Sloučení Virgin Galactic a Social Capital Hedosophia

New York 28. října 2019 (BusinessWire) - Virgin Galactic dokončila sloučení s firmou Social Capital Hedosophia a vytvořila tak první a jedinou veřejně obchodovatelnou firmu, která nabízí komerční lety do vesmíru

Letecká a vesmírná společnost Virgin Galactic ("VG") a veřejnoprávní investiční fond Social Capital Hedosophia ("SCH") dnes oznámily dokončení jejich dříve oznámeného sloučení.

Fúzí obou firem vzniká nová společnost Virgin Galactic Holdings, Inc. ("VGH") a prodej jejích kmenových akcií, cenných papírů a finančních derivátů by měl být na burzovním trhu New York Stock Exchange zahájen dne 28. října 2019, pod novými symboly "SPCE", "SPCE.U" a "SPCE WS". Společnost vyrábí své kosmické lodi v kalifornském městě Mojave, prostřednictvím své dceřiné firmy The Spaceship Company, přičemž komerční lety budou probíhat z kosmodromu Spaceport America ve státě New Mexico.

Tato tisková zpráva obsahuje multimédia. Celou zprávu si můžete přečíst na: https://www.businesswire.com/news/home/20191025005532/en/

Firma VG má již rezervace od více než 600 zákazníků ze 60 zemí světa, což představuje zhruba 80 miliónů dolarů v obdržených zálohách a více než 120 miliónů dolarů potenciálních tržeb. Dokončení této fúze a zahájení veřejného obchodování akcií společnosti jsou dalšími mezníky na cestě k tomu, abychom mohli zahájit komerční provoz a investovat do budoucího rozvoje společnosti.

George Whitesides, generální ředitel firmy Virgin Galactic Holdings, řekl:

"Dnešek je začátkem nové éry průmyslového oboru komerčních letů lidí do vesmíru. Firma VG je již průkopníkem na poli několika zásadních vesmírných projektů, včetně vyslání prvního zkušebního cestujícího do vesmíru na palubě komerční vesmírné lodi a dnešní oznámení je rovněž průlomové. Nyní, když je firma VG veřejně obchodovatelnou společností může každý investovat do společnosti pořádající komerční lety do vesmíru a stát se tak součástí vzrušující nové éry v oblasti vesmírného cestování. Těší mě silný zájem investorů a narůstající objem vkladů a těším se i na to, že do budoucna splníme sen o letu do vesmíru i našim skvělým zákazníkům."

Chamath Palihapitiya, zakladatel a generální ředitel firmy SCH, řekl:

"Od svého založení se firma SCH snaží spojovat technology, podnikatele a technologicky orientované investory a pomáhat jim naplňovat jednotnou sdílenou vizi. Co jednou bylo jen vzdáleným projektem se nyní stalo úspěšně splněnou misí. Těší nás, že jsme dnes splnili tento obrovský úkol a těšíme se na budoucí spolupráci s nově vzniklou firmou při transformaci průmyslu komerčních vesmírných letů."

Sir Richard Branson, zakladatel firmy Virgin Galactic, řekl: "Chtěl bych poděkovat všem investorům, zaměstnancům, obchodním partnerům i zákazníkům firem VG a The Spaceship Company za vaši skvělou práci a podporu, díky které jsme dnes mohli učinit toto oznámení. Věřím, že firma VG má díky svému vlastnímu systému pro lety do vesmíru, speciálnímu přístupu do kosmodromu Spaceport America, globálně uznávané značce a širokému zájmu investorů, maximálně využít potenciálu rychle rostoucího trhu s lety do vesmíru, který má hodnotu několik miliard dolarů, a díky kterému se vesmírný prostor otevře tisícům nových astronautů. Dnes jsme splnili jeden cíl a těšíme se na budoucnost, kdy umožníme lety do vesmíru dalším budoucím astronautům."

Podrobnosti o transakci

Na základě této transakce získala firma Virgin Galactic více než 450 miliónů dolarů v hotovosti a k ukončení obchodování v pátek 25. října činila tržní kapitalizace tohoto podniku 2,3 miliardy dolarů. Stávající akcionáři firmy Virgin Galactic tak budou vlastnit téměř 59% podíl. Správní radu společnosti tvoří předseda Chamath Palihapitiya, Adam Bain a James Ryans, kteří byli řediteli SCH a také Wanda Austin, Craig Kreeger, George Mattson, Evan Lovell a George Whitesides.

O společnosti Virgin Galactic Holdings

Virgin Galactic Holdings, Inc. je integrovaná letecká a vesmírná společnost, která je průkopníkem na poli komerčních soukromých letů do vesmíru, pro soukromé osoby a výzkumníky. Firma věří, že komerční zkoumání a dobývání vesmíru představuje jednu z nejvíce vzrušujících a zároveň i jednu z nejvýznamnějších technologických iniciativ naší doby.

Firma nabízí komerční průzkumné výpravy do vesmíru s cílem bezpečně zájemce dopravit do kosmu a zpět na planetu Zemi, a to za dostupnou cenu.

Za pomoci svých vlastních a obnovitelných technologií a s podporou špičkových služeb firmy Virgin, vyvíjíme raketový systém, který zákazníkům nabídne jedinečný několikadenní zážitek z letu do vesmíru, včetně několika minutového stavu beztíže a výhledu na Zemi z vesmíru.

Celý projekt je v posledním stádiu vývoje a již bylo podniknuto několik letů do vesmíru i s posádkou. Komerční spuštění se předpokládá v roce 2020.

Pokud si chcete stáhnout tiskové materiály, navštivte náš tiskový FTP server na https://www.image.net/virgingalactic

Prohlédněte si zdrojovou verzi této tiskové zprávy na webových stránkách businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20191025005532/en/

Kontaktní informace:

Dotazy médií ohledně Social Capital Hedosophia:

Jonathan Gasthalter/Carissa Felger/Nathaniel Garnick

Gasthalter & Co.

+1 (212) 257-4170

SCH@gasthalter.com

Dotazy médií ohledně Virgin Galactic:

VirginGalacticPress@virgingalactic.com

Velká Británie, Střední Východ, Asie, Afrika - Ollie Bailey-Pratt

vg@fticonsulting.com, +44 (203) 727-1000

Spojené státy americké, Kanada, Jižní Amerika, Austrálie - Antonia Gray

vg@fticonsulting.com, +1 (347) 574-4352

Dotazy investorů ohledně Virgin Galactic:

VirginGalactic-SVC@SARDVERB.com

Zdroj: Virgin Galactic Holdings, Inc.

Text této zprávy v původním, zdrojovém jazyce je oficiální verzí. Překlad této zprávy do jiných jazyků poskytujeme pouze jako doplňkovou službu. Text zprávy v původním, zdrojovém jazyce je jedinou právně závaznou verzí této tiskové zprávy.

(BW)

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.


Zařazenopo 28.10.2019 10:10:00
Zdrojprotext.cz
Originálprotext.cz/zprava.php?id=32309

Související témata

BGM Capital | Farmaceutické firmy
Tiskové zprávy
Oppenheimer jmenuje Senior bankéře divize ve Frankfurtu
Knižní novinka Psychopat v mém mozku
Bořislavka Centrum získalo European Property Awards
FUTTEC získal od EK 1,8 mil. euro na opravy silnic
Nadace The Mary Kay Foundation věnovala 3,1 mil. USD
Více zpráv
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.