Regulace kryptoměn a blockchain ve zdravotnictví. Výsledky Blockchain & Bitcoin Conference Prague 2018

17. května v Praze proběhl čtvrtý ročník konference věnované blockchainu, kryptoměnám a ICO: Blockchain & Bitcoin Conference Prague. Speciálními hosty letošní konference se stali zástupci předních světových společností (například IBM a PwC) a špičkoví mezinárodní odborníci na kryptoměny.

Témata vystoupení

Ochrana soukromí, bezpečnost a uchovávání údajů

Místopředsedkyně pro inovace, nové technologie a technické otázky ve společnosti IBM Cloud René Bostic věnovala svou přednášku současným trendům ve světě technologií blockchainu. Podle ní jsou tři nejdůležitější podmínky pro úspěšné používání blockchainu v podnikání: soukromí, kybernetická bezpečnost a spolehlivé ukládání údajů. Základem obchodního partnerství v oblasti blockchainu by pak měla být společná snaha o rozvoj.

Kryptoměny pod dohledem regulátorů

Ředitel PwC Legal Switzerland Guenther Dobrauz-Saldapenna promluvil o zvýšené pozornosti ke kryptoměnám vnitrostátních finančních regulačních orgánů. Rovněž se zmínil o tom, že každý ICO projekt je třeba posuzovat individuálně, protože žádná mezinárodní finanční organizace zatím nevypracovala klasifikaci ICO kampaní a tokenů.

Blockchain ve zdravotnictví a energetice

Poradce Evropského parlamentu a odborník pro právní regulaci kapitálových trhů a FinTechu se podělil o postoj k blockchainu orgánů Evropské unie. Podle jeho názoru bude blockchain využíván především v energetice, zdravotnictví, logistice, vzdělávání a tvůrčím odvětví. Tomu však bude předcházet zajištění kybernetické bezpečnosti blockchainových řešení.

Umělá inteligence na blockchainu

Anita Schjoll Brede, jedna z padesáti nejvíce inspirujících žen v oblasti pokročilých technologií v severských zemích (podle celoevropského projektu Inspiring Fifty), přednesla příspěvek o otevřeném algoritmu umělé inteligence založeném na blockchainu. Technologie AI propojená s blockchainem umožní snížit spotřebu energie, zvýšit efektivitu používané paměti a zdokonalit zpracování dat.

 Demo zóna

Pro návštěvníky Blockchain & Bitcoin Conference Prague byla otevřena výstavní zóna, v níž se mohli seznámit s produkty a technologiemi domácích a světových společností. Skupina společností Cleverlance zde představila software pro finanční a telekomunikační odvětví. KompiTech prezentovala svá blockchainová řešení pro řízení dodavatelských řetězců. BubbleTone předvedla novou aplikaci pro volání po celém světě bez sprostředkovatelů. Inno3D představila hardware pro těžbu kryptoměn. NAFEN prezentovala své nanomateriály využívané v různých oblastech.

Organizátor a sponzoři

Pražskou konferenci o blockchainu a kryptoměnách pořádá mezinárodní společnost Smile-Expo, která vytvořila síť blockchainových událostí Blockchain World Events. Organizátor děkuje všem sponzorům konference: Money Maker Group, KompiTech, Cleverlance, HiDone a CoinTraffic.

Zájem o Blockchain & Bitcoin Conference Prague a zaplněný konferenční sál již počtvrté prokázaly velký význam blockchainových akcí v Evropě. To znamená, že v příštím roce se Smile-Expo vrátí do Prahy již popáté!

Přihlaste se k odběru aktualit a novinek a získejte informace o připravovaných akcích.

The post Regulace kryptoměn a blockchain ve zdravotnictví. Výsledky Blockchain & Bitcoin Conference Prague 2018 appeared first on Kryptomonitor.


Zařazenost 06.06.2018 15:06:00
Zdrojkryptomonitor.cz
Originálkryptomonitor.cz/2018/06/06/regulace-kryptomen-a-blockchain-ve-zdravotnictvi-vysledky-blockchain-bit...
Přílohy
KategorieHlavní zprávy

Související témata

Bitcoin | Kryptoměny
Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V