Společnost Alibaba Group zveřejnila plán následnictví na funkci výkonného předsedy

Společnost Alibaba Group Holding Limited (burzovní index NYSE: BABA) včera oznámila, že od včerejšího dne za rok, tj. 10. září 2019, nahradí současný generální ředitel společnosti Daniel Zhang výkonného předsedu Jacka Maa v této funkci společnosti Alibaba Group. Stávající předseda Ma bude působit ve funkci výkonného předsedy po dobu nejméně 12 měsíců, aby byl zajištěn hladký přechod a předání vedení Danielu Zhangovi.

Jack Ma bude působit ve funkci člena představenstva společnosti Alibaba Group až do výroční schůze akcionářů v roce 2020.

Jack Ma byl po celý život partnerem v programu Alibaba Partnership a je členem výboru partnerů. Ten v současné době tvoří 36 členů, kteří jsou rovněž členy užšího vedení společnosti Alibaba Group a jejích filiálek. Na základě stanov společnosti Alibaba Group, má výbor partnerů Alibaba Partnership právo jmenovat většinu ředitelů ve správní radě společnosti.

Jack Ma vydal dopis určený zákazníkům společnosti Alibaba, jejím zaměstnancům a akcionářům. Dopis je součástí této zprávy.

Dopis Jacka Maa, zakladatele a výkonného předsedy představenstva společnosti Alibaba Group

Vážení zákazníci společnosti Alibaba, Aliren, a akcionáři,

dnes, kdy slavíme 19. výročí společnosti Alibaba, jsem velmi rád, že se s vámi mohu podělit o jednu novinku: na základě schválení správní rady, od dnešního dne za rok dne 10. září 2019, na které rovněž spadá 20. výročí společnosti Alibaba, mě generální ředitel společnosti Daniel Zhang nahradí ve funkci výkonného předsedy představenstva Alibaba Group. Jelikož setrvám po dobu příštích 12 měsíců ve své funkci, budu s Danielem úzce spolupracovat, abychom zajistili bezproblémový a úspěšný přechod. Z těchto důvodů zůstanu ve správní radě společnosti Alibaba až do výroční schůze akcionářů v roce 2020.

Do tohoto desetiletého plánu nástupnictví jsem vložil hodně myšlenek a přípravy. Jsem rád, že vás dnes mohu s tímto plánem seznámit, díky podpoře výboru partnerů a správní rady společnosti Alibaba. Také chci zvlášť poděkovat všem kolegům ze společnosti Alibaba a jejich rodinám, neboť vaše důvěra, podpora a společné úsilí v posledních více než 19 letech nás připravily na tento den, jsme sebevědomí a silní.

Tento přechod je důkazem toho, že společnost Alibaba vstoupila na novou úroveň řízení společnosti, od firmy, která spoléhala na jednotlivce se změnila na firmu, která vychází z vynikající organizace systémů a kultury vývoje talentů.

Když byla společnost Alibaba v roce 1999 založena, bylo naším cílem vytvořit takovou firmu, na kterou by byla pyšná nejen Čína, ale celý svět a která by byla schopna vydržet napříč stoletím až 102 let. Avšak všichni víme, že nikdo nemůže u firmy vydržet 102 let. Trvale udržitelná Alibaba by musela stavět na řádném vedneí, filozofii zaměřené na kulturu a nestálém rozvoji talentů. Žádná firma nemůže spoléhat jen na své zakladatele. Ze všech lidí bych to měl vědět právě já. Vzhledem k fyzickým omezením schopností a úbytku energie nemůže nikdo nést na ramenou odpovědnost generálního ředitele a předsedy představenstva navždy.

Před deseti lety jsme si položili otázku - jak by mohla společnost Alibaba dosáhnout trvale udržitelného rozvoje až Jack Ma odejde? Uvědomil jsem si, že jediná cesta jak vyřešit problém nástupnictví je vytvořit systém řízení založený na jedinečné kultuře a mechanismu vývoje talentů a následovníků. V posledních deseti letech jsme na těchto úkolech pracovali.

Vzhledem k tomu, že jsem učitel, jsem velmi pyšný na to, co jsem dokázal. Učitelé si vždycky přejí, aby je jejich žáci překonali, proto mi připadá zodpovědné nechat mladší a talentovanější, aby převzali vedení a pokračovali v naší misi „usnadňovat podnikání kdekoli na světě“. Realizace této mise při pomoci malým firmám, mladým ženám a mužům na celém světě je má vášeň. Nebyl to jen záměr od prvního dne, ale já jsem velmi rád, že jsem dostal takovou příležitost. Uskutečnění takového snu v rámci této mise vyžaduje účast mnohem více osob než jen Jack Maa a soustavné úsilí generací Aliren.

Společnost Alibaba je obdivuhodná nejen kvůli našemu podnikání nebo míře úspěchů. Nejlepší na ní je, že jdeme společně za stejnou vizí a stejnou cestou. Náš systém partnerství, jedinečná kultura a talentovaný tým položily silné základy dědictví naší společnosti. Ve skutečnosti se firma od chvíle, kdy jsem se v roce 2013 ujal funkce generálního ředitele, díky těmto institucionálním faktorům bez problémů rozvíjela pět let.

Systém partnerství, který jsme vytvořili, představuje tvůrčí řešení dobrého řízení a trvalé udržitelnosti, neboť překonává několik problémů, kterým musí firmy čelit : neustálé inovace, následnictví členů vedení, odpovědnost a kulturní kontinuitu. V průběhu let při opakování našeho modelu vedení jsme experimentovali a zdokonalili rovnováhu mezi systémy a jednotlivci. Prosté spoléhání na jednotlivce nebo slepé následování systémů nevyřeší naše problémy. K dosažení dlouhodobého trvalého rozvoje potřebujete správnou rovnováhu mezi systémem, lidmi a kulturou. Plně věřím tomu, že náš systém partnerství a úsilí o ochranu naší kultury si včas získá přízeň a podporu našich zákazníků, zaměstnanců a akcionářů.

Od založení společnosti v roce 1999 jsme nabyli dojmu, že budoucnost společnosti Alibaba bude potřebovat závislost na „skupině talentů“, které nám umožní opakovat náš plán následovnictví vedení. Po létech pilné práce má společnost Alibaba celou řadu prvotřídních talentů, pokud jde o kvalitu a kvantitu. Učitel uvnitř mě se cítí velice pyšný na náš tým, naše vedení a jedinečnou kulturu, stejně jako skutečnost, že pokračujeme v rozvoji výjimečných obchodníků ve vedení a profesionálních talentů jako je Daniel Zhang.

Daniel působí ve firmě Alibaba Group již 11 let. Od chvíle, kdy začal pracovat ve funkci generálního ředitele, prokázal vynikající talent, obchodní prozíravost a odhodlané vedení. Pod jeho vedením zaznamenala společnost Alibaba stálý a udržitelný rozvoj ve 13 za sebou jdoucích čtvrtletích. Jeho analytické myšlení je jedinečné, zachovává naše myšlenky a vize, chápe se odpovědnosti se zapálením a má odvahu inovovat a testovat kreativní obchodní modely. Zaslouženě ho čínská média zaměřená na podnikání jmenovala v roce 2018 nejlepším generálním ředitelem. Z těchto důvodů si on a jeho tým zasloužili důvěru a podporu zákazníků, zaměstnanců a akcionářů. Zahájení procesu předání žezla společnosti Alibaba Danielovi a jeho týmu je správné řešení v pravou chvíli, neboť ze spolupráce s nimi vím, že jsou připraveni a mám stoprocentní důvěru v naši novou generaci vedení.

Pokud jde o mne, mám stále spoustu snů, které bych chtěl realizovat. Ti, kdo mě znají, ví, že nerad nečinně sedím. Mám v plánu pokračovat ve své roli zakládajícího partnera ve výboru Alibaba Partnership a podílet se na spolupráci s ostatními. Chci se rovněž vrátit ke vzdělávání, které mi přineslo tolik dobrého, protože je to to, co dělám rád. Svět je velký a já jsem stále ještě mladý, takže chci zkusit nové věci, protože co kdyby se nové sny mohly uskutečnit?!

Jednu věc, kterou mohu slíbit komukoli je: Alibaba nebyla nikdy o Jacku Maovi, ale Jack Ma bude patřit navždy společnosti Alibaba.

Jack Ma

10. září 2018

O společnosti Alibaba Group

Posláním skupiny Alibaba Group je usnadňovat podnikání kdekoli na světě. Firma se snaží dosáhnout trvale udržitelný rozvoj 102 let. Ve fiskálním roce končícím v březnu 2018 činily její tržby 39,9 miliard amerických dolarů.

Zdrojovou zprávu si můžete prohlédnout na stránkách businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20180909005043/en/

Kontakty

Média

Alibaba Group

Jennifer Kuperman Tel : 415-595-6916

Email : jennifer.kuperman@alibaba-inc.com

nebo

Rachel Chan Tel : +852-9400-0979

Email : rachelchan@alibaba-inc.com

Zdroj: Alibaba Group Holding Limited

Text této zprávy v původním, zdrojovém jazyce je oficiální verzí. Překlad této zprávy do jiných jazyků poskytujeme pouze jako doplňkovou službu. Text zprávy v původním, zdrojovém jazyce je jedinou právně závaznou verzí této tiskové zprávy.

(BW)


Zařazenoút 11.09.2018 07:09:00
Zdrojprotext.cz
Originálprotext.cz/zprava.php?id=29765

Související témata

Alibaba | ERSTE GROUP BANK
Tiskové zprávy
Oppenheimer jmenuje Senior bankéře divize ve Frankfurtu
Knižní novinka Psychopat v mém mozku
Bořislavka Centrum získalo European Property Awards
FUTTEC získal od EK 1,8 mil. euro na opravy silnic
Nadace The Mary Kay Foundation věnovala 3,1 mil. USD
Více zpráv
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V