Putin: Zahraniční kupci budou od pátku platit za plyn v rublech. Nenecháme se vydírat, odpovídá Evropa - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Výpis příspěvků 1 až 20 (30)
 
spíše nečíst (5) 03.04.22 11:20  Pijack Jméno 'Pijack' používá stále stejný uživatel  (242719)

Smělý Bartuška přece říkal

že my zavřeme kohoutky a vyhladovíme Rusko, protože o dovozu a nákupu rozhodujeme my :-) A dnes zase tvrdíme, že se nenecháme vydírat. Tak nevím, Bartuška vydírá Rusko a vyhrožuje... ale plyn od nich nechceme. To už je na udělení ceny docenta Chocholouška :-))))))))

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (5)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (6) 01.04.22 21:52  kokolik  kokolikzavinaczavinuty.cz  (242695)

Správně

Všichni se zašťiťují jak si každý může dělat co chce s kým chce a jak chce - takže i Putin má právo si nechat platit za svoje zboží v takové měně jakou uzná za vhodné - třeba v kočkodikoruně :D

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (6)
Vaše doporučení:
přečíst (7) 02.04.22 18:22  Rup Jméno 'Rup' používá stále stejný uživatel  (223040)

Správně

... pokud najde někoho, kdo bude Rusku ochoten platit v rublech, pak jistě. Jenže nikoho takového nenajde. Rubl je nekonvertibilní měna, je to měna, jejíž kurz direktivně určuje Rusko. Neboli její použití je omezeno na vnitřní obchod Ruska, k ničemu jinému se nehodí. Ono úplně stačí, když je Evropa odkázána do plynové závislosti na Rusku, nedává smysl spadnout ještě navíc do finanční závislosti, pročež k tomu nedojde.

... Rusko je sevřeno finančními sankcemi Západu. Asi by se Rusku líbilo odpovědět taky nějakými finančními protisankcemi. Ale její ekonomika na to nemá velikost, je nimravá. Má plyn a nerosty, ať tedy zkusí blokádu po této lince. Zjevně není náhoda, že to neudělá.

Dosavadní doporučení: přečíst (7)
Vaše doporučení:
přečíst (4) 02.04.22 00:42  Tabák  (209007)

nakopat Němce do pozadí

Za prvé. Rusku se v současné době platí za plyn a ropu v USD a EUR. Jenže Rusko nedostává žádné peníze, protože tyto jsou okamžitě zmrazeny. Viz. dnešní projev Lavrova v Novém Dillí. 

 

Za druhé. Komu myslíte že jde rozdíl mezi nákupní cenou a prodejní cenou ruského plynu do kapsy? 

 

Česko přímé kontrakty nemá, na burze nakupuje německý plyn, původem ale z Ruska. „Jsme nazí v trní, tady se opomenulo plánování v energetické oblasti,“ kritizoval Mikeska. Německé firmy mají podle něj kontrakt na 260 dolarů za tisíc kubických metrů, Češi „slavně nakupují“ za 900, 1 200 nebo dva tisíce. Pokud opravdu dojde k přerušení dodávek plynu, může cena vyletět na 4 tisíce dolarů za tisíc kubíků, varoval.

 

https://cnn.iprima.cz/evropa-chce-kupovat-plyn-jako-vakciny-rika-namestek-podle-experta-jsou-cesi-nazi-v-trni-89044

 

Už chápete, kdo platí Německu jeho životní úroveň? Takoví lemplové jako rozvědčík Achne a RUP IQ nic s mozkem o veliksoti hrášku. Pak se nedivte, že nemám rád západ. Protože nás jen využívá a tito dva duševní chudáci tomu tleskají. I když jich je nepochybně více.. 

Dosavadní doporučení: přečíst (4)
Vaše doporučení:

určitě nečíst (12) 01.04.22 18:44  ikaktus  (222380)

Putin - plyn

Rusáci jsou už v takovém zoufalství po sankcích, že jediné, kde můžou kousat, jsou suroviny. Proto také tak usilují o ukrajinský Donbas. Oni neumí nic jiného, než prodávat suroviny. Kradou cizí území - od japonských Kuril, přes část Polska (ve spolupráci s Hitlerem), kus Finska až po Ukrajinu, kde vraždí i řadu smíšených rodin.( tedy i Rusů)

Z důvodu nespolehlivosti ruských obchodníků (nedodržování smluv), o nedodržování dohod příměŕí či bombardování náměstí, kde lidé stojí fronty na chleba, ani nemluvě, NELZE jejich dohody brát jako spolehlivé.

Tato nespolehlivost, ruské lži a demagogie způsobí, že greendeal se v moderních ekonomikách velmi urychlí a rusáci budou muset hledat jiné - podobně nespolehlivé obchodní partnery - Indii, Čínu nebo KLDR.

Na ty spolehlivé už se nespolehnou a budou chudnout a vracet se o desítky let zpět. 

V EU máme nyní obrovské příležitosti - více zateplovat, tepelná čerpadla, biomasu.  
Pokud se urychlí ve vyzkumném centru Iter fúzní  termojaderná reakce, můžou si do 10 let rusáci strčit plyn do ....

Dosavadní doporučení: určitě nečíst (12)
Vaše doporučení:
přečíst (2) 01.04.22 22:30  Heraklites Krakatis  (242696)

Putin - plyn

Vaše textíky :-), to chce léčbu, ale výsledek by byl stejně velmi nejistý :-D

Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:
přečíst (2) 01.04.22 21:53  kokolik  kokolikzavinaczavinuty.cz  (242695)

Putin - plyn

Apak jsi se probudil ze zlého snu? :D

Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (16) 01.04.22 09:27  amco  (242450)

Zásadovost jen když se to hodí aneb co když je vše nakonec i právně OK?

Jen na okraj poznámka - EU a USA může zabavovat ruský majetek dle svého rozhodnutí a Rus nesmí porušit nějakou obchodní smlouvu? A poruší ji vůbec?

Neznám konkrétní smlouvy, ale dekret prezidenta mi připadá jako ukázkový zásah "vyšší" moci do nich, takže nakonec kdo ví, zda to nebude z ruské strany i právně v pořádku (?) ... (Gazprom není ruský stát a smlouvy na dodávky plynu zcela jistě nejsou sjednány přímo s Ruskem jako se státem ...)

Kdyby si raději evropští politici přiznali, že toto prostě vyhrát nemůžeme, a přestali valit silácká vyjádření a raději potichu hledali opravdu diplomatické řešení, které uspokojí všechny a neponíží nikoho - to by byli borci na svém místě ! Jenže takhle si jen hrají na strašné tvrďáky a velké bojovníky za spravedlnost - jenže se ve skutečnosti chovají jako malí kluci, co své činy nepromýšlí dopředu! 

Takhle mi připadají jako totální amatéři... X let bezvýsledných sankcí vůči Rusku máme za sebou - a nic jiného asi chlapci neumí ...A tak jsme to jimi Rusákům za ta léta nandali, že ti klidně zaútočí na Ukrajinu ...

A utěšovat se, že těžba plynu nejde zastavit? Ano, nejde, ale jde spalovat plyn pánu bohu do oken, to zase tak veliké technologické kouzlo není ... A Rusům bude jedno, jestli plyn přestaneme odebírat teď, nebo "až se nám to bude hodit". Ze všech stran křičíme, že s jejich surovinami končíme, tak co asi kluk v Kremlu udělá? počká s vypnutím kohoutku, až mi mu to schválíme?

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (16)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (10) 01.04.22 09:49  zlobka Jméno 'zlobka' používá stále stejný uživatel  (213915)

Zásadovost jen když se to hodí aneb co když je vše nakonec i právně OK?

amco, jakékoliv silácké řeči jsou na nic, já jen nevím, vy fakt nevidíte, co se děje? tady nejde o to, že jsou politici EU hloupí, jsou hlavně uplacení, Gazprom platí kdekoho a v tom je jádro pudla, ale zároveň mají problém s vlastními voliči, kteří  určitě nechtějí slyšet, že mocná německá říše je uplacená ruskem a že je má ruský Gazprom v hrsti, takže ppolitici to prostě přiznat nemohou, že jsou v tom hlavně prachy pro německé, rakouské a jiné "plynové kolaboranty" s ruskem. Těžko budou vysvětlovat hrdému neměckému národu, že je platí Gazprom..takže sankce být musí, aby si udrželi vlastní lidi na uzdě a platit rusům rubly za plyn by byla politicky prakticky nepřežitelná potupa. 

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (10)
Vaše doporučení:
přečíst (2) 01.04.22 09:30  amco  (242450)

Zásadovost jen když se to hodí aneb co když je vše nakonec i právně OK?

Omluva za gramatické chyby - nechtě jsem to odeslal a teď se jen stydím  ...

Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:

přečíst (22) 01.04.22 08:33  Pijack Jméno 'Pijack' používá stále stejný uživatel  (242675)

Dekadence Evropy je víc než viditelná

Tuhle válku Putin prostě vyhrál, jen si toho ještě nikdo nevšiml. Zaslepenost politiků je katastrofální. Já myslel, že náš západní svět prosazuje volný trh, ale ejhle, neprosazuje. Oni by rádi všichni diktovali... Tak teď si zadiktoval Putin a najednou je zle. Co je na obchodu za rubly nepochopitelného? Tady už politikům vůbec nejde o nějaký trh a energetickou bezpečnost obyvatelstva. Jim jde o fazónu, ideologii, sebestřednost. Honí si ego a chtějí chránit vlastní měnu za cenu šíleného odříkání. Rusko je stát se svou měnou, chce obchodovat se svou měnou a chrání si vlastní trh. Kde berou Evropští lídři tu namyšlenost, že středem vesmíru je jen EU? To je jim zatěžko nakopit na měnovém trhu rubly a platit s nimi. Já bych jim to na FX klidně zprostředkoval. Jednodušší operaci neznám. Vše funguje jak má. Tu je prostě napřed ochranářská politika, proti které vždycky horlivě vystupují, ale když chce chránit své zájmy někdo jiný, tak je zle. Na arogantním postoji EU je patrný blížící se neodvratný konec. Ublíženost ufňukánků v Bruselu nabírá obrátky. Za cenu katastrofální ekonomické krize. Putin je prostě porazil. Namlouvat si opak mohou jen Vrábelové, Kocábové a Bartuškové.... 

Dosavadní doporučení: přečíst (22)
Vaše doporučení:
přečíst (7) 02.04.22 18:29  Rup Jméno 'Rup' používá stále stejný uživatel  (223040)

Dekadence Evropy je víc než viditelná

... nepleť do toho forex, rusáčku, tolik rublů na trhu prostě není. Muselo by jít o nekonečný zdroj rublů, to jest o ruskou CB. A ta by si kurz rublu určovala takňák netržně, že. Ty jsi takový tržní novic, Pijáčku, mno, každý nějak začíná. Tož začni.

Dosavadní doporučení: přečíst (7)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (9) 01.04.22 09:32  Balabán  (233101)

Dekadence Evropy je víc než viditelná

Souhlas. Putin je vítězem. USA a EU prohrály tuto bitvu. Při předválečném handrkování totiž Biden stále tvrdil, že Ukrajina vstoupí do NATO, když si to přeje. Nyní to už neplatí, Ukrajina chce totiž podepsat dohodu, že se stane navždy neutrální zemí bez vlastních útočných zbraní a bez cizích vojenských základen na svém území. Naše mainstream média nám všem lžou do ksichtu. Prý měl Putin v plánu do  7 dnů !! obsadit celou Ukrajinu ! Je to dle známých faků pravda ??  není ! Putin nasadil do akce jen 150 000 vojáků, mnoho z nich záklaďáků. Když Hitler napadl r. 1939 Polsko /= menší zemi jak Ukrajina/ ,tak nasadil 10 násobek !! vojáků a 4736 tanků a z východu se přidalo 800 000 vojáků SSSR , celkem tedy Polsko podlehlo útoku 2 300 000 vojáků !!! A dvakrát větší území Ukrajiny /je větší jak Francie !!/  prý měl Putin obsadit do týdne ! se 150 000 muži včetně záklaďáků. Vycucané z prstu. Kdejaký náš novinář zcela přesně zná Putnovy plány. A prý ruští generálové čekali, že je budou Ukrajinci bez boje vítat jako osvoboditele s chlebem a solí. Je to možné ? Není ! Rus 2014 uloupil Ukrajině Krym a Donbas a zabil mnoho Ukrajnců. Čekat, že tam Rusa budou vítat můžou jenom naši prolhaní novináři ! Ukrajinec a vítat s kyticemi okupační ruskou armádu. To můžou pustit do oběhu jen naši novináři. Vítali jsme snad my  březnu 1939 Wehrmacht, když jel do Prahy ? po předchozím záboru Sudet ? Nakonec - 150 000 Rusů zaútočilo na 250 000 armádu Ukrajiny , která po mobilizaci měla 400 000 mužů. Naši novináři přesto tvrdí, že do týdne plánoval Putin obsazení druhé největší země Evropy. To se ještě nikdy nikomu v historii nepovedlo. Obsadit stát 600 000 km čtverečních do týdne. Naši novináři si nevidí do huby.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (9)
Vaše doporučení:

přečíst (8) 01.04.22 04:39  zemekf  (242539)

jaké vydírání.....

holt si ty eura vyměníš tak jak já koruny a je..... 

Dosavadní doporučení: přečíst (8)
Vaše doporučení:
přečíst (6) 02.04.22 18:44  Rup Jméno 'Rup' používá stále stejný uživatel  (223040)

jaké vydírání.....

 

... směňuješ miliardy euro? Asi ne, že trubičko.

Dosavadní doporučení: přečíst (6)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (2) 02.04.22 18:39  Rup Jméno 'Rup' používá stále stejný uživatel  (223040)

jaké vydírání.....

... směňuje miliardy euro? Asi ne, že trubičko.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (2)
Vaše doporučení:
přečíst (1) 02.04.22 23:57  zemekf  (242539)

jaké vydírání.....

Bojím se, že ty nejsi ten kdo diktuje, kup, nebo nech ležet ))))) 

Dosavadní doporučení: přečíst (1)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (14) 31.03.22 23:15  Balabán  (233101)

Vydírání ????

Já si každý den chodím vedle do sámošky kupovat rohlíky za Koruny. Mám to jen 50 metrů. Pokud v této sámošce zítra vyvěsí cenovky  v Eurech , skousnu to bez potíží a protože je to nejbližší sámoška, tak si sjedu do směnárny  ,vyměním kačky třeba za 200 Euro a  "pojede se dál" !!  Budu mít na rohlíky za Eura na celý rok 2022. A rozhodně nebudu prodavačkám v sámošce nadávat, že mne - "vydírají !" nějakou změnou plateb.  A pokud tam třeba vyvěsí, že rohlíky prodávají za indické rupie, tak si zajedu do směnárny pro rupie. Mám hlad, jíst musím, do směnárny to mám 15 minut tramvají, takže - "vo co GO !!! Druhou sámošku mám kilometr daleko  a kdyby se tam nakupovalo  pořád za koruny, stejně zůstabnu věrný té vzdálené jen 50 metrů  a budu z kapsy tahat třeba ty Rupie. Mně to nepálí !

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (14)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (13) 31.03.22 20:28  Ghi  (222722)

Co myslí Evropa tím vydíráním?

Normální nabídka a poptávka, vždyť to kupovat nemusí.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (13)
Vaše doporučení:


Diskuze Putin: Zahraniční kupci budou od pátku platit za plyn v rublech. Nenecháme se vydírat, odpovídá Evropa, další stránky: 1 | 2 | Další »
stránkovat diskuzi po 10 | 20 | 50

Odkazy k diskuzi Putin: Zahraniční kupci budou od pátku platit za plyn v rublech. Nenecháme se vydírat, odpovídá Evropa

Putin: Zahraniční kupci budou od pátku platit za plyn v rublech. Nenecháme se vydírat, odpovídá Evropa - zdrojová stránka k tématu diskuze Putin: Zahraniční kupci budou od pátku platit za plyn v rublech. Nenecháme se vydírat, odpovídá Evropa.

Zasílání Denního souhrnu názorů na Putin: Zahraniční kupci budou od pátku platit za plyn v rublech. Nenecháme se vydírat, odpovídá Evropa e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu Putin: Zahraniční kupci budou od pátku platit za plyn v rublech. Nenecháme se vydírat, odpovídá Evropa.




¨

Více zpráv k tématu Plyn - LNG, CNG, LPG


 Burza Prime 16:29 
Název Kurz Změna
 COLT CZ GROUP SE  679.00  -0.15% 
 ČEZ  927.50  +0.82% 
 ERSTE GROUP BANK A  1 169.00  -0.04% 
 GEN DIGITAL  565.00  +0.89% 
 GEVORKYAN  256.00  +0.79% 
 KOFOLA CS  284.00  +0.35% 
 KOMERČNÍ BANKA  779.00  -0.70% 
 MONETA MONEY BANK  96.50  -0.52% 
 PHILIP MORRIS ČR A  14 840.00  0.00% 
 PHOTON ENERGY  44.20  -2.64% 
 PILULKA LÉKÁRNY  178.00  0.00% 
 PRIMOCO UAV SE  800.00  0.00% 
 VIG  774.00  0.00% 
Komodity online
 Ropa 82.59 USD 17:50   
 Zlato 2423.21 USD 17:50   
 Stříbro 31.74 USD 17:50   
 Káva 217.06 USD 17:50   
 Cukr 18.57 USD 17:50   
 Bavlna 76.56 USD 17:50   
Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.