HarbourVest Partners investuje do CIP

Společnost Corsair Infrastructure Partners oznámila dlouhodobé investice firmy HarbourVest Partners

HarbourVest investovala do tří řízených kapitálových fondů CIP v oblasti dopravní infrastruktury.

Společnost Corsair Infrastructure Partners (dále jen “CIP”), globální investiční divize firmy Corsair Capital (dále jen “Corsair”) se zaměřením na investice do infrastruktury, dnes oznámila, že firma HarbourVest Partners (dále jen “HarbourVest”), přední institucionální investor do řady domácích i zahraničních projektů z různých oborů, investovala do 3 nových fondů typu CIP (fondy zaměřené na posílení kapitálu) v oblasti letecké, přístavní a silniční infrastruktury.

Začátkem letošního roku nové CIP fondy dokončily akvizice podílů ve třech společnostech, a to letištního developera firmy Vantage Airport Group, australské společnosti DP World Australia, která se zabývá vykládkou a nakládkou zboží v přístavech a španělského provozovatele placených dálnic, firmy Itínere Infraestructuras.

Fondy podíly nakoupily od různých majitelů, včetně firmy Gateway Infrastructure Investments, která je jednou z největších firem, řízených fondy CIP. Investice od společnosti HarbourVest přichází v rámci dlouhodobé investiční institucionální strategie do fondů typu CIP a bude hrát důležitou úlohu při naplňování růstových strategií ve všech třech platformách, do kterých tyto nové CIP fondy investovaly.

Hari R. Rajan, generální ředitel firmy Corsair a ředitel fondů CIP, řekl: “Velmi nás těší, že můžeme společnost HarbourVest přivítat jako hlavního investora do našich nových fondů. Firma HarbourVest se těší skvělé pověsti a má dlouhodobé zkušenosti se spoluprací s partnerskými firmami v oblasti infrastruktury a my se tak můžeme těšit na dlouhodobou a produktivní spolupráci.”

Kevin Warn-Schindel, generální ředitel firmy HarbourVest, řekl: “Těšíme se na spolupráci s firmou Corsair při těchto investicích, protože věříme, že špičkové portfolio aktiv, které profesionální a odborný tým investorů společnosti Corsair spravuje, je pro firmu HarbourVest atraktivní investicí do infrastruktury. Těšíme se na spolupráci s firmou Corsair a jejím manažerským týmem a věříme, že z dlouhodobého hlediska naše investice porostou.”

O společnostech Corsair Capital a Corsair Infrastructure Partners

Firma Corsair Capital byla založena v roce 1992 a je předním globálním investorem do specializovaných projektů. Firma Corsair je prověřenou platformou v oblasti investování, s vysokým renomé, které poskytuje prakticky kompletní portfolio finančních služeb, včetně správy majetku, platebních a finančních technologií, služeb, pojišťovnictví, bankovnictví a specializovaných projektů. Od svého založení firma investovala jako hlavní investor nebo spoluinvestor do aktiv v hodnotě 8 miliard dolarů.

Firma má rovněž globální pobočku pro investování a řízení investic, a to společnost Corsair Infrastructure Partners, která byla založena v roce 2015 a spravuje celková aktiva v oblasti investic do infrastruktury s hodnotou 2,9 miliardy dolarů. Více informací o společnosti Corsair Infrastructure Partners najdete na webových stránkách www.corsair-infrastructure.com.

O společnosti HarbourVest Partners

HarbourVest je nezávislou globální investiční společností s více než 36 lety zkušeností. Firma k 31.12.2018 spravovala celková aktiva v hodnotě vyšší než 58 miliard dolarů.

Společnost v rámci své globální investiční platformy nabízí svým zákazníkům investiční příležitosti v řadě různých oblastí, včetně primárních a sekundárních investičních fondů, partnerského investování a dalších služeb. Firma HarbourVest má více než 500 zaměstnanců, včetně více než 100 odborníků na investování, a to jak v Asii a Evropě, tak v Americe. Globální tým společnosti upsal více než 35 miliard dolarů do nově založených fondů, dokončil akvizice v hodnotě více než 19 miliard dolarů a investoval více než 9 miliard dolarů přímo do provozních společností. Díky partnerství s firmou HarbourVest získávají zákazníci přístup k na míru šitým řešením, dlouhodobým vztahům a prověřeným výsledkům.

Přečtěte si zdrojovou verzi této tiskové zprávy na webových stránkách businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20190320005503/en/

Kontaktní informace

Média:

Sard Verbinnen & Co

Matt Benson / David Millar / Danya Al-Qattan, +1 212-687-8080

Conrad Harrington, +44 20 7467 1050

Zdroj: Corsair Infrastructure Partners

Text této zprávy v původním, zdrojovém jazyce je oficiální verzí. Překlad této zprávy do jiných jazyků poskytujeme pouze jako doplňkovou službu. Text zprávy v původním, zdrojovém jazyce je jedinou právně závaznou verzí této tiskové zprávy.

(BW)


Zařazenočt 21.03.2019 14:03:00
Zdrojprotext.cz
Originálprotext.cz/zprava.php?id=30897

Související témata

Investice
Tiskové zprávy
Oppenheimer jmenuje Senior bankéře divize ve Frankfurtu
Knižní novinka Psychopat v mém mozku
Bořislavka Centrum získalo European Property Awards
FUTTEC získal od EK 1,8 mil. euro na opravy silnic
Nadace The Mary Kay Foundation věnovala 3,1 mil. USD
Více zpráv
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V