Pracovní setkání v Kurganské oblasti

Pracovní setkání v Kurganské oblasti

07.03.2020 / 13:29 | Aktualizováno: 07.03.2020 / 13:48

Ekonomický a obchodní konzul M. Vlastník se na dvoudenní pracovní cestě setkal s vedením závodu ŠAZ, ve kterém se v kooperaci s českou firmou FERRIT vyrábějí důlní nakladače a setkal se se starostou města Šadrinsk. V Kurganu se setkal se zástupcem gubernátora Kurganské oblasti, s prezidentem Obchodní a průmyslové komory města Kurgan, s firmami z oblasti zemědělské produkce, navštívil dvě průmyslové zóny a Nemocniční centrum akademika Jelizarova.

Dne 4. března navštívil ekonomický a obchodní konzul M. Vlastník (M.V.) město Šadrinsk, kde se setkal s S. V. Azanovem, výkonným ředitelem firmy Šadrinskij avtoagregatnyj závod (ŠAZ), který vyrábí v kooperaci s českou firmou FERRIT důlní nakladače. V současnosti probíhá výroba desetitunových, dokončuje se už první kus čtrnáctitunového a ke konci roku počítají se zahájením výroby sedmnácti tunového nakladače. Vyrobené stroje se prodávají těžebním firmám na území Ruské federace a je o ně velký zájem. Firma ŠAZ dále vyrábí chladiče pro automobily od malých osobních přes nákladní až po velké Belazy pro povrchové doly. Poslední oblastí produkce je repasování a modernizace těžkých dieselových lokomotiv. V. N. Jermiškin, starosta města Šadrinsk představil ve stručnosti město a zajímal se o možnosti další podobné spolupráce s českými firmami. M. V. mu představil jednotlivé sektory českého hospodářství, možnosti spolupráce s českými firmami a předal mu upřesňující informační materiály.

Následující den se M.V. setkal s V. V. Archipovem, náměstkem gubernátora Kurganské oblasti. M.V. představil možnosti spolupráce s českými firmami a uvedl příklad již fungující společné výroby v Šadrinsku. V. Archipov informoval, že Kurganská oblast byla vybraná pro systém finanční podpory nejchudších regionů Ruska a má ambiciózní plán této podpory efektivně využít. Mají ve městě několik průmyslových zón, kde postupně výrobní prostory starých závodů modernizují, vybavují podle současných požadavků a dávají k dispozici firmám za velmi výhodných podmínek. I. V. Nazarenko, prezident Obchodní a průmyslové komory města Kurgan navázal s představením aktivit Komory a jejích možností podpory zahraničních firem při hledání místních partnerů. Poté proběhlo setkání s firmami ze sektoru zemědělství, které byly v roce 2017 navštívené českými firmami v rámci projektu PROPED. Poté M.V. navštívil průmyslovou zónu Kurganskij industrialnyj park a Teritorija oblastnovo razvitja, kde vedení oblasti postupně modernizuje a nabízí k využívání pracovní prostory za velmi výhodných podmínek. Na závěr proběhla návštěva Nemocničního centra akademika Jelizarova, který vyvinul světově unikátní metodu léčení dlouhých kostí. M.V. zde stručně představil elektronový transmisní mikroskop firmy Delong Instruments. Zástupci nemocnice navrhli, že se každý rok u nich koná vědecká konference, na které by bylo dobré mikroskop představit. Slíbili zaslat podrobnější informace.

Podstatnou výhodou je, že Kurganská oblast, ke které patří i město Šadrinsk, čerstvě získala od Federální vlády velkou přímou dotaci na hospodářský rozvoj a další dotace budou prostřednictvím podpory státních firem v Kurganské oblasti. Bylo by proto výhodné, aby na podrobnější jednání přijely do této oblasti delegace firem jak z oblasti průmyslu tak i zemědělské a potravinářské výroby.



Zařazenoso 07.03.2020 13:03:00
ZdrojMZv ČR v Jekatěrinburgu
Originálmzv.cz/yekaterinburg/cz/obchod_a_ekonomika/pracovni_setkani_v_kurganske_oblasti.html
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V