Proč bitcoin? - Úvod (1/6) - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Výpis příspěvků 1 až 19 (19)
 
určitě přečíst (5) 27.05.21 19:08  rulez  (228322)

objektivita clanku

vskutku "objektivni" clanek... "Za posledních několik týdnů cena kryptoměny několikanásobně vzrostla." to jako opravdu? kdy naposledy se to u BTC stalo?

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (5)
Vaše doporučení:

přečíst (5) 27.05.21 17:24  R.pavelka  (228296)

Boze proc???

To je zase clanek! Misto stroheho vysvetleni jen nabubrele nic, jak je to skvele.To se pak nedivte ze na to lide nadavaji.Tady by snad mely byt fundovane clanky.Pry nejde vysvetlit. Boha JDE !V jednom odstavci.

Dosavadní doporučení: přečíst (5)
Vaše doporučení:
přečíst (2) 27.05.21 21:37  Ježíšek  (208402)

Boze proc???

Tak můžete začít vysvětlovat...když je to jeden odstavec. Třeba mě přesvědčíte. ALE není to regulované- je výhoda, která je zároveň nevýhodou. Protože až toněkdo zreguluje začne to postráat smysl a až to někdo úplně zakáže, tak to půjde .....a v Okamžiku kdyby do toho střelili státy ( pokud jsou největší těžaři v Iránu a Číně, tak se divím že už do toho nestřelili...ale snažte se...promně je to virtuální pyramida...( jako vždycky říkám, jo když to bylo za 300 měl jsem se víc zajímat a risknout - to je všechno co jsme mohl a měl udělat...

Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (2) 28.05.21 10:15  Zdenal  (226796)

Boze proc???

Proboha co to je za výhodu že to není regulované. Ty regulece mají smysl kvůli stabilitě. Sám by jste nechtěl žít ve světě bez ragulací. Byl by to jeden velký chaos. To šlo možna před 200 lety kdy pohyb zboží byl v malém okruhu. Dnes nepředstavitelné.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (2)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 28.05.21 12:07  Kurz  (206336)

Boze proc???

Výhoda to je a chápe to hodně lidí, kteří se o své finance umí postarat. Krást je trestné i ve virtuálním prostředí, tak pokud Vás někdo poškodí, tak cesty jak se bránit jsou. Ono toho není mnoho co stačí lidem a státy na to mají podstatně jiný pohled.

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (2) 28.05.21 06:51  Karadrak  (228336)

Boze proc???

Takový lidi (spekulanti) jako vy jen škodí kryptu, takže je dobře že jste se nezajímal a neriskl.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (2)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 21.06.21 15:39  Ježíšek  (208402)

Boze proc???

spekulanti škodí kryptu- no myslím, že nebýt té spekulace, tak by nikdo nevěděl, že je nějaký krypto, protože  k čemu by mu to bylo, že  ( to je jen tak pro odlehčení...

 

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (3) 27.05.21 10:11  sch  (183136)

Gratuluji Rakouské škole

že si všimla. Jenže tak pozdě, že už nevidí jeho koncová světla.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (3)
Vaše doporučení:

přečíst (4) 27.05.21 09:50  Ježíšek  (208402)

peníze v bance vám nikdo nemusí dát.... nezávislé

Tato technologie znamená nezávislé internetové peníze. Když si schováte prostředky v bance, musíte instituci věřit, že vám je v budoucnu vydá. To je určité riziko. Díky bitcoinu se již na nikoho spoléhat nemusíte. Dle mého názoru mají kryptoměny velký potenciál, stejně jako internet v 90. letech. Nemohu vám zaručit, že bitcoin změní svět. Mohu však vysvětlit, proč si to myslím.

Díky BTC se na nic spoléhat nemusíte. Jako fakt. : tomu asi neuvěřím, k tomu aby to mělo cenu to musí akceptovat státy ( zákonodárci, eventuelně akceptovat banky třeba ČNB, Fed a atd. ti zatím dělají mrtvé brouky). Kdybych do tohom zapletl konspirační teorie, tak NWO právě oholilo 800 000 lidí - otroků -kolik znich šlo skočit z okna se nedovíme). 

Ten potenciál by to mělo, kdyby to mělo řád - a bylo to všeobecně akceptováno (ale to už by to zároveň bylo bráno jako peníze - v určitém množství- (jenže to by přišlo spousty vlivných o svůj vliv).

Stačí aby si EU - FED ( Číňani to maj jednoduší tam Vás daj klidně ke zdi) a nevím kdo  prdnul a zítra to je vymazaný...rychlejš než účet v bance. A stačí to ze zákona zakázat a stíhat - vymaslet si, že to používá podsvětí atd.. Zrovna tak jako dokázali zakázat držení zlata. Budete mít jen obrázek v počítači.

Neříkám, že to není zajímavé a záleží jak velká komunita to bude akceptovat a možná do budoucna nějak fungovat...

ale nějak v tom vidím víc spekulaci, než větší jistotu oproti penězům....stačí to vypnout..

To už i to zlato je pro mně lepší varianta-to můžu mít fyzicky a vždy bude potřeba na výrobu něčeho...

Mně to furt připomíná generační střet.

My jsme modelovali železnice, stavěli panel. A v pubertě to prodali a šli s holkama na Disco a pařit. Dnešní mladí jdou na brigádu- pak si v PC koupín panáčka, nebo tank a maj ho tam dokud hra nechcípne... a pak maj co ... a zážitky jen z blbí hry.  Asi jsem starej...

Nedávám to...ale přiznám vím o tom málo, ale stím odstavcem nahoře nemůžu moc souhlasit ,, je zaslepený fandou BTC"

Dosavadní doporučení: přečíst (4)
Vaše doporučení:
přečíst (11) 27.05.21 11:00  Alastor Jméno 'Alastor' používá stále stejný uživatel  (228251)

peníze v bance vám nikdo nemusí dát.... nezávislé

Naprosto souhlasím. Článek je napsán jako PR zaslepeným fandou nebo spekulantem. Osobně vsázím na to druhé. Snad nemůže být na světě naivní osel, který by krypto vnímal jako alternativu ke měnám. Bitcoin sám nic negeneruje. Abych na něm vydělal, musí přijít jiný osel nebo spíše skupina oslů a koupit ho ode mě za větší cenu ve fiat měně.

Bitcoin je značně nestabilní a nepředvídatelný. Jediný tweeet manipulátora Mlaska s ním zamává o 50 %. Takže včera jsem měl na auto, dnes mám jen na půlku. Auto si koupím, až zase ten manipulátor kryptoměny pochválí a cena se vyhoupne zpět a já prodej zrovna dobře trefím (najde se větší osel). Cena BTC se může vrátit na cenu 65.000 $ zítra nebo za rok nebo nikdy. Pokud se domluví velké CB a jejich vlády, tak kryptoměny postaví mimo zákon, zakáží je přijímat v oficiální ekonomice a kryptoměny končí. Stanou se malou, okrajovou, šedou zónou.

Bezpečnost. Stačí chvilka hledání, abych si přečetl o kauzách velkýc burz, kde byly bitcoiny zcizeny. 20 % veškerých BTC už bylo za jeho krátkou historii v kyberprostoru zcizeno. Takže mám 20 % šanci, že kdykoliv přijdu o všecko. Paráda. Krach mojí banky sice také může přijít, ale banky musí povinně platit pojištění a v případě krachu o svůj vklad nepřijdu. Do určité výše postačující většině střadatelů, dostanu svůj vklad plně zpět.

Kryptoměny nejsou nijak regulované. V podstatě už teď se jedná o šedou zónu. V okamžiku, kdy se bude příliš rozpínat, vlády ji zaříznou stejně jako se již stalo v Číně. Na kryptoměnách vydělá úzká skupinka  šťastlivců. Velké stádo hejlů bude oškubáno... O ekologii těžby se ani nemá cenu zmiňovat...

 

Dosavadní doporučení: přečíst (11)
Vaše doporučení:
určitě nečíst (4) 28.05.21 07:05  Karadrak  (228336)

peníze v bance vám nikdo nemusí dát.... nezávislé

Vy jste blbej až to bučí. Bitcoin nic negeneruje a co generují běžné peníze??? Btc je nestabilní a nepředvídatelný..ano to je pravda,ale nikdo vás nenutí do něho jít když na to nemáte nervy, jsou tu kupříkladu i stablecoiny. Vlády se domluví a zakáží to...no je otázka co by se opravdu stalo,ale z historie víme, že co se zakázalo, to se pak používalo ještě více,ale tajně... vlády si tohle uvědomují. Za další hack na burzách,to mě dostalo nejvíc, jak můžete srovnávat krádež s bankrotem bank???

Dosavadní doporučení: určitě nečíst (4)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 21.06.21 14:55  Ježíšek  (208402)

peníze v bance vám nikdo nemusí dát.... nezávislé

já jsem blbej: tím, že něčemu oponuji, vyvracím jeho nesmyslný argumebnt jsem blbej. Tak co jsi potom ty- protože jsi nic nevyvrátil.... Peníze tím, že jsou akceptovány a regulovány, řídí celý vývoj téhle naší civilizace. Aby BTC řídil, musel by být uznán platidlem- jenže jak píšete je nestabilní. Omezené množství zase brání v širším pojetí jako peníze ( pokud ho státy zakážou- ,,zakážou směnu na peníze- což zatím nevypadá, krom vlád pevné ruky, ČÍNA, Kuba atd., Irán") Banky se zatím vezou, protože mají silné ruce a ve svéí podstatě můžou manipulací vypláchnout takový množství hejlů jak nikdy a rychle ( chtěl bych vidět ty co to brali o vánocích nad 40000 táců.... Co je zakázané je ještě lepší - ano,, zlato, chlast, cigára, drogy.- ale ne BTC- asi kdyby ho drogovej dealer, neměl kde vyměnit za dolar, byl by mu k ....a pak ještě k tomu, ještě, že jsem ho nekoupil na spekulaci - vy ho máte jako proč....protože je to IN, nebo na spekulaci, že jednou bude 1 za melouna dolarů, nebo k čemu, až ztratí peníze hodnotu, tak vy budete mít bitcoin ( to jisté virtuálno a kdo nebude mít BTC umře hlady, protože chleba se bude dávat jen za BTC- nebo čemu na tom tak věříte- to už je horší než diskutovat s věřícím...

 

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:
přečíst (2) 28.05.21 10:09  Zdenal  (226796)

peníze v bance vám nikdo nemusí dát.... nezávislé

Á, svědek bitcoinuv. Poznávací znamení jsou uřážky v první větě. Zakazovat btc není třeba. Na to stačí zakázat finančním institucím poskytovat směnu. Potom si ho budete moci akorát měnit mezi sebou. Každý normální investor ví že těch rizik jsou desítky a že se napní. Vše je jen otázka ceny, kdy dojde trpělivost. 

Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:
přečíst (2) 27.05.21 17:35  R.pavelka  (228296)

peníze v bance vám nikdo nemusí dát.... nezávislé

Jo a jeste douška - zas se objevila poznamka ekoblbecka! Jo a pohadku o tom ze burzy na Vól strítu jedou na solar, banky a urednici si topi trenim ebonitove tyce, ze bankeri chodi do prace pesky a sviti na vetrnou elektrinu nemate?!Bitcoin je podstatne ekologictejsi nez cely sektor fiat. To neokecate nicim.

Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 27.05.21 17:31  R.pavelka  (228296)

peníze v bance vám nikdo nemusí dát.... nezávislé

Toto nema ani cenu komentovat! Pan je asi mdleho rozumu!Nikdo nehacknul bitcoin blockchain!Pouze nekdo hacknul nekomu nedostatecne zabezpeceny ucet.Banku nikdo nevykrad, pouze ziskal pristup k prihlasovacim udajum uctu (penezenek) z duvodu spatneho nedostacujiciho hesla a nenastavene dvoufaktorove autentikace.

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:
přečíst (6) 27.05.21 11:41  Kurz  (206336)

peníze v bance vám nikdo nemusí dát.... nezávislé

Ano toto je správný názor. Když kdokoli investoval se svou vizí do Bitcoinu je naivní osel. Sice všichni naivní osli, kteří nakoupili za jakoukoli cenu před rokem 2021 jsou ve výrazném zisku, ale naivními osly už nadosmrti zůstanou.

Dosavadní doporučení: přečíst (6)
Vaše doporučení:
přečíst (3) 28.05.21 10:22  Zdenal  (226796)

peníze v bance vám nikdo nemusí dát.... nezávislé

Jo, holt štěští včera neznamená štěstí zítra. 

Dosavadní doporučení: přečíst (3)
Vaše doporučení:
přečíst (2) 27.05.21 21:59  Ježíšek  (208402)

peníze v bance vám nikdo nemusí dát.... nezávislé

- já nespochybňuji, že to byla dobrá investice..otom žádná....je možné, že to půjde třeba i na tu 100 000 pokud stím začnou obchodovat banky, podpoří to někdo jako akceptovatelné platidlo.... Kdyby tesla řekla, že ho bude přijímat, tak ten efekt ceny šel dle mne okamžitě opačně.... 

Těžba zlata a těžba bitcinu: co je ekologického na těžení něčeho na obrázku v počítači, o těžbě zlata a devastaci na přírody v historii lidstva je neodiskuvatelná. Ale zlato potřebujeme alespoň do počítačů a elektroniky atd. ...na zemi jsou jeho zásoby taky omezené....po těžbě ve vesmíru ( uvidíme). Bitcoin je v podsttě k ... a o ničem. Stačí dsankcionovat jeho použití, jeho těžbu a je vprdeli.... Ostatně cenu zlata do značné míry stanoví náklady na jeho vytěžení... když spadne na 1000 doly se zavřou...

Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:
přečíst (3) 27.05.21 10:29  Mortal  (201849)

peníze v bance vám nikdo nemusí dát.... nezávislé

Problém těch článků je, že vzbuzují dojem výhodné alternativy pro všechny a pak ti kterým ta alternativa není určena si to vykládají zle.Bitcoin je tedy pro ty co už mají miliony a narážejí na limity bank a vidí v nich riziko pro své prostředky a pak pro ty, kteří spekulují/věří/doufají, že ta první skupina se bude dál rozšiřovat a tím i stoupat cena Bitcoinu.

Dosavadní doporučení: přečíst (3)
Vaše doporučení:


Diskuze Proč bitcoin? - Úvod (1/6), další stránky: 1
stránkovat diskuzi po 10 | 20 | 50

Odkazy k diskuzi Proč bitcoin? - Úvod (1/6)

Proč bitcoin? - Úvod (1/6) - zdrojová stránka k tématu diskuze Proč bitcoin? - Úvod (1/6).

Zasílání Denního souhrnu názorů na Proč bitcoin? - Úvod (1/6) e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu Proč bitcoin? - Úvod (1/6).

 Burza Prime 16:29 
Název Kurz Změna
 COLT CZ GROUP SE  640.00  +0.79% 
 ČEZ  864.50  +1.17% 
 ERSTE GROUP BANK A  1 107.50  -0.76% 
 GEN DIGITAL  491.00  0.00% 
 GEVORKYAN  252.00  0.00% 
 KOFOLA CS  270.00  -0.74% 
 KOMERČNÍ BANKA  865.00  +0.35% 
 MONETA MONEY BANK  97.40  +0.41% 
 PHILIP MORRIS ČR A  16 000.00  +0.25% 
 PHOTON ENERGY  44.50  +0.23% 
 PILULKA LÉKÁRNY  178.50  -1.11% 
 PRIMOCO UAV SE  945.00  +5.00% 
 VIG  740.00  +1.65% 
Komodity online
 Ropa 87.22 USD 21:00   
 Zlato 2340.77 USD 21:00   
 Stříbro 27.22 USD 21:00   
 Káva 227.50 USD 21:00   
 Cukr 19.77 USD 21:00   
 Bavlna 81.34 USD 21:00   
Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.