Ambiciózní MOLO Lipno Resort se začíná stavět

Developerská společnost REALACTIVA a.s., na konci června zahájila v Lipně nad Vltavou výstavbu ambiciózního a ve střední Evropě ojedinělého projektu MOLO Lipno Resort. Staveniště převzal dodavatel spodní stavby APB Plzeň. Kompletní projekt management veškerých stavebních prací v rámci investice přesahující 1,7 mld. korun, na pozemku o rozloze 24 tisíc metrů čtverečních svěřil developer společnosti OM Consulting. MOLO Lipno Resort je financován fondem kvalifikovaných investorů Dynamika, který je členem skupiny Investika.

V rámci výstavby MOLO Lipno Resortu, jehož inspirací byly horské luxusní apartmány v Davosu či Aspenu, vznikne 79 exkluzivních bytů (apartmánů) včetně podkrovních penthousů s výhledy na vodní hladinu nebo do vnitrobloku se zahradou, pětihvězdičkový hotel s více než stovkou pokojů, s kongresovým sálem o kapacitě 300 osob, prémiovým Wellness a SPA, privátním Beach Clubem a relaxační zahradou. Resort se stane součástí nového centra obce Lipno nad Vltavou. Mezi hotelem a bytovými domy architekti z mezinárodní kanceláře Chapman Taylor navrhli promenádu s obchodním bulvárem s kavárnami, cukrárnou a obchody s prestižními značkami. Ten v dolní části u břehu Lipna vytvoří centrální náměstíčko. Unikátem resortu se stane ve střední Evropě nejdelší stopadesátimetrové dřevěné molo s vyhlídkovou restaurací a jezerním vyhřívaným bazénem plovoucím na hladině Lipna.

"Místo bývalého olympijského parku Rio - Lipno se do dvou let promění v exkluzivní resort s pětihvězdičkovým servisem služeb a komfortem světové úrovně. Důraz je kladen především na propojení s přírodou, proto také architekti s respektem k lokalitě použili materiály typické pro šumavské stavby - dřevo, omítku, kámen. Nechybí velkoformátová okna, dostatek úložného prostoru, klimatizované místnosti, sauna ve standardu, sklepní kóje, speciální nájezdy v garážích pro sportovní vozy, i velká SUV či dobíjecí stanice," vysvětluje Martina Jašková, tisková mluvčí projektu a doplňuje: "Cena bytů v MOLO Lipno Resortu se pohybuje od 85 tis. Kč/m2 včetně DPH. V ceně jsou započteny parkovací stání a sklep."

Rezidenti mohou plně využívat servis hotelu, a to nejen gastronomické a relaxační části, ale také služby týkající se například úklidu a praní prádla. Bezpečnost areálu zaručují čipové karty a non stop fungující recepce, ostraha a služby concierge.

"Před zahájením stavby máme rezervováno více než 20 procent bytové kapacity. Zájem o projekt projevili Češi i zahraniční klienti. Někteří rezervují byty za účelem vlastního využití pro víkendové a celoroční relaxace, jiní jej zvolili jako vhodnou investiční příležitost. Řada zájemců vyčkávala na okamžik, který je zásadním milníkem prodejů v každém projektu a tím je bezesporu zahájení výstavby. Tímto okamžikem se papírový projekt stává realitou. Termín dokončení bytové části předpokládáme v prvním pololetí roku 2021, pokud nám klimatické podmínky dovolí dodržovat plánovaný harmonogram prací. Zároveň s výstavbou bytů bude realizována výstavba mola a hotelové části, tak abychom budoucí rezidenty nezatěžovali dalšími exteriérovými stavebními pracemi. Samotné dokončení designu a interiérů hotelu bude probíhat do roku 2022, kdy bude dokončen celý komplex,“ shrnuje klíčové termíny realizace Martina Jašková.

Přímo na Lipně, v obci Lipno nad Vltavou, na břehu jezera, v místě realizace projektu je opět otevřen MOLO Info Point s plážovým barem a infostánkem. Zde si na modelu areálu mohou zájemci i kolemjdoucí prohlédnout budoucí resort, načerpat atmosféru místa, dát si oblíbený drink a kochat se výhledem na hladinu jezera. MOLO Info Point je otevřen od pondělí 17.6. každý den od 11:00 do 22:00 hodin, a to po celou letní sezonu.

Info o projektu:

Plánovaná investice: cca 1,7 mld Kč

Celkový rozsah: 24 000 m2

Počet jednotek: 79 bytů (bytová část) + 120 pokojů (hotelová část)

Stavební povolení: v nabyté právní moci

Zahájení prodeje: 11/2018

Stavba zahájena: 24.6. 2019

Předpokládaný termín kolaudace: 1.polovina 2021/ (bytová část)

Investor: MOLO Lipno Residence s.r.o., člen skupiny REALACTIVA, a.s.

Architekt: Chapman Taylor

Landscape architekt: Šmídová Landscape Architects

Logo design, marketing, PR: Graffitti Networks Grafix

Financování: DYNAMIKA FKI, člen skupiny INVESTIKA

Výhradní prodejce: Luxent-Exclusive Properties

Web projektu:

www.MOLO-lipno.cz

Facebook:

www.facebook.com/MOLOlipno

Instagram:

www.instagram.com/MOLOlipno

Kontakt:

PR servis a vztah s veřejností

Martina Jašková, tisková mluvčí projektu MOLO Lipno Resort

+420 777 57 87 32, martina@gng.cz

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.


Zařazenopo 24.06.2019 16:06:00
Zdrojprotext.cz
Originálprotext.cz/zprava.php?id=31564

Související témata

TMR - Tatry Mountain Resort
Tiskové zprávy
Oppenheimer jmenuje Senior bankéře divize ve Frankfurtu
Knižní novinka Psychopat v mém mozku
Bořislavka Centrum získalo European Property Awards
FUTTEC získal od EK 1,8 mil. euro na opravy silnic
Nadace The Mary Kay Foundation věnovala 3,1 mil. USD
Více zpráv
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V