Palírna Kavalan představila zrající whisky „First Growth Bordeaux", která byla k 10. výročí vyrobena v limitované edici 3 000 lahví

„Snaha o dokonalost" - elegance vína Bordeaux nejvyšší kvality (First Growth Bordeaux) spojena s charakteristickou ovocnou příchutí, jemností a komplexností whisky Kavalan.

Palírna Kavalan dnes na Tchaj-wanu představila přesně v den 10. výročí představení své inaugurační whisky speciální limitované edice whisky „Kavalan Bordeaux Margaux" a „Kavalan Bordeaux Pauillac".

Každá edice je balena v lahvích o objemu 1000 ml s obsahem alkoholu 57,8 %, v luxusní dárkové krabici se dvěma sklenicemi Glencairn. Každá z edic je omezena pouze na 3 000 lahví.

Palírna Kavalan oslavila svou snahu o dokonalost tak, že připravila whisky ve vinných sudech Bordeaux nejvyšší klasifikace (First Grow Bordeaux) z oblastí Margaux a Pauillac přesně k datu svého 10. výročí a těší se na další desetiletí.

Generální ředitel společnosti Kavalan pan YT Lee, řekl, že tato příležitost umožnila zpětný pohled na úspěchy minulého desetiletí a pobízí k většímu úsilí o dokonalost v dekádě příští.

„V palírně Kavalan jsme vždy usilovali o dokonalost jako základ pro naši whisky. Když se díváme do budoucnosti a pracujeme na našem cíli stát se tím, co na Tchaj-wanu nazýváme „staletá palírna", což je značka schopná prosperovat i stovky let," řekl.

Mistr míchač pan Ian Chány řekl, že on a pan Lee se vydali do historických vinařských statků ve Francii a vybrali si ty nejlepší sudy na víno Bordeaux pro zrání mladé, oceňované whisky Kavalan v subtropickém klimatu I-lan na Tchaj-wanu.

„Byli jsme zaujati výraznými příchutěmi, které by mohly vzniknou tímto jedinečným spojením s whisky Kavalan, kde se denně snažíme o dokonalost, a těchto prestižních vín, která jsou známa staletími dokonalosti," řekl.

Mistr míchač pan Ian Chány řekl, že projekt First Growth Bordeaux byl pokusem, „jak by se mohl duch těchto neuvěřitelně vzácných vín prostřednictvím jejich úžasných sudů promítnout do velmi zvláštní whisky Kavalan", a že inovace budou nadále definovat příští desetiletí palírny Kavalan.

Inaugurační whisky palírny Kavalan s názvem Kavalan Classic Single Malt Whiskey byla vyrobena před deseti lety 4. prosince 2008 a stala se nejoblíbenějším výrobkem tohoto producenta whisky.

Doporučená maloobchodní cena každého dárkové balení limitované edice o obsahu 1000 ml byla stanovena na 8 800 TWD (285 USD). Globální prodej je naplánován na příští rok.

Palírna Kavalan dokázala v uplynulé dekádě prostřednictvím pana YT Lee a jeho otce pana TT Lee vstoupit do „Síně slávy" magazínu Whisky soutěže World Whiskies Awards (WWA); v roce 2015 získala ocenění „Nejlepší jednosladová whisky světa" soutěže WWA a v roce 2016 ocenění „Nejlepší jednosladové a jednosudové whisky světa"; v roce 2017 ocenění „Palírna roku" a šest ocenění „Výrobce roku" na mezinárodní soutěži International Wine and Spirit Competition, dále pak v roce 2018 ocenění „Palírna roku" na soutěži San Francisco World Spirits Competition.

HODNOCENÍ CHUTI:

JEDNOSLADOVÁ WHISKY Kavalan ZRAJÍCÍ V JEDNOM SUDU - BORDEAUX MARGAUX

Velkolepá, charakteristická a mimořádně jemná limitovaná edice Bordeaux Margaux dosahuje vybraných luxusních tónů teplého karamelu a máslového pudingu, husté tmavé melasy a jemné sladkosti smetanové vanilky.

Barva: sytě jantarová.

Vůně: Při přivonění zaznamenáme nádherně aromatickou karamelovou omáčku doplněnou hřejivým kořením. Objeví se husté, dekadentní dezertní víno a tmavě hnědý cukr, následované čerstvým masitým ovocem a jemným cedrovým dřevem v dáli.

Patro: Teplý sladký začátek vede k rozprostření husté máslové karamelky, která je doplněna sušenými švestkami. Dále se objeví nádherně lehce kyselé slívové víno se slabou, ale asertivní ořechovou vůní.

Zakončení: Dlouhé a neuvěřitelně odměňující. Sladkost se mísí s jemně trpkou příchutí a odměňují konzumenta velmi příjemným tancem na jazyku.

JEDNOSLADOVÁ WHISKY Kavalan ZRAJÍCÍ V JEDNOM SUDU - BORDEAUX PAUILLAC

Úžasně opulentní a jemně komplexní, limitovaná edice Bordeaux Pauillac vyniká výtečnou chutí zralého lesního ovoce, lahodného karamelového jablka a mírných příchutí kmínu, koriandru a pepřových koření.

Barva: sytě mahagonová

Vůně: Nádherná vůně jemného ovoce, od zralého černého rybízu až po jahody v sirupu s nádechem jablek. Vliv vína je nezaměnitelný. Uzené maso, kmín, mletá koriandrová semínka a jemně mletý pepř vyvažují chuť.

Patro: Jemné ovoce smíchané s karamelem, před výbuchem ovocných chutí a doprovodných koření. V sudové síle je tato whisky velmi příjemná a při držení v ústech vyvíjí lahodnou vanilkovou krémovitost. Velmi dobře zvládá rozředění při různé síle.

Zakončení: Kořenitost na ústech, příchuť vařeného ovoce a pocit tepla v krku.

O palírně Kavalan Whisky

Palírna Kavalan v okrese I-lan je na Tchaj-wanu průkopníkem umění single malt whisky a svou první láhev sladové whisky vyrobila v roce 2008. Naše whisky zraje v intenzivní vlhkosti a horku a k její kvalitě přispívají také mořské a horské vánky a pramenitá voda ze Sněžné hory, jež společně přispívají k charakteristické krémovitosti whisky Kavalan. Palírna se jmenuje po starém označení pro okres I-lan a využívá čtyřicetileté zkušenosti své mateřské společnosti King Car Group v oblasti výroby nápojů. Získala již více než 280 zlatých nebo vyšších ocenění na nejkonkurenčněji obsazených soutěžích v oboru a je dostupná ve více než 70 zemích. Více informací na www.kavalanwhisky.com

Kontakt:

Kellie Du

886-3922-9000 #7165

kellie@kingcar.com.tw

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/793326/Kavalan_10th_Anniversary.jpg


Zařazenost 05.12.2018 08:12:00
Zdrojprotext.cz
Originálprotext.cz/zprava.php?id=30331

Související témata

Tchaj-wan
Tiskové zprávy
Oppenheimer jmenuje Senior bankéře divize ve Frankfurtu
Knižní novinka Psychopat v mém mozku
Bořislavka Centrum získalo European Property Awards
FUTTEC získal od EK 1,8 mil. euro na opravy silnic
Nadace The Mary Kay Foundation věnovala 3,1 mil. USD
Více zpráv
Zobrazit sloupec