Let It Roll jako první festival v Čechách bez brček

Největší drum and bassová akce na světě letos proběhne opět s omezením spotřeby plastů. Organizátoři myslí na životní prostředí, a proto se rozhodli uspořádat letošní Let It Roll festival bez plastových brček a nádobí. Pet láhve s vodou budou organizátoři dále třídit. Díky recyklaci více jak dvou tun plastu při loňském ročníku mohou návštěvníci letos například využít zrecyklované sezení.

Hudební festival Let It Roll, který se letos uskuteční opět v Milovicích u Prahy o víkendu 1.-4. 8. 2019, dbá na životní prostředí. "Plasty nahrazujeme nádobím z palmových listů původem z Indie, dřevěnými noži a vidličkami, bio lžícemi a úplně jsme odbourali brčka," říká zakladatel festivalu Zdeněk Souček.

Dále budou po celém areálu rozmístěny barevné koše na papír, plast, hliník a bio odpad neboli kompost a gastro odpad na zbytky jídel. "Díky vytřídění více jak sedmi set kila papíru jsme na loňském ročníku zachránili tři stromy. Stejně tak jsme vytřídili téměř osm tisíc pet lahví, což pro představu stačí na výrobu sto padesáti fleecových bund," dodává Souček.

Již dlouhodobě se pořadatelé akce starají o to, aby areál i přilehlé okolí po festivalu zůstalo čisté. Spolu s brigádníky uklízí areál i jeho nejbližší okolí.

Tato drum and bassová akce navazuje na trendy zahraničních hudebních festivalů. Například jeden z nejvýznamnějších festivalů na světě Glastonbury, který se bude konat na konci června v anglickém městě Pilton, zakázal nošení veškerých pet lahví do areálu. Jak uvedla jedna z organizátorek akce Emily Eavis v rozhovoru pro BBC Radio 6, v minulém ročníku návštěvníci přinesli do areálu až milion plastových lahví.

I na to myslí pořadatelé festivalu Let It Roll. Na základě spolupráce s firmou Augiášův chlév organizátoři vloni zrecyklovali 2,28 tun plastu a vyrobili z nich sezení, které uvidí návštěvníci v srpnu v Milovicích.

Recyklací odpadu to však nekončí. Festival jde dál a pomáhá lidem, kteří jsou v tíživé sociální situaci. "I letos pokračujeme v další naší iniciativě nevyužitých spacáků nebo stanů. Opět tyto věci poskytneme Armádě spásy, která je dále předá lidem bez domova. Díky této naší akci si mnoho lidí uvědomí, že například darováním stanu nebo spacáku usnadní někomu dalšímu život," dodává Souček.

Na programu Rollin’ Green spolupracuje festival Let It Roll s významnými specialisty v oboru - Českou zemědělskou univerzitou a společností Augiášův chlév, která zajišťuje komplexní management odpadového hospodářství na outdoorových akcích. Pomozte nám i vy udělat Let It Roll zelenější! Pojďte do toho s námi! www.letitroll.cz/rollin-green/

Let It Roll

Kdy: 1.-4. srpna 2019

Kde: Milovice (u Prahy)

Let It Roll festival je největší drum&bassový festival na světě s řadou mezinárodních ocenění, který se v Česku koná už dvanáctým rokem. Festival je kromě toho, že ho navštěvují lidé z celého světa (64 zemí, kteří tu utratí přes 155 milionů korun), zajímavý i tím, že zavedl cashless systém (už čtvrtým roky). Má také největší hudební stage v Česku a zejména ve světě je proslulý unikátní audio-vizuální performace. www.letitroll.cz

Kontakt pro média:

Lucie Nemešová

e: lucie.nemesova@commlab.cz

m: 602 325 029

w: www.commlab.cz

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.


Zařazenoút 18.06.2019 12:06:00
Zdrojprotext.cz
Originálprotext.cz/zprava.php?id=31521

Související témata

Tiskové zprávy
Oppenheimer jmenuje Senior bankéře divize ve Frankfurtu
Knižní novinka Psychopat v mém mozku
Bořislavka Centrum získalo European Property Awards
FUTTEC získal od EK 1,8 mil. euro na opravy silnic
Nadace The Mary Kay Foundation věnovala 3,1 mil. USD
Více zpráv
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V