Ceny energií na nových maximech. V návaznosti na domácí spotřebu již dokonce objemově převyšují státní rozpočet České republiky! - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Okomentovat na facebooku


Výpis příspěvků 1 až 20 (46)
 
spíše nečíst (7) 30.08.22 08:12  Michal Gireth  (247291)

Cena energii

Nedostalo nas do teto situace Rusko,to pekne lzete.....dostali jsme se ram sami svoji probruselskou a proamerickou politikou a jejich ubohe rozmyslemi vcetne uvalovami samkci sami na sebe!!! Ten kdo to reziruje není Rusko!!! Je to USA ktera potrebuje polozit Evropu a my jsme jejich vazalove....bohuzel:-((( Umocnena vlezdoprdelkovanim nasi minule i soucasne vlady!!!

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (7)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (4) 30.08.22 09:26  Dacan Strom  (241183)

Cena energii

Závislost na Rusku nezpůsobili vrazi z Volstrýtu, ale kolaboranti od nás (Vladimír Štěpán, Klaus, Zeman, ...) a z EU (Schröder, Merkel, Macron, ...) se zdejší pátou kolonou z řad populistů a demagogů.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (4)
Vaše doporučení:

přečíst (1) 29.08.22 17:50  Pavel Molík  pav.molikzavinacgmail.com  (246651)

Eurohujerismus umocněný zeleným fanatismem přináší předražené energie.

Politici by se neměli vymlouvat jak malí uličníci a konat jen alibistická opatření, aby měli krytá záda. Ke zvládání energetické krize politikům chybí politická odvaha, ohledy k občanům a pracovitost. Zideologizovaný boj za životní prostředí je ďábelským nástrojem v rukách bezohledných gaunerů. 

Dosavadní doporučení: přečíst (1)
Vaše doporučení:

určitě nečíst (3) 29.08.22 11:51  Tomáš  (247258)

Řešení na úrovni EU

Problém extrémních cen elektrické energie se musí řešit jen na úrovni EU. Fialova vláda s tím nemůže nic udělat.

Zastropování taky není řešení, protože rozdíl musí někdo doplatit. Tedy ne někdo, ale my všichni z daní.

  • Využil bych institut nouzového stavu v celé EU.
  • Stanovil maximální prodejní cenu elektřiny.
  • Nařídil bych zneplatnění již uzavřených obchodů.
  • Elektrárny by vrátily peníze obchodníkům.
  • Uvolněná kapacita by se znovu regulovaně prodala.
Dosavadní doporučení: určitě nečíst (3)
Vaše doporučení:
určitě nečíst (3) 29.08.22 12:36  Dacan Strom  (241183)

Řešení na úrovni EU

Náklady se při stropech a regulaci doplácí jen těm, kteří vyrábí se ztrátou a to jsou jen paroplynovky, kterých stejně jede jen pár, ale podle jejich nákladů se počítají ceny pro všechny, což je blbost a tady trh evidentně nefunguje. proto řeší vlády celé Evropy, jak elektrárnám pomoct od jejich neočekávaných zisků, ne od ztrát.

Dosavadní doporučení: určitě nečíst (3)
Vaše doporučení:

přečíst (16) 28.08.22 18:53  loudil  (246661)

Naše vláda - skupinka ideologů

Všechno musí být   "ideologicky čisté"   , "S  USA na věčné časy a nikdy jinak ",  naše liberální demokracie je výkladní skříní pro ty pitomce   v  tak zaostalých státech jako je Čína nebo Irán nebo Rusko, ... to jsou hlavní mantry naší vlády. My se bojíme postavit reaktor od Rosatomu, v zemi NATO Turecku už staví 4 kusy, během pár týdnů začne stavět i v Maďarsku.  Stavební povolení bylo již vydáno. My se bojíme čínského reaktoru, naopak Čína už provozuje francouzský EPR i americký AP-1000 od Westinghoue. Ona se nebála pustit k sobě Američany nebo Francouze ,  my se je k sobě ale pustit bojíme. Nejsme náhodou divný ???

Dosavadní doporučení: přečíst (16)
Vaše doporučení:

přečíst (24) 28.08.22 18:14  Pijack Jméno 'Pijack' používá stále stejný uživatel  (247215)

Mě neustále udivuje (v 21. století)

ta neuvěřitelná míra lží a fabulací z vlády a Bruselu směrem k veřejnosti, která je živí. Opakující lži o tom, že za ceny energií nese vinu Rusko je už skoro náboženská doktrína, kterou musí mainstream každodenně stokrát do nás hustit. Všiml si vůbec někdo toho, jak se na komoditní Burze de facto manipuluje a kdo za těmi "obchody" figuruje? O tomto pravém důvodu poslušná média necakla ještě ani jednou.

Dnes si dokonce paní Zamrailová dovolila jednu hrubou drzost - uvedla pravý důvod zvyšování cen - "Za nárůst cen mohou v první řadě sankce uvalené na Rusko" AHA, tady sdělila pravdu... ale hned v té samé větě dořekla: "což je správné". Takže milá paní Eva Zamrazilová nám řekla pravdu, že správné jsou vysoké ceny energií. Zjevně si to tahle dáma ani neuvědomila. Řekla nám podstatu energetické krize - Oni totiž chtějí prostřednictvím sankcí zničit Evropské země. Přiznala zároveň, že neplatí lež o Putinovi.

Dosavadní doporučení: přečíst (24)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (21) 28.08.22 20:39  On the road  (247191)

Mě neustále udivuje (v 21. století)

Ty seš tak vožralej, že slova té nebohé paní překroutíš jakby tě StB měla v hrsti člověče. Jistě myslela, že správné jsou sankce. Sankce jsou zde proto, protože Rusko napadlo Ukrajinu. To bys v tom delirku i ty moh zvládnout Pitomio.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (21)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (6) 29.08.22 09:28  Pijack Jméno 'Pijack' používá stále stejný uživatel  (247235)

Mě neustále udivuje (v 21. století)

Nauč se číst a ověř si to. Máš možnosti.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (6)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (15) 28.08.22 16:29  Pal  (243733)

a začalo to legrační Grétou

Z dnešního pohledu je podezřelý až hysterický tlak klimatických alarmistů a Německa na co největší přechod na místní obnovitelné zdroje energií. Už za retardované Gréty někdo věděl kam se to celé posune a vytvářel tlak na zdražení klasických zdrojů energie pro všechny, ale cílem byl zejména evropský průmysl.

Německý postoj vycházel z hořké zkušenosti II. světové války, kdy jezdily auta na dřevoplyn a benzín vyráběly Hermann Göring Werke v Litvínově z uhlí. Také snaha zavřít jaderné elektrárny byla cítit jako obava, že by se staly cílem bombardování. Několik Černobylů a Fukušim by Evropu spolehlivě pacifikovalo.

Tohle co nás dnes drtí mají na svědomí globální plánovači evropské války, je to můj názor. Mimochodem - v Maďarsku vzrostla cena energií o 1,7 %.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (15)
Vaše doporučení:
přečíst (6) 29.08.22 10:10  JendoSlaff  (242294)

Vzrůst cen energií v Maďarsku

Myslíte ceny energií pro domácnosti, nebo pro průmysl?  Můžete kdyžtak prosím poslat link? Snažil jsem se to najít a nepodařilo se mi to, rád bych se na to podíval.

Já jsem se koukal na burzu a tam ty ceny nejsou vzdálené našim. Namátkou: Pátek - baseload 708€, peakload 750€: https://hupx.hu/en/market-data/dam/weekly-data , tam byly ceny na PX ve čtvrtek.

Dosavadní doporučení: přečíst (6)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (22) 28.08.22 14:40  ikaktus  (222380)

Ceny energií a inflace

Nynější ODS není pravice! Pravičák není ochoten pŕicházet o své money při nejvyšší inflaci v Evropě: 17,5%. Je legrační, že k této degradaci ODS postačí 1 uhlazený politolog, který vše 'řídí" formou pedagogické rady ve škole.

Dokud tato vláda nezajistí normální ceny el. energie od ČEZu pro naše firmy a občany, bude sice vybírat nehorázné prachy na DPH, ale bude zodpovědná za:

- nejvyšší inflaci v Evropě

- krachy firem a zvyšování nezaměstnanosti

- nepokoje, stávky, zvyšující se kriminalitu a úpadek celé ČR

 

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (22)
Vaše doporučení:

přečíst (20) 28.08.22 12:16  denda  (241432)

Jen díky vlastní blbosti...

"Rusko zkrátka dostalo Evropu do energetických, potažmo ekonomických kleští."

Myslím, že se do nich Evropa dostala sama. MMch. Češi mají dle parity kupní síly nejdražší elektřinu v Evropě. Přitom patří k největším vývozcům na světě.

  • Daňové zatížení elektřiny pro české domácnosti je výrazně vyšší, než kolik by odpovídalo průměru zemí EU. V Česku daně, zejména DPH, představují podle dat k indexu HEPI (=Index, který porovnává cenu energií pro domácnosti v jednotlivých evropských metropolích) celkem 24 procent ceny elektřiny pro domácnosti, zatímco v EU je to průměrně jen 18 procent.

 To si Fiala mne ruce jak mu díky cenám plníme kasu. O tom se ale raději mlčí.


Dosavadní doporučení: přečíst (20)
Vaše doporučení:

určitě nečíst (31) 28.08.22 09:25  PetrBezruc  (217717)

Tady je zase...

...nablito od tupe luzy. Fiala ani valda nemuzou za vase pos*any zivoty. Za drahe energie podekujte Putlerovi a dementnim politikum, kteri porszovali Green Deal. Ten zpusobil narust zavislorti na RuSSku.

Dosavadní doporučení: určitě nečíst (31)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (5) 28.08.22 17:53  Věčnej  (225046)

Tady je zase...

Fiala jako jediný poslanec ODS greendeal podporoval, kompletní zbytek vládní nkoalice také: https://odysee.com/@nepravdy:d/bratrick-fiala-greendeal:e

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (5)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (25) 28.08.22 09:45  loudil  (246661)

Tady je zase...

Jak známo Bohemia energy díky obřímu nárůstu cen energií zkrachovala už na podzim 2021, tedy dávno před Ukrajinou. Za současný stav tedy může neschopnost politiků  EU i naší vlády. Proč má mít ČR vysoké ceny energií, když jsme loni opět vyvezli do zahraničí 11 TWh  a elektřiny je u nás stále hojnost ??? Protože pan Fiala má  v gatích z toho, že by opustil burzu elektřiny  v Lipsku  a vykašlal se na EU nařízení.  ČEZ vyrobí 1 KWH za 50 Haléřů , ta samá naše elektřina  je pak prodána do Lipska za 12 Kč a po dovozu zpět bude prodána našim občanům za 15 Kč ! Pláče český občan ,ČEZ si ale giganticky masí kapsu + další byrokrati v EU. Zhovadilá EU + neschopný Fiala, toť důvod našich současných problémů !

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (25)
Vaše doporučení:
určitě nečíst (18) 28.08.22 13:34  Dacan Strom  (213907)

Píšeš ty hovadiny za prachy nebo ti došly léky?

Rusáci šroubují ceny nahoru už přes rok a kraviny o Lipsku, nebo 50h/kWh byly už 100x vyvrácené.

Dosavadní doporučení: určitě nečíst (18)
Vaše doporučení:
přečíst (16) 28.08.22 17:35  loudil  (246661)

Píšeš ty hovadiny za prachy nebo ti došly léky?

Proč je tedy elektřina drasticky drahá u nás, kteří vyvážejí ročně 11 TWh a většinu elektřiny si vyrábíme z našeho vlastního uhlí +  z jaderek, kde palivo není drahé ??? a provozujeme jedinou plynovou elektrárnu, kterou bychom klidně po snížení exportu elektřiny mohli uzavřít ?? Pak by drahý ruský plyn neměl s českou výrobou elektřiny absolutně nic společného ! My plyn  k výrobě elektřiny totiž nepotřebujeme. Přesto máme elektřinu tak drahou, že už řada podniků bude zavírat. Ano, je to naším neschopným premiérem a byrokarcií  v EU.

Dosavadní doporučení: přečíst (16)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (10) 28.08.22 19:07  Dacan Strom  (213907)

Protože nechodíme do kostela a volíme komunisty

Jsme na otevřeném trhu, kde na pražské (lipské, budapešťské, římské, ...) energetické burze mohou nakupovat distributoři elektřiny z celé Evropy, ale i spekulanti a mraky malých firem s ruskými majiteli, kteří vyvolávají svými lavinovými nákupy paniku na trhu a nesmyslné nákupní horečky s nesmyslnými cenami.

... a EU mezi tím řeší, jestli je snížení DPH na elektřinu košer a není to nepovolená podpora. Copak tomu bordelu nikdo nešéfuje?

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (10)
Vaše doporučení:


Diskuze Ceny energií na nových maximech. V návaznosti na domácí spotřebu již dokonce objemově převyšují státní rozpočet České republiky!, další stránky: 1 | 2 | 3 | Další »
stránkovat diskuzi po 10 | 20 | 50

Odkazy k diskuzi Ceny energií na nových maximech. V návaznosti na domácí spotřebu již dokonce objemově převyšují státní rozpočet České republiky!

Ceny energií na nových maximech. V návaznosti na domácí spotřebu již dokonce objemově převyšují státní rozpočet České republiky! - zdrojová stránka k tématu diskuze Ceny energií na nových maximech. V návaznosti na domácí spotřebu již dokonce objemově převyšují státní rozpočet České republiky!.

Zasílání Denního souhrnu názorů na Ceny energií na nových maximech. V návaznosti na domácí spotřebu již dokonce objemově převyšují státní rozpočet České republiky! e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu Ceny energií na nových maximech. V návaznosti na domácí spotřebu již dokonce objemově převyšují státní rozpočet České republiky!.

 Burza Prime 16:29 (30.4.2024) 
Název Kurz Změna
 COLT(CZG)  649.00  +1.41% 
 ČEZ  870.00  +0.64% 
 ERSTE  1 110.00  +0.23% 
 GEN(NORTON)  490.00  -0.20% 
 GEVORKYAN  258.00  +2.38% 
 KB  869.50  +0.52% 
 KOFOLA  270.00  0.00% 
 MONETA  95.10  -2.36% 
 PHOTON  44.90  +0.90% 
 PILULKA  180.00  +0.84% 
 PM  16 000.00  0.00% 
 PRIMOCO   920.00  -2.65% 
 VIG  734.00  -0.81% 
Komodity online
 Ropa 84.86 USD 11:46   
 Zlato 2289.50 USD 11:46   
 Stříbro 26.43 USD 11:46   
 Káva 214.55 USD 11:46   
 Cukr 19.37 USD 11:46   
 Bavlna 78.30 USD 11:46   

?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.