Česko se odstřihne od ruské ropy asi ještě letos, přitom nemá náhradu. Problémy mohou nastat v podobě citelného zdražení pohonných hmot, ale i ohrožení dodávek okenních rámů, palubních desek či obalů na potraviny - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Výpis příspěvků 1 až 20 (33)
 
přečíst (0) 14.05.22 06:31  Karel  (243798)

Naše vláda to zařidi

Náš pan premiér vyšle jasné signály jak se máme chovat a jak postupovat... Benzín za 100,inflace 20%...

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:

přečíst (4) 09.05.22 17:35  Pavel Molík  pav.molikzavinacgmail.com  (243659)

Výpadek v dodávkách ropy nahradíme správnou politickou uvědomělostí.

Ovšem obětní beránci na oltář správné politické uvědomělosti v intencích vládních ideologů jsou podle nepsaného, ale o to platnějšího pravidla vybíráni z řad nejchudších a nejbezbrannějších. Budovat žumpu sankcí, ve které se máme topit a přitom doufat, že se v této naší žumpě sankcí s námi utopí i Rusko, je slušně řečeno, neprozíravé a hloupé. Ostatně co jiného lze očekávat od vlády, která je ve vleku událostí a hledá svoji identitu a hlavně nezná řešení palčivých problémů nebo nechce řešit ony závažné problémy, protože se zmítá v kolotoči přiblblých rad z bankovních kruhů ? 

Dosavadní doporučení: přečíst (4)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (15) 05.05.22 19:35  arom  (243613)

Naprostá pravda amíci rozvracejí Evropu a lokajové jim poklonkují.

Evropa už není schopná samostatného rozhodování,koalice anglo-americká ničí a rozděluje Evropu,je to absurdně stejné jako Turek před Vídní ale z opačného směru.Tady ale jedna bitva nerozhodne.Bohužel EU už není schopná tvrdě hájit zájmy občanů a států Evropy,pouze pod dohledem a souhlasem anglo-amerického protektorátu a evropských politických patolízalů.V dlouhodobém výhledu je reálný rozpad EU pokud jeho podřízená politika bude pokračovat.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (15)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (11) 05.05.22 10:59  vojtěch  (243346)

Jen spojení chybných informací

Kolegové, o čem je GREEN DEAL a hlavně FIT FOR 55? Pošleme konečně ta uhlíková paliva do kytek a na výrobu nám ta ropa bude stačit. Kdo ten GREEN DEAL spustil? EU ? Nikoliv, ta je jen loutka, kam chodí lobovat už i výrobci automobilů, ať ještě více zpřísní parametry na auta = aby to nebylo na výrobcích = protože nejsou schopni udržovat v chodu 3 technologie (auta na ropu, elektromobilitu a její částečný derivát = vodíková auta).

Green deal spustili vlastníci rafinerií!!!!! Jaká je jejich životnost? 50-70 let, s nějakou úpravou 100 let. A kdy jsme je znovu stavěli? Po vybombrardování, takže už jim nějakých 70 let je. A postavíte dnes novou rafinerii? Ekologové Vás ukamenují, lidi nechtějí ani relativně ekologické atomové elektrárny mít za barákem. Ale i kdyby jsme tu rafinerii postavili, jak dlouho máme návratnost investice? 30 let minimálně, což bude cca 2060 a to už budeme mít ropu spíše na lékařské účely, než na spalování v autech... 

Všimněte si, jak ne zrovna protěžovaná vláda najednou tu a tam vypouští balonky, že plynové teplárny budeme nahrazovat, ae to ne za 5-10 let, ale na další tonou sezónu. Sice nevím, kde tolik štěpky vezmeme, ale budiž. Cesta do budoucna je v úsporách, geotermální energii a jejím skladování. Pro představu ne jednotky, ale nízké desítky procent spotřeby plynu nečerpaní domácnosti, ale jedna či dvě tavné pece na Ostravsku. OK, jdeme do rizika, že nebudeme mít z čeho vyrábět auta, ale zároveň vypnutím 2 spotřebičů snížíme o desítky procent spotřebu něčeho, co nemáme (a při regulačních stupních je stejně prostě vypneme). Začít hledat, odbourávat zbytečné spotřeby, ohřev vody na nesmyslnou teplotu v karmě či boileru atd... a pojede spotřeba o 30% dolů bez dramatických omezení.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (11)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (17) 05.05.22 08:44  amco  (242450)

Jediný vítěz - USA

Současná situace spěje k osvědčenému modelu. Zničená, oslabená Evropa + hospodářský a mocenský růst USA.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (17)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (16) 04.05.22 23:47  JayM  (243587)

EU

A proč musíme dělat, co nám EU nařizuje, když je to jedna kravina za druhou!?

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (16)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (21) 05.05.22 09:01  amco  (242450)

EU

Ukrajina je obrázek, kam jsme se díky neschopnému až hloupému vedení EU dostali. O pomazánkové másle dokáží sofistikovaně diskutovat hodiny, dny, ale klíčové problémy .... Teď očekávají, že se investoři pohrnou do staveb nových plynovodů atd. - chtěl bych vidět inteligenta, který zapomene na kecy vedení EU o odklonu od fosilních paliv a investuje miliardy do výstavby, aby je všechny za několik let (dle siláckých vyjádření EU)  odepsal ... 

A embargo na ruskou ropu? Pominu-li technologie a různé typy ropy - my "přeplatíme" tu "správnou"ropu, aby šla k nám. Ta zase bude chybět tam, kde se zpracovává nyní. A protože nikdo nechce zvyšovat těžbu, tak si původní odběratelé koupí "se slevou" či tajně tu ruskou. Tím pádem budou mít nižší výrobní náklady a posílí svou konkurenční výhodu nad EU ... Jinými slovy - Rusko bude mít stejný příjem, arabští producenti významně zbohatnou na vyšší ceně a my půjdeme s ekonomikou do kytek ...

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (21)
Vaše doporučení:

určitě nečíst (57) 04.05.22 23:12  JanNovy  nebersitotakzavinacseznam.cz  (243586)

co vás čeká

Okamžitě zastavit nákup ruské ropy a plynu! Kdo nesouhlasí, má na rukou krev ukrajinských dětí a jejich matek!  Nákup čehokoliv z Ruska - rovná se podpora vraha Putlera! Vzpomeňte si vy sobci. až budete tankovat benzín do svého mazlíčka, společně s benzínem naléváte do nádrže krev, bolest a ponížení ukrajinského lidu! Ať se vám dobře spí a vašem dětem co zatim žijou v míru taky, ale i na vás i na vaše děti dojde až putlerova sebranka vrahů vrthne do vašich domovů a znásilní vaše ženy! Už bude pozdě....

Dosavadní doporučení: určitě nečíst (57)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (1) 05.05.22 17:51  Veronika  maamarzavinacseznam.cz  (242152)

co vás čeká

Nebersititak, neber si to tak.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (1)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (25) 05.05.22 08:31  Kebab Jméno 'Kebab' používá stále stejný uživatel  speedy60zavinactiscali.cz  (209001)

ať jsem klidně označován jako sobec

ale na mne tyhle tvé ukrajinské, propagandistické žvástíky nepůsobí. Naopak se jim musím vysmát. Vysmát!

Jistě jsi sobě myslel, že když budeš čím dál víc a víc  antiruský že ti bude odpuštěno plnění podmínek pro vstup do EU a že tě vemou okamžitě do NATO. To abys nemusel vysvětlovat, proč Ukrajina, od rozpadu sama sobě vládnoucí a to je už asi 30 let, se stala odstrašujícím příkladem korupce, rozkrádaček a místo aby její pracovní síla s nadšením a uvědoměle budovala Ukrajinu, tak její značná část je rozlezla po okolních státech kde různě podělkuje.

 

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (25)
Vaše doporučení:
přečíst (7) 05.05.22 08:33  Kebab Jméno 'Kebab' používá stále stejný uživatel  speedy60zavinactiscali.cz  (209001)

vypadlo mně slovo

od rozpadu SSSR

Dosavadní doporučení: přečíst (7)
Vaše doporučení:
přečíst (16) 04.05.22 23:30  Rup Jméno 'Rup' používá stále stejný uživatel  (223040)

co vás čeká

... abychom mohli pomáhat, nesmíme zbankrotovat.

Dosavadní doporučení: přečíst (16)
Vaše doporučení:

přečíst (34) 04.05.22 20:01  Gvvoz  (243584)

Česko není Západ ale chudý Východ

Sankce vůči Rusku jsou určitě správné. Ale bohatý Západ by měl nejdříve vysvětlit chudému východoevropskemu občanovi, proč je správné, aby platil stejně drahé energie a komodity jak pro Západ tak pro Východ, jenom s tím rozdílem, že ten Východní plat je oproti tomu Zapadnimu tak nízký, že se chudý Východní občan půjde pást a ten Západní vydá na energie jenom o zlomek ze svého příjmu navíc. Západ odhlasuje sankce a Východ je zaplatí. ČR se odstřihne od plynu s tím, že nemá náhradu, ale věří v evropskou solidaritu. Asi, že nám jej budou vozit v cisternách za dobrou cenu. Žádná solidarita se nikdy konat nebude. Plyn, když náhodou bude zdraží 3x a vše z ropy a závislé na energiích... Inflace v ČR bude 30%, recese, nezaměstnanost a možná i občanské nepokoje. Sankce Rusku neuškodí příliš, ale na Východě bude bída s nouzí a možná I defenestrace...až žluté vesty vyjdou do ulic. Nic se nesmí přehánět. Bulhaři nyní neví jak vyřeší odpojení plynu. Bylo to emotivní rozhodnutí. Nikdo jim před zimou nepomůže. Nakonec budou prosit Rusko o obnovení dodávek. Nemají jinou variantu. Bulhaři nejsou se svými příjmy schopni platit takto drahé energie.

Dosavadní doporučení: přečíst (34)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (12) 05.05.22 18:03  Veronika  maamarzavinacseznam.cz  (242152)

Česko není Západ a nebude mít ani na otop

Nikdo u nás do ulic nevyjde. Nejsme schopni se svolat a Milion chvilek už svou roli odehrál. Pár stotisíc seniorů zemře na své nemoci, které nedostatečné otápění ještě urychlí. Možná vláda postaví nějaké vyhřívané haly pro ty, co si nebudou moci dovolit zatopit nebo nebudou mít čím. Nebo postaví po ulicích barely a budeme si ohřídat ruce a záda, tak jak to vídáme v US filmech a čemuž jsme nikdy nevěřili. Středověk neskončil, středověk trvá.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (12)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (26) 04.05.22 20:36  Kebab Jméno 'Kebab' používá stále stejný uživatel  speedy60zavinactiscali.cz  (209001)

těmi následujícími větami

jsi ale popřel větu první! Tu úvodní. Správně má být že sankce správné nejsou. Následné sankce. Tady měla být prevence a ta ze Západu žel nebyla, vypadá to že naopak Západ tam poslední roky přikládal pod kotlem. Že něco není v pořádku a že věrchuška nutně musí cosi nám zamlčet dokládá současná cenzura a vyhrožování prokurátorem. 

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (26)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (13) 04.05.22 19:45  martin martin  (243583)

Ropa

Ještě potřeba říci, že Rafinérie Litvínov není stavěná pouze na lehkou ropu. Je schopna zpracovávat ve slušném nástřiku směs, kde stejně musí být o dost více té ruské těžké ropy. Pokud bude jen lehká, tak rafinérie v Litvínově je ve velkém problému. Odstavení .

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (13)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (17) 04.05.22 19:25  Tom Brt  (230887)

Nesmysl

4. května 2022 17:24Poláci tvrdí, že dokážou střední Evropě nahradit ruskou ropuPolská firma PKN Orlen je v případě zákazu dovozu ruské ropy schopna zásobovat celou střední a východní Evropu, informovala agentura PAP s odvoláním na sdělení firmy.Orlenu patří české rafinerie v Litvínově a Kralupech nad Vltavou, firma zároveň vlastní síť čerpacích stanic Benzina.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (17)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (17) 04.05.22 17:42  Lalouš  (243576)

Historie se opakuje.

Bohužel znovu a zas nás naši západní spojenci hází přes palubu.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (17)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (29) 04.05.22 14:20  Tomáš Marný  marnytzavinacseznam.cz  (241583)

Lukáš Kovanda je lhář a kecal.

Doporučuji věhlasnému ekonomovi, aby šel dělat něco jiného než psát nesmyslné články o ekonomii. Dle mne mu témata a texty diktuje ambasáda USA.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (29)
Vaše doporučení:


Diskuze Česko se odstřihne od ruské ropy asi ještě letos, přitom nemá náhradu. Problémy mohou nastat v podobě citelného zdražení pohonných hmot, ale i ohrožení dodávek okenních rámů, palubních desek či obalů na potraviny, další stránky: 1 | 2 | Další »
stránkovat diskuzi po 10 | 20 | 50

Odkazy k diskuzi Česko se odstřihne od ruské ropy asi ještě letos, přitom nemá náhradu. Problémy mohou nastat v podobě citelného zdražení pohonných hmot, ale i ohrožení dodávek okenních rámů, palubních desek či obalů na potraviny

Česko se odstřihne od ruské ropy asi ještě letos, přitom nemá náhradu. Problémy mohou nastat v podobě citelného zdražení pohonných hmot, ale i ohrožení dodávek okenních rámů, palubních desek či obalů na potraviny - zdrojová stránka k tématu diskuze Česko se odstřihne od ruské ropy asi ještě letos, přitom nemá náhradu. Problémy mohou nastat v podobě citelného zdražení pohonných hmot, ale i ohrožení dodávek okenních rámů, palubních desek či obalů na potraviny.

Zasílání Denního souhrnu názorů na Česko se odstřihne od ruské ropy asi ještě letos, přitom nemá náhradu. Problémy mohou nastat v podobě citelného zdražení pohonných hmot, ale i ohrožení dodávek okenních rámů, palubních desek či obalů na potraviny e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu Česko se odstřihne od ruské ropy asi ještě letos, přitom nemá náhradu. Problémy mohou nastat v podobě citelného zdražení pohonných hmot, ale i ohrožení dodávek okenních rámů, palubních desek či obalů na potraviny.

 Burza Prime 13:00 
Název Kurz Změna
 COLT(CZG)  639.00  -0.16% 
 ČEZ  873.00  +0.98% 
 ERSTE  1 100.00  -0.68% 
 GEN(NORTON)  495.02  +0.82% 
 GEVORKYAN  258.00  +2.38% 
 KB  863.00  -0.23% 
 KOFOLA  270.00  0.00% 
 MONETA  95.90  -1.54% 
 PHOTON  44.50  0.00% 
 PILULKA  178.50  0.00% 
 PM  16 000.00  0.00% 
 PRIMOCO   920.00  -2.65% 
 VIG  735.00  -0.68% 
Komodity online
 Ropa 87.41 USD 12:36   
 Zlato 2317.63 USD 12:36   
 Stříbro 26.70 USD 12:36   
 Káva 224.04 USD 12:36   
 Cukr 19.60 USD 12:36   
 Bavlna 78.98 USD 12:36   
Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.