Londýn upevnil vedoucí pozici, New York se rychle šplhá nahoru a Tokio si udržuje třetí místo v globálním žebříčku

Zpráva Nadace Mori Memorial Foundation GPCI 2018 uvádí 44 nejatraktivnějších metropolí světa

Londýn, New York, Tokio a Paříž byly opět, v uvedeném pořadí, zařazeny mezi nejatraktivnější města současnosti ve zprávě Global Power City Index (GPCI) 2018, kterou dnes publikoval Ústav pro urbanistické strategie Nadace Mori Memorial Foundation , který založil přední urbanistický developer v Tokiu firma Mori Building. Každoroční zpráva GPCI hodnotí od roku 2008 44 světových metropolí z hlediska „přitažlivosti“ nebo celkové schopnosti přilákat kreativní jednotlivce a podniky z celého světa. Města jsou posuzována na základě 70 indikátorů v šesti kategoriích: ekonomika, výzkum a vývoj, kulturní interakce, vhodnost pro život, životní prostředí a dostupnost.

Tato tisková zpráva obsahuje multimédia. Kompletní tiskovou zprávu si můžete prohlédnout zde: https://www.businesswire.com/news/home/20181017005307/en/

Londýn vyčnívá, New York šplhá rychle nahoru, Tokio se vyčleňuje a Paříž se dostává znovu do hry

Pořadí prvních čtyř měst se od loňského roku nezměnilo, na prvním místě zůstal Londýn, následuje New York, Tokio a Paříž na čtvrtém místě. Londýn zůstává stále daleko vpředu a dokonce zvýšil své skóre dalším využitím neslábnoucí dynamiky Olympijských a Paralympijských her v roce 2012. Město se zlepšilo v kategorii vhodnost k životu, ve které mělo dříve nejslabší výsledky a udrželo si vynikající skóre v kategorii kulturní interakce. Přestože existují nejasnosti ohledně vystoupení Spojeného království z Evropské unie, vyvážené silné stránky v několika kategoriích dávají Londýnu potenciál proměnit problémy na příležitosti, posílit svou vedoucí pozici a být stále nejlépe hodnocenou metropolí.

Po konečném překonání světové finanční krize zaznamenal New York nejvyšší roční nárůst skóre od začátku hodnocení GPCI. Profitoval díky silnému hodnocení prostředí pro začínající firmy a široké nabídky pracovních příležitostí. New York si rovněž udržel svou vedoucí pozici jak v kategorii výzkumu a vývoje, tak ekonomiky díky lepším výsledkům v oblasti výše daně z příjmů právnických osob. Potenciálně negativní dopad na americký hrubý domácí produkt kvůli roztříštění trhu by mohl ovlivnit hodnocení New Yorku v budoucnu a slabé stránky představují nadále kategorie životní prostředí a vhodnost k životu. Tokio, v první desítce ve všech kategoriích kromě životního prostředí, se dostalo mezi 10 nejlépe hodnocených i v kategorii vhodnost k životu díky zlepšení celkového počtu pracovních hodin. Tokio od roku 2015 každoročně upevňovalo svou pozici, ale mělo relativně slabé hodnocení v oblasti přístupu k problémům klimatu a spadlo z 12. na 29. příčku v kategorii životní prostředí. Podobně jako Londýn v roce 2012, Tokio doufá, že si upevní svou pozici před a po uspořádání Olympijských a Paralympijských her v roce 2020. Paříž po propadu na čtvrtou příčku následkem několika teroristických útoků v roce 2015, si znovu zlepšila celkové skóre, například pokud jde o počet zahraničních návštěvníků. Po oficiálním oznámení, že Olympijské a Paralympijské hry se uskuteční v roce 2024 v Paříži, se Paříž pravděpodobně utká s Tokiem, pokud jde o zvyšování skóre v souvislosti s touto sportovní událostí.

Další vítězná města (Od 5. místa)

Singapur (5. místo), tradičně silný v oblasti ekonomické svobody, daně z příjmů právnických osob a mezinárodních konferencí, se nyní umístil globálně na přední příčce v oblasti spokojeného života zaměstnanců a na první příčce v Asii pokud jde o prostředí pro začínající podniky. Zlepšení v kategorii počtu zahraničních návštěvníků a vysoké skóre v oblasti počtu zahraničních rezidentů pomohlo Singapuru získat pozici předního mezinárodního obchodního uzlu v Asii.

Amsterdam (6. místo) byl i letos hodnocen vysoko jako město podporující podnikání a připravené na moderní technologie. Město bylo první, pokud jde o připravenost na informační a komerční technologie a osmé v kategorii prostředí pro začínající firmy. Amsterdam byl hodnocen jako město, které nabízí nejvyšší kvalitu života a jako druhé v pořadí pokud jde o spokojenost zaměstnanců hned za Singapurem. Amsterodm spolu s nedalekým Frankfurtem (15. místo), získal rovněž vysoké hodnocení, pokud jde o dostupnost (6. místo celkově).

Soul (7. místo) opět získal vysoké skóre v oblasti výzkumu a vývoje, třetí v počtu vědců, páté pokud jde o výdaje na výzkum a vývoj a druhé pokud jde počty patentů. V kategorii životního prostředí zaujal první místo v kategorii přístupu k řešení problémům klimatu (celkově 14. místo) a úrovni recyklace odpadů (1. celkově).

Berlín (8. místo) získal nejlepší hodnocení v kategorii vhodnost k životu, stejně jako celkově šesté místo v kategorii kulturní interakce díky početným příležitostem, které v této kategorii nabízí. Silné stránky Berlína spočívají v kategorii životní prostředí, první místo v Evropě (čtvrté celkově) v oblasti úrovně recyklace odpadů a první místo mezi 10 nejlepšími (páté celkově) v oblasti začleňování zeleně.

Hongkong (9. místo) se umístil celkově na pátém místě v kategorii ekonomiky. Prostředí přívětivé pro podnikatele umožnilo Hongkongu získat první místo v oblasti ekonomické svobody a druhé v kategorii výše daně z příjmů právnických osob. Díky velice dobře fungujícímu přístavu se Hongkong umístil na prvním místě, pokud jde o toky zboží v mezinárodním měřítku. Získal také první místo v Asii (celkově třetí) pokud jde o nejlepší světové univerzity.

Sydney (10. místo) zaujala páté místo v oblasti ekonomické svobody a sedmé v kategorii výběru pracovních příležitostí. Excelovala rovněž v kategorii životního prostředí, kde zaujala na žebříčku GPCI první místo. Kvalita vzduchu v této metropoli byla hodnocena jako nejlepší, pokud jde o obsah oxidů síry a dusíku a čtvrtá nejlepší v oblasti suspendovaných pevných aerosolových částic. V kategorii přístupu k řešení problémů klimatu zaujala Sydney šesté místo.

Zdrojovou zprávu si můžete prohlédnout na stránkách businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20181017005307/en/

Kontakty

Další informace:

Nadace Mori Memorial Foundation

Ústav por urbanistické strategie

Peter Dustan, Tel : +81-3-6406-6800

Fax: +81-3-3578-7051

Email : info@mori-m-foundation.or.jp

Web : http://mori-m-foundation.or.jp/english/ius2/gpci2/

nebo

Kontakt pro mezinárodní média

Weber Shandwick

Reina Matsushita / Kaya Tanabe,

Tel: +81-(0)80-2375-0295 / +81(0)90-7726-7027

Email: moribldg@webershandwick.com

Zdroj: Mori Memorial Foundation

Text této zprávy v původním, zdrojovém jazyce je oficiální verzí. Překlad této zprávy do jiných jazyků poskytujeme pouze jako doplňkovou službu. Text zprávy v původním, zdrojovém jazyce je jedinou právně závaznou verzí této tiskové zprávy.

(BW)


Zařazenopá 19.10.2018 08:10:00
Zdrojprotext.cz
Originálprotext.cz/zprava.php?id=30021

Související témata

New York | Londýn | Velká Británie
Tiskové zprávy
Oppenheimer jmenuje Senior bankéře divize ve Frankfurtu
Knižní novinka Psychopat v mém mozku
Bořislavka Centrum získalo European Property Awards
FUTTEC získal od EK 1,8 mil. euro na opravy silnic
Nadace The Mary Kay Foundation věnovala 3,1 mil. USD
Více zpráv
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V