Německo bije s plynem na poplach, Putin ho svírá „pod krkem“ stále těsněji. Zřejmě proto včera Fialova vláda varovala, že může dojít i na české domácnosti - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Okomentovat na facebooku


Výpis příspěvků 1 až 20 (95)
 
přečíst (6) 19.08.22 07:52  Marek Kříž  (246793)

Proč česká vlada

nevyhlasi, aby obcani si nachytali letni teplo na zimu do hrnců.. a ty zabalili do svetrů.. zvladli to v Kocourkově, tak my taky.

Dosavadní doporučení: přečíst (6)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (4) 19.08.22 15:23  JendoSlaff  (242294)

A proč už to neděláte sám?

Protože máme svobodu. Pokud do toho chcete jít, nikdo Vám nebrání. Držím Vám palce. Já jsem třebas zvolil jiná opatření na zimu. Nemusel jsem čekat na žádné povolení, vyhlášku ani nařízení. Prostě jsem se zvedl ze židle a udělal je. To je to kouzlo svobodného státu. Pokud každý čeká a udělá jenom to co nám vláda nařídí a vyhlásí, asi je něco jako svoboda opravdu nadbytečný konstrukt.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (4)
Vaše doporučení:

přečíst (7) 19.08.22 07:48  Marek Kříž  (246793)

ale no tak nelzete

Rusko nikoho neskrti. Dodává jen to, co si Zapad za ruble nakoupil. Zapad se skrti sám. Ta pochopil Orban a uz se chysta Huxit.

Dosavadní doporučení: přečíst (7)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (3) 19.08.22 15:20  JendoSlaff  (242294)

ale no tak nelzete

Máte špatné informace. Například Německý Uniper nakoupil za rubl (což je mimochodem něco co není smluvní, ve smlouvě bylo explicitně uvedené čím se bude platit a taková neseriózní měna jako rubl to fakt nebyl) a Rusko mu přesto nedodává nasmlouvané množství. Rusko škrtí západ. Nedodržuje smluvně stanovené dodávky. Vymlouvá se na s prominutím sra*ky.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (3)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (1) 19.08.22 15:03  Dacan Strom  (213907)

ale no tak nelzete

.... a proč tedy fňuká, že mu z EU nepřišly prachy, když EU nepotřebuje?

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (1)
Vaše doporučení:
přečíst (1) 22.08.22 21:27  TenCoViVic  (246942)

ale no tak nelzete

Protože si už pletete jednotlivé události, do EU byl pozastaven export ropy ukrajinou, která neobdržela tranzitní poplatky z ruska, kterému byla platba z důvodu sankcí zalokována. K obnově dodávek došlo po té, co tranzitní poplatky uhradili sami zákazníci.

Uniper vs Rusko už je zase jiný příběh.

Dosavadní doporučení: přečíst (1)
Vaše doporučení:

přečíst (10) 18.08.22 18:04  Pavel Molík  pav.molikzavinacgmail.com  (246771)

Jako věrní psíci následujeme Německo do zeleného pekla.

Bludy z katechismu gretensko-klimatické věrouky spojují naše vládní ideology s ideology německého establishmentu. Německo bije na poplach před tím, co způsobilo svojí nesmyslnou zelenou politikou. 

Dosavadní doporučení: přečíst (10)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (9) 18.08.22 15:52  alan  (242976)

Hloupý aktivismus vs. realita

Bohužel i po 6ti měsících od započetí té nesmyslné války je u mnoha lidí přítomný iracionální aktivismus a tomu odpovídá situace ve které se nacházíme. Současné iracionální ceny energií jsou způsobeny jen a jen ekonomickými sankcemi vůči Rusku. Kdybychom na Rusko žádné sankce neuvalili, budou ceny uhlovodíků +/- stejné, nebo nižší jako před rokem.

Německá energetika, budovaná v tandemu obnovitelné zdroje + plyn čistě z technického hlediska není nesmyslné řešení. V době příhodných přírodních podmínek se jede za cenu odpisů investic do OZE zdrojů a v době nepříznivých spotřebu dorovnávají rychle nabíhající plynové elektrárny.

Ceny energií v evropě odráží kapacitu logistických tras a alternativních dodavatelů. Spousta ekonomů a investorů jsou techničtí analfabeti, kteří nechápou, že nahradit v současném světě energetické potřeby kontinentu jako je evropa není totéž, jako elektronické obchodování. Ve zdejší diskuzi se lze dočíst spoustu nesmyslů a špatných odhadů od lidí, kteří neznají mapu produktovodů, kapacitu přenosových tras a ani energetický mix ČR. Rád bych na kurzech.cz našel fundovaný článek na toto téma, ale zájemci se budou muset bohužel poohlédnout jinde.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (9)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (5) 18.08.22 23:27  Miva  (246781)

Hloupý aktivismus vs. realita

Tak Alane, ten, komu před rokem na podzim končila fixace (ať plynu nebo elektřiny) by Vám řekl, že už tehdy nebylo o co stát (u mně už tehdy šel plyn na trojnásobek). A to nebyly žádné sankce na Rusko, protože nebyla ještě ani válka - všude se ventiloval jen krach Bohemia Energy. Takže s tím Ruskem to máte nějak pomýlené.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (5)
Vaše doporučení:
přečíst (10) 18.08.22 16:57  Dacan Strom  (213907)

Hloupý aktivismus vs. realita

Energetika závislá na jednom dodavateli není energetika, ale hromada hnoje, se spoustou much, co smrdí už z dálky.

Sankce ještě pořádně ani nepřišly, jsou děravé, až běda, nikdo je nedrží, platí velmi omezeně na pár subjektů a osob, ... dokud nepřijdou plošné sankce, které budou platit na všechny firmy a občany Ruska, tak se v tom budeme babrat dál.

Dosavadní doporučení: přečíst (10)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (7) 18.08.22 16:47  JendoSlaff  (245914)

Proč by sankce něco změnily?

Váš názor sdílím ve spouště bodech. Daná válka je z pohledu Evropy nesmyslná. Mix OZE + plyn dává smysl když je aplikován střízlivě. Alternativní zdroje plynu mají své limitace a "překopat" některé procesy na jiné zdroje tepla prostě není otázka pár ťuknutí do klávesnice.

Jeden bod mi ale jasný není - z čeho usuzujete, že by Rusko neškrtilo plyn a tím nešponovalo cenu, když by jsme neuvalili sankce?

V roce 2021 prokazatelně poklesly dodávky, což se odrazilo na stoupající ceně plynu (https://cdn.ihsmarkit.com/www/images/1221/figure-2-russian-gas.png). V té době žádné nové sankce zaváděny nebyly, plyn se ale škrtil.

 

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (7)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (10) 18.08.22 17:06  Dacan Strom  (213907)

Proč by sankce něco změnily?

Rusáci šroubují ceny nahoru přes rok, začali s tím vloni na jaře, rok před invazí při minimálních sankcích, které platily jen na pár papalášů a firem kolem Putina. Svádět potíže na sankce může jen vemeno od Klausů, kolaborant z SPD, komouš, nebo 100% creteeno. Potíže jsou jen kvůli debilní závislosti na jednom dodavateli, kterému hráblo, sami jsme si navařili a teď si to i vyžerem, naše blbost.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (10)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (12) 18.08.22 16:12  Tomasso  (243566)

Hloupý aktivismus vs. realita

Sankce byly dle mého tou nejměkčí reakcí, jaké jsme se mohli vůči Rusku dopustit. I tak jsou sankce velmi opatrné a například se vůbec nedotýkají zemního plynu. Co jiného byste doporučil? Protestní diplomatickou nótu? Slovní odsouzení války představitelů EU, držících se společně za ruce? Co směšnějšího jsme ještě mohli (ne-)udělat?

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (12)
Vaše doporučení:

přečíst (12) 18.08.22 13:53  KarelB  (245811)

Není to Putin kdo svírá Německo

ale nesmyslná sankční politika USA a EU, Německo samozřejmě nelze vyjmout stejně jako Českou republiku. 

Dosavadní doporučení: přečíst (12)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (19) 18.08.22 14:14  Tomasso  (243566)

Není to Putin kdo svírá Německo

Nesmyslná sankční politika? Pominu-li fakt, že zemního plynu se žádné sankce nedotýkají, a že příčiny rostoucích cen jsou v nedůvěře trhu vůči Rusku, tak považujete reakci na největší válku na evropském kontinentu od druhé světové války za nesmysl? Jak má podle vás Evropa reagovat mírněji? Strkat hlavu do písku? 

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (19)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (4) 19.08.22 13:04  denda  (241432)

Není to Putin kdo svírá Německo

To, že se sankce netýkají plynu neznamená, že na utažení kohoutků nemají vliv. Prostě Puťa využil závislosti EU na plynu a použil to jako protiútok za sankce. Vše souvisí se vším.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (4)
Vaše doporučení:
přečíst (5) 19.08.22 13:13  JendoSlaff  (242294)

Není to Putin kdo svírá Německo

Jestli to byl protiútok, tak to byl protiútok preventivní - škrtit kohoutky začal na již podzim 2021. Já si osobně myslím, že to nebyl preventivní protiútok, nýbrž příprava na válku.

Dosavadní doporučení: přečíst (5)
Vaše doporučení:
přečíst (5) 19.08.22 20:02  denda  (241432)

Není to Putin kdo svírá Německo

Myslet si můžete co chcete. Nikdo vám to nebere. Nicméně, jestli jste si nevšim, tak zhoršené a napjaté vztahy tu byly už dávno před přímým útokem na UA. Už tehdy si jednotlivé strany začaly "předvádět" svoje "trumfy" a předpokládám, že se na válku připravovaly obě strany....i když blbě - ani jedna strana nedomyslela důsledky. Pokaždé když se konaly "spanilé jízdy"/demonstrace síly amerických sil a jejich spojenců přes naše území k hranicím Ruska , jsem říkala, že to smrdí jen průserem/provokací a válkou. Jestli se dle vás problém odvíjí pouze od tata napadení, nebudu vám to vyvracet - asi by to bylo zbytečné a akceptuji jiný názor a jiný pohled. Já osobně tenhle problém tak jednoduše a jednostranné nevidím. A to fakt nejsem nijaký milovnék Rusů, ba naopak, ale ani slepě nepapouškuji protistranu.

Dosavadní doporučení: přečíst (5)
Vaše doporučení:
přečíst (10) 18.08.22 15:11  alan  (242976)

Není to Putin kdo svírá Německo

"Trh" reprezentovaný papaláši EU a národními sankčními hrdiny typu Lipavského tvrdí, že ruský plyn ani ropu nepotřebujeme a že odebírat od RF nebudeme. Nedůvěra "thu" vůči Rusku je také reprezentovaná nespuštěním plynovodu NSII. čemuž brání jen tupý huráaktivismus.

Evropa nakupuje Ruské uhlovodíky od Indie, Turecka a jiných překupníků s patřičnou přirážkou. To je samozřejmě geniální řešení jak potrestat Rusa. Zvláště ve chvíli, kdy kvůli předpokladům ekonomického útlumu ceny energií klesají a mohly by být nižší než loni. Ekonomické sakce tak fungují zcela opačně. Poškozují vyhlašovatele Evropu a Rusku přinášejí více peněz díky vysokým cenám. Sláva hlupákům dělajícím hloupá gesta.

Dosavadní doporučení: přečíst (10)
Vaše doporučení:


Diskuze Německo bije s plynem na poplach, Putin ho svírá „pod krkem“ stále těsněji. Zřejmě proto včera Fialova vláda varovala, že může dojít i na české domácnosti, další stránky: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Další »
stránkovat diskuzi po 10 | 20 | 50

Odkazy k diskuzi Německo bije s plynem na poplach, Putin ho svírá „pod krkem“ stále těsněji. Zřejmě proto včera Fialova vláda varovala, že může dojít i na české domácnosti

Německo bije s plynem na poplach, Putin ho svírá „pod krkem“ stále těsněji. Zřejmě proto včera Fialova vláda varovala, že může dojít i na české domácnosti - zdrojová stránka k tématu diskuze Německo bije s plynem na poplach, Putin ho svírá „pod krkem“ stále těsněji. Zřejmě proto včera Fialova vláda varovala, že může dojít i na české domácnosti.

Zasílání Denního souhrnu názorů na Německo bije s plynem na poplach, Putin ho svírá „pod krkem“ stále těsněji. Zřejmě proto včera Fialova vláda varovala, že může dojít i na české domácnosti e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu Německo bije s plynem na poplach, Putin ho svírá „pod krkem“ stále těsněji. Zřejmě proto včera Fialova vláda varovala, že může dojít i na české domácnosti.


 Burza Prime 16:29 
Název Kurz Změna
 COLT CZ GROUP SE  635.00  +0.16% 
 ČEZ  854.50  +0.65% 
 ERSTE GROUP BANK A  1 116.00  +0.22% 
 GEN DIGITAL  491.00  -3.16% 
 GEVORKYAN  252.00  -0.79% 
 KOFOLA CS  272.00  +0.37% 
 KOMERČNÍ BANKA  862.00  +0.06% 
 MONETA MONEY BANK  97.00  -6.19% 
 PHILIP MORRIS ČR A  15 960.00  +1.01% 
 PHOTON ENERGY  44.40  0.00% 
 PILULKA LÉKÁRNY  180.50  -0.55% 
 PRIMOCO UAV SE  900.00  +1.69% 
 VIG  728.00  -2.02% 
Komodity online
 Ropa 88.70 USD 26.04   
 Zlato 2339.74 USD 26.04   
 Stříbro 27.21 USD 26.04   
 Káva 223.33 USD 26.04   
 Cukr 19.43 USD 26.04   
 Bavlna 80.92 USD 26.04   
Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.