Chcete získat cenu za projekt v oblasti digitalizace v obchodu? Přihlaste své úspěšné nápady do 22. září

Do 22. září 2019 se lze přihlásit do soutěže oceňující obchodníky, kteří v posledním roce výrazně přispěli k rozvoji digitalizace obchodu. Připraveny jsou kategorie "Obchodní řetězec", "Internetový obchod" a "Malý a střední podnik". Vítězové budou vyhlášeni během 1. ročníku konference nazvané Obchodník a platba, kterou pod záštitou místopředsedy vlády a ministra průmyslu a obchodu Karla Havlíčka pořádá Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR (SOCR ČR) ve spolupráci s Asociací malých a středních podniků a živnostníků ČR (AMSP ČR) a Asociací pro elektronickou komerci (APEK).

"Tempo proměny platebního styku v obchodě ve prospěch bezhotovostního a zavádění digitálních technologií ve prospěch pohodlí nákupu se v poslední letech výrazně zrychluje. České firmy jsou často na špici zavádění moderních technologií, spousta zajímavých nápadů se dokonce přímo v Česku rodí, a proto jsme se ve spolupráci s partnery rozhodli ocenit ty nejlepší projekty, které výrazně zlepšují zákaznický zážitek a které by se mohly stát inspirací pro ostatní. Naším cílem je veřejnosti představit novátorská řešení, která posouvají český obchod do 21. století," uvedl Tomáš Prouza, prezident SOCR ČR.

"Internetové obchody jsou ze svého principu fungování postavené na digitalizaci obchodu. Přesto také v tomto způsobu prodeje existuje prostor pro řadu inovací a zlepšení. Právě v e-shopech můžeme vidět novinky z oblasti platebních metod a stále lepší způsoby distribuce zboží a on-line komunikace se zákazníkem. Věřím, že právě takové inovace je třeba vyzdvihnout, a proto jsme rádi, že jako Asociace pro elektronickou komerci můžeme toto ocenění podpořit a zaštítit," sdělil Jan Vetyška, generální ředitel APEK.

"Výzkumy ukazují, že nabídka a kvalita internetového obchodu se stále zlepšuje, zákazníci nemají také žádné problémy s platbou, a tak se nejslabším článkem řetězce služeb stává doručení objednaného zboží k zákazníkovi. A to zde nemám na mysli Českou poštu, ale hlavně mezinárodní společnosti, pro které bývá většinou problém se s malým zákazníkem o termínu doručení domluvit," doplnil k úrovni digitalizace živnostníků, malých a středních podniků Karel Dobeš, místopředseda představenstva AMSP ČR.

Porota se v hodnocení zaměří na inovativnost (zapojení nových technologií, novost v českém prostředí, případně v EU, inovativní řešení), nákladovou efektivitu (návratnost investice, snížení fixních nákladů obchodníka), zákaznické zkušenosti (přínos inovace pro zákazníka, zlepšení komfortu, zrychlení, rozšíření nabídky) a environmentální udržitelnost (přínos pro životní prostředí, šetrnost k přírodě, omezení odpadů či znečištění).

Kategorie "Obchodní řetězec" se týká obchodních řetězců působících na českém trhu a jako garant ji zaštítí SOCR ČR. V kategorii "Internetový obchod" své síly změří internetoví obchodníci působící na českém trhu bez ohledu na velikost nebo zaměření sortimentu a garantem se stane APEK. Kategorie „Malý a střední podnik“ je určena firmám do 250 zaměstnanců s výrobním závodem v ČR a garantem bude AMSP ČR.

První ročník konference Obchodník a platba se uskuteční 18. října 2019 v Praze. Záštitu nad akcí převzal místopředseda vlády a ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček a koná se za podpory společnosti Mastercard.

Link na program: http://www.socr.cz/clanek/soutez-digitalizace-obchodu-2019/

Přihlášení do soutěže: https://zaregistrujte-se.cz/digitalizace-obchodu-2019/


Zařazenopo 09.09.2019 10:09:00
Zdrojprotext.cz
Originálprotext.cz/zprava.php?id=31960

Související témata

Obchod | Zahraniční obchod
Tiskové zprávy
Oppenheimer jmenuje Senior bankéře divize ve Frankfurtu
Knižní novinka Psychopat v mém mozku
Bořislavka Centrum získalo European Property Awards
FUTTEC získal od EK 1,8 mil. euro na opravy silnic
Nadace The Mary Kay Foundation věnovala 3,1 mil. USD
Více zpráv
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V