a údajů je vyzýván dle § 14k odst. 3 Rozpočtových pravidel zejména v případě, že pro posouzení a odborné hodnocení Žádosti a vydání Rozhodnutí jsou nutné další údaje/doklady nad rámec toho, co měl žadatel uvést dle pravidel Metodiky a jejích příloh. 

Doporučení k úpravě Žádosti dle § 14k odst. 4 Rozpočtových pravidel je zasíláno zejména v případě, že Hodnotící komise navrhne úpravu Žádosti o dotaci.  

Dále pak bude Žadatel před vydáním Rozhodnutí o poskytnutí dotace vyzván k doložení dalších podkladů dle § 14k odst. 3 Rozpočtových pravidel:

Kopie smlouvy / potvrzení o vedení běžného účtu, na který bude převedena poskytnutá dotace;

Pověření poskytováním sociální služby dle Rozhodnutí Komise ze dne 20. 12. 2011 o použití čl. 106 odst. 2 Smlouvy o fungování Evropské unie na státní podporu ve formě vyrovnávací platby za závazek veřejné služby udělené určitým podnikům pověřeným poskytování služeb obecného hospodářského zájmu (2012/21/EU, Úř. věst. L 7, 11. 1. 2012) vydané příslušným krajem – je-li relevantní, tj. je-li relevantní, tj. v případě Žádosti o dotaci na poskytování sociální služby

Rozhodnutí o udělení oprávnění k poskytování zdravotních služeb dle Zákona o zdravotních službách;

Jedná se o doložení kopie dokladu opravňujícího poskytování zdravotních služeb dle Zákona o zdravotních službách, pro obory zdravotní péče: psychiatrie, klinická psychologie, adiktologie, sestra pro péči v psychiatrii, všeobecná sestra, s formou zdravotní péče: ambulantní péče. V případě odbornosti sestra pro péči v psychiatrii/všeobecná sestra s formou zdravotní péče: péče poskytované v přirozeném prostředí pacienta[7], specificky vážící se k místu realizace pilotního provozu AMT – je-li relevantní, tj. v případě Žádosti o dotaci na poskytování zdravotní služby.

 Rozhodnutí o registraci služby: Odborné sociální poradenství (dle § 37 Zákona o sociálních službách);

Jedná se o doložení kopie dokladu opravňujícího poskytování sociální služby Odborné sociální poradenství dle § 37 Zákona o sociálních službách [8], specificky vážící se k místu realizace pilotního provozu AMT, – je-li relevantní, tj. v případě Žádosti o dotaci na poskytování sociální služby.

Smlouva uzavřená mezi žadatelem a zdravotní pojišťovnou ve smyslu odst. c) článku 3) kapitoly XVIII. Metodiky, tj. smlouva specificky uzavřená pro realizaci pilotního provozu AMT – je-li relevantní, tj. v případě Žádosti o dotaci na poskytování zdravotní služby.

8 Zánik Žadatele o dotaci

Zemřel-li Žadatel o dotaci nebo zanikl-li Žadatel o dotaci přede dnem vydání Rozhodnutí o poskytnutí dotace, Poskytovatel řízení zastaví. 

 

9 Nové Rozhodnutí v případě, že byla Žádost o dotaci zcela nebo zčásti zamítnuta

Žádosti o poskytnutí dotace, která byla pravomocně zcela nebo zčásti zamítnuta, může Poskytovatel novým Rozhodnutím zcela nebo zčásti vyhovět a ve zbytku ji zamítnout, souhlasí-li s tím Žadatel o dotaci. Postup je uveden v kapitole XVII. Metodiky.   

Příloha č. 1

Metodika Programu podpory nových služeb v oblasti péče poskytované adiktologickým multidisciplinárním týmem/2



[1] Výše dotace je rozdělena pro dva typy AMT: typ A (pro území o lidnatosti cca 100.000 obyvatel) a typ B (pro území o lidnatosti cca 50.000 obyvatel) blíže viz Metodika

[2] Ve dvou vyhotoveních, přičemž jedno je zkompletovaným originálem se všemi povinnými přílohami. Druhý je identickou kopií s označením KOPIE. Současně musí být k Žádosti přiloženy všechny dokumenty v elektronické verzi nebo Flash disku.

[3] V předmětu zprávy je nutné uvést označení: „Program podpory nových služeb v oblasti péče poskytované adiktologickým multidisciplinárním týmem“. Zpráva musí být podepsána uznávaným elektronickým podpisem.

[4] Případně podle dříve platných předpisů, tj. zákona č. 160/1992 Sb., o zdravotní péči v nestátních zdravotnických zařízeních. 

[5] Forma tohoto dokumentu není stanovena, nicméně by z něj mělo vyplývat kladné stanovisko krajského úřadu/Magistrátu hl. města Prahy. Dále musí být z dokumentu jasné, kdy a s kým byl projektový záměr pilotního provozu AMT projednán. 

[6] Forma zdravotní péče – péče poskytovaná ve vlastním sociálním prostředí pacienta/klienta – je nutnou podmínkou u oboru všeobecná sestra/sestra pro péči v psychiatrii. Pro ostatní obory je oprávnění pro formu péče poskytované ve vlastním sociálním prostředí pacienta doporučováno. 

[7] Forma zdravotní péče – péče poskytovaná ve vlastním sociálním prostředí pacienta/klienta – je nutnou podmínkou u oboru psychiatrická/všeobecná sestra. Pro ostatní obory je oprávnění pro formu péče poskytované ve vlastním sociálním prostředí pacienta doporučováno. Místo poskytování služeb pilotním AMT musí být shodné s místem poskytování zdravotních služeb uvedeným v oprávnění k poskytování zdravotních služeb a místem zařízení nebo poskytování sociálních služeb uvedeným v registraci sociálních služeb. 

[8] dtto


Zařazenočt 25.06.2020 12:06:00
ZdrojMZČR
Originálmzcr.cz/Unie/dokumenty/2vyzva-k-predkladani-zadosti-o-dotaci-v-ramci-programu-podpory-novych-sluzeb-...
Kategorie2. Výzva- adiktologické multidisciplinární týmy


Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V