Češi se musí naučit žít v nájmech, zbavit se svého fetiše vlastnického bydlení. Žádný strach, budou pak jako Němci či Švýcaři - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Výpis příspěvků 1 až 20 (174)
 
přečíst (1) 09.07.23 14:23  Jan Lojzak  (266117)

Rozhodne ne

To je zajimave, tak proc nemovitostni fondy nor. Svedske apod… vykupuji v CR lukrativni memovitost a nasledne je pronajimaji…. Kdyz vlastnictvi je fetiš… to muze napsat jen clovek, ktery jen lovi tituly a trznimu kapitalismu nerozumí….
Dosavadní doporučení: přečíst (1)
Vaše doporučení:

přečíst (3) 09.07.23 10:43  Henry  (266104)

Jistě

Češi se musí naučit žít v pronájmech třeba jako ve Švýcarsku,kde průměrný nájem vyjde v přepočtu zhruba na 50 tisíc korun.Tolik většina lidí ani nevydělá.Tohle zase napsal blbec....
Dosavadní doporučení: přečíst (3)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (9) 04.09.22 08:34  Pijack Jméno 'Pijack' používá stále stejný uživatel  (247345)

Nechtěli by rovnou napsat -

Že by se měli češi ze své země rovnou vystěhovat a předat EU své území jako životní prostor? Za posledních 30 let naše země opravdu nevzkvétá, kromě fasád domů.... Naše země už umírá. Ještě dalších 30 let a bude mrtvá. 

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (9)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (15) 06.09.21 02:46  4maj  4majzavinaccentrum.cz  (231830)

Je důležité mít VLASTNÍ bydlení a nejen to

Pane Lukáši Kovando, Ph.D. (Trinity Bank), jste úplně mimo mísu anebo jste bankovní troll, lidé MUSÍ mít vlastní bydlení a MUSÍ být co nejméně závislí na státu, bankách a jiných parazitech vašeho typu, kteří je zotročují a vedou do neskutečné bídy svou kapitalistickou nenažraností, kterou sem přitáhli netáhla ze západu s vidinou rychlého zisku z ničeho - tzv. amerického snu. Lidé, kteří jsou okrádání finančními veksláky a státní mafií, se (ačkoliv) neradi vzdají své rodné hroudy, ale rádi přivyknou na lepší móresy za kopečky. Jsou jich desetitisíce každou generaci. A v postkomunistiockých zemích to platí dvojnásob. Kdo má hroudu a nějakou tu korunu v kapse, staví nebo renovuje, a nejlépe bez předražených úvěrů finančního ústavu (případně prchne za ty kopečky). To se, samozřejmě, vám líbit nebude, protože nebudete mít moc nad majetkem žadatele o úvěr (půjčku, hypotéku..) v případě jakýchkoliv problému. Jednoduchá matematika - lidé budou bydlet ve vlastním a bankéř nebude mít co žrát..

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (15)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (8) 04.09.22 08:56  Tomasso  (243693)

Je důležité mít VLASTNÍ bydlení a nejen to

Já vlastním dům a byt a nemám pocit, že by to jakkoli zvyšovalo mou nezávislost. Spíš naopak. Majetek svazuje. Nejnezávislejší je ten, kdo si může dovolit ze dne na den sbalit svých pět švestek a přesunout se kamkoliv uzná za vhodné. Já to tedy nejsem :)

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (8)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (13) 04.09.21 11:28  Jakub Drkal  (231798)

Mimo realitu

Haha, i s tím extrémním růstem cen ještě pořád je nájemné výrazně vyšší, než hypotéka za pořízení vlastního. Pronájem domů s 1000 m zahradou by asi nestálo měsíčně 16000 jako hypotéka, že.Je to jen krásná ukázka toho, jak jsou tito lidé vedoucí a rozhodující o ekonomice v naší zemi odtržení od reality.Snaha o vlastní bydlení je základ. Je to spoření, ne-li pro mě, tak pro příští generace. A to se samozřejmě těmto teoretikům nelíbí, protože když člověk utopí veškeré své finance v nájmu, je mnohem více ovladatelný, než když může něco prodat a nemusí škudlit, aby vyšel.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (13)
Vaše doporučení:

přečíst (19) 04.09.21 07:38  Bony bang  (231778)

Ultra blbost

Tento článek je jasná propagace investování do akcií. Je to ultra nesmysl. Autor ani nebere v potaz, že co máte investovat, když ty peníze dáte za nájem? Nájem, je jak vyhazovat peníze ze do kanálu. Je to první věc, které by se měl člověk zbavit, aby se měl lépe a to po všech stránkách. Tuhle finanční gramotnost by měli učit už na základní škole. Na nemovitosti jenom vyděláte. Na akciích jsem v životě jen prodělal a když mi je někdo nutí, beru ho karabáčem :)

Dosavadní doporučení: přečíst (19)
Vaše doporučení:

přečíst (8) 04.09.21 07:17  Sheila  (231776)

Propad

Náš známý investoval a přišel o vše..takové jsou jistoty na stáří, raději budu bydlet ve svém a užívat si,než by mne pronajímatel vystěhoval...po případů akcií...

Dosavadní doporučení: přečíst (8)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (13) 03.09.21 20:02  Daniel Reinelt  (231767)

Pan doktor teoretik

Pan doktor zije ve virtualnim svete cisel bez ohledu na realny dopad zivota v najmu. V byte/dome pronajatem soukromym majitelem:1. Nemate sebemensi jistotu ze vas nevyhodi, nebot ma s nemovitosti jine plany. Jestlize mate rodinu, obzvlast s detmi chodici do skolky/skoly, ceka vas hledani obdobne velke nemovitosti ve stejne lokalite, v nejakem standardu a mate na to maximalne nekolik mesicu. Vubec neni zaruka ze se podari najit.2. I kdyz najdete, pripravte si (v Praze) odhadem 50-100 tis. Na stehovani (15k), kauci (x najmu), potazmo provizi zprostredkovateli (1 najem), pripadne vybaveni (pracka/lednice).3. Toto muzete opakovat klidne 1x rocne jestlize budete mit smulu. At na majitele, ci na nemovitost (hluk/nevyhovujici sousedi).4. V pronajatem bytu nemuzete delat stavebni upravy. Pokud se vam znelibi obklad v koupelne, podlaha, trouba, nebo dvere, nemuzete vymenit jen tak. I hloupa oprava drobnosti typu WC je tak problem.5. Kazdy normalni clovek chape, ze kdyz je splatka hypoteky velmi podobna vysi najmu, je rozhodne vyhodnejsi platit hypoteku nez najem. A to zatim plati, najmy bezezbytku kopiruji presne tuto castku, jelikoz spousta majitelu ji cerpa.V Nemecku ci Svycarsku je uplne jina kultura pronajmu. Kdo pronajima, tak dlouha leta ci generace. A lide se nemusi bat ze na stara kolena skonci na ulici, jelikoz tamni duchody umoznuji dustojny zivot i nemajitelum bytu. Je mi 38, sporim, ale duchod budu mit odhadem tak polovinu toho, co bude stat jen najem, mozna ani to ne.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (13)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (9) 03.09.21 07:41  Tomáš  (231742)

Tradiční

Je: postav dům, zasaď strom, měj syna.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (9)
Vaše doporučení:

přečíst (14) 02.09.21 23:54  Adam K  (231739)

Pirát

Ty blbe. Nejsi náhodou voličem pirátů? Už jen ten titulek mě rozčiluje. Je jedině dobře že chtějí lidé vlastnit něco svého. A jestli si to ještě nepochopil ty ekonome, v dnešní době je nemovitost jedna z mála možností, kam dobře a s jistotou uložit peníze. Ještě jedna věc. Německo nepovažuji, a myslím si že spousta lidí v ČR nepovažuje, už dávno za jakýsi vzor. Myslím si že ČR má výhledově daleko větší potenciál než Němci. Jenomže EU a pár vyvolených nám to tu vše jen ... a myslím si že patríš/ chceš patřit mezi ně.S pozdravem Adam K.

Dosavadní doporučení: přečíst (14)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (15) 02.09.21 12:54  Petr Lindauer  (231731)

Najmy

Aha, musíme se naučit žít v nájmu, jehož výše je zvracení. A to jen proto, aby se spekulantská pakáž nažrala so syta... Takto se buduje kapitalismus soudruzi.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (15)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (20) 01.09.21 22:01  Binks_no_Sake  (231711)

Comanch

Och ano, "great reset" to nazyvají na globalním ekonomickém fóru. "Nebudete vlastnit nic a budete šťastní." 

Vlastní bydlení je základ stabilního rodinného  zázemí a nezávislosti.

Elity by raději aby jsme byli závislý na vládě, nežli opak. Proto se také šlape po malých živnostnících a firmách.

Jen nová forma nadvlády. 

Takovými jako Vy, s láskou opovrhuji.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (20)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (21) 01.09.21 12:22  Natasa  (231697)

Chudoba

Takhle teorie nefunguje, protože v ČR nefunguje regulované nájemné. Pokud budou většinu všech bytů vlastnit 3 lidé, kteří mají na nájmy monopol, tak uženou Čechy do chudoby. Pokud ovšem bude nájemné dostatečně velkého bytu stát maximálně 30% mého platu, tak už se o tom můžeme bavit. Bydlím ve Švédsku, kde je všude regulované nájemné a nikdo neplatí tak obrovského procento platu za bydlení jako Češi.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (21)
Vaše doporučení:
přečíst (2) 04.09.22 07:31  xena  (232324)

Chudoba

Ano, mohu potvrdit, byla jsem překvapená, kolik stojí nájemné v Jönköpingu, jak mocně se staví v Malmö.

Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (14) 01.09.21 09:41  Laďa  (231693)

Kultura pronajímání?

Ano, od stolu je to jednoduché napsat. A je fakt, že vlastnit není nárok. Ale chtělo by to nějakou kulturu nájemního bydlení, jako v tom zahraničí mají. Třeba aby cena nebyla extrémně vysoká vůči platu. Donedávna platilo, že měsíční náklady bydlení na hypotéku byly nižší než nájem, někdy dokonce značně. To už sice neplatí, ale to neznamená, že si každá rodina může dovolit dát 25 tisíc za byt v Praze. Dále například aby cena příliš nekolísala. Pokud jsem se s rodinou horko těžko zabydlel a řeknou mi, že zdražují o 5 tisíc, můžu se jít zabydlovat znovu jinde. A ono to stojí docela hodně času, peněz a práce. Třeba ve Vídni jsou podmínky nájemního bydlení paradoxně stabilnější než v Praze a přitom bych tam čekal vyšší a volatilnější ceny.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (14)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (16) 31.08.21 17:20  T.Smíšek  smisek.tomzavinacgmail.com  (231654)

Kovanda - nájemní bydlení

Mít alespoň něco,co člověk  v životě vlastní, je přirozené všem, i chudým lidem..Tato pravda je mnohonásobně starší než pan Kovanda, svůj odborný názor ať ralizuje pro sebe či své potomky, jestli mu to zbaští.Nebo to myslel tak, že bydlí v nájemním bytě, ale vlastní byty, které bude výhodně pronajímat?

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (16)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (13) 31.08.21 14:14  Ludovít Povydlo  (231651)

Češi nejsou žádní Slované ale Israelité Praha a Brno byla židovská města vždy

v krvi čechů koluje mnoho židovské DNA proto nás nepřirovnávejte ke Slovanům , ještě větší měrou jsou Češi Keltové a Germáni, žádní Slované

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (13)
Vaše doporučení:
přečíst (3) 31.08.21 14:54  Svědek Covidův  (215653)

. . .

Příspěvek byl smazán.
Dosavadní doporučení: přečíst (3)
Vaše doporučení:


Diskuze Češi se musí naučit žít v nájmech, zbavit se svého fetiše vlastnického bydlení. Žádný strach, budou pak jako Němci či Švýcaři, další stránky: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | Další »
stránkovat diskuzi po 10 | 20 | 50

Odkazy k diskuzi Češi se musí naučit žít v nájmech, zbavit se svého fetiše vlastnického bydlení. Žádný strach, budou pak jako Němci či Švýcaři

Češi se musí naučit žít v nájmech, zbavit se svého fetiše vlastnického bydlení. Žádný strach, budou pak jako Němci či Švýcaři - zdrojová stránka k tématu diskuze Češi se musí naučit žít v nájmech, zbavit se svého fetiše vlastnického bydlení. Žádný strach, budou pak jako Němci či Švýcaři.

Zasílání Denního souhrnu názorů na Češi se musí naučit žít v nájmech, zbavit se svého fetiše vlastnického bydlení. Žádný strach, budou pak jako Němci či Švýcaři e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu Češi se musí naučit žít v nájmech, zbavit se svého fetiše vlastnického bydlení. Žádný strach, budou pak jako Němci či Švýcaři.

 Burza Prime 16:29 
Název Kurz Změna
 COLT CZ GROUP SE  640.00  +0.79% 
 ČEZ  864.50  +1.17% 
 ERSTE GROUP BANK A  1 107.50  -0.76% 
 GEN DIGITAL  491.00  0.00% 
 GEVORKYAN  252.00  0.00% 
 KOFOLA CS  270.00  -0.74% 
 KOMERČNÍ BANKA  865.00  +0.35% 
 MONETA MONEY BANK  97.40  +0.41% 
 PHILIP MORRIS ČR A  16 000.00  +0.25% 
 PHOTON ENERGY  44.50  +0.23% 
 PILULKA LÉKÁRNY  178.50  -1.11% 
 PRIMOCO UAV SE  945.00  +5.00% 
 VIG  740.00  +1.65% 
Komodity online
 Ropa 87.26 USD 22:10   
 Zlato 2336.27 USD 22:10   
 Stříbro 27.16 USD 22:10   
 Káva 227.50 USD 22:00   
 Cukr 19.77 USD 22:00   
 Bavlna 81.34 USD 22:00   
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.