PMI v eurozóně ukáží na pokračující růst evropské ekonomiky (Ranní zpráva z finančního trhu)

Dnes zveřejněné předstihové indikátory PMI by měly poskytnout podporu společné evropské měně. Předpokládáme, že v červnu zastavily svůj pokles a naznačí tak zrychlení ekonomické aktivity v eurozóně. Ve středoevropském regionu by se nic zajímavého dít nemělo, a tak regionální měny zůstanou i nadále ve vleku globálních událostí.

PMI v eurozóně v červnu zastavily svůj propad

PMI v eurozóně podle ekonomů v červnu zastavily svůj pokles. Propad ze svých dlouhodobých maxim tyto předstihové ukazatele zaznamenaly kvůli nabídkovým faktorů, ale i kvůli napětí v důsledku zavádění ochranářských opatření. Zlepšení čekáme zejména v oblasti služeb. Ve Francii by se měla zlepšovat i nálada v průmyslu zatímco údaje zatím nenaznačují obrat k lepšímu v německém zpracovatelském sektoru. I přes svůj propad v prvních měsících letošního roku jsou evropské PMI stále bezpečně nad hranicí, která odděluje expanzi od poklesu. Naznačují tak pokračování hospodářského růstu v eurozóně, i když pomalejším tempem než v loňském roce. 

Euro znovu testovalo hladinu 1,15 USD/EUR

I včera byla na trzích patrná nervozita. Žádná důležitá data zveřejněna nebyla a trhy tak ještě zpracovávaly odvetná opatření, která EU zavedla v reakci na cla uvalená na dovoz hliníku a oceli do Spojených států. Euro se v průběhu dopoledne přiblížilo psychologické hranici 1,150 USD/EUR. Poté své ztráty smazalo a vrátilo se dokonce nad 1,160 USD/EUR. Své dnešní evropské obchodování pravděpodobně začne blízko 1,162 USD/EUR.  

Regionální měny zůstanou ve vleku globálních událostí

I dnes zůstane vývoj regionálních měn ve vleku událostí na světových trzích. Zveřejněny budou pouze údaje o růstu peněžní zásoby v Polsku. Ty ale budou mít minimální tržní dopad. Zásadní pro region bude každá nová zpráva o zavádění nových obchodních bariér.

Koruna se proti euru dotkla nejslabší hodnoty od loňského října

Koruna se včera dostala na svou nejslabší hodnotu od října loňského roku. Zespodu atakovala hladinu 26 CZK/EUR. Svezla se tak na vyprodávání rizikových aktiv v celém regionu. Oslaboval totiž i zlotý a forint. Forint uzavřel své obchodování o 0,7 % slabší než ráno na 326,0 HUF/EUR, zlotý ztratil pouze 0,15 % a skončil blízko 4,328 PLN/EUR. Region pravděpodobně reagoval na zavádění obchodních omezení mezi USA a Evropou a potažmo Čínou. EU totiž zavedla cla na dovoz vybraných produktů ze Spojených států jako reakci na cla, která USA proti EU zavedly již dříve. Nicméně česká měna včera nakonec všechny své ztráty smazala. Pomáhá jí, že trhy od ČNB očekávají brzké zvyšování úrokových sazeb. Koruna tak zakončila přibližně tam, kde ho začala, na hladině 25,85 CZK/EUR.
Autor: Viktor Zeisel

Zařazenopá 22.06.2018 07:06:00
ZdrojKB - Trading
Origináltrading.kb.cz/CommentsAnalysis/Detail/4553dbe0_pmi_v_eurozone_ukazi_na_pokracujici_rust_evropske_eko...
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.