O2 Czech Republic roste počet aktivních uživatelů O2 TV (Ranní zpráva z akciového trhu)

Hlavní události

Roste zájem o televizní balíčky mobilního operátora O2 Czech Republic.

Erste Group zítra ráno zveřejní své hospodářské výsledky za druhé čtvrtletí.

Evropské akcie by měly po otevření trhů zahájit růstem.

Tento týden bude trochu aktivnější v oblasti ekonomických událostí. V úterý se zveřejní nezaměstnanost, inflace či HDP za eurozónu. V pátek se dočkáme míry nezaměstnanosti a hodinových výdělků ze Spojených států.

Hospodářské výsledky dnes v Americe zveřejní například výrobce těžké techniky Caterpillar či producent počítačového hardware Seagate Technology. V Evropě reportuje nizozemský výrobce alkoholických nápojů Heineken nebo Bank of Ireland.

Analytici Société Générale snížili doporučení na Držet pro francouzskou společnost Worldline zajištující platební služby a také pro španělskou hotelovou síť NH Hotel Group.

Obchodování na zámořských trzích

Americké trhy zakončily páteční obchodování ve ztrátách. Napomohly tomu především technologické společnosti jako Twitter a Intel. Twitter se propadl o více jak 20 % v reakci na pokles aktivních uživatelů sociální sítě. Intel pro změnu, i přes velmi solidní hospodářské výsledky, nepotěšil investory tím, že podle nich se nezabývá všemi hlavními riziky, kterým společnost čelí. Akcie se tak propadly o téměř 9 %. Index Dow Jones klesl o 0,3 %, S&P 500 oslabil o 0,7 % a technologický Nasdaq přišel dokonce o 1,5 %. Nejméně se dařilo sektoru informačních technologií (-2 %) a realitním developerům (-0,9 %). Naopak nejlépe v pátek dopadly telekomunikační společnosti (+1,9 %).

Trhy v asijsko-pacifickém regionu zakončují první obchodní den tohoto týdne spíše ve ztrátách. Daří se především thajským akciím (+0,7 %), menší zisky zaznamenávají i burzy v Indii (+0,1 %) či Indonésii (+0,1 %). Zbytek regionu ztrácí v rozmezí 0,1 až 1,6 %. V rámci japonského indexu Nikkei 225, který klesá o 0,7 %, se vede nejméně sektoru utilit, ten odepisuje 2,2 % své hodnoty. Výrazněji ztrácí také zdravotní odvětví, a to 1,8 %. Zisky se dnes podařilo vybojovat pouze finančním institucím, které nyní rostou o 0,2 %.

O2 Czech Republic

Soukromému televiznímu kanálu O2 TV se v první polovině letošního roku zvýšil počet zákazníků o 11 %. Nyní má televize 287 tisíc aktivních set-top-boxů. Další diváci pravděpodobně přibydou přes léto. Minulý týden odstartovala nejvyšší česká fotbalová liga a v září se k ní přidá i Liga mistrů. V minulosti mohli lidé obě soutěže sledovat na veřejnoprávní České televizi. Nyní bude naprostou většinu zápasů vysílat právě televize patřící operátoru O2. Rostoucí zájem diváků o O2 TV se projevil i na zisku mobilního operátora. Lidé více kupovali balíčky, které kromě mobilního tarifu obsahovaly také televizi. Za první pololetí stoupl čistý zisk společnosti O2 Czech Republic o 5 % na 2,8 mld. CZK.

Autor: Jiří Kostka

Zařazenopo 30.07.2018 08:07:00
ZdrojKB - Trading
Origináltrading.kb.cz/CommentsAnalysis/Detail/77dd5928_o2_czech_republic_roste_pocet_aktivnich_uzivatelu_o2_...
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V