Které protiruské sankce mají nejvíc zničující efekt aktuálně a které později? Pomůže Čína? VIDEO - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Okomentovat na facebooku


Výpis příspěvků 1 až 18 (18)
 
spíše nečíst (6) 16.08.22 11:47  Pavel Molík  pav.molikzavinacgmail.com  (246651)

Protiruské sankce en bloc jsou kontraproduktivní.

Pod dohledem bruselského ústředí EU si budujeme sankční žumpu, ve které se budeme topit a přitom doufat, že se v oné sankční žumpě s námi utopí i Rusko. Aktivity ČR proti Rusku na poli diplomacie, obchodu a bilaterálních vztahů jsou z naší strany obtěžkány nánosem jedovaté nenávistné ideologie v intencích protiruské hysterie. V rámci protiruské hysterie i trapně exhibuje Nejvyšší státní zastupitelství, když neustále straší občany tím, že je bude kriminalizovat, když nebudou mít správný politický názor a chtěli by dokonce slovně podpořit Rusko. Takováto praxe mi připomíná poměry v našem hitlerovském protektorátu, kde občan byl při podobném postupu, který uplatňuje vůči lidem NSZ, označen za nepřítele Říše a fakticky jakožto nepřítel státu zlikvidován. Mistr Jan Hus byl upálen, nám zatím hrozí jen kriminalizace, pokud nebudeme správně politicky uvědomělí a pustíme si papuľu na špacír. Kdo by se těšil z napadení Ukrajiny Ruskem ? Kdo by měl radost z válečných útrap atd. ? Proto bychom měli válečnou tragédii na Ukrajině posuzovat co nejobjektivněji a ne abychom museli pod knutou NSZ dodržovat pravidla autocenzury v duchu eurohujerské politické korektnosti podle dogmat z katechismu protiruské hysterie. 

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (6)
Vaše doporučení:

přečíst (10) 15.08.22 06:28  KarelB  (245811)

Protiruské sankce

zatím nejefektivněji dopadají na jejich vyhlašovatele. Zřejmě tomu tak bude i v budoucnu. 

Dosavadní doporučení: přečíst (10)
Vaše doporučení:
přečíst (4) 15.08.22 09:25  Tomasso  (243566)

Protiruské sankce

Můžete to nějak rozvést? Sankce jistě dopadají v nějakém měřítku na obě strany, ale Rusko zasahují v samotných základech jeho hospodářství a v dlouhodobém měřítku to bude pro Rusko kruciální problém. Mezinárodní sankce zpravidla nemají sílu změnit režim, ale na všechny země vždy fungují velmi efektivně v tom, že do velké míry paralyzují jejich hospodářství a uzavřou daný režim tak, že má plné ruce práce s domácími problémy a přestává myslet na jakékoliv vnější výboje. KLDR, Kuba, Venezuela, Írán... Pokud v Rusku nedojde k změně režimu zevnitř, čekají tuto zemi desetiletí pomalého umírání. Jediný problém, který řeší Západ (a ve skutečnosti se to nejvíc týká bývalého východního bloku, tedy východního křídla Západu), je závislost na ruských energiích a z toho plynoucí manipulace z ruské strany, vysoké ceny a inflace. To ale není problém, který by přímo souvisel se sankcemi, spíš jde o válečný nástroj Ruska, který bude mít krátkodobé trvání (dokud se od ruských energií zcela neodpojíme).

Dosavadní doporučení: přečíst (4)
Vaše doporučení:

přečíst (2) 15.08.22 00:52  lada vondra  (246597)

Připomíná to tezi že Rusko blafuje s hypersonickými raketami.

Docela dobře vzpomínám na dobu před uznáním existence ruských hypersonických raket a na článek v mainstreamových médiích od vědeckého pracovníka z ČVUT, který konstatoval, proč Rusko musí blafovat, když tvrdí, že technologii těchto raket zvládlo. Pro připomenutí Ruská federace a Čína byly prvními zeměmi, které do svého arzenálu zařadily hypersonické zbraně. Podle názoru tohoto vědce by Rusové museli posunout vědecký pokrok lidstva ve dvou oblastech a proto je nemožné, aby tuto technologii zvládli. Dnes již nikdo existenci hypersonických zbraní nerozporuje a brzy se stane vlastníkem této technologie po Rusku, Číně a Severní Koreji podle posledních zpráv také armáda Spojených států.

Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (5) 14.08.22 21:13  Přemek  (246575)

Leontieff

Mnoho Rusů emigrovalo ve všech epochách. mezi nimi i Vasilij vasilijevič Leoniev. Když se přesvědčil, že vrchnost SSSR po Stalinovi je jen marxistická elita neschopná plánovitě rozvíjet společnost a rozvojem nových technologií šetřit lidskou práci a zvyšovat produktivitu při zdrojové stabilitě, emigroval tam, kde myslel, že je svoboda, demokracie a lidství. Brzy ale pochopil, že socialistický centralismus SSSR ani americký kapitalismus nejsou systémy, které splňují, to, co si jako optimální socioekonomický systém představoval. Pověstné jsou jeho povzdechy, že socialismus je jako loď s kormidlem, ale bez plachet či motoru a kapitalismus je loď s plachtami či motorem, ale bez kormidla. Byl to dobrý ekonom.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (5)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 15.08.22 09:17  Dacan Strom  (235474)

Leontieff

Jo, byla to hlava, objevil, že výstup jednoho odvětví je vstupem do jiného odvětví a dostal za to Nobelovku.

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:

přečíst (19) 14.08.22 17:22  Přemek  (246575)

Ďáblovy sankce

Pouze Ďábel trestá sankcemi nevinné, kteří mu vlastní krví nepodepsali dlužní úpis, což je v jeho očích ta největší vina. Protiruské sankce tvrdě dopadají na celý euroatlantický systém a urychlují tak paradoxně jeho pád. Kam se zařadíme my? Každý z nás již ví, že NATO není obranné společenství demokratických zemí, protože demokracie nikde neexistuje a vše staré je dosud řízeno globální mafií a útoky na jiné země pod vlajkou svobody a demokracie jsou útočné operace pod falešnou vlajkou. EU také není dobrovolné společenství zemí na humanistické tradici, jak mnozí donedávna věřili. Jedná se o diktaturu nikým nevolené EK a podplaceného úřednictva, které místo směřování ke konfederaci utužuje bruselský centralismus s výraznou převahou zohlednění pouze zájmů velkých zemí. Ukázala nám to doba covidová a ukazuje nám to doba inflační, obě uměle vyvolané a diktátorsky řízené. Nepotřebujeme finanční ani komoditní trhy, potřebujeme reálné bilaterální smluvní kontrakty, to zlikviduje inflaci jako mávnutím čarovného proutku. Nepotřebujeme peníze vlastnit, ale mít je jako nástroj směny k dispozici. Iluze, že finanční a komoditní trhy (burzy a jiné instituce) pomáhají ekonomice nikdo soudný již mít nemůže, když ví, v co se zvrtla lipská burza elektřiny. To není náhoda, ale zákonitost. Tak se zákonitostmi přírody řiďme.

Dosavadní doporučení: přečíst (19)
Vaše doporučení:
přečíst (6) 14.08.22 19:03  JendoSlaff  (245807)

Lipská burza

Nechci psát textwall. Vezmu jenom jednu věc. Se zbytkem by se dalo taktéž polemizovat, ale nechci svůj příspěvek ředit. Jestli narážíte na drahé energie kvůli Lipské burze, tak toto pro Vás bude nejspíš nová informace: ČEZ prodá na Lipské burze pouze 5% své produkce: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-finance-byznys-komodity-dluhopisy-lipska-burza-neni-jadrem-problemu-kdyz-ji-cez-opusti-elektrina-nezlevni-210890 . Zbytek tvoří přímé prodeje uvnitř ČR. Jaký je Váš názor na to pane Přemku?

Dosavadní doporučení: přečíst (6)
Vaše doporučení:
přečíst (9) 14.08.22 21:31  Přemek  (246575)

Lipská burza

Inu, ČEZ, pokud opustí své plné prodeje na lipskou burzua nezlevní podstatně své ziskové marže na zdrojových nákladech výroby elektřiny, je oligarchický. K tomu ho nutí americké fondy držící minoritu akcií, ale podle chování ČEZu, spíše mocenskou majoritu, když jim tak jde vedení ČEZu na ruku. Místo slevy elektřiny lidem poproruje vládu, která lidem nedává nic a je asi minoritní akcionář USA a poslouchá tamní vrchnost na slovo. Je to nejhorší vláda za posledních třicet let.

Dosavadní doporučení: přečíst (9)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (3) 15.08.22 06:04  JendoSlaff  (245807)

Lipská burza

K prodeji elektřiny za tržní cenu ČEZ nutí český zákon - správce majetku musí jednat "s péčí řádného hospodáře." Pokud by to šlo a nikoho by nezavřeli za rozkrádání majetku co mu nepatří, nevystavoval by se po slevě ČEZ riziku, že někdo od něj tu elektřinu koupí "zalevno" a  pak jí prodá někde zadraho? Třebas v Německu? Poptávka tu prokazatelně je. Máme volný pohyb zboží a přes hranice vedou elektrické dráty. Měli by jsme přerušit elektrickou síť s Německem, Polskem a Rakouskem, aby jsme tomu předešli?

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (3)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (8) 14.08.22 20:54  Tomasso  (243693)

Lipská burza

Teď jste spoustě lidí zboural jejich fackovacího panáka, který měl odvést pozornost od Ruska a ze všeho špatného na světě obvinit Lipskou burzu...

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (8)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (13) 14.08.22 17:55  Miloš  (246588)

Ďáblovy sankce

Všechno z vašeho příspěvku je mi jasné - jde vysoký stupeň postižení dezinformacemi, patrno ať už hlásáním mouder o diktátorském řízení covidu a inflace, o diktatuře EU, pohádky o tom, že NATO není obranné společenství - to vše mi je jasné. Jen nerozumím, jak do tohoto dezinfo guláše pasuje věta "útoky na jiné země pod vlajkou svobody a demokracie jsou útočné operace pod falešnou vlajkou". Chápu to správně, že autora příspěvku sejně jako mě irutuje 8 let trvající nevyhlášená válka Ruska proti východu Ukrajiny, kterou Rusko nevedlo pod svojí vlajkou, ale pomocí žoldáků bez ruské uniformy? A stejně jako mě se zřejmě autorovi zvedá žaludek z totální války Ruska proti Ukrajině vedené od února, kterou se Rusko bojí nazvat válkou, a trapně opisuje jako "speciání vojenskou operaci"? Potom souhlasím - opravdu humus. Žijeme v době, kdy si agresor bombardující ukrajinská městna mysíí, že se válečné běsnění dá okecat a překroutit množstvím slovní dezinformační mlhy. Nedá. Agresivní válka vedená v Evropě s cílem uchvátit cizí území, to se sebevětší záplavou dezinformačních slov neokecá. Šíření dezinforamcí o covidu a podobně ještě někteří lidé baštili. Ale rozprávky o tom, že válka není válka, a že agresor bombardující a okupující cizí území je vlastně obětí, to už je dezinformační křeč, které se musí vysmát i lidé, kteří jsou jinak ochotni uvěřit každému nesmyslu.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (13)
Vaše doporučení:
přečíst (6) 14.08.22 21:49  Přemek  (246575)

Ďáblovy sankce

Když nic o světě nevíte, tak to alespoň nevytrubujte.

Dosavadní doporučení: přečíst (6)
Vaše doporučení:
přečíst (11) 14.08.22 21:48  Přemek  (246575)

Ďáblovy sankce

Je vidět, kam patříte a co o světě nevíte. Hlavně o tom raději nepište, ať nejste za, však víte, za co. Sankce jsou politicky řízené a ten, kdo měl být jejich obětí, díky nim zmobilizoval domácí zdroje a lidé se mohou přetrhnout, aby tomu sankcionujícímu západu ukázali, zač je toho loket. Já jsem žádný kovid neměl a mít nehodlám, řídím se účinnou prevencí posilující přirozenou imunitu. Zkuste vyvrátit argumenty paní Soni Pekové, která hned od začátku měla podezření na laboratorní původ nového koronaviru. To se již potvrdilo včetně důkazů o patentování. Mimochodem jen na Ukrajině bylo přes 30 vojenských biolaboratoří financovaných z USA a nechtějte vědět, co se tam "zkoumalo". O tamních obchodech s dětmi, ženami a orgány raději také ne. Spěte dál. Třeba zaspíte i svou poslední šanci pochopit.

Dosavadní doporučení: přečíst (11)
Vaše doporučení:
přečíst (2) 15.08.22 09:06  Dacan Strom  (235474)

Ďáblovy sankce

Peková přišla s teorií umělého původu viru, když novináři vyštrachali, že je to trestně stíhaná ... a tunelářka. Za své bláboly dostala Bludný kámen a s každou další hovadinou se propadá hlouběji do konspirační žumpy. Dnes už jí nikdo, kromě konspiračních vypatlanců, nebere vážně.

Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (1) 14.08.22 14:24  JendoSlaff  (245807)

Leontief sice nezní jako ruské jméno ale přesto je to Ruské přijmení.

https://en.wikipedia.org/wiki/Leontyev , konkrétně to byl Wassily Wassilyevich Leontief viz https://en.wikipedia.org/wiki/Leontief kde je to napsáno i v azbuce, bohužel tady na kurzy.cz to azbuku nebere.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (1)
Vaše doporučení:

přečíst (1) 14.08.22 11:15  Ondra  (246579)

Leontief to nezni jako ruské jméno

,,

,,,
Dosavadní doporučení: přečíst (1)
Vaše doporučení:

přečíst (1) 14.08.22 11:15  Ondra  (246579)

Leontief to nezni jako ruské jméno

,,

Dosavadní doporučení: přečíst (1)
Vaše doporučení:


Diskuze Které protiruské sankce mají nejvíc zničující efekt aktuálně a které později? Pomůže Čína? VIDEO, další stránky: 1
stránkovat diskuzi po 10 | 20 | 50

Odkazy k diskuzi Které protiruské sankce mají nejvíc zničující efekt aktuálně a které později? Pomůže Čína? VIDEO

Které protiruské sankce mají nejvíc zničující efekt aktuálně a které později? Pomůže Čína? VIDEO - zdrojová stránka k tématu diskuze Které protiruské sankce mají nejvíc zničující efekt aktuálně a které později? Pomůže Čína? VIDEO.

Zasílání Denního souhrnu názorů na Které protiruské sankce mají nejvíc zničující efekt aktuálně a které později? Pomůže Čína? VIDEO e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu Které protiruské sankce mají nejvíc zničující efekt aktuálně a které později? Pomůže Čína? VIDEO.

 Burza Prime 16:29 
Název Kurz Změna
 COLT CZ GROUP SE  635.00  +0.16% 
 ČEZ  854.50  +0.65% 
 ERSTE GROUP BANK A  1 116.00  +0.22% 
 GEN DIGITAL  491.00  -3.16% 
 GEVORKYAN  252.00  -0.79% 
 KOFOLA CS  272.00  +0.37% 
 KOMERČNÍ BANKA  862.00  +0.06% 
 MONETA MONEY BANK  97.00  -6.19% 
 PHILIP MORRIS ČR A  15 960.00  +1.01% 
 PHOTON ENERGY  44.40  0.00% 
 PILULKA LÉKÁRNY  180.50  -0.55% 
 PRIMOCO UAV SE  900.00  +1.69% 
 VIG  728.00  -2.02% 
Komodity online
 Ropa 88.70 USD 26.04   
 Zlato 2339.74 USD 26.04   
 Stříbro 27.21 USD 26.04   
 Káva 223.33 USD 26.04   
 Cukr 19.43 USD 26.04   
 Bavlna 80.92 USD 26.04   

?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.