ČNB dále dusí českou ekonomiku, vysoké sazby zdražují úvěry firmám a znepřístupňují bydlení - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Okomentovat na facebooku


Výpis příspěvků 1 až 20 (20)
 
přečíst (3) 09.05.23 15:15  Tak určitě  (260974)

Sazby jsou v poradku. Nemovitosti jsou predrazene.

Úrokové sazby jsou konečně na normálních hodnotách. O ceně nemovitostí se to samé říct nedá. Jiný developer dal slevu 25 procent a hned se prodávalo.
Dosavadní doporučení: přečíst (3)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (23) 03.05.23 17:59  jarda  (260350)

***

Pánové diskutující přede mnou nemají absolutně žádné ekonomické povědomí. Vysoké úrokové sazby inflaci přiživují, nikoliv snižují. Je to logické. Firmám se prodražují úvěry, lidem splátky hypoték na byty, které například pronajímají a tento nárůst tak přenášejí na nájemníky, stejně jako firmy vlivem vyšších nákladů toto promítají do cen svých výrobků, ty tedy zdražují a inflace roste. Vy si snad nepamatujete na slova Babiše, že ČNB vysokými sazbami opravdu neporazí plynové a ropné giganty, kteří určují ceny energií, které jsou vstupní hodnotou jakéhokoliv výrobku či služby? Kdybychom zde neměli vlastizrádnou americko- ukrajinsko- bruselskou vládu, tak by inflace činila zhruba tolik jako ve Francii. Nemovitosti byly přepálené i při nulových sazbách a inflace byla okolo 2-3%. Toto je energetická inflace způsobená drahými energiemi. A čím déle budou sazby na takto vysokých úrovních, stejně tak ceny energií, inflace bude stále dvouciferná.
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (23)
Vaše doporučení:
přečíst (8) 10.05.23 11:34  Petr Bezruč  (261085)

***

Tys nádhernou ukázkou ekonomického analfabetismu v ČR. Úrokové sazby už dávno měly být na úrovni 10 - 15 procent a mohli jsme být z nejhoršího venku. Díky liknavosti ČNB se tu v tom budeme plácat ještě nejméně 2 roky a bude to mít mnohem horší důsledky.
Dosavadní doporučení: přečíst (8)
Vaše doporučení:
přečíst (5) 10.05.23 07:21  xxx  (241641)

***

Děkuji vám. Skutečně jsem se potřeboval po ránu zasmát. PANE, VY JSTE BLÁZEN !!!!! Ten váš VÝPLACH SI DOVOLIT prohlásit na finančním webu, tak to je ODVAHA. Nižší inflace způsobuje větší "apetit" žadatelů o úvěr, což vede k větší tvorbě peněz komerčními bankami do ekonomiky a protože nabídka je omezena roste cena zboží či služeb,ze které se vypočítává inflace. ČNB,FED,ECB, ... tím, zvýší sazby drasticky tlumí(dusí) ekonomiku, neboli tvorbu peněz bankami. A mimochodem, váš názor je zhruba stejně hloupí jako kdybyste chtěl hasit požár benzínem.
Dosavadní doporučení: přečíst (5)
Vaše doporučení:
přečíst (9) 09.05.23 23:19  Týdýt  (261012)

***

Bože můj. Jdi se raději vyjadřovat ke kvalitě europiva. Pro hňupi (snad ne pro Tebe), vyšší úroky => vezmeš méně dluhů né na svoje zaměstnance, ju? => méně peněz na výplaty (jen počkej až staré prachy dojdou :D) => větší nezaměstnanost => menší poptávka po zboží => tlak na nižší ceny. Jde to vysvětlit i jednodušeji, ale i složitěji (je do cyklu). Snad to není moc složité. Problém je, že nemáme úroky dost vysoko, aby to demotivovalo od zadlužování. Jen tak na půl cesty. Vypni čaulidi, a šup šup do školy.
Dosavadní doporučení: přečíst (9)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (1) 10.05.23 00:00  Kurz  (222331)

***

Jen v situaci kdy si firmy naberou úvěry v eurech tak dokud kurz bude držet, tak je to další prodloužení období, než se zvýšení sazeb projeví.Jen by to razantněji ochladilo poptávku po úvěrech na spotřebu a bydlení, což nemusí stačit, když chce každý vidět výsledku maximálně do roku.
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (1)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (5) 10.05.23 00:42  Tabák 1  (255591)

rozhovor

Poslechněte si toho ekonoma. Zcela jasně říká, že ČNB dělat nic nemůže. Pokud by zvýšila úroky, tak postupně padnou hypotékáři, pak domácnosti zatížené úvěry, pak firmy, česká koruna posílí, nic nevyvezeme a následně padne celý stát, protože nebude schopen financovat úroky z dluhu. Podívejte se na obchodní bilanci, domácnosti utrácí méně, všichni si půjčují v Eurech, ale až Euro posílí, pak dopadneme jako Maďaři, když si půjčovali ve francích /vše říká asi kolem 1,00 času/. Inflace je věcí vlády, protože to způsobuje ceny energií. Jednou se eurozóna rozpadne tím, že vystoupí Německo. https://www.youtube.com/watch?v=azi1zOzcIeE&list=PLpHAnOzBNZbwFf9NZvd28RNYMOYocFo-f&index=2
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (5)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (10) 10.05.23 01:39  Tabák 1  (255591)

rozhovor

Tak jsem si přečetl příspěvky a jeden z mála napsal to, co říká i ten ekonom v rozhovoru. Je to inflace způsobená cenami energií /nick Jarda/. A protože pravděpodobně má ekonomické vzdělání a popíše situaci popravdě, schytá 11 x nepřečíst. Já mu dal určitě přečíst. A úlety typu 15 % úrok ČNB by znamenal okamžitý bankrot ČR. 15% ze 3 bilionů dluhu je 450 miliard na úrocích ze státního dluhu ročně. Je to opravdu síla, co zde lidé dokáží napsat. Nic neví, neznají, nemají přehled. No nic, musel jsem to napsat, protože jedinec, který vystihne pravdu, dostane tolik minusů.
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (10)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (10) 10.05.23 09:43  jarda  (261076)

***

Děkuji za kladnou reakci na můj příspěvek. Zdejší diskutující nedokáží pochopit, že takto vysoká inflace je způsobená především drahými energiemi a vysokými úrokovými sazbami. Proč máme v celé Evropě téměř nejvyšší míru inflace? Protože máme nejdražší energie a vysokou úrokovou sazbu. Proč má Francie jednu z nejnižších hodnot inflace? Protože má nejlevnější ceny energií a úroková sazba činí 3,75%. A to jsou na tom ve srovnání s ČR z hlediska poměru dluhu k HDP přímo katastrofálně. Dále je tu krásným příkladem Maďarsko. To má sice levné energie, ale likvidační základní úrokovou sazbu a inflace je spalující. Polsko to samé. Jediné, co nám tato politika vysokých sazeb a drahých energií přinese, bude nebo už spíše je, stagflace. A ekonomické vzdělání nemám. Nejlepším učitelem je sám život. Ten člověka donutí ke studiu.
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (10)
Vaše doporučení:
přečíst (4) 10.05.23 16:34  tvl  (261095)

***

Ty si fakt hňup. Neúměrné zadlužení je risk každého soudruha, firmy, či státu. A krach předlužených je přirozená věc. Tady se ale řeší problém jménem inflace, panáčku. Státu inflace vyhovuje (reálný dluh neroste tak rychle, takže nás inflací daní na úkor rozpočtově zodpovědných entit). A ČNB má moc tohle zastavit, a tím nese vinu pro nečinnost. Vlastně "nutí" stát k zadlužovací strategii (protože kdo se nezadlužuje kdy inflace je větší než úroky, chová se neekonomicky). Ale nuž, co říkat člověku, který řekne, že vyšší úroky == vyšší inflace.
Dosavadní doporučení: přečíst (4)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 10.05.23 16:27  tvl  (261095)

***

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:
přečíst (5) 10.05.23 04:07  On the road  (261038)

rozhovor

Mlč bIbe. Rozumíš tomu jak koza náklaďáku. Firmy měly krachovat dávno a k takové expanzi a zadlužení vůbec nemělo dojít. ČNB a centrálky zůstaly navíc tupě za cyklem, protože jdou politikům na ruku a nikdo to nechce vidět ani slyšet. V soutěži s Čínou jedem stejným komunistickým stylem - zdroje jsou. Ty tady roky nadáváš na způsob hospodaření US, abys to pak v několika větách veledůležitě obhájil. Prej vyšší sazby roztáčí inflaci. Idiocie neni nikdy dost.
Dosavadní doporučení: přečíst (5)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 10.05.23 16:44  tvl  (261095)

rozhovor

Tak tak. Víte, to je těžko. Pro tyto týpky jsou slova andreje/dluženy svatá, nemá cenu se rozčilovat. Tento typ člověka se nad protinázorem nikdy ani nezamyslí. A bohužel jde o většinu (a dle toho směřuje ČR tam, kam směřuje, jen doufám, že nepřijde jiný magor ala Hitler, národ s tímto vzděláním je zralý mu podlehnout). No nic.
Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 09.05.23 23:18  Týdýt  (261012)

***

tramtará
Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 09.05.23 23:13  Nehulit  (261011)

***

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:
přečíst (4) 04.05.23 04:51  Venca  (260372)

***

Vy nemáte ani základní ekonomické povědomí a pracujete s nějakou ekonomickou přímou úměrou, která ale v praxi nefunguje. Ne všechny byty jsou v rukou kšeftařů a zatíženy hypotékou. Typicky starší byty. Navíc pokud dojde na krizi, tak se celý realitní trh rozpadne a ochladí. Velké firmy mají úvěry v eurech, ne korunách, jim je to buřt. :) Navíc tahle země je exportní, vše jde ven. Promítání cen do výrobků má taky svůj strop. Myšlenka, že vše zdraží a človíček si to koupí je mylná. Pokud bude pokračovat zdražování, nekoupí si to...nebo ano,ale v zahraničí, takže podpoří cizí ekonomiku a zaplatí daně cizímu státu. Firma padne nebo utlumí výrobu nebo si najde jiné trhy..však Andrej už si ty svoje Olmíky valí do Polska a Maďarska,likvidace Agrofertu se nekoná. :) ČNB nemá za úkol porážet energo firmy nebo ropné giganty,ale držet stabilitu. Fiala drží kasu, rozhazuje si,krmí svoje kámoše..měl čas,měl šanci. Nehodlá se chovat zodpovědně, tak to vezmou do rukou národní bankéři, zřejmě nakonec vše odpálí a bude tvrdá krize. Vysoké sazby nakonec zafungují...samozřejmě plošně, jako ekonomická atomovka.
Dosavadní doporučení: přečíst (4)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (23) 03.05.23 16:43  Standa  (260347)

ČNB nás tu dusí hlavně vysokou inflací

Už minimálně rok měly být sazby aspoň někde mezi 15% a 20% p.a., a protože nejsou, tak nás tu dusí pádivá inflace a ještě nejméně další rok pořád bude, víme, vy ... z Ekospolu...? ;)
Dosavadní doporučení: určitě přečíst (23)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (19) 03.05.23 15:29  Matous  (260344)

CNB dusi malo

minimalne 10% by mela byt urokova sazba za soucasne situace..
Dosavadní doporučení: určitě přečíst (19)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (15) 03.05.23 15:20  ofo  (213127)

kňůůůů kňůůůů

kňůůůů kňůůůůuž tu nemáme: téměř nulové sazby poslední dekádu, extrémně vyhnané ceny nemovitostí, místnost na poli v bytovce za 4 mega, zlatý důl pro developery
Dosavadní doporučení: určitě přečíst (15)
Vaše doporučení:


Diskuze ČNB dále dusí českou ekonomiku, vysoké sazby zdražují úvěry firmám a znepřístupňují bydlení, další stránky: 1
stránkovat diskuzi po 10 | 20 | 50

Odkazy k diskuzi ČNB dále dusí českou ekonomiku, vysoké sazby zdražují úvěry firmám a znepřístupňují bydlení

ČNB dále dusí českou ekonomiku, vysoké sazby zdražují úvěry firmám a znepřístupňují bydlení - zdrojová stránka k tématu diskuze ČNB dále dusí českou ekonomiku, vysoké sazby zdražují úvěry firmám a znepřístupňují bydlení.

Zasílání Denního souhrnu názorů na ČNB dále dusí českou ekonomiku, vysoké sazby zdražují úvěry firmám a znepřístupňují bydlení e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu ČNB dále dusí českou ekonomiku, vysoké sazby zdražují úvěry firmám a znepřístupňují bydlení.

 Burza Prime 16:29 
Název Kurz Změna
 COLT CZ GROUP SE  640.00  +0.79% 
 ČEZ  864.50  +1.17% 
 ERSTE GROUP BANK A  1 107.50  -0.76% 
 GEN DIGITAL  491.00  0.00% 
 GEVORKYAN  252.00  0.00% 
 KOFOLA CS  270.00  -0.74% 
 KOMERČNÍ BANKA  865.00  +0.35% 
 MONETA MONEY BANK  97.40  +0.41% 
 PHILIP MORRIS ČR A  16 000.00  +0.25% 
 PHOTON ENERGY  44.50  +0.23% 
 PILULKA LÉKÁRNY  178.50  -1.11% 
 PRIMOCO UAV SE  945.00  +5.00% 
 VIG  740.00  +1.65% 
Komodity online
 Ropa 87.45 USD 19:22   
 Zlato 2345.04 USD 19:22   
 Stříbro 27.35 USD 19:22   
 Káva 227.60 USD 19:22   
 Cukr 19.77 USD 19:22   
 Bavlna 81.57 USD 19:22   


Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.