Mimořádná inflace roku 2022 drtila v Česku hlavně střední třídu, zjišťuje studie zveřejněná ČNB. Bohatství z Česka plynulo zejména do zahraničí a na účty bohatých, kteří těžili z vyvolání „válečné atmosféry“ - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Okomentovat na facebooku


Výpis příspěvků 1 až 20 (22)
 
určitě přečíst (13) 17.05.23 11:10  Jiří Jméno 'Jiří' používá stále stejný uživatel  akrijmucokzavinacseznam.cz  (242707)

To je chyba systému

Děje se tak i mezi bohatými a chudými státy. Ten kdo na to má, přizpůsobí si systém tak, aby mu to vyhovovalo. V tomhle smyslu už nevěřím ani volbám. Tam je to stejný problém. Neděje se tak ale jen vlivem peněz. Systém je pokřiven také těmi kdo ovládají mediální prostor. To je skupina elit která na systému profituje na úkor prostých lidí. To je i na té střední třídě. Dokonce může ovlivňovat koho zablokuje a čí názory jí vyhovují. V tom je nebezpečí pro demokracii o to větší.
Dosavadní doporučení: určitě přečíst (13)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (15) 17.05.23 10:13  pamětník  (234173)

Je to logické že nejvíce ztratila střední třída.

A i když to zřejmě přímo nepocítili, protože jejich příjmy inlface nějak důtklivě nezasáhla tak přišli o polovinu kupní síly jejich úspor a poznají to zejména až půjdou do důchodu. Jen tak zaplatili za svoji naivitu a to že důvěřovali kapitalismu a pravicové vládě. Obecně platí, že za blbost se platí a tady jsme to viděli a stále vidíme v reálném přímém přenosu. A to zřejmě ještě není konec. Až padne koruna někde ke 30 Kč/€ příjde ještě další vlna zdražování. Rozhodně bychom se měli na to připravit a část úspor mít alespoň v eurech a na Slovensku nebo ještě lépe v Rakousku.
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (15)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (11) 17.05.23 15:01  Alastor Jméno 'Alastor' používá stále stejný uživatel  (261580)

Je to logické že nejvíce ztratila střední třída.

Pamětníku, kapitalismus za to nemůže. Už dávno žijeme v socialismu socialističtějším než za komančů a RVHP. Vrámci EU se plánuje a na nesmysly přerozděluje už daleko větší poměr. Poslechni si makroekonomku Šichtařovou. Ta to vysvětluje velmi polopaticky, že by to mohl pochopit každý... Tedy skoro každý. A vládu dávno nemáme pravicovou, ale levičácky populistickou. Poslední skutečně pravicová byla ta Nečasova. Kdo trochu přemýšlí, tak vidí, že tato vláda dělá pravý opak toho, co slibovala... Jinak s Tebou souhlasím. Také očekávám oslabení koruny na 30 Kč za euro. A do inflace se ještě plně nepromítly drahé energie. To ještě přijde se spožděním. Před krizí byla elektřina na 40 éčkách, teď je nad 140. To se teprve "propíše"... Líp už bylo...
Dosavadní doporučení: určitě přečíst (11)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (14) 17.05.23 09:18  kojot  (258134)

Super hruba mzda

A to napise clovek podla ktoreho este pred mesiacom bolo najrozumnejsim krokom k uzdraveniu rozpoctu znovu zaviest super hrubu mzdu a teda strednej triede zobrat 5% cistej mzdy. Vraj aby mali menej penazi a viac brzdili inflaciu. Mozes chodit po kanaloch s takymi nazormi.
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (14)
Vaše doporučení:
přečíst (12) 17.05.23 14:43  Alastor Jméno 'Alastor' používá stále stejný uživatel  (261580)

Super hruba mzda

Hodně krátkozraký názor. Co mi pomůže, že jsem v zaměstnání dostal přidáno 6 %, když byla inflace nad 15 %??? A kdo vyvolal inflaci? Tak především soudruh Babiš s Dluženou na MF rozdávali naše peníze naprosto neefektivně na všecky strany. Důchody se zvýšily ze 40 % hrubé mzdy k 50 % a to v době, kdy důchodců přibývá a pracujících ubývá. A bude hůř! Demografická křivka je neúprosná... A pak tu máme zrušení superhrubé mzdy, při němž došlo ke snížení přímých daní, aniž by to bylo kompenzováno úsporami na výdajové straně státního rozpočtu. A za toto můžete poděkovat ANO, ODS a SPD. Já chci raději zaplatit 5 % navíc na daních, aby se inflace dostala zpět na 2 %, protože s tak brutální inflací bude za 5 let střední třída bez úspor. Ale bohužel máme tu další neschopnou vládu, která makroekonomii vůbec nerozumí, a tak jsme tam, kde jsme... (_!_) Prolhaný profesůrek s elektrikářem a traktoristou nás ženou ke katastrofě. Kalousku, vrať se!!!
Dosavadní doporučení: přečíst (12)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (12) 17.05.23 14:49  Alastor Jméno 'Alastor' používá stále stejný uživatel  (261580)

Super hruba mzda

A ještě jsem zapomněl na ideologicky socialistickou Evropskou Unii. S Lisabonskou smlouvou jsme postupně salámovou metodou přišli o suverenitu i o svobodu. Většina legislativi je nám prostě nadiktována z Bruselu a naši bezpáteřní politici mají doboru výmluvu. "Vždyť to je jen harmonizace s evropskou legislativou. To musíme schválit, jinak by nám EU vyměřila pokutu..." NIKDO z politiků se proti EU a euronesmyslům nepostavil. Všichni nás zradili. A tak ten Green Deal a emisní nesmyslenky na dopravu a vytápění domácností budou jen dorážečka... Líp už bylo...
Dosavadní doporučení: určitě přečíst (12)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (3) 17.05.23 20:25  kojot  (258134)

Super hruba mzda

Tu predsa nejde o jednorazove zvysenie o 5% ale o celkove znizenie zdanenia strednej vrstvy. To bude prospesne a pomoze aj nasledujuce roky. Vy to prezentujete ako keby zdanenie zamestnancov bola jedina moznost ako ozdravit rozpocet. A to proste nieje pravda.
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (3)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (2) 18.05.23 13:29  Alastor Jméno 'Alastor' používá stále stejný uživatel  (261580)

Super hruba mzda

Tak to se pletete. Než někomu začnete něco podsouvat, měl byste si to přečíst pozorně. Já jsem napsal, že "...došlo ke snížení přímých daní (asi o 5 %), aniž by to bylo kompenzováno úsporami na výdajové straně státního rozpočtu". Z toho vyplývá, že cesty ke snížení inflace jsou minimálně 3. Buď se zvýší přímé daně na předchozí úroveň, nebo se brutálně osekají výdaje státu v dotační a sociální oblasti a nebo kombinace obojího. Ostatně když si poslechnete asi 14 dní starý rozhovor Moravce, Kalouska, Rusnoka a Dluženy (A. Schillerová), tak tam to Kalousek podrobně vysvětluje. A já s jeho názorem souhlasím.Vládní balík měl být kombinací obojího a měl být již na příští rok minimálně ve výši 140 miliard Kč! Zvýšení přímých daní z 15 % na 17 - 20 % by bylo pravděpodobně nejrychlejší cestou k cíli, protože tahle vláda neschopných nemehel nikdy nenajde odvahu radikálně škrtat. Tento pětidemoliční spolek bude dělat jen kosmetické úpravy. Ale sekera rozpočtu bude letos pravděpodobně 400 mld. Kč A já se ptám: Z čeho chtějí postavit 5 nových jaderných reaktorů, které sliboval Sranďůra, když se mimořádné zisky ČEZu momentálně prožírají ve státním rozpočtu a ještě se jede na dluh? A co budou dělat až se naplno rozjede krize? Nebo si najivně myslíte, že už krize skončila???
Dosavadní doporučení: určitě přečíst (2)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 18.05.23 18:03  kojot  (261652)

Super hruba mzda

Takze prijme dane su iba dane z prijmu zamestnancov ? Ja hovorim, ze zamestnanci su uz danovo zatazeni dost. Kludne zvyste dane OSVC alebo dan z nemovitosti alebo dane z investicii a firemne dane. Len proste prestanme zvysovat dan z prijmu. Je to takto jednoduche ale pre vas sa to zda nepochopitelne.
Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:

přečíst (16) 17.05.23 09:09  František  fmachzavinacemail.cz  (261534)

Pravda ?

Konečně to někdo napsal veřejně a měl by dodat, že za to mohou Klaus a Zeman ti to tak od začátku nastavili a Nečas jež lákal Američany k nám a řekl, máme tu kvalifikovanou a levnou pracovní sílu a tak nás odsoudila ODS do otroctví definitivně. Už jste někde viděli, aby se otroci měli dobře ?
Dosavadní doporučení: přečíst (16)
Vaše doporučení:

přečíst (13) 17.05.23 08:55  nagualista  (220725)

Každý sám

je strůjce osudu svého. Pokud používáte a vytváříte hodnoty, které vlastní hloupostí směňujete za luciferovy odpustky, tedy fiat měny, pak se nedivte, že se zvedá žlab, tedy růst životních nákladů a že umíráte v přímém přenosu na následky finanční negramotnosti a jste jen stříhací ovce ochotně jdoucí na vlastní jatka za jateční cenu.
Dosavadní doporučení: přečíst (13)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (25) 16.05.23 23:55  Milan  (261343)

Proč je inflace

Inflace je způsobena monopolem v zemědělství (horizontální i vertikální majorita Agrofertu, minoritní podíl malých zemědělců) a monopolem řetězců chovajících se jako kartel. Tzv. specifický trh blokovaný korunou a oligarchy, kteří ovládají mediální prostředí i politiku.
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (25)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (24) 16.05.23 18:47  Zed  (261538)

A co s tím?

Za mě naprostý souhlas. Vnímám to úplně stejně a kritizuji to už mnoho let. Bohatství se tu vytváří, ale je distribuováno buď do zahraničí nebo úzkému okruhu lidí. Nedostatek kapitálu mezi střední třídou výrazně ovlivňuje příjmy státu a následně i jeho hospodaření. A pak tu máme problémy, že není na důchody, není na zdravotnictví, není na další potřebné výdaje státu apod. Nyní to vidíme v plné nahotě, kam jsme se tímto přístupem dostali. Lidé pak nadávají na opatření, která stát dělá, ale ten je v tom docela nevinně. Něco je s tím potřeba udělat, ale jednotlivec to bohužel nevyřeší....
Dosavadní doporučení: určitě přečíst (24)
Vaše doporučení:
přečíst (4) 17.05.23 10:58  xxx  (241641)

A co s tím?

Jenže tento problém je tu už od 90tých. "To že je Císař nahý" se objeví vždy jenom když je krize a lidi nemají práci a mají více času na přemýšlení(to platí samozřejmě u těch co myslet mohou a umí to).
Dosavadní doporučení: přečíst (4)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (24) 17.05.23 08:44  Tomasso  (243566)

A co s tím?

Ono se to bohatství vytváří a nejen distribuuje do zahraničí, ale z toho zahraničí i získává. Je to přesně to, oč jsme usilovali v době před 20-30 lety, kdy tu byla vysoká nezaměstnanost, krachující fabriky s beznadějně zastaralými technologiemi a neprodejným produktem bez vyšší přidané hodnoty, potenciální investoři bez peněz. Zahraniční společnosti u nás investovaly stovky miliard, vytvořily stovky tisíc pracovních míst a hlavně vytvořily prostředí, ve kterém jsme všichni konkurenceschopní, Češi zakládají své vlastní úspěšné firmy. Ve světě není tolik zemí, jako je ČR, které udělaly za 20-30 let takový progres. Možná země jihovýchodní Asie, jako je Čína, Indonésie, Malajsie, Thajsko...
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (24)
Vaše doporučení:
přečíst (29) 17.05.23 09:20  Martik2020 Jméno 'Martik2020' používá stále stejný uživatel  (227372)

A co s tím?

ožralec Tomasso zase po ránu s dvojkou v krvi mele ty sve moudra urovně zvlaštni školy .... Krachujicí fabriky s beznadějně zastaralými technologiem a kde jsou super fabriky dnes, kde je ta přidana hodnota, kde jsou platy na urovni EU ? Kde jsou ty neprodejne produkty mysliš tanky po kterých je ted shánka ? Kolik těch firem tu utratilo miliardy, které neodtekaji mysliš privatizace vody, plynu a elektřiny. Mysliš ty jaderky , které se postavily nebo rozestavěly za toho špatneho socialismu, kdy nic nebylo, byla tady bída -chudoba a ted je tu ráj na zemi pro socky a netahla jako seš ty ?:-) Desitky tisic bezdomovců, statisice lidi bez možnosti koupit si střechu nad hlavou, teměř milion v exekucích :-) A šuntovni zboží ze zapadu v obchodech , protože Češi maji specifické chutě, proto jezdi do Německa, Rakouska i Polska i pro ten kus žvance ... Tomasso ty seš ten vymatlany volič Spolu - Vy jste změna, My jsme změna VŠECHNY VÁS ZDANÍM NIKDO SI NEMŮŽE BÝT JISTY - kde je ten plyn z Kataru, ropa z Kazachstanu, čipy z Taiwanu, F35 a LNG z USA ...... jenom kecy....
Dosavadní doporučení: přečíst (29)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (16) 17.05.23 10:28  Tomasso  (243566)

A co s tím?

V každém českém maloměstě dnes najdeš startup nebo střední/větší firmu, která se úspěšně rozvíjí na evropských a světových trzích. Buď úplně nové firmy typu Prusa Research, Kiwi, Avast, Warhorse Studios, Czechoslovak Group, Lasvit, CNC Czech Group nebo staré firmy, které postavily svůj byznys úplně znovu na zdravém základě (Škoda auto, Škoda Transportation, Kofola, Juta, Preciosa... Našel bych jich stovky, ne-li tisíce. Kolik firem, schopných pronikat na světové trhy jsme měli před 30 lety? Pár jednotek, většinou navázaných na rozpadající se "trhy" (myšleno státní zakázky) bývalého RVHP. Většinou s beznadějně zastaralými a nekonkurenceschopnými produkty, neefektivní, bez kapitálu, bez investic...
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (16)
Vaše doporučení:
přečíst (13) 17.05.23 11:12  Martik2020 Jméno 'Martik2020' používá stále stejný uživatel  (227372)

A co s tím?

Podle mě sis dal ještě par piv ve vykopu a blekotaš ještě vic než rano. Běž se vyspat udělaš lip. Tvoje přiklady Tomasso jsou směšné je to jen blaboleni ... Kdyby to bylo jak pišeš nebudeme zadlužená, zbankrotovaná zem, s 15 % inflacibez dalnic, bez VRT, bez reaktoru a bez armady....kterou doji okolni staty včetně EU a USA a jejiž občani nebo spiš ovčani musi jezdit za kvalitnějším a lepšim jídlem do okolí což jim doporučuje i poradce premiera.... Nekteré jmenované firmy jsou tak legračni a absurdní, že jsi je snad musel někde googlit... Vůbec nemáš paru co a kde za sociku bylo, nebylo třeba těch par set tisic bytu v kralikarnách , které tak hanil Venca Flaška, které se ted prodavaji za miliony ...Máš prostě vymeteno v kebuli jako správný bolševik a netahlo spinkej dal ožralo...
Dosavadní doporučení: přečíst (13)
Vaše doporučení:
přečíst (16) 17.05.23 10:54  xxx  (241641)

A co s tím?

Škoda auto ? V Číně skončila kvůli nekonkurenceschopnosti a navíc není českí. Škoda Transportation ? většiny zakázek má přes státní penězovody( ČEZ, či Praha hl. m.). Avast už není, kvůli integrovanému antiviru ve Win, se musely s fůzovat s ... a pravděpodobně a do 10-15 úplně skončí pokud se nepřeorientují do něčeho nového. Prusa ? Dětské hračky na výrobu plastových blbostí? Kiwi? firma založená na službě pro lidi tak hloupé že si nejsou schopni najít pro sebe vhodné dopravní spojení(ve skutečném kapitalismu by si nevydělaly ani korunu a tudíž by si tuto službu ani nemohly dovolit)? Rohlík služba pro lidi líné co už se nechtějí ani hýbat? Czechoslovak Group opět jenom penězovod na státu. A dalo by se pokračovat.
Dosavadní doporučení: přečíst (16)
Vaše doporučení:


Diskuze Mimořádná inflace roku 2022 drtila v Česku hlavně střední třídu, zjišťuje studie zveřejněná ČNB. Bohatství z Česka plynulo zejména do zahraničí a na účty bohatých, kteří těžili z vyvolání „válečné atmosféry“, další stránky: 1 | 2 | Další »
stránkovat diskuzi po 10 | 20 | 50

Odkazy k diskuzi Mimořádná inflace roku 2022 drtila v Česku hlavně střední třídu, zjišťuje studie zveřejněná ČNB. Bohatství z Česka plynulo zejména do zahraničí a na účty bohatých, kteří těžili z vyvolání „válečné atmosféry“

Mimořádná inflace roku 2022 drtila v Česku hlavně střední třídu, zjišťuje studie zveřejněná ČNB. Bohatství z Česka plynulo zejména do zahraničí a na účty bohatých, kteří těžili z vyvolání „válečné atmosféry“ - zdrojová stránka k tématu diskuze Mimořádná inflace roku 2022 drtila v Česku hlavně střední třídu, zjišťuje studie zveřejněná ČNB. Bohatství z Česka plynulo zejména do zahraničí a na účty bohatých, kteří těžili z vyvolání „válečné atmosféry“.

Zasílání Denního souhrnu názorů na Mimořádná inflace roku 2022 drtila v Česku hlavně střední třídu, zjišťuje studie zveřejněná ČNB. Bohatství z Česka plynulo zejména do zahraničí a na účty bohatých, kteří těžili z vyvolání „válečné atmosféry“ e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu Mimořádná inflace roku 2022 drtila v Česku hlavně střední třídu, zjišťuje studie zveřejněná ČNB. Bohatství z Česka plynulo zejména do zahraničí a na účty bohatých, kteří těžili z vyvolání „válečné atmosféry“.


 Burza Prime 16:29 
Název Kurz Změna
 COLT CZ GROUP SE  635.00  +0.16% 
 ČEZ  854.50  +0.65% 
 ERSTE GROUP BANK A  1 116.00  +0.22% 
 GEN DIGITAL  491.00  -3.16% 
 GEVORKYAN  252.00  -0.79% 
 KOFOLA CS  272.00  +0.37% 
 KOMERČNÍ BANKA  862.00  +0.06% 
 MONETA MONEY BANK  97.00  -6.19% 
 PHILIP MORRIS ČR A  15 960.00  +1.01% 
 PHOTON ENERGY  44.40  0.00% 
 PILULKA LÉKÁRNY  180.50  -0.55% 
 PRIMOCO UAV SE  900.00  +1.69% 
 VIG  728.00  -2.02% 
Komodity online
 Ropa 88.70 USD 26.04   
 Zlato 2339.74 USD 26.04   
 Stříbro 27.21 USD 26.04   
 Káva 223.33 USD 26.04   
 Cukr 19.43 USD 26.04   
 Bavlna 80.92 USD 26.04   
Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.