Protest proti ztrátě myšáka aneb tetování, které zastavilo rebranding

Pět zaměstnanců společnosti ADERA si pořídilo tetování myšáka, který je součástí loga firmy, jako protest proti chystanému rebrandingu. Místo plánované změny proto nakonec ADERA vyhlásila kampaň s nabídkou celoživotní slevy na její služby, pokud si někdo nechá ilustraci také vytetovat.

Protest zaměstnanců vznikl jako reakce na plánovaný rebranding. ADERA totiž připravuje nový design firemních stránek a jeho součástí měla být i změna loga. Osud myšáka, který je součástí logotypu od roku 2001, byl na první pohled zpečetěn. To se ale nelíbilo především provoznímu řediteli a následně i několika zaměstnancům. A tak je napadlo myšáka zachránit.

„Každý den jsem v kontaktu se zákazníky a logo se jim velmi líbí. Proto jsem se na protest nechal potetovat a následně se toho chytili i ostatní z našich řad. Popravdě řečeno nám za všechny ty roky myšák přirostl pěkně k srdci. A tak jsme se rozhodli pro tetování. Já už měl myšáka vytetovaného delší dobu (cca měsíc) a nově se na tetování odvážili mladší z našich řad a to konkrétně pan Jan Hájek, Václav Kobes, Josef Masopust a Martin Kubánek. Nakonec je nás tedy celkem pět s tímto cejchem,“ vysvětluje provozní ředitel Jiří Blažek.

U tetování zaměstnanců ale celá akce neskončila. ADERA se rozhodla myšáka ušetřit a naopak vyhlásila ve spolupráci s tetovacím salónem Spiritual Tattoo Prague netradiční kampaň – každý, kdo si nechá myšáka vytetovat, získá doživotní 10% slevu na veškeré služby firmy. A pokud se někdo rozhodne pro tetování na čelo, bude mít veškeré služby společnosti zcela zdarma už napořád.

„Upřímně jsem nečekal, že by se někdo ozval. Ale už za pár týdnů jsme měli schůzku s vážným zájemcem. Hned jako první nás kontaktoval pan Milan Šíma, který si vybral rovnou tetování na čelo,“ doplňuje pan Blažek. Z celé akce vzniklo video (https://www.youtube.com/watch?v=boaJUfwRppM), ve kterém se můžete podívat na průběh tetování i předání slibované odměny, kdy pan Šíma získal za zbrusu nového myšáka doživotní 100% slevu na služby ADERY.

Nejčastěji si lidé nechávají vytetovat loga velkých značek, které považují za své lovebrands. O to zajímavější je, že se pro tetování loga menší firmy rozhodli v tomto případě jak zaměstnanci, tak zájemce z řad veřejnosti.

Stejně to vidí i konzultant on-line marketingu Martin Tomčík: „Díky redesignu mělo logo více odpovídat současným trendům. Nakonec jsme ale všichni rádi, že zůstane původní verze. Docela mě překvapilo, že je u zaměstnanců natolik oblíbené, aby si myšáka nechali vytetovat. Je vidět, že úspěšná značka může mít velký vliv na zákazníky i zaměstnance,“ vypráví.

„Mám z toho velkou radost, protože myšák i díky našemu protestu zůstává. Zároveň jsem zvědavý, zda se najde další zájemce o tetování. Naše akce totiž stále platí. Ve firmě jsme se navíc vsadili, za jak dlouho se objeví druhý odvážlivec,“ uzavírá Jiří Blažek.

O společnosti ADERA s.r.o.

ADERA s.r.o. se více než 18 let zaměřuje na ochranu proti škůdcům a jejich hubení. Patří mezi největší DDD firmy v ČR. Pro domácnosti i podnikání nabízí kompletní servis – deratizace, dezinsekce, dezinfekce, vyklízení, ochranu proti holubům, systémovou ochranu firemních objektů, podporu při zavádění HACCP a odborná školení. Firma je členem Sdružení DDD (ČR), asociace CEPA a držitelem certifikací ČSN EN 16636, ISO 9001, ISO 14001 a OHSAS 18001.

Více informací naleznete na http://www.adera.cz


Zařazenočt 09.08.2018 09:08:00
Zdrojprotext.cz
Originálprotext.cz/zprava.php?id=29620

Související témata

Nadační fond proti korupci
Tiskové zprávy
Oppenheimer jmenuje Senior bankéře divize ve Frankfurtu
Knižní novinka Psychopat v mém mozku
Bořislavka Centrum získalo European Property Awards
FUTTEC získal od EK 1,8 mil. euro na opravy silnic
Nadace The Mary Kay Foundation věnovala 3,1 mil. USD
Více zpráv
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V