Roadshow s názvem Zažijte to znovu

Vraťte se s námi o 100 zpátky a vychutnejte důstojnou atmosféru doby, která napsala dějiny. Nejpřitažlivější formou je vlastní zážitek. Proto chceme nabídnout občanům "zažít si znovu" vznik republiky. Každé město se tak na jeden den promění a jeho hlavní náměstí se vrátí o 100 let nazpátek...

ČR tak na podzim projede zcela unikátní roadshow s názvem Zažijte to znovu, která nemá svým zaměřením, rozsahem, technickým zpracováním či koncepcí obdoby. Chybět nebudou ani známé osobnosti, jako třeba herec Petr Batěk, moderátor, herec a kantor - syn Jana Wericha - Jiří Werich Petrášek, nebo zpěvačka Lucie Černíková.

Připomeneme a atraktivním způsobem oslavíme výročí vzniku republiky ve vybraných krajských a okresních městech v období září-říjen 2018.

Akce se uskuteční na náměstích, kde se odehrávaly zásadní historické okamžiky. Ta se v daný den "převléknou" do doby před 100 lety (do roku 1918) a návštěvníci prožijí příběh vzniku republiky. Dominantou bude dobová slavnost včetně kulturních vystoupení, stejně jako virtuální prohlídka míst, kde vznikala republika. Lidé budou moci s dětmi navštívit tehdejší obecnou školu i dětský koutek a ochutnají prvorepublikovou gastronomii.

První město, které otevírá soubor akcí, je symbolicky Hodonín (rodné město TGM) 7.9.2018, dalšími městy jsou například Znojmo, Vysoké Mýto, Jihlava, Liberec, Praha a další města po celé České republice. Celou akci uzavírá město Pardubice 28. 10. 2018.

Partneři projektu, České spořitelna a Škoda Auto, vytvořili zajímavý program pro návštěvníky, od přehlídky historických platidel, měšců, až po fotografování v kostýmech u historického auta a virtuální projížďku historickou Prahou.

"České spořitelna byla založena v roce 1825 a je nejstarší bankou u nás. S mírnou nadsázkou se tak dá říci, že dějiny Československa jsou také dějinami České spořitelny. S velkou radostí jsme se proto připojili k projektu Zažijte to znovu, pro který jsme připravili speciální program, zaměřený na roli peněz, prosperity a bankovnictví v uplynulém století," uvedl Filip Hrubý, mluvčí České spořitelny.

Více než 100 let je Škoda Auto neodmyslitelně spjata s rozvojem naší republiky. Ať už jako rodinná firma v počátcích či nadnárodní průmyslový obr v současnosti. Naše mise zůstává stále stejná - neustále rozšiřujeme nabídku mobility pro všechny a věříme, že dostupnější mobilita pohání vpřed nejen naši ekonomiku, ale i svobodomyslného ducha v každém z nás.

"Velmi rádi si připomeneme a zažijeme znovu společně s Vámi jednu úžasnou etapu naší společné historie," uvedl Petr Janeba, vedoucí marketingu Škoda Auto ČR.

"Jsem velmi rád, že se mohu projektu jako jeden z 'učitelů' zúčastnit, ale také se spolupodílet na scénáři podoby vyučovací hodiny, tak jak před sto lety vypadala. Dlouho se prvorepublikovými tématy zabývám," dodal divadelní a filmový herec Petr Batěk, který se bude střídat s Jiřím Werichem Petráškem, hercem, moderátorem a kantorem a ještě dalším, jehož jméno bude odhaleno později...

Atmosféru doplní oblíbené speciality prvního československého prezidenta v dobové kavárně nebo ukázka vyučovací hodiny v tehdejší obecné škole s dobovými učebnicemi. Součástí programu v některých městech bude i příjezd prvního československého prezidenta T. G. Masaryka. V některých městech, například v Pardubicích, doplní program i výstava velkoprostorových fotografií První republika, jejímž autorem je Masarykův ústav AVČR.

Součástí projektu jsou speciální webové stránky www.zazijtetoznovu.cz, facebookový profil, bohatá rozhlasová podpora.

Kontakt:

Soňa Keppertová

Komunikace projektu

Mob.: 606 611 960

E-mail: sona.keppertova@media-park.cz

René Kekely

PR, produkce projektu

tel.: 724 850 690

e-mail: rene.kekely@seznam.cz


Zařazenopá 27.07.2018 11:07:00
Zdrojprotext.cz
Originálprotext.cz/zprava.php?id=29564
Přílohy

Související témata

Tiskové zprávy
Oppenheimer jmenuje Senior bankéře divize ve Frankfurtu
Knižní novinka Psychopat v mém mozku
Bořislavka Centrum získalo European Property Awards
FUTTEC získal od EK 1,8 mil. euro na opravy silnic
Nadace The Mary Kay Foundation věnovala 3,1 mil. USD
Více zpráv
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.