Bitcoin klesl za den o 11%, ether o 15%. Kryptoměny za 24h vymazaly 170 mld. USD z celkové tržní kapitalizace - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Výpis příspěvků 1 až 20 (21)
 
přečíst (12) 11.01.21 12:40  KoJaK  (211461)

Spekulanti

No a je to :-) ... spekulanti začíínají vysávat drobné investory :D a dobře jim tak. Apropo, dneska jsem zde četl článek něco o tom, že Morgan Stanlay půjde na bitcoin trh? :-) 

V každím případě, pokud hodnota takto prudce kolísá, ani omylem nemůže nahradit stálici jako zlato! Co ekonomové, teď se vyjádřete! Kdo bude chtít ukládat peníze do takto labilní měny, či subjektu? Je to pouze nástroj k ožebračení těch, kteří si myslí, že "bez práce jsou koláče" ... NEJSOU! :-) to platí jen pro horní 1% populace této planety!

Dosavadní doporučení: přečíst (12)
Vaše doporučení:
přečíst (3) 12.01.21 11:17  Nezaujaty pozorovatel  dfdfszavinacxgssd.cz  (220799)

Spekulanti

Ožebračen je pouze ten (ňouma), kdo se ožebračit nechá.

Kdo drží dlouhodobě, ožebračen není - kdo koupil na minulém vrcholu 2017 (necelých 20tis USD) je dnes už v zisku a to i přes tu současnou "hrozivou" korekci.

A kdo používá metodu DCA (postupné nákupy po malých částkách, např. za litr týdně), tak toho v podstatě ani nezajímají ty výkyvy.

Znám lidi, co nakupují bitcoin i zlato (zlato třeba 20 let, bitcoin třeba 7 let). A hádejte na čem jsou (výrazně) více v plusu?

To samozřejmě neznamená, že by člověk měl na jiné investce zanevřít a přestat diverzifikovat. NE! Jen myslím, že do dobře diverzifikovaného portfolia patří i bitcoin. Jestli tam bude tvoři 1%, nebo 20%, to už ať si individuálně rozhodne každý podle svého profilu a preferencí.

Dosavadní doporučení: přečíst (3)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (19) 11.01.21 10:13  Honza  (220798)

Celková tržní kapitalizace je nesmysl

Počet mincí x aktuální cena = tržní kapitalizace... ale to ve skutečnosti není pravda... zkuste najednou prodat 10% bitcoinů a uvidíte jakou skutečnou hodnotu v tu chvíli bude mít ostatních 90%... takový výprodej povede ke zhroucení ceny a těch 90% nebude mít šanci prodat za původní aktuální cenu...  Je to hra, umění včas nastoupit a hlavně včas vystoupit... 

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (19)
Vaše doporučení:
přečíst (2) 12.01.21 11:18  Nezaujaty pozorovatel  dfdfszavinacxgssd.cz  (220799)

Celková tržní kapitalizace je nesmysl

A zkuste najednou prodat 10% akcií Tesly, nebo světových zásob zlata...

Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:
přečíst (4) 12.01.21 15:44  nagualista  (220725)

Celková tržní kapitalizace je nesmysl

A jaké zlato vlastně máte na mysli?  Papírové zlato, ULOŽENÉ U TŘETÍ OSOBY , TO SAMÉ  akcie TESLY 

 nebo fyzické zlato , např, v cihlách či mincích ? 

 

Nejprve odělme zrno od plev a hrušky od jablek. Papírové zlato je čirá spekulace bez vnitřní hodnoty stejně jako u cena  BTC, jde o vírů hlupáků, co si mylně domnívají,  že bez práce jsou koláče.  Nejsou.  Zato fyzické zlato, v cihlách a mincích vytěžené ze země  a přetavené v rafineriích  představuje  "jistotu směnitelnosti v čase i napříč kontinenty a je platidlem králů  od doby faraónů . Ostatně znáte tuhle říkanku ?  Zlato = peníze králů, stříbro = peníze džentlmenů, barter - směna = peníze řemesníků a zemědělců, dluhy a BTC = peníze otroků a  covid = peníze politiků . 

Dosavadní doporučení: přečíst (4)
Vaše doporučení:
přečíst (5) 12.01.21 20:20  Nezaujaty pozorovatel  dfdfszavinacxgssd.cz  (220799)

Celková tržní kapitalizace je nesmysl

To se trochu pletete.

Ano, fyzické zlato je tím tvrdým podkladem (skutečnými penězi) a papírové zlato je nafouklou pyramidou nad ním (a až muzika přestane hrát, tak se ukáže že ne ke každému papíru existuje i to fyzické).

Ale bitcoin je tím samotným podkladem, ne derivátovou pyramidou nad ním (ta také vzniká, jak se do bitcoinu vrhají investiční fondy, banky jako JPM, atd...). To, že nevidíte či nechápete užitečnost samotného bitcoinu (zato nějakým kouzlem vidíte užitečnost zlata ležícího v bankovních sejfech) je věc druhá. 

Není od věci si něco přečíst: https://odlukapenez.cz

Bitcoin zkrátka má ty vlastnosti, kvůli kterým si lidé vybrali za peníze zlato (a přidává k tomu mnohé další).

Je ho omezené množství (omezenější, než u zlata, navíc jasně dopředu predikovatelně), lehce se ověřuje jeho pravost (lépe, než u zlata), dobře se dělí na menší části (daleko lépe, než u zlata). Lépe se uchovává-skladuje. Nenajde ho u vás exekutor, celník či jiný zloděj. Daleko lépe než zlato se převádí (za chvíli je na druhém konci světa aniž byste musel někoho žádat o povolení či se bát, že ho cestou někdo zabaví). Chápu, že to je nezvyk, moji rodiče také nevěří ničemu, na co se nedá sáhnout, ale mladá generace to vidí zcela jinak. Chápe, že napsat si podobnou aplikaci jako je Facebook, zvládne dnes kdekdo. Ale nebude mít tu reputaci, historii bezproblémového chodu a uživatelskou základnu. Samé nehmotné věci, ale jejich tržní hodnota je mnohamiliardová.

Je sice vtipné, že jste si kreativně upravil říkanku a vsunul do ní BTC, ale nic reálného z toho neplyne. Takových říkanek vám vymyslím...

Ale jinak nic proti zlatu a stříbru, je samozřejmě dobré investovat i do nich. Nikdo nikdy nikomu nedoporučoval do bitcoinu investovat vše, co máte. Ale do portfolia jako pojistka a prvek diverzifikace podle mě patří.

Dosavadní doporučení: přečíst (5)
Vaše doporučení:
přečíst (6) 12.01.21 21:53  nagualista  (220725)

Celková tržní kapitalizace je nesmysl

Jen čas a historické  souvislosti  ukáží, kdo se tu plete . Ano, prostudoval jsem odluku peněz , e korunu a mnohé další hry bláznů .   BTC je stejný mýtus  jako fiat měny  s QE 1 až třeba  365 .  Pákové obchody finacované dluhem,  ignorance upozornění na ztrátovost ze 71% , těch 71% je přiznaných, ale co skutečnost, že  investor o investici příjde v každém připadě ?  Kam proboha chodíte za  přesvědčením, že se jde proinvestovat dluhem  nebo že jitrnice  rostou na stromě ?    Stačí se podívat  např. na velkou hospodářskou krizi z října 1929, scénář je téměř  totožný, jako u BTC,  jen účastnici   nemohou sem psát ve stejném duchu . Krom toho, aby toho snad nebylo málo, se   připravuje  plošný energetický i finační reset pro celou EU v příštích dnech, takže se ukáže,  kdo a jak je lépe připraven na bojišti.  PS, už vidím , jak jdete prosit  sedláka, aby vám prodal základní potraviny, až budou sítě vypnuté. Na druhé straně si dokaži představit, že ulomím ze stogramové čokolady ( https://www.stepfinance.cz/prodej-stribra/stribrny-investicni-slitek-combibar-100-x-1-g-valcambi.html)pár granů stříbra a dostanu vše co potřebuji k přežití. U vašeho BTC  jsem si jist, že zůstanete  o hladu až do úplného zhroucení. 

Dosavadní doporučení: přečíst (6)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (2) 13.01.21 12:25  Nezaujaty pozorovatel  dfdfszavinacxgssd.cz  (220799)

Celková tržní kapitalizace je nesmysl

Jestli dojde k finančnímu resetu (hodnota fiat měn a státních dluhopisů se vypaří), tak kupní síla bitcoinu vystřelí jako raketa.

A ano, i kupní síla zlata. Proto říkám, že je dobré mít oboje. Zlato má tu nevýhodu, že ho u vás najdou, že ho nepošlete anonymně na druhý konec světa, že jím nekoupíte jídlo (protože zlatá mince dá na vagon jídla a jak vám tedy asi budou vracet?). 

A jestli vypnou sítě (internet), tak nastane takový chaos a úpadek, že budete mít uplně jiné starosti.

Jak dloho vydrží taková čokoláda? Uhájíte ji před rabujícími davy? OK, není od věci mít ve sklepě jídlo na půl roku. Ale pokud potřebujete uchránit mnohamilionový majetek (a ne 100tis CZK), tak těžko to všechno vrazíte do školád a těstovin.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (2)
Vaše doporučení:
přečíst (4) 13.01.21 18:57  nagualista  (220725)

Celková tržní kapitalizace je nesmysl

Mílíte se ohledně vystřelení BTC,jakmile dojde ke zrátě iluzí  ve fin. a energetický systém, jeho prostým vypnutím. A rabující davy jsou opravdu , ale opravdu k smíchu . Mrkněte sem : www.inenoviny.sk/trump-v-lete-2020-povolal-narodnu ...

 Nebudete mít spojení a intuice či ještě lépe tepepatie, zdá se, také není evidentně  vaším koníčkem. 

Věste, že stříbrný a zlatý standart je již připraven ke spuštění.  

 

 

Dosavadní doporučení: přečíst (4)
Vaše doporučení:
přečíst (1) 15.01.21 12:52  Nezaujaty pozorovatel  dfdfszavinacxgssd.cz  (220799)

Celková tržní kapitalizace je nesmysl

Kéž by (každý rozumný investor má vedle BTC i Au a Ag), ale moc tomu nevěřím. 

Dosavadní doporučení: přečíst (1)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (4) 15.01.21 21:12  nagualista  (220725)

Celková tržní kapitalizace je nesmysl

Rozumný člověk používá selský rozum, to předně. Populace má  nakročeno zmizet z 90% , viz  NWO  agenda 2030  , světový prediktor  atd. a nic nenasvědčuje opaku, tedy zatím nic . No a těch 10%  opic se velice rádo vrátí ke zlatému a stříbrnému standardu, to je snad jasné i analfabetovi a negramotovi. 

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (4)
Vaše doporučení:

přečíst (20) 11.01.21 10:09  Honza  (220798)

Nevymazaly... jen je velcí hráči vyměnili za skutečné peníze

A o ty skutečné peníze tady jde až na prvním místě, ať je bitcoin a i všechny digitální měny jakkoli chytře postaveny, zabezpečeny atd. atd., tak jako měnu je lidi nevnímají a ani tak nefungují, ale většina je bere jako cestu jak zbohatnout ve skutečných penězích... 

Dosavadní doporučení: přečíst (20)
Vaše doporučení:
přečíst (1) 12.01.21 11:19  Nezaujaty pozorovatel  dfdfszavinacxgssd.cz  (220799)

Nevymazaly... jen je velcí hráči vyměnili za skutečné peníze

Ano. Protože bitcoin tu je teprve krátce a těžko se obecně přijímanými penězi stane ze dne na den, že...

https://odlukapenez.cz

Dosavadní doporučení: přečíst (1)
Vaše doporučení:

přečíst (22) 11.01.21 10:00  nagualista  (220725)

BCT jako pyramidová hra letadlo ruleta ztráta soudnosti

Chcete-li  přijít o iluze i peníze, kupte si BTC. Než stihnete zareagovat, že jste 1 mil. imaginárně vydělali, proděláte 2 mil. co jste vsadili. Tak šup, sázejte - hraje se o vaše peníze. Tak je hra  iluzí  nastavená a jak vidno, utahuje  statisíce ziskuchtivých negramotů. 

Dosavadní doporučení: přečíst (22)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (15) 11.01.21 15:11  Miner_CZ  (220811)

BCT jako pyramidová hra letadlo ruleta ztráta soudnosti

*** smazany spam ***
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (15)
Vaše doporučení:
přečíst (4) 12.01.21 11:19  Nezaujaty pozorovatel  dfdfszavinacxgssd.cz  (220799)

BCT jako pyramidová hra letadlo ruleta ztráta soudnosti

Přesně tak.

https://odlukapenez.cz

Dosavadní doporučení: přečíst (4)
Vaše doporučení:
přečíst (1) 12.01.21 11:35  nagualista  (220725)

BCT jako pyramidová hra letadlo ruleta ztráta soudnosti

Aneb , ať jsou šťastné všechny bytosti, arciť každá po svém. 

Dosavadní doporučení: přečíst (1)
Vaše doporučení:
přečíst (4) 12.01.21 13:14  Nezaujaty pozorovatel  dfdfszavinacxgssd.cz  (220799)

BCT jako pyramidová hra letadlo ruleta ztráta soudnosti

A hlavně z své!

Což bohužel v současném demokratickém socialismu neplatí ani vzdáleně.

A bitcoin má šanci to napravit. Nikdo ho nebude moct získat paděláním-tiskem (QE, nemodmíněný základní příjem z helikoptéry, ...) ani kráděží (takzvané "daně").

Půjde ho získat pouze tak, že něco užitečného vyprodukujte. Tak užitečného, že vám za to někdo dobrovolně a ze svého zaplatí. Konečně kapitalismus, konečně konec socíku a příživníků!

Dosavadní doporučení: přečíst (4)
Vaše doporučení:
přečíst (2) 13.01.21 11:47  Honza  (220903)

BCT jako pyramidová hra letadlo ruleta ztráta soudnosti

Bylo by to tak krásné a i správné, ale bitcoin ze své podstaty to nemůže udělat... máme tady "privilegovanou" skupinu, která drží bitcoiny, které se jim pěkně zhodnotili, ale zároveň ty osoby v dané hodně (zhodnocení)  určitě neprodukovali nic užitečného a vydělávají jen na spekulacích trhu... a tyto spekulace jsou v tuto chvíli i hlavní hybnou silou celého bitcoinu... a dokud bude bitcoin v zájmu "spekulantů" a podobných spekulativních obchodů, tak přesně tu popisovanou funkci nikdy plnit nemůže...

Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:


Diskuze Bitcoin klesl za den o 11%, ether o 15%. Kryptoměny za 24h vymazaly 170 mld. USD z celkové tržní kapitalizace, další stránky: 1 | 2 | Další »
stránkovat diskuzi po 10 | 20 | 50

Odkazy k diskuzi Bitcoin klesl za den o 11%, ether o 15%. Kryptoměny za 24h vymazaly 170 mld. USD z celkové tržní kapitalizace

Bitcoin klesl za den o 11%, ether o 15%. Kryptoměny za 24h vymazaly 170 mld. USD z celkové tržní kapitalizace - zdrojová stránka k tématu diskuze Bitcoin klesl za den o 11%, ether o 15%. Kryptoměny za 24h vymazaly 170 mld. USD z celkové tržní kapitalizace.

Zasílání Denního souhrnu názorů na Bitcoin klesl za den o 11%, ether o 15%. Kryptoměny za 24h vymazaly 170 mld. USD z celkové tržní kapitalizace e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu Bitcoin klesl za den o 11%, ether o 15%. Kryptoměny za 24h vymazaly 170 mld. USD z celkové tržní kapitalizace.

 Burza Prime 16:29 
Název Kurz Změna
 COLT CZ GROUP SE  685.00  +3.32% 
 ČEZ  851.00  -1.22% 
 ERSTE GROUP BANK A  1 115.00  -1.11% 
 GEN DIGITAL  480.00  +0.10% 
 GEVORKYAN  250.00  -1.57% 
 KOFOLA CS  272.00  +0.37% 
 KOMERČNÍ BANKA  786.00  -10.12% 
 MONETA MONEY BANK  96.90  +1.57% 
 PHILIP MORRIS ČR A  15 980.00  -0.13% 
 PHOTON ENERGY  43.60  -0.91% 
 PILULKA LÉKÁRNY  175.00  -2.78% 
 PRIMOCO UAV SE  860.00  -4.44% 
 VIG  737.00  -0.14% 
Komodity online
 Ropa 82.93 USD 03.05   
 Zlato 2301.29 USD 03.05   
 Stříbro 26.52 USD 03.05   
 Káva 200.63 USD 03.05   
 Cukr 19.31 USD 03.05   
 Bavlna 77.99 USD 03.05   
Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.