Odyssey 44 investuje do FlixMobility

Dne 26. července 2019 se investiční společnost Martina Kúšika Odyssey 44 stala jedním z partnerů technologické společnosti FlixMobility GmbH, globálního poskytovatele mobility a mateřské společnosti FlixBus a FlixTrain. Odyssey 44 do společnosti vstoupila po boku BlackRock, Baillie Gifford a Luxor Capital group v rámci rozšiřování okruhu partnerů podporujících její další růst a rozvoj. Výše nabývaných podílů, ani ceny transakcí nebudou zveřejněny.

V průběhu července 2019 došlo v rámci zvyšování financování společnosti FlixMobility k rozšíření okruhu investorů. Jedním z nich se stala i investiční společnost Odyssey 44, která spolu s BlackRock, Baillie Gifford a Luxor Capital group nově rozšířila okruh jejích partnerů. V něm se dosud nacházely kromě General Atlantic či globálního lídra v investicích do technologií, společnosti Silver Lake, i TCV, Permira a joint co-investice HV Holtzbrinck Ventures a Evropské investiční banky.

"Těší nás možnost podílet se na novodobém řešení otázky mobility skrze partnerství s FlixMobility. Jsme hrdí, že stojíme po boku tak zvučných jmen, která ve světě investic a technologií hodně znamenají. Věříme, že partnerství, které nyní začínáme budovat, bude pro obě strany dlouhodobě prospěšné a přinese nové trvalé hodnoty pro zákazníky, zaměstnance i obchodní partnery.“, vyjadřuje se k nové investici Martin Kúšik, zakladatel a CEO Odyssey 44.

FlixMobility spolupracuje s více než 300 nezávislými partnery provozujícími 350.000 autobusových a vlakových spojení denně a vytvořila v tomto odvětví přes 10.000 pracovních míst. Společnost věří, že takto uzavřená partnerství jí umožní pokračovat v rychlé globální expanzi a uvádění nových produktů na trh. S autobusy FlixBus a vlaky FlixTrain nabízí FlixMobility stále se rozšiřující a integrovanou síť, která umožňuje lidem naplánovat flexibilní cestování. Po USA, kde společnost FlixBus od loňského roku úspěšně působí, je plánována její další expanze i do Jižní Ameriky a Asie. V rámci dceřiné společnosti FlixTrain by mělo v dalších letech docházet ke vstupu na další trhy EU i rozšiřování produktů nabízených na německém trhu. Ve snaze přivést chytrou a ekologickou mobilitu ještě více lidem připravuje FlixMobility spuštění spolujízdy FlixCar, která rozšíří stávající síť pod značka mi FlixBus a FlixTrain, a nabídne tak zákazníkům ještě více destinací. FlixMobility aktuálně provozuje své spoje v 29 zemích a její služby v loňském roce využívalo 45 milionů cestujících.

"Jsme potěšeni obrovským nadšením vysoce renomovaných investorů, kteří nám pomáhají nabízet chytrou, dostupnou a udržitelnou mobilitu ještě více lidem," řekl Jochen Engert, CEO a zakladatel společnosti FlixMobility. „Za podpory Baillie Gifford, Luxor Capital Group, Odyssey 44 a BlackRock skrze fondy a účty, které spravuje, jsme na uskutečnění našich ambiciózních plánů dobře připraveni. Od vstupu na trh před 6 lety jako německý startup jsme ušli velký kus cesty a nyní jsme se dostali na pozici lídra v oblasti dálkové mobility v Evropě. Další naší zastávkou bude zelená mobilita po celém světě.“ „Společnost FlixMobility patří mezi významné světové hráče v sektoru. Z našeho pohledu tvoří v některých regionech na základě svého jedinečného a dnes již těžko replikovatelného business modelu v podstatě nový trh, na němž je lídrem. Věříme, že společnost má ve svých rukách všechny předpoklady pro další úspěšný růst. Navíc tak činí v souladu s hodnotami a kritérii, které v Odyssey 44 vyznáváme“, říká Hani Himmat, Chief Investment Officer Odyssey 44.

Společnost Odyssey 44 tak rozšiřuje své stávající portfolio, v němž se nachází podíl v řetězci se sportovním vybavením Sportisimo a v Direct pojišťovně.

O společnosti Odyssey 44

Odyssey 44 je rodinná firma založena roku 2014 se sídlem v Praze. Spravuje majetek rodiny Kúšiků. Zakladatel Martin Kúšik se téměř 20 let věnoval investičnímu podnikání a byl spolumajitelem investiční skupiny Penta. Hlavním cílem Odyssey 44 je investovat do výjimečných podniků, které vytváří trvalé hodnoty pro své zákazníky a zaměstnance. Jsme přesvědčeni, že když budeme mít na prvním místě překonávání jejich očekávání, dlouhodobý růst hodnoty našich investic přijde jako důsledek.

www.odyssey44.com

Kontakt:

Lucie Čížková

PR manager

cizkova@odyssey44.com

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.


Zařazenoút 13.08.2019 09:08:00
Zdrojprotext.cz
Originálprotext.cz/zprava.php?id=31825

Související témata

Tiskové zprávy
Oppenheimer jmenuje Senior bankéře divize ve Frankfurtu
Knižní novinka Psychopat v mém mozku
Bořislavka Centrum získalo European Property Awards
FUTTEC získal od EK 1,8 mil. euro na opravy silnic
Nadace The Mary Kay Foundation věnovala 3,1 mil. USD
Více zpráv
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V