Arca Capital u soudu napadla valnou hromadu Monety (Ranní zpráva z akciového trhu)

Hlavní události

Unipetrol zítra zveřejní hospodářské výsledky za čtvrtý kvartál 2017.

Arca Capital u soudu napadla valnou hromadu Monety.

Evropské akciové trhy by měly otevřít kolem svých včerejších zavíracích cen.

Dnes nás čeká zveřejnění lednových předstihových kompozitních PMI a jejich dílčích forem ze služeb a zpracovatelského průmyslu za Německo, eurozónu a USA. Kompozitní PMI za eurozónu ještě mírně vylepší prosincové hodnoty a dosáhne nejlepšího výsledku od roku 2006. To by bylo konzistentní s růstem ekonomiky eurozóny o 0,9 % q/q během Q1 19. Ostatní ukazatele budou dosahovat také velmi dobrých hodnot.

Výsledky hospodaření v USA dnes reportuje 28 společností, kde mezi těmi známějšími to jsou General Electric, Abbott Laboratories, Whirlpool či Ford Motor.

Obchodování na zámořských trzích

Americké trhy v úterý zvolily volnější tempo, než které nastolily v pondělí. Průmyslový Dow Jones uzavřel na záporné nule. S&P 500 povyrostl o 0,2 % a opět si připsal další zdolání historických maxim. Technologický Nasdaq si polepšil o 0,7 %. V rámci indexu S&P 500 byly nejziskovější nemovitosti a utility, když jejich hodnota vzrostla o 1,5 % respektive 1 %. Znatelnější ztráty postihly telekomunikace (-1,2 %) a sektor zdravotní péče (-0,5 %).

Asijsko-pacifický region v závěru středeční seance vykazuje smíšené výsledky. Stále se ještě daří hongkongským (+0,2 %), čínským (+0,2 %) či australským trhům (+0,3 %). Korekce po dvou dnech zisků zasáhly Japonsko (-0,8 %), Tchaj-wan (-0,9 %) a Indii (-0,1 %). V rámci japonského indexu Nikkei 225 se nejvíce propadly informační technologie spolu s průmyslem, když shodně odepisují 1,4 % hodnoty. Dařilo se především nemovitostem (+1,3 %).

Unipetrol

Petrochemická skupina Unipetrol zítra zveřejní hospodářské výsledky za čtvrtý kvartál 2017.

Konsensus Bloombergu naznačuje meziroční růst tržeb o 10 %. Ovšem na druhé straně je očekáván výrazný meziroční pokles EBITDA a čistého zisku. Tento propad je způsoben zaúčtováním jednorázových položek v období Q4 16, po jejichž očištění by meziročně zisk EBITDA rostl o 5,2 %. Vzhledem k tomuto faktu se tak jedná o poměrně slušné výsledky. Unipetrol nadále těží z příznivého makroprostředí i v celém odvětví a také z růstu cen ropy.

Moneta Money Bank

Investiční skupina Arca Capital podala návrh na neplatnost usnesení valné hromady Monety z 26. října 2017. Doposud nejsou známy konkrétní body, které Arca napadá. Návrh se však může týkat bodů, které Arca rozporovala již v průběhu konání valné hromady. Jednalo se o odměňování členů dozorčí rady a požadovala, aby Moneta vytvořila rezervy v souvislosti se soudním sporem, který s ní zahájila Arca Services. V této žalobě je napadena platnost prodeje Agrobanky do rukou General Electric. Jak jsme již uváděli počátkem prosince minulého roku, tak samotná ČNB považuje kauzu prodeje Agrobanky za uzavřenou. Další soudní spor Arca Capital vede s likvidátorem Agrobanky, společností Value Added. Zde již však Arca prohrála u první instance a tak podala odvolání.

Autor: Jiří Kostka

Zařazenost 24.01.2018 08:01:00
ZdrojKB - Trading
Origináltrading.kb.cz/CommentsAnalysis/Detail/290b2216_arca_capital_u_soudu_napadla_valnou_hromadu_monety
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V