Rusko dnes po 104 letech zbankrotovalo – jak se teď zahraniční věřitelé dostanou ke svým penězům? Někteří se chtějí „zahojit“ z majetku ruských oligarchů či ze zmrazených ruských rezerv - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Výpis příspěvků 1 až 20 (26)
 
určitě přečíst (11) 29.06.22 15:30  Pijack Jméno 'Pijack' používá stále stejný uživatel  (245081)

Tohle už není ani komedie ale projev naprosté zoufalosti...

- nejdříve Rusku zmrazily (zabavily) veškeré devizové rezervy a doufali, že tím Rusko složí finančně na kolena a že nebude schopno splácet svoje závazky a zbankrotuje... ... a ono se tak nestalo.

 

- jenže oni (demokrati) už na začátku března tvrdili, že Rusko určitě do 14 dnů zbankrotuje... a pak ten slib opakovali v podstatě v dubnu, v květnu...a bankrot pořád nikde - a to přes další a další sankce. Prostě Rus svoje dluhy (v porovnání s těmi "demokratickými" zeměmi navíc ve směšné výši pouhých 20% HDP)

splácel dál a hrozilo, že by je mohl rychle brzy splatit celé...  a to už by byl opravdu průser jako vrata, že...

 

- a tak západní demokraté přistoupili k poslednímu zoufalému pokusu - a v rámci sankcí doslova a do písmene znemožnili Rusku jeho dluhy splácet (věřitelům zakázali pod hrozbou naprosto tvrdých trestů od Ruska přijímat jakékoliv platby, bankám zakázali platby od Rusů realizovat, zakázali vzájemné zápočty, ...)

A po to včera slavnostně vyhlásili, že Rusko zbankrotovalo, protože neuhradilo včast svoje závazky ani v náhradním termínu :-)) Sice nemůžou už prostě popřít, že to je z výše uvedeného důvodu, ale informace o tm bankrotu se servíruje podle klasického scénáře: Zdůrazňuje se že Rusko nesplatilo svoje závazky...a důvod, proč se tak stalo, se sděluje jenom okrajově, pokud vůbec...

 

Takže tady máme ... věřitele, kteří nemají svoje peníze, dlužníka, který ale má peníze i vůli je řádně splácet a veřejně to deklaruje... ale ani jedna strana nemůže nic udělat, protože politici rozhodli, že splatit ty dluhy je špatně.... protože by to politicky vypadalo prostě blbě...

 

Ve skutečnosti tenhle "bankrot- nebankrot" pro Rusy vlastně nic neznamená - jejich ekonomiku to už nemůže nijak poškodit, pro většinu světa je a bude Rusko stále spolehlivým a solventním obchodním partnerem... a jediný, kdo bude muset řešit (velké) problémy budou po většinou soukromé firmy v USA a EU...

 

EU i USA jsou evidentně čím dál tím frustrovanějí .... bo čím dál tím víc se ukazuje, že Rusko je mnohem víc soběstačné, než si mysleli, že Rusko ve spojení s Čínou, Indií a řadou dalších zemí dokáže flexibilně a MNOHEM RYCHLEJI reagovat na zavedené sankce než západoevropská ekonomika na zpětný ráz těch sankcí... a na obzoru se už ukazuje pro západní ekonomiku další velká hrozba - Čína!!! Důkazem budiž včerejší rozhodnutí G7 že v průběhu 5 let prý zainvestují 600 mld dolarů do technologií s cílem eliminovat obchodní hrozbu ze strany Číny.... jenže ti ...(přestože to musí tušit) vědomě přehlíží fakt, že Čína do těch technlogií možná zainvestuje ještě víc ...a že velkým investorem do technologii bude za pomoci právě i Číny s velkou pravděpodobností (hraničíci s jistotou) i Rusko!!!

 

Výsledkem bude už skoro jistě (na 99,9999%) to, že globální ekonomika bude nahrazena globální  "bipolární ekonomikou".... a že USA i EU ztratí to, na čem jejich firmy historicky nejvíc profitovaly - velkou část stávajících globálních trhů... a to z toho nejjednodušího důvodu - nebude absolutně CENOVĚ konkurenceschopná.... už jenom díky výrazně vyšším energetickým cenám.

A je otázkou, pro koho tedy budou všechny ty západní firmy, s nadbytkem výrobních kapacit, vyrábět ...kde budou udávat svoje druhořadé výrobky a zboží za přemrštěné ceny,...

 

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (11)
Vaše doporučení:

přečíst (8) 29.06.22 14:08  Pal  (243733)

věřitelům Ruska Amíci podkopli židličku

Zakázat splacení úvěrů znamená poškodit své vlastní i spojenecké podnikatele. Pořád jsem dumal jak chtějí dosáhnout řízeného chudnutí obyvatelstva vyspělých států a helemese, ono to půjde. )))EU + USA to je zhruba 900 mil. obyvatel. Zbytek, asi 7 mld. obyvatel planety nemá o nějaké chudnutí zájem a dávají to nepokrytě najevo.Od roku 1977 nebyla v USA postavena žádná nová rafinérie. Zvýšenou spotřebu řešili dovozem. Nedávno, je to asi 14 dní dokonce Biden vyzval americké podniky, aby zvýšily nákup ruských hnojiv a tím se předzásobily. Copak to asi znamená?

Dosavadní doporučení: přečíst (8)
Vaše doporučení:
určitě nečíst (9) 29.06.22 14:33  Tomasso  (243566)

věřitelům Ruska Amíci podkopli židličku

Tak v podstatě máte pravdu. Je to jasný vzkaz všem potenciálním (tzn. i vlastním) investorům: "Bacha, Rusko je extrémně rizikový trh, dobře si rozmysli, jestli chceš svoje prachy utopit zrovna tam".

Dosavadní doporučení: určitě nečíst (9)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (7) 29.06.22 04:55  zemekf  (242539)

Nechceš nech ležet )))))

Dmitrij Peskov, mluvčí prezidenta Vladimira Putina, uvedl, že tato obvinění jsou absolutně neopodstatněná, protože odpovídající platba za dvě emise suverénních eurobondů se splatností v letech 2026 a 2036 byla provedena Ministerstvem financí Ruské federace předem.„Tato obvinění z prodlení jsou v tomto případě absolutně neopodstatněná, protože ještě v květnu byla provedena nezbytná platba v cizí měně. Skutečnost, že Euroclear tyto peníze zadržel a neposlal je příjemci, už není náš problém,“ zdůraznil Kreml.
Dosavadní doporučení: určitě přečíst (7)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (19) 28.06.22 17:20  Joewell  (245053)

To je snuska lzi

Hlupaci co rvou chytte zlodeje jsou sami nejvetsi zlodeji a ....Kradou ve jmenu valky cokoliv a jeste se "budou hojit" na ukradenem!Zapad klame sam sebe, cely svet jim orestane verit jako nesolidnimu partnerovi, ktery si ohyba zakony a pravdu jak se mu zlibi.. A tezce zaplaceme. Ale chteli jsme to , vlady si zvolili, tak ted to musime strpet. Jen se obavam, ze posleze budeme poklekavat a milostive prosit zaostale staty asie, afriky a jizni ameriky, at nam draze prodaji suroviny.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (19)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (61) 28.06.22 13:05  sem  (245038)

Nechceš moje peníze tak si trhni hňupe.Ubohost amíků a jejich lokajů.

Tohle ale mohou provést kdekomu a vyřvávat o neschopnosti platit.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (61)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (69) 28.06.22 11:17  Energy.star  (245035)

Ukrofasizmus

Samozřejmě, když někdo zakáže platit v jiných měnách než dolarech, dělá jen naschvály sankcemi, tak se nemůžeme divit tomu, co teď nastává. Pevně věřím, že se z toho Rusko velmi rychle vyluze a jeste tomu priradnemu kapitalistickému západu plnému nenávisti ke všemu slovanskému, ukáže! Nejvyšší státní zastupitelství mi může políbit mě ctěné rektum. Válka je na Ukrajině už osm let a vraždili tam občany vychodni Ukrajiny. Nebo NSZ zapomnělo? Nezapomnělo. Nejvyšší státní zastupitelství uznává jen a pouze fašizmus, který teď vládne na Ukrajině pod vedením zelenskeho s podporou zapadu! Ostuda!!!

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (69)
Vaše doporučení:
přečíst (19) 28.06.22 16:03  Tomasso  (243566)

Ukrofasizmus

Nestydíte se za sebe?

Dosavadní doporučení: přečíst (19)
Vaše doporučení:
přečíst (23) 28.06.22 15:39  Kevlar  (240307)

Ukrofasizmus

Účelem těch sankcí je co nejvíc poškodit ruskou ekonomiku jako trest za nebezpečné imperislistické chování ruské federace, která soustavně po mnoho let vojensky napadá své sousedy, vyvolává vojenské konflikty a krade území ostatních států. Ukrajina je jen poslední kapkou. A nějací slovani s tím nemají vůbec co dočinění. Mimochodem, Rusko je vůbec nejislámštějším státem na území Evropy - má zdaleka největší procento muslimů, nejvíc mešit, v Moskvě jen jedna z největších mešit světa, Putin islám velebí,...

Co se týše východní Ukrajiny - během posledních let tam zemřeli pouze jednotlivci, zatímco teď tam Putin během pár měsíců své útočné války povraždil desítky tisíc lidí.

Dosavadní doporučení: přečíst (23)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (22) 28.06.22 17:22  Joewell  (245053)

Ukrofasizmus

Lžeš!

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (22)
Vaše doporučení:

přečíst (78) 27.06.22 20:20  ikaktus  (222380)

Bankrot Ruska

Byť jde o technický bankrot, je třeba vzít v úvahu i další okolnosti.
Rusko krade z Ukrajiny obilí, válcovanou ocel, dokonce si rvou do bojové helikoptéry sušičku z ukrajinské domácnosti. Z černobylské elektrárny ukradli počítače.... Ve filmu Kolja kradli " jen" kufry a cizí území. Nyní jsou na tom tedy opravdu, ale opravdu hrozně bídně.

Takovému státu být věŕitelem bude stále více napínavější dobrodružství.

 

Dosavadní doporučení: přečíst (78)
Vaše doporučení:
přečíst (11) 28.06.22 20:54  Ghi  (222722)

Bankrot Ruska neproběhl

Platba nebyla umožněna, o bankrot tedy nejde.

Dosavadní doporučení: přečíst (11)
Vaše doporučení:
přečíst (67) 28.06.22 09:05  Tomasso  (243566)

Bankrot Ruska

Popravdě to bylo dobrodružství vždycky. Minimálně od nástupu Putina všichni věděli, že se Rusko ubírá směrem k totalitě a bylo jen otázkou času, kdy se to zvrhne. Pravda, nečekal jsem, že Rusko začne třetí světovou, ale že režim metastázuje a bude si muset udržet kontrolu nad každým jednotlivcem, to bylo evidentní. Už jen fakt, že obyčejný Rus si v čele své země nedokáže představit nikoho jiného, než bezesporu smrtleného Vladimira Vladimiroviče, předpovídá Rusku velmi neblahou a divokou budoucnost...

Dosavadní doporučení: přečíst (67)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (60) 27.06.22 19:36  Josef Kůrka  (245011)

Aa

Zase jen lež

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (60)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (56) 27.06.22 17:57  Pavel Molík  pav.molikzavinacgmail.com  (245006)

Nejde o bankrot v pravém slova smyslu.

Stále víc je roztáčen kolotoč vzájemných naschválů a podpásovek. Je evidentní, že opatření mající za následek bankrot nepoškozují nejvíce ty, proti kterým jsou opatření uplatňována. Opatření pro opatření v rámci iracionálního přístupu a na bázi ideologicky zatížených aktivit jsou ve své podstatě kontraproduktivní.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (56)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (60) 27.06.22 15:59  Martin Seulbits  (244997)

Jak je tam Kovanda a srdcervouci titulek je to fake

Nejvyssi statni propaganda zastupitelstvi USA upozornuje, ze se nesmite stavit na stranu Ruska, jen Ameriky. To za prve. Tenhle Kaspar Ko Amanda nagelovany a naverbovany delat politiku srkze ekonomii je ztrata casu.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (60)
Vaše doporučení:

přečíst (65) 27.06.22 15:58  lexar  aczavinacseznam.cz  (242060)

no není to bankrot ale účelová manipulace USA a EU

Podle práva a té demokracie co nám tady diktuje USA a EU je to čistě vyčůranost jak dostat LNG na náš trh z USA a to legálním americkým způsobem.  Možná technicky zbankrotovalo, protože nedodrželo termín, ale v podstatě bylo neeticky připraveno o možnost zaplatit to, na co mělo a má peníze. Rusko nemůže dále udržovat vztahy s nepřátelskou Evropou, která je pod nadvládou spojených států a firmy NATO. Musí urychleně zstavit tok surovin do Evropy a přesměrovat do Indie a Číny. Nechat si platit rublem a zlikvidovat petrodolar. Rusové nechcípnou zimou jako my, mají dost fosilních paliv a zvysoka kašlou na naše ekologické postoje. Nepamatuji si, že by za napadení, bombardování a krádeže ropy v Sýrii v poslední době bylo USA nějak postiženo či popotahováno? Přitom šlo i proti OSN? Nebo za jakýkoliv jiný incident v Kosovu atd ? Na ten dvojí metr se tu hodně často zapomíná a bude dobré si projít ekonomickou očistou v podobě likvidace evropské ekonomiky. Pak možná dostaneme rozum. A válka na ukrajině? Je tam už 13 let akorát evropa zavřela očíčka.

Dosavadní doporučení: přečíst (65)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (65) 27.06.22 22:05  Kerina  (199251)

no není to bankrot ale účelová manipulace USA a EU

Naprosto souhlasím s Lexarem, to co se tady v Evropě odehrává, jsou jenom geopolitické špinavé hry USA, které za pomocí poslušných nochsledů z Evropské komise, ale i z mnohých vládních garnitur zemí EU, včetně té české přihlouplé pětidemoliční Fialovy čety, jsou nesmyslně uplatňovány i proti samotnému obyvatelstvu zemí EU. Ať to stojí, co to stojí!! Špičky z EU to mají na háku, jejich miliónové příjmy se zdražováním energií, služeb i zboží nijak nesníží. Hlavně, že se zablokují jakékoliv dodávky energií z Ruské Federace, protože to strýček Sam svým poskokům přikázal, aby jedině on sám na tom mohl finančně co nejvíce profitovat a vozit do EU plyn, ropu 7x -8x dražší, než by mohla být dodávána z RF.  Bez ohledu na to, že více jak 400.mil. lidí z toho bude mít nemalé ekonomické problémy, a průmysl jednotl.zemí EU se odebere do recese. USA a jejich globalističtí a neokonští zmetci, rekrutovaní zejména v jejich pochybné Demokratické straně, jsou schopni všeho jen proto, aby maximalizovali své špinavé zisky z utrpení jiných států (klidně i svých tzv."evropských spojenců" ),  když i ČR je v postavení pouhých poslušných vazalů USA. Vždyť i tu Ukrajinu od r.2014 používají USA k tomu, aby škodili etnickým Rusům nejen na Ukrajině, ale i v samotné RF, protože se Rusové nechtějí dobrovolně podvolit ke spoluúčasti US nadnárodních  korporací při prodeji svého nerostného bohatství. Prostě některé skupiny pomatených amerických zbohatlíků si myslí, že právě oni jsou jedinými vlastníky planety Země, a že každý stát je povinen poslouchat jejich příkazy, aby oni sami mohli navyšovat své miliardy na úkor všech. Právě i za tímto účelem investovali 5.miliard $ do majdanského převratu v r.2014, jak sama přiznala tehdejší zuřivá neokonská nám.zahr.USA Victoria Nulandová, aby i tím mohli destabilizovat Rusko.Na tomto plánu intenzívně pracují osmým rokem a budou škodit víc a více, s cílem totálně poškodit všechny v Evropě. To jim nesmíme dovolit, jinak ztratíme právo na normální život i existenci na evropském kontinentě. Pryč od vazalství s USA - to je jediná možnost, jak zachránit reálnou budoucnost naší republiky,ale zejména Evropy - Evropy bez dilatantů a šílenců z Evropské komise. Takže i tato nehoráznost - když USA a jejich vazalové neumožnili řádnou splátku dluhu, v domnění, že tím taková země, jako Rusko skončí v bankrotu, a oni se pak jako supi slítnou na kořist v podobě ruského nerostného bohatství, skončí jenom tím jejich drzým přáním a chamtivým slintáním. Výsledkem bude nakonec spíše pád petrodolaru, jako rezervního platidla.USA tak poznají sami přesně pořekadlo :" kdo jinému jámu kopá, sám do ní........"

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (65)
Vaše doporučení:
přečíst (55) 27.06.22 23:44  Yan  (245020)

no není to bankrot ale účelová manipulace USA a EU

Tak dlouhý příspěvek a přitom je to taková blbost.

Dosavadní doporučení: přečíst (55)
Vaše doporučení:


Diskuze Rusko dnes po 104 letech zbankrotovalo – jak se teď zahraniční věřitelé dostanou ke svým penězům? Někteří se chtějí „zahojit“ z majetku ruských oligarchů či ze zmrazených ruských rezerv, další stránky: 1 | 2 | Další »
stránkovat diskuzi po 10 | 20 | 50

Odkazy k diskuzi Rusko dnes po 104 letech zbankrotovalo – jak se teď zahraniční věřitelé dostanou ke svým penězům? Někteří se chtějí „zahojit“ z majetku ruských oligarchů či ze zmrazených ruských rezerv

Rusko dnes po 104 letech zbankrotovalo – jak se teď zahraniční věřitelé dostanou ke svým penězům? Někteří se chtějí „zahojit“ z majetku ruských oligarchů či ze zmrazených ruských rezerv - zdrojová stránka k tématu diskuze Rusko dnes po 104 letech zbankrotovalo – jak se teď zahraniční věřitelé dostanou ke svým penězům? Někteří se chtějí „zahojit“ z majetku ruských oligarchů či ze zmrazených ruských rezerv.

Zasílání Denního souhrnu názorů na Rusko dnes po 104 letech zbankrotovalo – jak se teď zahraniční věřitelé dostanou ke svým penězům? Někteří se chtějí „zahojit“ z majetku ruských oligarchů či ze zmrazených ruských rezerv e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu Rusko dnes po 104 letech zbankrotovalo – jak se teď zahraniční věřitelé dostanou ke svým penězům? Někteří se chtějí „zahojit“ z majetku ruských oligarchů či ze zmrazených ruských rezerv.

 Burza Prime 16:29 
Název Kurz Změna
 COLT CZ GROUP SE  635.00  +0.16% 
 ČEZ  854.50  +0.65% 
 ERSTE GROUP BANK A  1 116.00  +0.22% 
 GEN DIGITAL  491.00  -3.16% 
 GEVORKYAN  252.00  -0.79% 
 KOFOLA CS  272.00  +0.37% 
 KOMERČNÍ BANKA  862.00  +0.06% 
 MONETA MONEY BANK  97.00  -6.19% 
 PHILIP MORRIS ČR A  15 960.00  +1.01% 
 PHOTON ENERGY  44.40  0.00% 
 PILULKA LÉKÁRNY  180.50  -0.55% 
 PRIMOCO UAV SE  900.00  +1.69% 
 VIG  728.00  -2.02% 
Komodity online
 Ropa 88.70 USD 26.04   
 Zlato 2339.74 USD 26.04   
 Stříbro 27.21 USD 26.04   
 Káva 223.33 USD 26.04   
 Cukr 19.43 USD 26.04   
 Bavlna 80.92 USD 26.04   

?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.