Zlato je v korunách nejdražší v historii. Intervence ČNB za silnější korunu jeho citelné zhodnocování nezvrátila - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Výpis příspěvků 1 až 20 (33)
 
určitě přečíst (1) 07.03.22 14:36  On the road Nejlépe hodnocený autor  (241954)

Barter

Vztaženo na barter. Dnes dva králici za kozu. Ovšem s centralkama 2 králici za kozu, kterou nemáte respektive s papirkama v ruce tvrdíte, že máme věřit, že ji máte. A na důkaz toho zítra přinesete 2x tolik papírku. :) To nejde odrbat. Centrální bankéři to ví. Kdy prosím nastalo to tažení proti stradalum?

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (1)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 07.03.22 16:00  JendoSlaff  (235799)

Barter

Ano, tažení mysímže začalo za Nixona. Od té doby lze peníze danit tak, že to není tolik vidět. ;) Souhlas: Králíky prodávat za peníze jenom tehdy, když se za ně opravdu ta koza dá v dohledné době koupit. Nikoliv v období hyperinflace.

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (2) 07.03.22 16:21  On the road Nejlépe hodnocený autor  (241954)

Barter

Dan je čitelná a rovná. Ruka v kapse, to je humus.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (2)
Vaše doporučení:

přečíst (0) 07.03.22 13:09  On the road Nejlépe hodnocený autor  (241954)

Ad absurdum

S centrálními bankami limitně dospejete ke komunismu. Ovšem tady se kyvadlo pohne na druhou stranu, člověk je furt stejný a chce víc. Proč dělat tam, kde mají všichni stejně :) Nejsme včely. Ať chceme nebo ne, motorem je soutěž. A jak jsme soutěžili v minulé éře, už víte.

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (1) 07.03.22 13:03  On the road Nejlépe hodnocený autor  (241954)

Peníze jsou

Od toho, aby se točily. Řekněte to důchodcům a zamestnancum. :) Dáváte si sám odpověď, nejsou li peníze uchovatelem hodnoty, ale pouze prostředek směny libovolně do nekonečna rozmnozitelny, pak se zákonitě jejich hodnota blíží limitně nule s x jdoucím do nekonečna. Ne, opravdu ne, perpetum nemáme. Centrální banky spolu s vládami vás opět nechaly skočit na špek. Není to v historii poprvé.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (1)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 07.03.22 13:49  JendoSlaff  (241975)

Peníze jsou

Děkuji za odpověďi. Důchodcům a zaměstnancům to řikat nemusím, určitě mají dobře diverzifikovaná portfolia, jinak by se určitě zeptali. ;) Měny sice devalvují, ale zatím naštěstí relativně pomalu, takže krátkodobě (<1rok) hodnotu stále udrží (prozatím nejsme v zímbabwe, ani v německé hyperinflační spirále), dlouhodbě nikoliv, v tom jsme zajedno. Poprosím Vás ještě o reakci ohledně "prostředku směny." Já si prostě nemohu pomoci, ale tím zlatem v albertu zaboha nezaplatím a nepočítám, že se to brzo změní. To, že peníze nejsou dlouhodobým udržitelem hodnoty, ještě zlatu nedává hodnotu "lepšího prostředku směny," pokud se nyní zlato reálně ke směně nevyužívá. Souhlasím s Vámi, že lepší je dlouhodobě držet zlato, nežli měnu. Ale je dobré držet zlato? Není lepší si třeba shrábnout dotaci fiat měn, postavit si na střeše solár s baterkama a mít zadarmo elektřinu 3/4 roku? Dokonce i pokud si na to vezme člověk půjčku s úrokem třebas 3%, tak to 10% inflace + úspory na energiích hravě spláchnou.

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (1) 07.03.22 14:05  On the road Nejlépe hodnocený autor  (241954)

Peníze jsou

O prostředek směny se nepřu, jak jistě víte, už ve starém Egyptě sebou netahali cihly se zlatem. Ovšem od té doby, co Nixon odpoutal peníze od zlata tady máme problém. O investicích si můžeme dlouho povídat. Mimo to, jaksi banky na hypotéku taky chtějí úrok a ten zvyšují okamžitě že? Čistá hra.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (1)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 07.03.22 15:22  JendoSlaff  (235799)

Peníze jsou

Děkuji, vypadá to tedy, že se vlastně na drtivé většině shodneme. Měny jsou dobré pro rychlou směnu, nedobré pro dlouhodobé udržení hodnoty a krátkodobé udržení hodnoty skřípe. Co se týče hypotéky, tak existuje kouzelné slovíčko "Fixace" - v roce 2021 jsem viděl i nabídku fixace na 10 let na 1.08% v €. Banky (krom centrálních) jsou tu od toho, aby generovali profit, ale to jsme zase od tématu... Zpátky ke zlatu - z řečeného o Egyptě: jeho hodnotu tedy vnímáte v možnosti rozšíření trhu/směny, která bude poskytovat krytí deriváty vázanými na reálné zlato? Chápu to správně?

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:
přečíst (2) 07.03.22 15:38  On the road Nejlépe hodnocený autor  (241954)

Peníze jsou

Věčná diskuze je fajn, ale nemusíte že sebe dělat hlupáka. Jistě velmi dobře víte, že peníze byly kryté zlatem než se Nixon rozhodl opustit zlatý standard. Takže zpět k tématu. Nekryty tisk a penězokaznictvi vedly v minulosti vždy k pru$eru. Můžete 10x opakovat, že jediným penezokazem a věřitelem poslední instance jsou CB. Já vám rikam, že důvěru spolu s politiky značně svým nezodpovednym chováním oslabili. Fixace, blabla, v podstatě jsme u toho, že jen nafoukli ceny aktiv jichž se tu dostává v omezené míře....

Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:
přečíst (1) 07.03.22 15:55  JendoSlaff  (235799)

Peníze jsou

Doufám, že ze sebe nedělám hlupáka tím, že veřejně kladu otázku, kterou kladu sám sobě. Nějaké zlato v portfoliu mám. Pozoruji, že jeho hodnota (směnná, opravdová, nikoliv vyjádřená v penězích) narozdíl od peněz a akcií zůstává v různých obdobích relativně stabilní. A já si (a zároveň zde) kladu otázku, proč tomu tak vlastně je. A jediné, co mě napadlo je, že na základě toho, že zlato je "konečné" a fyzické, lidi věří tomu, že jeho hodnota by měla být v čase stabilní. Daná hypotéza mi přijde neuspokojivá a tak se pídím, jestli je v tom něco víc. Nebo jestli je jeho hodnota vázána právě na onu silnou tradici stylem "tak to bylo, tak to je, tak to bude."

Dosavadní doporučení: přečíst (1)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 07.03.22 21:53  IS  ivan.slavickyzavinacgoldasilver.com  (241951)

Peníze jsou

Možná by to chtělo přečíst pár knížek, zajít na pár přednášek nebo si je pustit na youtube. Pokud chcete skutečně odpovědi na vaše otázky, tady je určitě nenajdete.

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:
přečíst (1) 07.03.22 16:20  On the road Nejlépe hodnocený autor  (241954)

Peníze jsou

Jako u čehokoliv, co je v místě a čase omezené a nějak dělitelne, uschovatelne. Větší důvěru můžete mít pochopitelně v půdu a nemovitosti, ale tam byste s tím dělením měl problém, zvlášt, pokud by protistrana požádala o plnění z titulu toho "derivátu". Takže tady historicky máme zlato. A můžete se jen ptát, co je ještě hyperinflace, když se ceny nemovitostí v posledních pěti letech prakticky ztrojnasobily. Okradeni na reálných mzdách, neefektivita předluženého a dotovaneho, ztráta obezretnosti etc, konkurenceschopnosti, soutěže, nemusím rozvádět....

Dosavadní doporučení: přečíst (1)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 07.03.22 23:28  JendoSlaff  (241998)

Peníze jsou

Děkuji za odpovědi. Mohu se zeptat p. IS na nějaké doporučení, které knihy a přednášky stojí za to? Zdá se mi, že dost z věcí o zlatě je silně tendenčních, ať už na jednu, či na druhou stranu. Dost často vídám silný jazyk (za xy let bude mít 1000x větší hodnotu atd atd), ale už né tak silné podkladové argumenty.Co se týče p. On the Road - skladnost, dělitelnost, omezenost, jednoduchost (je to jen kov, není to poštovní známka která potřebuje znalce, aby člověk věděl jakou má hodnotu). Uznávám, že to je vcelku unikátní kombinace a začíná mi to dávat větší smysl. Děkuji za vysvětlení. :)

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (2) 07.03.22 13:05  On the road Nejlépe hodnocený autor  (241954)

Peníze jsou

A ta podstatná premisa zodpovědného chování centralnich bank, tu tváří v tvář realitě nemůžete myslet vážně.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (2)
Vaše doporučení:

přečíst (5) 06.03.22 14:53  JendoSlaff  (235799)

Využití? Hodnota?

Nerad Vám narušuji Vaše ódy na úžasné zúročení, ale mám několik tíživých dotazů. 10% vytěženého zlata údajně najde reálné využití, zbytek jde do trezorů. Jíst se nedá, nic to neléčí, je dobré na pokovení kontaktů v elekotrnice, což je asi majorita těch 10% co se využijí. Nějak jsem ten koncept prostě nepochopil. Prosím o vysvětlení kde je ta hodnota. Proč to vlastně není jenom tisíce let trvající spekulativní bublina která je založená na víře, nikoliv na hodnotě? Co se týče pana nagualisty, mohu se zeptat do kdy tak zhruba to vytoužené zhroucení všech burz světa očekává? Nechci přesné datum, stačí mi období - např. "do 10 let, do 50 let, do 500 let.." Ideálně ještě argumentaci/zdroj, proč jsou současné valuace neopodstatněné. Prosím o věcnou diskusi. Děkuji za Váš čas.

Dosavadní doporučení: přečíst (5)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (5) 07.03.22 09:15  On the road Nejlépe hodnocený autor  (241954)

Využití? Hodnota?

To je skvělá otázka v době, kdy důvěra ve fiat a centrální banky po měnové reformě online jde do prdeIe. Výhoda nesporná je, že si ho žádný exot nenatiskne. Jako prostředek směny používá proto tisíce let neochvějnou důvěru. Do bubliny vás vrhly centrální banky.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (5)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (1) 07.03.22 11:52  JendoSlaff  (241975)

Využití? Hodnota?

Děkuji za konstruktivní odpověď. Souhlasím s Vámi že zlato nikdo nenatiskne a že v minulosti bylo hojně využíváno jako prostředek směny (spolu se stříbrem). Souhlasím taktéž s Vámi že FIAT a centrální banky dnes mají plné ruce práce s inflací. Mám ale pocit, že aktuálně se moc jako prostředek směny již nevyužívá. Když půjdu do albertu, lidlu, nevěstince, obuvnictví, železářství tak odhaduji, že když bych jim tam položil kus plíšku u pokladny jako protiplnění, tak mě odmítnou obsloužit a budou si myslet cosi o exotovi. Mohu se zeptat, kde se dnes jako prostředek směny stále v Evropě využívá? Aby nedošlo k nedorozumění - otázku nemíním nějako pichlavě. Snažím se vytříbit si pohled na věc.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (1)
Vaše doporučení:
přečíst (2) 07.03.22 22:07  IS  ivan.slavickyzavinacgoldasilver.com  (241951)

Využití? Hodnota?

Stejně jako u nás do Albertu nepůjdete platit Maďarským forintem, polským zlotým nebo americkým dolarem,  protože se na váš v tom lepším případě budou dívat jako, jak jste to popsal výše, najdete nejdříve směnárnu, kde to směníte na koruny a pak tyto použijete. Tzn. že musíte najít v daném místě nějakou osobu, která má důvěru v to co mu nabíte měna-směná-rna, zlato - zlat-ník nebo obchodník se zlatem. Na rozdíl od poslkého zlotého nebo české koruny, které vám vezme tak maximálně sousední země, vám zlato vymění do místní měny kdekoliv na světě, stejně jako ve směnárně. 

Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 07.03.22 09:16  On the road Nejlépe hodnocený autor  (241954)

Využití? Hodnota?

Požívá. Pardon.

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:


Diskuze Zlato je v korunách nejdražší v historii. Intervence ČNB za silnější korunu jeho citelné zhodnocování nezvrátila, další stránky: 1 | 2 | Další »
stránkovat diskuzi po 10 | 20 | 50

Odkazy k diskuzi Zlato je v korunách nejdražší v historii. Intervence ČNB za silnější korunu jeho citelné zhodnocování nezvrátila

Zlato je v korunách nejdražší v historii. Intervence ČNB za silnější korunu jeho citelné zhodnocování nezvrátila - zdrojová stránka k tématu diskuze Zlato je v korunách nejdražší v historii. Intervence ČNB za silnější korunu jeho citelné zhodnocování nezvrátila.

Zasílání Denního souhrnu názorů na Zlato je v korunách nejdražší v historii. Intervence ČNB za silnější korunu jeho citelné zhodnocování nezvrátila e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu Zlato je v korunách nejdražší v historii. Intervence ČNB za silnější korunu jeho citelné zhodnocování nezvrátila.

 Burza Prime 16:29 
Název Kurz Změna
 COLT CZ GROUP SE  678.00  +0.89% 
 ČEZ  946.00  -0.05% 
 ERSTE GROUP BANK A  1 101.50  -2.18% 
 GEN DIGITAL  556.00  -0.18% 
 GEVORKYAN  254.00  -0.78% 
 KOFOLA CS  296.00  -0.67% 
 KOMERČNÍ BANKA  755.00  -2.33% 
 MONETA MONEY BANK  98.40  +0.20% 
 PHILIP MORRIS ČR A  15 000.00  +0.13% 
 PHOTON ENERGY  44.00  -1.12% 
 PILULKA LÉKÁRNY  178.00  +1.71% 
 PRIMOCO UAV SE  800.00  0.00% 
 VIG  730.00  -0.82% 
Komodity online
 Ropa 77.58 USD 04.06   
 Zlato 2327.40 USD 04.06   
 Stříbro 29.55 USD 04.06   
 Káva 231.18 USD 04.06   
 Cukr 18.88 USD 04.06   
 Bavlna 73.53 USD 04.06   
Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.