kryptomonitor.cz (Kryptomonitor)
Komodity  |  14.09.2018 11:30:36

Většina (přes 80%) kryptoměnových projektů jsou jen pouhé kopie


Přes 80 procent projektů digitálních aktiv je okopírováno, zjistil čínský průzkum. Kvetoucí plagiátorství však brání skutečnému rozvoji tohoto odvětví.

Trh ICO (initial coin offeringprimární nabídka virtuálních mincí) roste velkou rychlostí. Od počátku roku 2018 bylo spuštěno více než 1200 ICO a vybralo se v nich více než 18 miliard dolarů. Většina z nich je však neúspěšná a potřebný kapitál nezíská. Také většina projektů, které dosáhnou svého vytyčeného fundraisingového cíle, brzy potichu odumře, opuštěna buď svými tvůrci, nebo zklamanými podporovateli.

Většina těchto neúspěšných projektů je však v podstatě mrtvá od samého počátku, jelikož za nimi nestojí žádný skutečně originální nápad. Výzkum čínské společnosti Netta Lab uskutečněný ve spolupráci s odborníky z Xi’an Jiaotong University ukazuje, že více než 80 procent altcoinů okopírovalo svůj kód z jiných projektů. Výzkumníci analyzovali programovací kód 488 digitálních tokenů a odhalili, že 405 z nich (tedy přes 80 procent) má okopírováno minimálně 90 procent svého kódu. Zjednodušeně řečeno: čtyři z pěti digitálních mincí jsou plagiáty, zatímco skutečně originální projekty v podstatě neexistují. Pouze 38 projektů mělo poměr podobnosti nižší než 80 procent.

Blockchainové a kryptoměnové projekty sice přibývají obrovskou rychlostí, ale jejich celková kvalita se rapidně snižuje. Což potvrzuje i rostoucí počet zkrachovalých projektů. Výsledky výzkumu odhalují vážnou překážku, která brzdí rozvoj kryptoprůmyslu.

Příčiny: chamtivost a neznalost

Zakladatel společnosti Netta Lab, která výzkum provedla, vidí příčiny v korupčním a spekulativním prostředí blockchainového odvětví. Firmám zde jde především o marketingové strategie jak vydělat peníze, zatímco samotný vývoj a technologie stojí v pozadí. Lidé neuvažují o inovacích a solidních případech využití, které by řešily problémy reálného života. Chtějí především rychle vydělat s co nejmenší námahou. Tato mentalita pak vede k abnormálně vysoké úrovni kopírování a plagiátorství v odvětví.

Další příčinou je technologická nevědomost. Naprostá většina hráčů na trhu jen velmi málo rozumí tomu, jak tato technologie funguje. To pak přináší významný počet hloupých nebo neužitečných projektů, které nikdy nebudou uskutečněny.

Před neuváženým investováním do ICO opakovaně varovaly v minulosti také americké orgány dohledu. Regulace ICO je také předmětem diskuzí mezi evropskými legislativci.

The post Většina kryptoměnových projektů jsou jen pouhé kopie appeared first on Kryptomonitor.

Kryptomonitor

Kryptomonitor je informační web o kryptoměnách, který cílí nejen na investory a obchodníky s kryptoměnami, ale také zájemce z řad široké veřejnosti, kteří chtějí sledovat nejnovější vývoj v této oblasti.

Publikuje jak vlastní články, analýzy a rozhovory, tak i krátké denní zprávy, které přinášejí stručné aktuální informace o všem, co hýbe světem kryptoměn.

Více na: www.kryptomonitor.cz

14.09. 13:52  no a co? (jarda)
14.09. 12:29  A na to musel být výzkum??? (Bejvoč)
14.09. 11:39  no a co? (Jose)





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688