ČSSD chce po volbách lidi pokutovat za volné byty. Bude je pokutovat také třeba za vlastněné autoveterány - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Výpis příspěvků 1 až 16 (16)
 
spíše nečíst (1) 23.06.21 10:57  aaa  (200009)

Drahé byty jsou pouze v Praze a v Brně

jenom aby se ty pokuty nezapočítaly do výše podnájmů.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (1)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 23.06.21 12:30  totimužebytjedno  (208931)

Drahé byty jsou pouze v Praze a v Brně

Týká se to dlouhodobě neobsazených bytů. 

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:

přečíst (7) 23.06.21 09:35  totimužebytjedno  (208931)

asi nebude voličem ČSSD

Pan Kovanda míchá volné byty s historickými vozy. Ale všechny strany nemohou prosazovat pravicové principy. Levicové strany by měly rozlišovat mezi věcmi základní lidské potřeby a tím ostatním. 

Bydlení pro nemajetné možná také skutčně zvyšují přeregulovaná stavební řízení. Nevím, neznám mezinárodní srovnání. Vím ovšem, že třeba Zaorálkovi se nelíbilo, že by "byty" mohly vznikat ze sklepů. A že tu jsou daleko větší příčiny rostoucích cen nemovitostí. ČR je ekonomicky úspěšná země s vysokým exportem zboží a kladnou platební bilancí. Bilance výnosů nepřevyšuje kladnou obchodní bilanci a bilanci služeb.  Kladná platební bilance jde jednak do vysokých devizových rezerv, a ještě více do růstu úspor. Ale úspor ne u každého. Někdo nemá na růst úspor dostatečné příjmy, někdo jiný je schopen utratit vše, i kdyby měl západní příjmy. Ale u části populace úspory rostou.  Zvláště, když na rozdíl od demokratického Západu tady máme skoro rovnou daň. A  investování úspor do nemovitostí je v ČR velmi oblíbené. To zvedá ceny nemovitostí. A jestliže někdo navrhuje nějak "pokutovat" dlouhodobě nevyužívané nemovitosti, tak je to levicově legitimní návrh. 

Dosavadní doporučení: přečíst (7)
Vaše doporučení:
přečíst (14) 23.06.21 10:04  Bejvoč Jméno 'Bejvoč' používá stále stejný uživatel  bejvoczavinacseznam.cz  (201373)

asi nebude voličem ČSSD

Tady je zásadní problém nepochopení, proč je tzv. nedostatek bytů. Není žádný nedostatek. Dle sčítání bylo v roce 2011 obydlených bytů přes 4 000 000. tedy průměrně něco přes 2 lidi na byt. Bytů je tedy dostatek. Problém je ochota byty pronajímat, ale toto je způsobeno právní nerovností mezi pronajímatelem a nájemcem. Pronajímatel je v tomto ohledu bit, namátkou vyjmenuji největší problémy:

1) Nájemce si může svévolně ustavit trvalé bydliště bez souhlasu majitele

2) Nemožnost nájemci zakázat kouřit, či chovat zvířata

3) Při platební neschopnosti nájemce nemožnost jej okamžitě vystěhovat (na rozdíl od banky a bytu na hypotéku). Vystěhovat může pouze soud a toto se může táhnout i roky.

4) Pokud jsou energie psané na majitele nemožnost je vypnout při neplacení nájemcem, jsou-li psané na nájemce, poskytovatel je může vypnout okamžitě.

5) Nemožnost zbavit se rychle nájemníka, který nedodržuje domovní řád.

6) Nutnost mít písemnou smlouvu

7) Státem daná maximální výše zálohy a nutnost tuto zálohu držet na spořícím účtu

Toto jsou jedny z důvodů, proč majitelé raději drží byt prázdný a taktéž to stojí za rozmachem Airbnb. Pokud totiž pronajímáte rychloobrátkově, všechny výše uvedené problémy se mažou. Stát si tedy přílišnou ochranou nájemců, za daný stav může sám. Je to úplně stejné jako u taxikářů. Tak dlouho stát nebyl ochoten učinit přítrž jejich zlodějnám, až vznikly aplikace alá Uber, které všechny dročkářské zlodějny eliminovaly.

Dosavadní doporučení: přečíst (14)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (3) 23.06.21 12:46  totimužebytjedno  (208931)

asi nebude voličem ČSSD

Nejsem na toto odborník, nicméně spíš věřím následujícímu příspěvku, který  bodů ze 7 vyvrací.  A jestliže jste vrdil, že těch 7 bodů podporuje to, že majitelé nechávají své nemovitosti nevyužité, tak návrh pokutovat dlouhodobě neobsazené byty by mohl motivovat si nalézt nájemníka. Nebo minimálně uzavřít s někým fiktivní "nájemní smlouvu".  Ale i s té by se odváděly daně.....

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (3)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (12) 23.06.21 11:05  Martik2020 Jméno 'Martik2020' používá stále stejný uživatel  (227372)

asi nebude voličem ČSSD

Vašnosta Bejvoč opět blaboli :-) nejlepši jsou rady od lidi co nic nemaji :-) 

1. nemůže a vpodstatě je to fuk ....

2. dostane smlouvu na 3-6 měsíců a když je problém pápá takže opět blabol  hulit může na balkoně nebo venku a zviřata jen po dohodě.... je třeba ohled i na další najemniky a dodržovani nočniho klidu

3. jaký je rozdil mezi bankou a mnou žadný neplatiš jdeš dá se to elegantě ošetřit ... je vidět že nic nevlastnite Bejvoči

4. zase blábol 

5 blábol

6. to je snad samozřejmost je třeba odvest daně 

7 blabol zaloha může být jaká chce

Airbnb ted jak si nefrči a prazdný byt se vypalti pokud ho někde koupite za 2 miče a za 3 roky stoji 6 ne někde v malem městě...

Zcela jasné je že je Bejvoč Tonda Novak z Nemanic nic nemá ničemu nerozumi , ale motá 5 přes 9  doporučuji si koupit 10, 20 investičních bytu a strčit si nos do realneho života.... 

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (12)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (1) 28.06.21 09:46  Bejvoč Jméno 'Bejvoč' používá stále stejný uživatel  bejvoczavinacseznam.cz  (201373)

asi nebude voličem ČSSD

Legenda opět ukázal, že ví velké nic. Také vlastní velké nic a umí jen plácat blbosti na fóru :-D Všechny body, jak jsem je  vypsal jsou pravdivé - potvrdí každý kdo pronajímá nemovistost. A, že Martik pláca nesmysly, zde je důkaz:

Martík tvrdí, že bod 7 je blábol, že kauce může být jaká chce, tak budeme citovat zákon, Občanský zákoník, paragraf 2254:

"(1) Ujednají-li strany, že nájemce dá pronajímateli peněžitou jistotu, že zaplatí nájemné a splní jiné povinnosti vyplývající z nájmu, nebo ujednají-li si pro případ porušení těchto povinností smluvní pokutu, nesmí jistota a právo na zaplacení smluvní pokuty v souhrnu přesáhnout trojnásobek měsíčního nájemného.

(2) Při skončení nájmu pronajímatel vrátí jistotu nájemci; započte si přitom, co mu nájemce případně z nájmu dluží. Nájemce má právo na úroky z jistoty od jejího poskytnutí alespoň ve výši zákonné sazby."

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (1)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (3) 23.06.21 22:22  emil  (209298)

asi nebude voličem ČSSD

Původní příspěvek je pravdivý, minimálně v tom, že se nedá nepohodlného nájemnáka rychle a legálně zbavit.

Nicméně nepohodlný nájemník většinou nebude žalovat pronajímatele za to, že ho vystěhoval na ulici, takže porušit právo nájemníka se pronajímateli většinou vyplatí. A pokud by se přecejen soudil, tak než se dočká rozsudku, má příjem z pronájmu, o což by se legální cestou připravil.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (3)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (1) 28.06.21 09:23  Venca  (224730)

asi nebude voličem ČSSD

Souhlasím, tak to chodí.

Komu tím ČSSD pomůže? Lidem co pracují jako zaměstnanci? Ti si opravdu mohou vybírat pronájem z pěkných či méně pěkných bytů. A neřekl bych, že je pronajímatelé odmítají. Někdy i ceny jsou velmi atraktivní (ve srovnání s koupí bytu velmi atraktivní).

Pronajímatelé chtějí zejména lidi, kteří řádně (pravidelně) platí, nepoškozují byt a nedělá jim problémy dodržet i podmínky užívání bydlení. Ty ostatní nikdy nikdo chtít nebude pokuta nepokuta.

Existuje podpora na pronájem ve výši 50% (lze si nárokovat u nezaměstnaných a podobně).Mohla by být vyšší v oprávněných případech.

Chce tady  mít ČSSD ještě více jakýchsi ubytoven pro nejlevnější většinou zahraniční pracovní sílu? Chápu, že má své sponzory také z řad podníků, které tuto pracovní sílu přes různé agentury najímají. Petr Nečas chtěl v minulosti agentury dokonce zakázat.

Možná je to jen předpovební gesto nasměrované na určitou skupinu lidí, ale je otázka zda takoví chodí k volbám sami, nebo jim někdo dává stokorunu za "volení".

 

 

 

 

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (1)
Vaše doporučení:

přečíst (2) 22.06.21 14:53  Jarek Lengsfeld  (229146)

Tady někdo lže..

Vždyť se neustále opakuje, jaký je u nás strašlivý nedostatek bytů. Tak jaképak volné byty?

Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (7) 22.06.21 14:43  Vlk  (214102)

Za Lidový dům obsazený veterány

bude ČSSD platit pokuty dvě

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (7)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (7) 22.06.21 14:10  pan Tau  (229139)

Koupím kalhotky ministrině Schillerové....neprané

Zn Fetiš

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (7)
Vaše doporučení:

přečíst (3) 22.06.21 14:04  BS  (214412)

Argumentace

<... když s panem Kovandou nejde jinak než souhlasit, porovnávací argumentaci má jak já kdysi na "základce".

Existují totiž nějaké minimální životní základní potřeby (střecha nad hlavou, jídlo...) a až potom se může vést debata o luxusu a nadstardu typu veteránů, garáží atd.

Regulaci nájmů smetli nedávno ze stolu myslím i v Berlíně jako neústavní.

Dosavadní doporučení: přečíst (3)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (10) 22.06.21 14:15  Tony  (199078)

Argumentace

Vaše argumentace ale není nic moc. "minimální životní základní potřeby ..." Tím, že vlastním několik nemovitostí vám přece tyto potřeby nijak neodpírám. Proč předjímáte, že ano? Pokud cena mých nemovitostí letí nahoru, tak vaše právo je nic ode mě nekupovat a uspokojit své základní potřeby třeba v Chánově. Tam jsou nemovitosti za hubičku.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (10)
Vaše doporučení:
přečíst (1) 22.06.21 16:08  BS  (214412)

Argumentace

Další, co nepochopil argumentaci. Vůbec se nebavím o (ne)možnosti vlastnictví několika nemovitostí, ale srovnání debaty o daňové "penalizaci" extra bochníků chleba s extra automobily v garáži.

Dosavadní doporučení: přečíst (1)
Vaše doporučení:
přečíst (1) 22.06.21 16:20  BS  (214412)

Argumentace

...při relativním nedostatku.

Dosavadní doporučení: přečíst (1)
Vaše doporučení:


Diskuze ČSSD chce po volbách lidi pokutovat za volné byty. Bude je pokutovat také třeba za vlastněné autoveterány, další stránky: 1
stránkovat diskuzi po 10 | 20 | 50

Odkazy k diskuzi ČSSD chce po volbách lidi pokutovat za volné byty. Bude je pokutovat také třeba za vlastněné autoveterány

ČSSD chce po volbách lidi pokutovat za volné byty. Bude je pokutovat také třeba za vlastněné autoveterány - zdrojová stránka k tématu diskuze ČSSD chce po volbách lidi pokutovat za volné byty. Bude je pokutovat také třeba za vlastněné autoveterány.

Zasílání Denního souhrnu názorů na ČSSD chce po volbách lidi pokutovat za volné byty. Bude je pokutovat také třeba za vlastněné autoveterány e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu ČSSD chce po volbách lidi pokutovat za volné byty. Bude je pokutovat také třeba za vlastněné autoveterány.

 Burza Prime 16:29 
Název Kurz Změna
 COLT CZ GROUP SE  635.00  +0.16% 
 ČEZ  854.50  +0.65% 
 ERSTE GROUP BANK A  1 116.00  +0.22% 
 GEN DIGITAL  491.00  -3.16% 
 GEVORKYAN  252.00  -0.79% 
 KOFOLA CS  272.00  +0.37% 
 KOMERČNÍ BANKA  862.00  +0.06% 
 MONETA MONEY BANK  97.00  -6.19% 
 PHILIP MORRIS ČR A  15 960.00  +1.01% 
 PHOTON ENERGY  44.40  0.00% 
 PILULKA LÉKÁRNY  180.50  -0.55% 
 PRIMOCO UAV SE  900.00  +1.69% 
 VIG  728.00  -2.02% 
Komodity online
 Ropa 88.70 USD 26.04   
 Zlato 2339.74 USD 26.04   
 Stříbro 27.21 USD 26.04   
 Káva 223.33 USD 26.04   
 Cukr 19.43 USD 26.04   
 Bavlna 80.92 USD 26.04   
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.