Průzkum IPSOS: Průměrná doba na sjednání půjčky u Zonky je necelých 16 hodin, u bank je to téměř 6 dnů

Průměrná doba, kterou potřebuje nový klient na získání úvěru u Zonky, je 15,5 hodiny. Pokud se rozhodne sjednat si úvěr u banky, je to téměř 137 hodin, tedy 5,7 dne. Vyplývá to z kvalitativního průzkumu agentury IPSOS, který realizovala v létě letošního roku.

"Zonky funguje kompletně online a díky nejnovějším technologiím dokážeme schválit klienta, podepsat s ním online smlouvu a poslat peníze opravdu v rámci minut. Průzkum IPSOS potvrdil, že jsme v rámci rychlosti mnohem rychlejší než banky a klienti v roce 2019 opravdu nemusí čekat týden na peníze, které zrovna potřebují," říká generální ředitel Zonky Pavel Novák. "Z našich statistik vyplývá, že 40 % našich zákazníků dostane peníze na účet do 24 hodin od zadání poptávky, v tomto jsme opravdu unikátní nejen v rámci českého trhu."

U bank trvá delší dobu vyplnění žádosti o půjčku a dodání všech podkladů a výrazně delší dobu čekali žadatelé na načerpání peněz od doby podepsání smlouvy. Samotné podepsání smlouvy jde online ve velmi malé části případů, často je k podpisu potřeba zajít na pobočku nebo počkat na kurýra.

Zonky tímto průzkumem potvrzuje svoji pozici na trhu spotřebitelských úvěrů, kde je podle dat z oficiální statistiky ČNB o více než jeden procentní bod levnější než banky. V červenci byla průměrná úroková míra bank 8,6 %, Zonky poskytlo zákazníkům půjčku s průměrným úrokem 7,35 %.

Úkolem žadatelů v průzkumu IPSOS bylo uzavřít půjčku ve výši 30.000 Kč online u šesti vybraných bank a u Zonky. Délka procesu se měřila od okamžiku podání žádosti po obdržení částky na účet. Žadatelé byli vybíráni tak, aby u dané instituce dosud neměli sjednán žádný finanční produkt.

Kontakt pro média:

Jan Sladovník

+420 725 512 176

jan.sladovnik@zonky.cz

Zonky.cz je unikátní česká peer-to-peer (P2P) služba, která spojuje lidi, kteří chtějí nejvýhodnější půjčku na trhu, s lidmi, kteří chtějí chytře zhodnotit své úspory. Díky tomu, že Zonky funguje online, zařídí půjčku levněji než v klasické bance a klient nemusí nikam chodit. Vše si zařídí online za pár minut a peníze na účtu má už za 5 minut. Nepotřebuje žádného ručitele, nemusí se bát skrytých poplatků a kdykoliv může půjčku splatit předčasně zdarma. Stejně jednoduše můžete pomocí počítače nebo telefonu své peníze investovat se solidním výnosem. Celá služba funguje naprosto anonymně a pod dohledem České národní banky. Zonky patří do finanční skupiny PPF a lidé si už zde půjčili více než 8 miliard korun.


Zařazenočt 19.09.2019 16:09:00
Zdrojprotext.cz
Originálprotext.cz/zprava.php?id=32061
Tiskové zprávy
Oppenheimer jmenuje Senior bankéře divize ve Frankfurtu
Knižní novinka Psychopat v mém mozku
Bořislavka Centrum získalo European Property Awards
FUTTEC získal od EK 1,8 mil. euro na opravy silnic
Nadace The Mary Kay Foundation věnovala 3,1 mil. USD
Více zpráv
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V