Česko je v recesi, milion lidí tu už „nemá, kde brát“. A ČNB podle MMF může jejich živoření ještě zhoršit - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Okomentovat na facebooku


Výpis příspěvků 1 až 19 (19)
 
přečíst (3) 04.02.23 20:44  pamětník  (234173)

Už sám nadpis článku je protimluv.

Lidé, kteří nemají kde brát žádné úspory nemají a jsou vděčni ČNB za silný kurz koruny a levnější zboží z dovozu. Zatím ČNB nijak těm skutečně chudým živoření nezhoršuje, spíše naopak. Za všechno špatné, vysokou inflaci jsou zodpovědny Babišova a Fialova vláda. Za současné situace poklesu poptávky pak už jen Fialova vláda.
Dosavadní doporučení: přečíst (3)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (7) 04.02.23 09:34  František  martinek933zavinactiscali.cz  (255643)

Viníci ?

Tak za 50% nárůst inflace jsou zodpovědní politici a ČNB
Dosavadní doporučení: určitě přečíst (7)
Vaše doporučení:

přečíst (6) 04.02.23 00:31  František Zemek  (243004)

1.000.000 LIDÍ !!!

deset procent populace neměla v rezervě jednu výplatu už před covidem, jak mě jinak vysvětlíte polistopadeový boom nebankovních lichvářů.... Kdyby ti lidi úspory měli, nemuseli si na pračku, telku a jiné potřebnosti, půjčovat.....
Dosavadní doporučení: přečíst (6)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (22) 03.02.23 20:13  Lubor  (255638)

Není otázkou zda nám lžou ale o kolik.

Vláda se rozhodla podojit občany bez rozdílu, jak drobné střadatele, tak movitější podnikatele. V zájmu zvýšení výběru daní je ochotna zlikvidovat stavební spoření, stejně jako již zruinovala podnikatelskou prvovýrobu (která je nákladově náročnější z hlediska energií), uměle navyšuje zisky zahraničních dodavatelů energií těžících z přeprodání svého energetického mixu a mícháním ruského plynu a ropy s katarskou, americkou a severskou produkcí, stejně jako podivné prohnání elektřiny z našich generátorů přes německou burzu a propálením drátů na trasách tam i pět. A onen n bloud občan to zase jen zaplatí, protože je tím, kdo je na konci. A vládě to nevadí, protože z obou prodejů, tam i ven a z rozdílu cen dostane oněch 15% daně ze zisku a nějaké obolusy k tomu. Ctihodný zarostlý zbojník Stanjura jako kapitán Bligh zavelí k ukončen podpory stavebního spoření, čímž opětovně potrestá ty zodpovědné, kteří si horkotěžko spoří na nějaké obydlí, a sebere jim i ty dvě tisícovky, které by mohly alespoň částečně zalepit tu hroznou inflační díru, kterou způsobila svojí hloupostí tato vláda. I v časech, kdy byla opozicí. Kryti hrdinným agentem který odložil dýku a plášť (jen jednu a jeden z nejméně tří), je bude zaštiťovat svými výroky, i když nemá o fungování státu ani ponětí. Sloužil za zupu, a proto na něj vždy muselo být. Nikdy nestál na rohu aby něco prodal, nikdy neuháněl zakázku. Ale chytrý je, protože ví, co nese - spojit se s protivníkem. A z toho vychází i ona úloha ČNB, která sleduje cíl udržet tuto prohnilou loď, řeklo by se koráb mrtvých šancí, na vodě, přičemž k pumpám volá vysloužilce, a umdleným slibuje, že budou dřít ještě více a o mnohem déle, nežli za nenáviděného usurpátora politické moci. Ouvej národe, ouvej střadatelé, ouvej rodiny, ouvej úspory, ouvej investice. Zloději se prvně rozmáchli. Dáme jim tu šanci, nebo jim ukážeme, že tuhle hydru živit netřeba? Mám návrh - zavedení daně z luxusu, opětovné zavedení fiskálních kontrol, obnovení EET, výdajovou střídmost, podporu střední a nižších vrstev společnosti, otevření opravdové snahy o prosperitu a ne jen bandě lhářů, a transparentní ozřejmění jak je to s výnosy tohoto stavu (státní investice sanovaná z vydřených peněz z lidu, malých, a shromažďovaná státem a touhle Vládou je realitou). A také bych se podíval na hospodaření a dary do Tramtárie. A vyhnat ty zloděje, co nám zde káží o poctivosti ala USA. Ti jsou dlužní, jako Firšti.Prosperita bude, jen zalepit ty nově vyvrtané díry, namísto těch, které minulá vláda, s nenáviděným premiérem horkotěžko zalepila. A nekupovat pánům generálům fedrpuše. O to spíše, že na ně dávno nemáme.
Dosavadní doporučení: určitě přečíst (22)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (14) 03.02.23 20:23  Jiří Jméno 'Jiří' používá stále stejný uživatel  akrijmucokzavinacseznam.cz  (242707)

Není otázkou zda nám lžou ale o kolik.

Krása. Moc pěkně napsáno. Bohužel cítím beznaděj. Začínám mít pocit, že s námi ti nahoře hrají falešnou hru pod hlavněmi zbraní. Už nevěřím ani volbám. Nemluvě o sdělovacích prostředcích. Osvobodit nás asi může snad jenom smrt.
Dosavadní doporučení: určitě přečíst (14)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (16) 03.02.23 16:46  stan  (163596)

ČNB neplní svou zákonnou povinnost

Naprosto souhlasím s MMF. Hlavním úkolem a cílem ČNB je dle zákona péče o cenovou stabilitu, vše ostatní je podružné a musí být podřízeno tomuto cíli. Michl a další v ČNB tento cíl úplně ignorují. Úroky podle mě už dávno měly být min. kolem 10%. Je to likvidace úspor v přímém přenosu.
Dosavadní doporučení: určitě přečíst (16)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (18) 03.02.23 18:31  Alastor Jméno 'Alastor' používá stále stejný uživatel  (255634)

ČNB neplní svou zákonnou povinnost

V zásadě s Vámi souhlasím. Polovičním podílem za to může ČNB, ale polovičním vláda neumětelů a idiotů. Za polovinu inflace může vláda. Přece jen bezprecedentní zadlužování budoucích generací také tlačí na inflaci. Ale tahle pětidemoliční vláda jen kecá, kecá a nic nedělá... Ostatně celý Brusel s emisními nesmyslenkami a Němci se svým zeleným šílenstvím tlačí ceny energií nahoru. Naši politici nemají odvahu říkat pravdu a poukazovat na kořeny krize. A dokud ty špatné politiky nevykopeme, tak se nic nezlepší.
Dosavadní doporučení: určitě přečíst (18)
Vaše doporučení:
přečíst (2) 03.02.23 19:06  stan  (190633)

ČNB neplní svou zákonnou povinnost

Vystihl jste to naprosto přesně.
Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:

přečíst (9) 03.02.23 12:09  not  (255625)

Vše okolo koruny politická rozhodnutí vláda má bobky z možných nepokojů.

Držet silnější korunu,odčerpat kačku z peněženek neboť realita bez intervencí by vedla ke zhroucení měny a to si nemohou dovoit.Kde jsou a čím natištěné stovky miliard hrozí?
Dosavadní doporučení: přečíst (9)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (17) 03.02.23 11:19  BS  (214412)

Jak nám inflace

zato pěkně ukusuje z celkového 3 bil. státního dluhu. S takovou ho máme brzy splacený, zejména spořílky. Něco jako za Bureše, který za 8 let nezaplatil ani korunu a stále se chlubil, jak srazil dluh ze 40+ na 37% HDP.Jinak jsem stačil ještě vybrat 1/2 důchod. připojištění a zaparkovat v protiinflačních dluhopisech, ale teď vidím, že jsem měl vybrat vše i za cenu ztráty příspěvků.
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (17)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (27) 03.02.23 10:43  pamětník  (234173)

Vláda zhoršuje situaci vysokými stropy ČNB si vede skvěle.

A důvodem je že koruna je na 7% a euro 3%. Rozdíl je pořád ještě 4 Kč a to pořád ještě přitahuje cizí investory o čemž svědčí silná koruna. Kovando děláte si z nás hlupáky, ale jak to vidím a čtu, ono Vás už moc lidí nebere vážně. To Vám vážně nevadí, že cizím nájezdníkům už odchází do ciziny 140 mld.Kč z úroků, dalších 60 mld. Kč z dividend a další koruny z inflačních dluhopisů, kterými banky doplňují svůj kapitál a rezervy ?
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (27)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (18) 03.02.23 12:59  Martik2020 Jméno 'Martik2020' používá stále stejný uživatel Nejlépe hodnocený autor  (227372)

Vláda zhoršuje situaci vysokými stropy ČNB si vede skvěle.

a 20% inflace po 2 roky Vám nevadi co ti lidičkové co si spořili na stavebkách, v penzijkách a v podilových fondech ?:-)
Dosavadní doporučení: určitě přečíst (18)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (7) 05.02.23 23:09  Sranda  (255681)

Vláda se chystá znárodnit úspory v Česku ve prospěch UA

Už jsme od toho jen takhle malinkej kousek. Všechny úspory v českých bankách zamíří jako pomoc potřebná pro bojující, Fiala s Pavlem se za všechny tyhle peníze (po jejich znárodnění ve prospěch demokracie a vyššího dobra) chystají nakoupit další zbraně, včetně stihaček. Stejně by ty peníze sežrala inflace, takže takhle budou aspoň naši senioři užiteční. Pamatujete, jak je ještě nedávno Kovanda prohlásil za vítěze dnešní krize? Teď dostanou jako refundaci za své celoživotní úspory už jedině euthanasii zdarma.
Dosavadní doporučení: určitě přečíst (7)
Vaše doporučení:
přečíst (17) 03.02.23 17:00  pamětník  (234173)

Vláda zhoršuje situaci vysokými stropy ČNB si vede skvěle.

Ale copak za inflaci může ČNB ? Za inflaci může jednoznačně vláda. ČNB i kdyby se na hlavu stavěla tak vysokými úroky jen bude živit cizí peníze uložené přes banky v ČNB, ale nákladovou inflaci neovlivní. Daleko rozumnější bude dokopat vládu ať jde po příčinách inflace ( zdražování vstupů a energií). Kdy vyhlásila studenou válku Rusku a dnes za ni platíme. S výši cen elektřiny v Česku to byla zřejmá sabotáž a útok na českou ekonomiku. A pořád se nic neděje. Zvyšováním úrokových sazeb bude z Česka odcházet z bank místo 200 mld Kč do ciziny třeba 250 mld. a koruna začne slábnout. To jistě nechceme.
Dosavadní doporučení: přečíst (17)
Vaše doporučení:
přečíst (7) 04.02.23 04:40  xxx  (241641)

Vláda zhoršuje situaci vysokými stropy ČNB si vede skvěle.

Za inflaci nemůže zase tolik vláda. Váš výrok je platný pokud by inflace byla lokálním problémem ale inflace je celoplanetární takže byla způsobena celosvětově a je to následek politiky levných peněz z většiny způsobena politikou FED a ECB. Samozřejmě i vlády mají svůj vliv ale nikoliv ten zásadní, a navíc podmínky pro její vznik začal v období po konci studené války, drasticky posílil po velké finanční krizi a nyní čelíme důsledkům tehdejší politiky. Doporučuji prostudovat US historii během studené války a zjistíte, že se bublina takto vysoké inflace objevovala skoro každou dekádu. ( viz. přelom 60,70,80 let) a je vysoce pravděpodobné že se to bude cyklicky opakovat v globální ekonomice cca 10,15,20 let, protože vlády nemají na výběr. Prostě lidé v ČR odmítly v 89 centrálně plánovanou ekonomiku s lineárním stabilním růstem a zvolily si nelineárně dynamický systém v ekonomice který čelí v cyklech vysoké inflaci.
Dosavadní doporučení: přečíst (7)
Vaše doporučení:
přečíst (9) 04.02.23 11:00  Marek Z  (249751)

Re:Vláda zhoršuje situaci vysokými stropy ČNB si vede skvěle.

Vláda může za inflaci tím, co prováděla s lidmi během covidu, všechny ty protizákonné nesmyslné a likvidační opatření (min. 4O porušení zákona vládou), které mají své důsledky, a po covidu způsobila nesmyslné zdražení energií, kdy země, která vyrábí největší množství elektřiny na paritu kupní síly měla nejdražší elektřinu na světě, aby šla na ruku zahraničním investorům, převážně z USA a Německa, a nechala je pořádně si na nás vydělat. Toto všechno způsobilo současnou katastrofální inflaci.
Dosavadní doporučení: přečíst (9)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (5) 04.02.23 19:07  xxx  (241641)

Re:Vláda zhoršuje situaci vysokými stropy ČNB si vede skvěle.

Ne, zásadní vliv na to neměla. Určitý ano ale nikoliv zásadní. Zásadní byl vliv FED,ECB a hlavně politika levných peněz od konce studené války. Připomenu vyšší inflaci balských zemí jenž jsou dokonce v eurozoně +-20%. Mimochodem, pochopíte to až zjistíme proč je nejvyšší inflace v zemích bývalého východního bloku.
Dosavadní doporučení: určitě přečíst (5)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (23) 03.02.23 17:28  Martik2020 Jméno 'Martik2020' používá stále stejný uživatel Nejlépe hodnocený autor  (227372)

Vláda zhoršuje situaci vysokými stropy ČNB si vede skvěle.

může za to ČNB má dbát ze zakoná o cenovou stabilitu a to neděla pokud je infalce 15,8 nebo 19 za leden 2023 pak musi být Repo 11 nebo 12% aby to mělo smysl. A také vlada musi hospodařit s 0 schodkem - jenže 300 miliard sekyra za frenetického potlesku hloupých voličů je prostě cesta do pekel ...
Dosavadní doporučení: určitě přečíst (23)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (14) 03.02.23 17:06  On the road  (211057)

Vláda zhoršuje situaci vysokými stropy ČNB si vede skvěle.

Kdyby ČNB zvedla sazby místo kdakani o přechodnosti inflace a jiných kidů, kdy to drželi na 0, žádná vláda by si takové zadlužení nemohla dovolit! Selhání centrálek je flagrantni a o nezávislosti nemuze byt řeč.
Dosavadní doporučení: určitě přečíst (14)
Vaše doporučení:


Diskuze Česko je v recesi, milion lidí tu už „nemá, kde brát“. A ČNB podle MMF může jejich živoření ještě zhoršit, další stránky: 1
stránkovat diskuzi po 10 | 20 | 50

Odkazy k diskuzi Česko je v recesi, milion lidí tu už „nemá, kde brát“. A ČNB podle MMF může jejich živoření ještě zhoršit

Česko je v recesi, milion lidí tu už „nemá, kde brát“. A ČNB podle MMF může jejich živoření ještě zhoršit - zdrojová stránka k tématu diskuze Česko je v recesi, milion lidí tu už „nemá, kde brát“. A ČNB podle MMF může jejich živoření ještě zhoršit.

Zasílání Denního souhrnu názorů na Česko je v recesi, milion lidí tu už „nemá, kde brát“. A ČNB podle MMF může jejich živoření ještě zhoršit e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu Česko je v recesi, milion lidí tu už „nemá, kde brát“. A ČNB podle MMF může jejich živoření ještě zhoršit.

 Burza Prime 16:29 
Název Kurz Změna
 COLT CZ GROUP SE  685.00  +3.32% 
 ČEZ  851.00  -1.22% 
 ERSTE GROUP BANK A  1 115.00  -1.11% 
 GEN DIGITAL  480.00  +0.10% 
 GEVORKYAN  250.00  -1.57% 
 KOFOLA CS  272.00  +0.37% 
 KOMERČNÍ BANKA  786.00  -10.12% 
 MONETA MONEY BANK  96.90  +1.57% 
 PHILIP MORRIS ČR A  15 980.00  -0.13% 
 PHOTON ENERGY  43.60  -0.91% 
 PILULKA LÉKÁRNY  175.00  -2.78% 
 PRIMOCO UAV SE  860.00  -4.44% 
 VIG  737.00  -0.14% 
Komodity online
 Ropa 82.93 USD 03.05   
 Zlato 2301.29 USD 03.05   
 Stříbro 26.52 USD 03.05   
 Káva 200.63 USD 03.05   
 Cukr 19.31 USD 03.05   
 Bavlna 77.99 USD 03.05   
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.