Německá ekonomika padá a s ní i ta česká. Drtí ji stále vysoké ceny elektřiny – vyšší o 312 % v porovnání s předválečnými léty – a překonaná schémata, v nichž EU uvažuje, i třeba ve vztahu k Indii - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Okomentovat na twitteru

Okomentovat na facebooku


Výpis příspěvků 1 až 20 (41)
 
určitě přečíst (13) 28.08.23 11:19  Alastor Jméno 'Alastor' používá stále stejný uživatel  (268519)

Proč jsou drahé energie? Emisní nesmyslenky.

Pane Kovando, mohl byste přestat chodit kolem horké kaše a mohl byste odkrýt pravou příčinu drahých energií? Hledám odpověď na tyto základní otázky: 1. Proč emisní nesmyslenky byly v roce 2017 pod 5 éček a proč jsou nyní za 85 éček? Proč zdražily na 20-násobek? Kdo na nich vydělal? 2. Do čí kapsy tečou zisky z emisních nesmyslenek a ideologických zelených projektů (soláry, větrníky, zelené úsporám apod.)? 3. Které zdroje na Lipské burze teď určují tzv. "závěrný zdroj el. energie"? Proč Němci nechtějí změnit pravidla energetické burzy? 4. Proč si Němci vypnuli "levné" jaderné elektrárny a momentálně vyrábí 75 % elektřiny z uhlí? Proč vozí uhlí až z Austrálie a jak to jde dohromady a jak to jde dohromady s jejich zelenou ideologií záchrany planety před oteplováním?
Dosavadní doporučení: určitě přečíst (13)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (11) 28.08.23 11:44  Alastor Jméno 'Alastor' používá stále stejný uživatel  (268519)

Proč jsou drahé energie? Emisní nesmyslenky.

Toto jsou moje doměnky, které bych měl rád potvrzené nebo vyvrácené. 1. a 2. Domnívám se, že emisní nesmyslenky jsou megapodvod a megatunel, pro využití zelené ideologie a přesměrování obrovských toků do kapes těch "správných soudruhů" z EU, alias RVHP 2.0. Emisní nesmyslenky nemají pevnou cenu a může si je koupit jakýkoliv spekulant. A před pár lety soudruzi z Bruselu rozhodli o stažení velkého objemu nesmyslenek z trhu, prý "aby podpořili jejich cenu". Domnívám se, že na tom pohádkově vydělali spekulanti - kamarádi ze zákulisí. A my platíme a platíme a soudruzi v zákulisí se cpou a chechtají... Proč se teď ještě staví soláry a větráky na dluh, když je cena nesmyslenky na 20-ti násobku? Peněz na zelené technologie by mělo být přece dost. 3. Domnívám se, že jsou teď "závěrným" zdrojem uhelné elektrárny. Proč? Emisní nesmyslenka 85 EUR, fixní náklady 40 EUR na MWh + 12 EUR zisku a jsme na dnešní ceně 137 EUR za MWh. Náhoda? Nemyslím si. Posledních pár měsíců je cena elektřiny silně korelovaná s cenou nesmyslenky. 4. Proč si Němci vypnuli jaderky? Domnívám se, že jsou hloupí a bohužel si volí všehoschopné, prolhané populistické kreatury jako jsou Scholz a Habeck - panáky, kteří ničemu nerozumí. Jen měli to štěstí, že "vyhráli" volby a postavili koalici na principu "vy nám tohle a my vám zase tohle". Úplně stejný politický slepenec jako u nás. A pak je tu ještě Brusel a celé to jejich ideologické vedení postavené hlavně na prolhaných německých politicích. Tak sbohem eurotitaniku...
Dosavadní doporučení: určitě přečíst (11)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (24) 26.08.23 10:54  Leo  (254619)

V pohodě Fiala vyšle signál

Teď zrovna řeší jak donutí celý potravinový řetězec slevnit rohlíky o 50 halířů.A tady ty informace jsou scelaw mimo jeho chápání.Honí body v segmentu,kde jako jedním z mála aspoň trochu funguje tržní prostředí, což se třeba NAPŘÍKLAD u vodárenství říct nedá,ale tam jsou to jistě i TAKŽE Například voda meziročně zdražila o 24%,ale on štve proti zemědělcům , výrobcům,a obchodníkům s potravinami.Sprosty populista.
Dosavadní doporučení: určitě přečíst (24)
Vaše doporučení:
určitě nečíst (41) 26.08.23 11:02  Tomasso  (268025)

V pohodě Fiala vyšle signál

Nevšiml jsem si, že by štval proti zemědělcům, výrobcům a obchodníkům. Jen jsem zaznamenal narážku na jistý sektorový holding s dominantní pozicí na trhu, díky níž diktuje ceny. Majitel tohoto holdingu je totiž shodou okolností tím, kdo do vlády tepe kvůli prý předraženým potravinám.
Dosavadní doporučení: určitě nečíst (41)
Vaše doporučení:
přečíst (20) 26.08.23 11:53  Leo  (254619)

V pohodě Fiala vyšle signál

Retardovaný i,Dio.te.
Dosavadní doporučení: přečíst (20)
Vaše doporučení:
určitě nečíst (28) 26.08.23 12:48  Tomasso  (268025)

V pohodě Fiala vyšle signál

Těší mě, Tomasso
Dosavadní doporučení: určitě nečíst (28)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (6) 28.08.23 10:52  Alastor Jméno 'Alastor' používá stále stejný uživatel  (268519)

V pohodě Fiala vyšle signál

https://cnn.iprima.cz/ovocnari-zuri-supermarkety-vykoupi-jablka-levne-ale-prodaji-je-nekolikanasobne-draz-410479 Nedávno jeden makroekonom vysvětlil příčinu předražování. Prodali jsme si maloobchodní síť zahraničním, nadnárodním řetězcům. I místní samosprávy jim náhrávají. Chybí dostatečná česká konkurence, a tak platíme a platíme a penízky odtékají do zahraničí. Poláci jsou v tomto daleko chytřejší, a proto mají levněji. Nemohou za to zemědělci, ale nenažranost obchodních řetězců. Mít na jablkách marži 300 %? To je pravá příčina předražování.
Dosavadní doporučení: určitě přečíst (6)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (5) 28.08.23 14:49  Leo  (254619)

V pohodě Fiala vyšle signál

Hele ,jak je tedy možné, že řetězce jsou nenažrane, když v malých obchodech mají vše ještě o 20-50%dražší,a to nemluvím o vietnamskych vecerkach,tam klidně namažou zboží o 100% než v řetězcích.O té nenazranosti by se dalo debatovat.Ale jinak teplo ,nafta,El.energie , vodné ,stočné,o tom se mlčí,a to Fiala chce ,aby ovce řešili litr mléka,a nejraději to z olmy Olomouc.Drahy plyn , který nám nyní s úsměvem prodávají Američané,nikde ani slovo.To stejné palivo do jaderek od westinghaus,sice s ruskou stopou,ale zase o dost dražší,a tam jsou miliardy co se tahají lidem s kapes,ne maloobchodníci ,pumpari,ale úplně jiné ... si mastí díky vládě kapsu.
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (5)
Vaše doporučení:

přečíst (11) 26.08.23 07:46  František Zemek  (243004)

Německá automobilka ))))))

Plus ostatní koncerny mají dost prostředků na to, aby postavili vlády i Brusel do habtáku.... potíž je v tom, že nabrali hafo poblázněné mládeže a tudíž, kam se hnou potíže budou, pokud ty pomatence nevyhážou )))))
Dosavadní doporučení: přečíst (11)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (14) 25.08.23 18:47  Vena  (268362)

hm

Ve Finsku, ve Švédsku, v baltských státech mají nulovou energetickou inflaci. V Polsku taky téměř nulovou. Holt v těch uplynulých letech dávali do čela svého státu chytřejší státníky než my (a Němci). Malou útěchou nám může být, že v Srbsku jsou na tom teď ještě hůř než my, daleko hůř. Tam v minulosti udělali s energetickou (ne)diverzifikací ještě horší chyby.
Dosavadní doporučení: určitě přečíst (14)
Vaše doporučení:
přečíst (4) 28.08.23 09:31  Kurz  (206336)

hm

Naštěstí Ruské suroviny nehledě na všechny sankce do Evropy míří stále, takže to není tak zlé, jak mohlo být.
Dosavadní doporučení: přečíst (4)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 28.08.23 09:25  Dacan Strom  (235474)

hm

... a ti státníci zbavili stát závislosti na ruských surovinách, tak to pro něj pak nebyl takový šok. Ceny těch energií se ale zase tak moc neliší, tak si tu energetickou inflaci odbyli nejspíš dřív.
Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (41) 25.08.23 14:25  Jiří Jméno 'Jiří' používá stále stejný uživatel  akrijmucokzavinacseznam.cz  (242707)

Lukáš Kovanda

Aniž jsem věděl kdo to psal, po přečtení jsem se teprve podíval a bingo. Snad jedinej ekonom kterej má všech pět pohromadě. Nebo jich je víc, ale ti mají strach něco napsat a nebo říct do médií. Za sebe dodávám, že jsme se sami odstřihli od surovin a energií na popud USA. Všichni věděli že je to risk. Mysleli si ale, že se Rusko položí a budeme sami suroviny distribuovat. Asi. To je ale hodně nezodpovědné jednání pane Fialo na spol. Navíc hazardujete s lidskými životy. Jen abyste se zalíbili?
Dosavadní doporučení: určitě přečíst (41)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (28) 25.08.23 15:24  pcpes@centrum.cz Jméno 'pcpes@centrum.cz' používá stále stejný uživatel  pcpeszavinaccentrum.cz  (261348)

Lukáš Kovanda

Jiří: na mne to dokonce působí tak, že ani žádnou vizi neměli, jen anti ruské pozérství. Teprv teď vládě došlo, že má mít zásobníky plynu pod kontrolou. Jediné na co se vláda vzmůže je levné dovážení řepky, jen aby to poškodilo miliardáře Babiše, to je typ uvažování co odnich lze čekat.
Dosavadní doporučení: určitě přečíst (28)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (46) 25.08.23 15:22  Jirikovo_videni  (268357)

Lukáš Kovanda

Omyl byl se kdy vubec na ruske suroviny spolehat. Ale rusove pomoci uplatku nastrcenym politikum typu Gerhart Schroeder dokazali vlastne skoro zmonopolizovat dodavky plynu do velke casti Evropy. Ze to byl predem pripraveny plan je ted zcela zrejme. US dloooohou upozrnovali EU ze z toho bude problem, ale nikdo, a hlavne nemecti kolegove to nechteli pochopit i prave diky rusy uplacenymi mediim a politikum. Pokud by se nakupy plynu daleko drive diverzifikovaly i na LNG, tak by nejenom nebyla zadna krize, ale ani zadna valka. Tu ruskou bestii jsme si vykrmili sami, celou jejich armadu postavili z nasich penez, a mnozi z nas to rikali ale nikdo neposlouchal. Chytrejsi vedeli nejpozdeji po okupaci Krymu, ze rusacky nacisticky system lepsi nebude. Ted jen sklizime co jsme si nadrobili.
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (46)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (14) 27.08.23 14:04  Hraničář  humilazavinacvolny.cz  (268472)

Lukáš Kovanda

Rusové řadu let spolehlivě dodávali všechny objednané suroviny. A levněji. Nebyla tedy žádná chyba s nimi obchodovat. Jiné, dražší, zdroje fungovaly jako konkurenční záloha.Tvrzení, že Rusové začali dodávky omezovat aby zvýšili cenu, bylo vyvráceno jinými informacemi - Gazprom dodával to množství, které si Evropané objednávali. I trochu navíc. Evropané ale spekulovali na pokles spotových cen. Na tom měla založený svůj byznys např Bohemia Energy. Rusové si odbyt nasmlouvali jinde. No a když najednou bylo plynu méně, všichni začali křičet: "To Rusové! Nechtějí dodávat podle toho, jak my budeme pískat!"
Dosavadní doporučení: určitě přečíst (14)
Vaše doporučení:
přečíst (31) 26.08.23 09:04  LeComte StGermain  (266154)

Lukáš Kovanda

jirkova slepota.... s prominutím to je pytel sra... , žilo se nám tady dobře díky laciným Ruským surovinám....co tady melete o nějaké diverzifikaci LNG z USA... ,,Jinými slovy jste tady napsal proč je válka na Ukrajině - cílem bylo odříznutí EU od Ruských dodávek- zničit EU jako konkurenci a styl života, který USA nevyhovuje..., zajistit dodávky LNG z USA, dále na to dodávky zbraní z USA ... ,, likvidace průmysl-stěhování do USA , nebo do Číny,, pořád nás tady straší Ruskem, kdyby svět zůstal v hranicích z roku 1990 tak nebyl problém strašák Rusko... pořád slyším jak jsem jdou problémy z východu, problém ze západu nebyl žádný nikdy: jasně jen nás chtěli vlastně fyzicky zlikvidovat,hodili nás Hitlerovi, hodili nás Rusku a vždy jsme jim byli u zadele, ale furt tady máme nějakých 150 xindlů ve vládě co lezou někomu do zadele za tři stříbrňáky...
Dosavadní doporučení: přečíst (31)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 27.08.23 14:06  Hraničář  humilazavinacvolny.cz  (268472)

Lukáš Kovanda

Článek z r. 2015:https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwjiiYa09vqAAxUf_7sIHXpzAlEQFnoECA4QAQ&url=https%3A%2F%2Faeronet.news%2Fschyluje-se-k-boji-bud-anebo-nemecko-uzavrelo-pakt-s-ruskem-a-vitezem-se-stava%2F&usg=AOvVaw0KI1B2QKdEb857Lg7Kp24J&opi=89978449
Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:
určitě nečíst (44) 25.08.23 15:08  Tomasso  (268113)

Lukáš Kovanda

Smrt Putinovi!
Dosavadní doporučení: určitě nečíst (44)
Vaše doporučení:


Diskuze Německá ekonomika padá a s ní i ta česká. Drtí ji stále vysoké ceny elektřiny – vyšší o 312 % v porovnání s předválečnými léty – a překonaná schémata, v nichž EU uvažuje, i třeba ve vztahu k Indii, další stránky: 1 | 2 | 3 | Další »
stránkovat diskuzi po 10 | 20 | 50

Odkazy k diskuzi Německá ekonomika padá a s ní i ta česká. Drtí ji stále vysoké ceny elektřiny – vyšší o 312 % v porovnání s předválečnými léty – a překonaná schémata, v nichž EU uvažuje, i třeba ve vztahu k Indii

Německá ekonomika padá a s ní i ta česká. Drtí ji stále vysoké ceny elektřiny – vyšší o 312 % v porovnání s předválečnými léty – a překonaná schémata, v nichž EU uvažuje, i třeba ve vztahu k Indii - zdrojová stránka k tématu diskuze Německá ekonomika padá a s ní i ta česká. Drtí ji stále vysoké ceny elektřiny – vyšší o 312 % v porovnání s předválečnými léty – a překonaná schémata, v nichž EU uvažuje, i třeba ve vztahu k Indii.

Zasílání Denního souhrnu názorů na Německá ekonomika padá a s ní i ta česká. Drtí ji stále vysoké ceny elektřiny – vyšší o 312 % v porovnání s předválečnými léty – a překonaná schémata, v nichž EU uvažuje, i třeba ve vztahu k Indii e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu Německá ekonomika padá a s ní i ta česká. Drtí ji stále vysoké ceny elektřiny – vyšší o 312 % v porovnání s předválečnými léty – a překonaná schémata, v nichž EU uvažuje, i třeba ve vztahu k Indii.

 Burza Prime 16:29 
Název Kurz Změna
 COLT CZ GROUP SE  640.00  +0.79% 
 ČEZ  864.50  +1.17% 
 ERSTE GROUP BANK A  1 107.50  -0.76% 
 GEN DIGITAL  491.00  0.00% 
 GEVORKYAN  252.00  0.00% 
 KOFOLA CS  270.00  -0.74% 
 KOMERČNÍ BANKA  865.00  +0.35% 
 MONETA MONEY BANK  97.40  +0.41% 
 PHILIP MORRIS ČR A  16 000.00  +0.25% 
 PHOTON ENERGY  44.50  +0.23% 
 PILULKA LÉKÁRNY  178.50  -1.11% 
 PRIMOCO UAV SE  945.00  +5.00% 
 VIG  740.00  +1.65% 
Komodity online
 Ropa 87.26 USD 29.04   
 Zlato 2336.27 USD 29.04   
 Stříbro 27.16 USD 29.04   
 Káva 227.50 USD 29.04   
 Cukr 19.77 USD 29.04   
 Bavlna 81.34 USD 29.04   

?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.