Pražská burza za dnešek i za týden v plusu, ČEZ atakuje hranici 500 Kč

Pražská burza zakončila dnešní den v plusu, a navázala tak na čtvrteční zisky. Index PX vyrostl o 0,44 procenta na 1 063,98 bodu a vyšší je i za celý týden. Vzhůru ho dnes nejvíce táhly VIG s ČEZem, závažím byl Unipetrol. Týdenním vítězem je likérka Stock Spirits, největším propadlíkem Fortuna.

Rakouská pojišťovna dnes v pražské lince zpevnila o 2,97 procenta na 654,70 Kč, přičemž titulu se dařilo i ve Vídni, kde během dne registroval největší nárůst minimálně od konce září.

Akcie ČEZ zakončily den vyšší o 0,88 procenta na 495,00 Kč, obchodují se v blízkosti dvouletých maxim a atakují hranici 500 Kč. Společnost dnes oznámila, že ovládne další tři české a jednu polskou společnost z oblasti energetických služeb. Finanční podmínky ale sdělit odmítla. Další polská akvizice ze segmentu ESCO je podle špiček firmy na spadnutí.

K tahounům dnes patřily také akcie Stock, které zpevnily o 1,82 procenta na 78,20 Kč. Fortuna dnes vyrostla o 2,87 procenta na 172,30 Kč za akcii poté, co Komerční banka ve čtvrtek zvýšila cíl pro akcie společnosti na 198 Kč ze 128 Kč a zvedla doporučení na „koupit" z „držet". Dařilo se také Monetě, za dnešek silnější o 0,58 procenta na 77,80 Kč za akcii.

Závažím byl dnes pro pražskou burzu naopak Unipetrol, který odepsal 1,87 procenta na 372,30 Kč. Směrem dolů táhly pražskou burzu také tabák a Komerční banka s Erste. Oba bankovní tituly odepsaly 0,13 procenta, respektive 0,11 procenta

Obchodní aktivita byla opět slabší Objem obchodů s akciemi byl před závěrečnou aukcí 0,413miliardy Kč. Průměrný objem obchodů za poslední rok je 0,573 miliardy.

Za celý týden si index PX připsal 0,88 procenta. Stock Spirits přidal zhruba 6,4 procenta, následován VIG a ČEZem. Na opačném konci najdeme Fortunu s Unipetrolem, které za uplynulých pět dní odepsaly v obou případech zhruba 1,5 procenta.

Zpřesněné údaje statistického úřadu dnes potvrdily, že česká ekonomika ve třetím čtvrtletí letošního roku skutečně vzrostla o pět procent. Jde o nejlepší výsledek za necelé dva poslední roky.

 

Zařazenopá 01.12.2017 16:12:00
ZdrojPatria
Originálpatria.cz/zpravodajstvi/3694735/prazska-burza-za-dnesek-i-za-tyden-v-plusu-cez-atakuje-hranici-500-k...
Přílohy
KategorieAkcie
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V