eRecept: Možný problém s načtením QR kódu z odkazu v SMS

eRecept: Možný problém s načtením QR kódu z odkazu v SMS

SÚKL zaznamenal 3. a 4. září v jednotlivých případech problém s načítáním identifikátoru eReceptu z QR kódu z odkazu v SMS zprávy. Doporučujeme dočasnou zvýšenou kontrolu identity pacienta.

Z důvodu usnadnění procesu načítání identifikátoru eReceptu v lékárnách byla 3. září 2018 spuštěna nová verze SMS zpráv pro doručování identifikátoru receptu. Nově zpráva obsahuje odkaz na zobrazení identifikátoru ve formě QR kódu. Po kliknutí na tento odkaz je na mobilním telefonu pacienta zobrazen QR kód a doba platnosti eReceptu. Podmínkou zobrazení je chytrý telefon s připojením na internet.

Dne 3. a 4. září SÚKL v jednotlivých případech zaznamenal problém s načítáním identifikátoru eReceptu z QR kódu z odkazu v SMS, záměnu identifikátoru uloženého v QR kódu. V rámci intenzivního testování systému eRecept se ani jednou tento problém neprojevil.

Na základě doposud shromážděných informací z terénu SÚKL v nejkratší možné době nasadil novou verzi stránky pro generování QR kódu, která by měla eliminovat prozatím zjištěná rizika.

Při použití této metody SÚKL doporučujeme dočasnou zvýšenou kontrolu identity pacienta.

Navigace

Vyhledávání

2010 © SÚKL. Šrobárova 48,
100 41 Praha 10,
+420 272 185 111
posta@suklcz.

Zobrazit sloupec