ČEZ (Koupit, 12m cíl = 620 CZK) - Ponecháváme doporučení Koupit a zvyšujeme cílovou cenu na 620 CZK (Analýza společnosti)

Investiční doporučení:Potvrzujeme naše doporučení Koupit s novou cílovou cenou na 620 CZK (542 CZK v naší předchozí analýze). Cena akcií dosáhla naší dosavadní cílové ceny v polovině dubna. Pokračující růst cen silové elektřiny podpořený vyššími cenami uhlí a výrazným nárůstem cen emisních povolenek je jeden z klíčových faktorů, který se začne ve výsledcích hospodaření pozvolna projevovat od příštího roku, výraznější vliv by pak měl být patrný v roce 2020. V dlouhodobém horizontu pak vidíme potenciál pro růst cen díky snižování výrobních kapacit konvenčních zdrojů v Německu po 2020. Na straně výroby očekáváme pouze minimální nutné odstávky jaderných bloků, které by tak mohly svoji produkci zvýšit až nad 31 TWh ročně. Spuštěním nového bloku uhelné elektrárny v Ledvicích a vyšším využitím modernizovaných zdrojů v Prunéřově a Tušimicích by mělo docházet k postupnému snižování potřeby emisních povolenek, ač náklady na jejich pořízení porostou. Jednorázové faktory v prognóze neuvažujeme, za nejpravděpodobnější, které se mohou v letošním roce objevit v hospodářských výsledcích, lze považovat prodej bulharských aktiv a rozhodnutí ve sporu se SŽDC. Pozitivní výsledky obou se mohou odrazit i na vyšší dividendě, která by se mohla udržet nad hranicí 30 CZK za akcii. Náš hlavní scénář počítá s dividendou z letošního roku na úrovni 27 CZK za akcii, což by odpovídalo 100% výplatnímu poměru. V dlouhodobém horizontu pak předpokládáme návrat k původní dividendové politice 60 až 80 % očištěného čistého zisku.

Ocenění akciíjsme provedli na základě modelu diskontovaného volného cash flow. Fair value jsme odhadli na úrovni 667 CZK, cílová cena je pak stanovena o 7 % níže na 620 CZK kvůli sektorovému doporučení Podvážit a současnému tržnímu ocenění akcií, které je dle nás vůči konkurentům mírně nadhodnocené.   

Hlavní rizika: Z pohledu provozu považujeme za největší riziko opětovné neplánované odstávky jaderných elektráren. Aktuální ceny uhlí se nacházejí poblíž lokálních maxim, která mohou motivovat Čínu ke zvýšené těžbě. Aktuálním tématem je výstavba nového jaderného reaktoru. Financování investice ČEZ bez poskytnutí státních garancí by mělo výrazně negativní dopad na ocenění firmy. Akcie jsou pro investory atraktivní i z pohledu vyplácené dividendy. Výrazné snížení výplatního poměru pod 60 % by bylo nepříznivým signálem.
Autor: Miroslav Frayer

Zařazenopo 11.06.2018 18:06:00
ZdrojKB - Trading
Origináltrading.kb.cz/CommentsAnalysis/Detail/6afd631e_cez_koupit_12m_cil__620_czk__ponechavame_doporuceni_k...

Související témata

Česká koruna
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.