Situace na trhu s plynem se vyostřuje - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Okomentovat na facebooku


Výpis příspěvků 1 až 20 (72)
 
přečíst (17) 07.09.22 05:07  Jiří  (242707)

Vynechám politiku.

Ať je pravde kde chce, Pravdu má ten, kdo vlastní ty zdroje, o které jde v prvé řadě. Ten nás nepotřebuje tolik, jako my jeho. Kdo tohle nechápe, ten už dopředu prohrál. Taková je skutečnost. 

Dosavadní doporučení: přečíst (17)
Vaše doporučení:

přečíst (21) 06.09.22 19:18  Werner  (247615)

EUCCCP

Eurobolševik bude Rusy tak dlouho provokovat až bude velký průšvih. Zatím jsou Rusové vysmátí a my máme drahé energie, nesvobodu a cenzuru jako za inkvizice.

Dosavadní doporučení: přečíst (21)
Vaše doporučení:

přečíst (23) 06.09.22 17:45  Petr Šmacho  smachozavinacseznam.cz  (247612)

Budu volit toho kdo zajistí levnej plyn

Tahle vláda šmejdů musí co nejdříve vyčadit, bo složenky na nové zálohy za chvíli už neutáhnu a firma vo mě živí klekne = Ukrajina je mi tudíž už zcela u pr...e  a kdo sežene z Ruska levnej plyn ten bude u mě king jak Orbán. Sorry jako liberální fialovic hlupky, Maslowova pyramida potřeb to je oč tu běží.

Dosavadní doporučení: přečíst (23)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (24) 06.09.22 17:55  Kevlar  (240307)

Budu volit toho kdo zajistí levnej plyn

Naznačujete, že máte firmu. Má ta firma svou vlastní nemovitost? Pokud ano, není chytřejší místo toho nadávání a poplakávání na internetu raději na střechu prdnout solární elektrárnu a případně i plynový kotel vyměnit za tepelné čerpadlo?

Všiměte si, solární elektrárny na střechách všude rostou doslova jako houby po dešti. To zařizují lidi, kteří místo poplakávání problémy řeší.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (24)
Vaše doporučení:
přečíst (15) 06.09.22 18:24  Petr Šmacho  smachozavinacseznam.cz  (247612)

Budu volit toho kdo zajistí levnej plyn

Tepelné čerpadlo a solár na památkovej barák v pěší zoně, to jsou po mě knížecí rady. A další průšvih je, že odpadaj zákazníci prostě lidi čím dál víc šetřej, dokonce i soused co má potraviny skučí, že to jde do kopru a taky je ve svém. Ještě že se toho můj otec ODSsák jak poleno nedožil, bo by ho ranila mrtvice jak tahle vláda likviduje živnostníky jak Babiš.

Dosavadní doporučení: přečíst (15)
Vaše doporučení:

přečíst (15) 06.09.22 17:03  Jakub  (247587)

Kevlare už to vzdej

Šance na to, že současná vláda v Kyjevu získá pod kontrolu Donbas (o Krymu ani nemluvím), je stejná, jako že vláda v Mexiku získá zpět pod kontrolu Texas. V obou případech se nedá mluvit o pravděpodobnosti, neboť jde o jistotu.

Dosavadní doporučení: přečíst (15)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (16) 06.09.22 17:50  Kevlar  (240307)

Kevlare už to vzdej

Tady máte názor přímo od šéfaproruských separatistů. Jak se zdá, ten by s váma silně nesouhlasil.

https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-rusko-uz-prohralo-povzdechl-si-nekdejsi-vudce-doneckych-separatistu-girkin-40407884

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (16)
Vaše doporučení:
přečíst (11) 06.09.22 21:08  Aleš Teplý  (245810)

Kevlare už to vzdej

Toto je bývalý šéf, který se tím pádem cítí zneuznaný.
Ale to nevylučuje, že by mohl mít pravdu - ale za moc pravděpodobné to nepovažuji.

Dosavadní doporučení: přečíst (11)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (15) 06.09.22 17:08  Kevlar  (240307)

Kevlare už to vzdej

No, uvidíme. Osvobození Ukrajiny samozřejmě záleží zejména na odhodlání spojenců cvičit ukrajinské vojáky a dodávat dostatek těžkých zbraní. Sám si zjistěte co ruským okupantům způsobilo pouhých 16 HIMARSů.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (15)
Vaše doporučení:
přečíst (20) 07.09.22 05:41  xxx  (241641)

Kevlare už to vzdej

Mě už to dávno došlo, jenom jsem nemohl uvěřit že by v dnešní době ještě takový lidé byli. Člověče, ty nepoužíváš racionální část mozku co se týče Ukrajinského-Ruského konfliktu. Ty jedeš v emoční. A všichni ti co např. na novinkách,idnesu vždycky píšou ty své protiruské emoční výlevy a bláboly, které spadají pod nenávistné a zaslepené fanatické výroky jsou na to podobně.

To je slabina vašich příspěvků(proukrajinské propagandy). Vaše příspěvky nejsou neutrální, čiší z nich čirá nenávist jenž je produktem vaší emoční části. Jenže emoce jsou špatný pán a vždy vedou k chybným myšlenkám. A z mé zkušenosti kdo je jimi vždy řídil dopadl špatně, byli to lidé velmi primitivní a duchem velmi chudí, skoro bych řekl trpící debilitou. 

Proto např. zcela zjevně ignorujete negativní ekonomické dopady, jako kdybyste nedisponovaly ani intelektem  je zohlednit. To právě vždy zničilo lidi co šířily nenávist za pomocí emocí. Srandovní je na tom to, že z emoční nestability byli vždy označovány ženy ale podle příspěvků podporovatelů ukrajiny to spíš vypadá že emocemi se tu řídí hlavně muži. Fakt nejste zdegenerovaní?

Dosavadní doporučení: přečíst (20)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (2) 07.09.22 17:15  Pet  (247664)

Kevlare už to vzdej

EU, potažmo Něměcko ignorovalo situaci a "zohledňovalo ekonomické dopady" 10 let. Sám vidíte, kam to dospělo. Rusko nabylo dojmu, že si opravdu může dovolit cokoliv. Čili dnes můžeme s jistotou říct, že zohledňování ekonomických dopadů správnou cestou nebylo.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (2)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (10) 07.09.22 11:17  Tabák  (209007)

Kevlare už to vzdej - ten borec se svou neznalostí utluče sám

Tak co mne na to napíšeš chlapečku? Běž do školy a dovzdělej se. Pak možná budeš něco znát a můžeš pak i něco rozumného napsat.

Kvůli růstu cen energií na evropském trhu tak Čína začala prodávat zkapalněný zemní plyn (LNG), a to formou, že jej nakoupila ve Spojených státech a za draho přeprodala  Evropanům. 

Společnost Unipec, obchodní divize čínské státní společnosti Sinopec, takto do evropských přístavů poslala hned několik dodávek plynu, který pochází z Louisiany a podle agentury Bloomberg tak vydělala na tom, že by LNG na čínském trhu prodala levněji než v Evropě, která je vydíraná již ze strany Ruska.

Server Nikkei si pak povšiml, že kvůli přebytku, jež Čína vykazuje z důvodu zpomalení své ekonomiky, již do Evropy přeprodala více 4 miliony tun LNG, což představuje zhruba 7 % evropského dovozu v první polovině roku.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Cinani-cihaji-Trhnou-na-boji-s-Ruskem-Uz-zacali-713516

 

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (10)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (6) 07.09.22 11:42  Kevlar  (240307)

Kevlare už to vzdej - ten borec se svou neznalostí utluče sám

Chlapci, vy se ještě budete divit aji ušima, protože tohle Putin a Rusko neustojí. Západ v podpoře Ukrajiny nepřestane, ale naopak bude podporu stále stupňovat, Rusko nebude schopné tomuto tlaku odolávat a Čína mu proti západu nijak reálně nepomůže, naopak jakmile si vyhodnotí situaci, že se Rusko potápí, tak bude chtít být na vítězné straně. 

Tak za půl roku si sami se sebou zkonfrontujte jak vývoj vypadá. Ono je totiž úplně jedno co vy kremlboti si přejete, vývoj jde zcela mimo vaši vůli a vy nemáte šanci nic na tom změnit. :)

Napadením Ukrajiny Putin udělal obrovskou chybu, která bude znamenat rozpad Ruska. :)

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (6)
Vaše doporučení:
přečíst (10) 07.09.22 10:28  PJPrince  (245714)

Kevlare už to vzdej

Toto bych chtěl podepsat, tedy až na "lidi co šířily" ;-) I když možná nespisovně "ty lidi"...

Nicméně přesně tohoto jsem v posledních měsících svědkem velmi často. Nejsem žádný rusofil, vyrostl jsem v ČSSR, otec přes VŠ vzdělání mohl dělat nejvíc řidiče náklaďáku, ani po revoluci jsem nikdy nemusel jejich mentalitu, Putin je pro mě gauner atp. Mám dost důvodů Rusko nenávidět, ale jen kvůli tomu najednou nepřestanu ztrácet smysl pro realitu. Někteří lidé, které léta znám, jsou velmi inteligentní, racionální, najednou začnou ujíždět na totální rusofobii a začnou hlásat věci, které prostě nedávají smysl. Zjevnou, zřejmě zakořeněnou (nejsem nejmladší, mí přátelé též ne) nenávistí ke všemu ruskému si nechají zastínit mysl a začnou říkat cosi o tom, že Rusko je třeba porazit za každou cenu apod. Naprosto pak přehlíží jakýkoli risk/reward přístup, prostě se jede tohle a basta.

Nepamatuji si, kdy by takový přístup vedl k něčemu dobrému. Chápu postoje typu "Rusku neustupovat", analogie s Mnichovem 38, ale přesto je třeba vzít rozum do hrsti, uvědomit si jejich a naši pozici a zkusit najít kompromis. Jsem přesvědčený, že vzájemný konflikt (i kdyby "jen" ekonomický) nikdo nevyhraje, tak proč se tu roky o něco pokoušet? Každá strana musí něco obětovat, aby se našlo řešení schůdné pro obě. Když se to nestane, obětují obě ještě víc, kdo je pak vítěz? Jsem přesvědčený, že dosavadním přístupem už prohráváme, nemůže to mít po této trajektorii žádný dobrý konec, i kdyby cokoli.

Dosavadní doporučení: přečíst (10)
Vaše doporučení:
určitě nečíst (5) 07.09.22 12:01  Kevlar  (240307)

Kevlare už to vzdej

V zásadě souhlas, ovšem patrně s výjimkou toho jaké si vzít poučení a jaký udělat závěr.

Já vidím tento závěr - EU je aktuálně Ruskem vydíratelná. To je velmi špatná situace se kterou je třeba něco zásadně a rychle dělat. A cokoliv se bude dělat ve směru snižování surovinové závislosti na Rusku, bude nás bolet. Tak to prostě je a je to daň za rozhodnutí těch politiků, kteří EU během let do surovinové závislosti na Rusku vmanévrovali.

Dosavadní doporučení: určitě nečíst (5)
Vaše doporučení:

přečíst (25) 06.09.22 11:31  Kevlar  (240307)

Kremlboti už to vzdejte. :)

Snad si vážně nemyslíte, že tak jak je situace aktuálně rozehraná, může Německo, příp. Francie reálně přijít za Putinem a říct mu "co jsme si, to jsme si, smažme to, s Ukrajinou si Putine klidně dělej co chceš, my se ti do toho už nebudeme plést, hlavně nám obnov dodávky levného plynu a dodávky dalších surovin"? Tomu přece sami nevěříte, viďte? Tak děsně moc odtržení od reality snad nejste, že?

Smiřte se s tím, že Evropa vsadila svou ekonomickou budoucnost na svobodnou demokratickou Ukrajinu včleněnou do západních ekonomických i vojenských struktur. Tak to prostě je. Svobodná demokratická Ukrajina poskytne obrovskou příležitost pro ekonomický rozvoj celého regionu EU.

Německo i Francie teď už nemají jinou reálnou možnost než Ukrajině dál pomáhat ve vytlačení Putinovských okupantů. Obě země už do tohoto vývoje vsadily příliš mnoho. Navíc je zde ještě USA a Britové jejichž surovinová závislost na Rusku je malá. A obě tyhle velmoci jsou odhodlané dál stupňovat svou vojenskou pomoc Ukrajině proti Putinovi.

Kremlboti, když jte vsadili na Putinovo totalitní Rusko, vsadili jste na mrtvého koně. Uznejte realitu jaká doopravdy je. :)

Dosavadní doporučení: přečíst (25)
Vaše doporučení:
přečíst (17) 06.09.22 13:27  Tabák  (209007)

Kremlboti už to vzdejte. :)

Nebojte chlapi, za chvíli se pustí Čína fo Thaj-wanu. A myslím, že stejně jako nyní západ s Ruskem nic neudělá, tak ani s Čínou nic neudělají. 

Čína je úplně někde jinde. USA začínají být proti Číně zaostalé. Kdo se zajímá a má přehled o geopolitice, tak to pochopí, kdo nic neví, tak bude stále mlít nesmysly typu západ a USA. 

Doporučuji knihy od Oskara Krejčího Geopolitika Číny a Geopolitika Ruska. Tam je dost informací pro základní pochopení situace. Nikoli USA, ale Čína je technologicky hodně vepředu. Neříkám ve všech oblastech, ale v některých ano. Třeba v rychlovlacích. Tam v minulosti, zejména v 18. a 19. století ztrácela. Nyní jsou to státy Evropy a USA, kteří v tomto ztrácejí na Čínu. Dále banky. Atd. Rovněž se k knihách dovíte, že Rusko kryje hranice Číny. Mají na to smlouvu o přtelství a pomoci. To samé dělá Čína. 

No je to boj proti větrným mlýnům, když zde většina papouškuje něco, co zdaleka není pravda. Ale dá se to omluvit neznalostí. 

 

 

Dosavadní doporučení: přečíst (17)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (19) 06.09.22 13:46  Kevlar  (240307)

Kremlboti už to vzdejte. :)

Nevěřím, že se pustí Čína do Thaj-wanu. Čína, ať je jaká chce, tak oproti Rusku jedná inteligentně a pragmaticky. Na rozdíl od Ruska vškeré dosavadní kroky má Čína pečlivě promyšlené a vše to vede jen k posilování čínské ekonomiky.

Rusko se chová nepředvídatelně a z hlediska ekonomiky sebevražedně. Čína nikoliv.

Ad. "Oskar Krejčí" - myslíte toho soudruha z KSČ a spolupracovníka s StB? Konkrétně tohoto?

https://cs.wikipedia.org/wiki/Oskar_Krej%C4%8D%C3%AD

Pokud ano, tak pardon, ale raději dám peníze na charitu než za produkty od tohoto člověka.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (19)
Vaše doporučení:
přečíst (18) 06.09.22 15:00  Tabák  (209007)

Kremlboti už to vzdejte. :)

Mne je šumák, zda byl soudruh. Nelustruji ho. Mne jde o jeho znalosti. Zato vy nemáte žádné. A o to jde. Primárně jen o to. Ale jak jsem napsal, je to váš boj.

 

Dosavadní doporučení: přečíst (18)
Vaše doporučení:


Diskuze Situace na trhu s plynem se vyostřuje, další stránky: 1 | 2 | 3 | 4 | Další »
stránkovat diskuzi po 10 | 20 | 50

Odkazy k diskuzi Situace na trhu s plynem se vyostřuje

Situace na trhu s plynem se vyostřuje - zdrojová stránka k tématu diskuze Situace na trhu s plynem se vyostřuje.

Zasílání Denního souhrnu názorů na Situace na trhu s plynem se vyostřuje e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu Situace na trhu s plynem se vyostřuje.


 Burza Prime 16:29 
Název Kurz Změna
 COLT CZ GROUP SE  635.00  +0.16% 
 ČEZ  854.50  +0.65% 
 ERSTE GROUP BANK A  1 116.00  +0.22% 
 GEN DIGITAL  491.00  -3.16% 
 GEVORKYAN  252.00  -0.79% 
 KOFOLA CS  272.00  +0.37% 
 KOMERČNÍ BANKA  862.00  +0.06% 
 MONETA MONEY BANK  97.00  -6.19% 
 PHILIP MORRIS ČR A  15 960.00  +1.01% 
 PHOTON ENERGY  44.40  0.00% 
 PILULKA LÉKÁRNY  180.50  -0.55% 
 PRIMOCO UAV SE  900.00  +1.69% 
 VIG  728.00  -2.02% 
Komodity online
 Ropa 88.70 USD 26.04   
 Zlato 2339.74 USD 26.04   
 Stříbro 27.21 USD 26.04   
 Káva 223.33 USD 26.04   
 Cukr 19.43 USD 26.04   
 Bavlna 80.92 USD 26.04   
Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.