Temná stránka peněz ,,zadarmo” - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Výpis příspěvků 1 až 7 (7)
 
určitě přečíst (3) 29.09.20 11:15  VoňavejMerkaptan  (211737)

Žádnej strach.

Já bych řekl, že kapitálové trhy nevyschnou, protože jestli je něčeho fakt hodně, tak jsou to peníze. Peněz "zadarmo" je možné generovat nekonečně mnoho. A protože nikdo nechce aby kapitálové trhy vyschly, tak bych řekl, že centrální banky budou tisknout a tisknout a tisknout.... a zaplavovat kapitálové trhy stále novou likviditou, dostatečně velkou pro všechny. Samozřejmě chudáci budou ti, kdo nemají schopnost k těmto levným penězům se levně dostat, ale budou nuceni za ně jako protihodnotu odvádět nějakou práci.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (3)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (5) 29.09.20 12:22  A X L  aaazavinacbbb.cc  (213565)

The End

Ano, toto jen tak neskončí, ještě nekolik let to (zombie firmy i zombie státy - vzhledem k jejich dluhům) budou udržovat při životě za cenu stále šílenějších (a dříve nemyslitelných) opatření.

Skončí to až tehdy, až si skutečně produktivní (dnes asi menšina) uvědomí, že tento finanční systém je okrádá (musejí živit hromadu neproduktivních lidí, firem i států) a že jediným řešením je z něj vystoupit:

https://odlukapenez.cz

Jakmile produktivní jedinci a firmy budou mít svoji měnu, kterou si stát jen tak nemůže natisknout, jen tak manipulovat s jejími přirozenými úrokovými měrami, tak přijde konec. Stát si sice dál bude moci tisknout ty své papírky, ale nikoho již nebudou zajímat (asi jako dnes nikoho nezajímají papírky ze hry Monopoly). Užitečné zboží za státní měnu již koupit nepůjde (nikdo nebude ochoten směnit své užitečné produkty či služby za tak zmanipulovaný papírek), koupit za něj půjde tak leda služba státu (rána pendrekem, botička na autě, zbuzerování celníkem na hranicích - ale o to reálně nikdo stejně nestojí), nebo služba lidí na státu závislých (nějaká skvělá analýza Výzkumného ustavu práce, rána holí od penzisty,  ...).

Nic netrvá věčně. Ani nevolnictví, desátky, atd...

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (5)
Vaše doporučení:
přečíst (3) 29.09.20 15:22  Alastor Jméno 'Alastor' používá stále stejný uživatel  (215427)

The End

To je sice pěkná úvaha, ale všichni dobře víme, kam to s takovými pokusy dotáhli komunisti. Ostatně kam to vede můžete i dnes naživo shlédnout ve skanzenech jako Severní Korea, Venezuela apod.

V celém světě jde o peníze až na prvním místě. Nerovnováhy a podvody byly, jsou a budou a trh si je postupně zareguluje. Někde praskne bublina, někde se pár bilionů $ zamete pod koberec (2007-2009 do FED), někde se falšují statistiky, aby letadlo doletělo co nejdál a tak dále, a tak dále... A systém jede dál. Kdyby se zastavil, tak jsme všichni v (__!__) nebo v Zimbabwe nebo ještě dál... A tak je levnější ten sajrajt uklidit a jede se dál... ;-)

Dosavadní doporučení: přečíst (3)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (7) 29.09.20 16:17  A X L  aaazavinacbbb.cc  (213565)

The End

Bohužel jsou situace, kdy se nepořádku (dluhů, zombie firem, pokřivené struktury ekonomiky, množství lidí závislých na státu - ovšem s hlasovacím právem, atd...) nadělá již tolik, že žádná rozumná cesta (v rámci nastavení a pravidel toho kolabujícího systému) z toho nevede. Jen nepříjemná a ještě nepříjemnější. Každopádně ale těžko dle pravidel stávajícího systému. Ten v rámci jeho pravidel změnit nejde, stajně jako nešel změnit ten minulý režim v rámci jeho pravidel (na platformě socialismu a Národní fronty).
Ani stávající systém nezměníte, když ti, co z něj profitují, mají stejné hlasovací právo, jako ti, kteří to celé nedobrovolně financují.
Těžko přehlasujete penzisty (brzy 3 miliony), skoropenzisty (nikdo nad 47 let nebude pro zásadní změnu, už má penzi příliš blízko), státní zaměstnance, grantaře, dávkaře, dotačníky a neziskovkáře.

_____________________________________

Ten příměr s komunisty jsem nepochopil. Ani ten s KLDR či Venezuelou. Já naopak tvrdím, že se zhroutí demokratický socialismus a jediným řešením bude konečně nechat fungovat (plný) kapitalismus. Smluvní svobodu, volný trh. Svobodu volby i co se týče měny, zajištění na stáří (žádné povinné a nutně krachující průběžné penzijní letadlo), svobodný výběr (komerční!) zdravotní pojišťovny, atd...

Socialismus zkrátka nefunguje. Ani ten reálný, ani ten demokratický. Nutně spěje k ekonomickému kolapsu. S tím nic nikdo nenadělá, je to zkrátka vlastnost.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (7)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (5) 29.09.20 17:53  Alastor Jméno 'Alastor' používá stále stejný uživatel  (215427)

The End

Aha. Já z Vašeho prvního příspěvku vydedukoval, že chcete revoluci pracujících mas. To většinou končí špatně. S Vaším druhým příspěvkem souhlasím. Bylo by to krásné žít v ideálním světě. Tištěním peněz se jen oddaluje ozdravný kolaps, přefukují se bubliny na trzích a přikrývají velké podvody.

Ty teze o svobodné volbě všeho jsou také na první pohled krásné. Fungovaly by dobře v ideálním světě jedinců nadprůměrného intelektu a dobré vůle.

Člověk je ale nenasytná ... Čím víc má, tím víc hrabe. A 90 % lidí jsou blbci, kteří se dají kopit za koblihu, oranžové pívo nebo 30 Kč... Žádné iluze o inteligenci lidstva už nemám... ;-)

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (5)
Vaše doporučení:
přečíst (2) 29.09.20 22:56  A X L  aaazavinacbbb.cc  (213565)

The End

No ale to pouze přinášíte další a další argumenty proti demokracii (demokratickému socialismu) a pro čistý kapitalismus. Argumenty typu "90 % lidí jsou blbci, kteří se dají kopit za koblihu, oranžové pívo nebo 30 Kč".

Pokud lidé takoví jsou, tak pak dávat jim hlasovací právo (právo hlasovat-rozhodovat o životě a majetku všech, i těch 10% inteligentních) je zcela zcestné.

Na volném trhu nemohou rozhodovat o cizím, ale jen o svém životě a majetku. A za svá rozhodutí si nesou i zodpovědnost, důsledky (nemohou si odhlasovat, že je přehodí na druhé, na ty pilnější a zodpovědnější). Jejich motivace začít se chovat zodpovědně vzroste - ostatně před 100 a více lety i vesnický Jouda chápal, že nejlepší investicí pro jeho děti je vzdělání a že si musí něco dávat stranou na stáří. To až demokratický socialismus z lidí vychoval nesvéprávné, nezodpovědné a na státu závislé jedince.

Takže zákonitý a neodvratný bankrot demokratického socialismu je vlastně pozitivum a každý soudný člověk by se měl snažit ho urychlit (propadací nestátních měn, daňových rájů, atd...). Až nebude na státní zdravotnictví, zcela spontánně vznikne to privátní, včetně komerčního pojištění. Až stát nebude mít na penze, tak lidem konečně dojde, že se musejí postarat sami (a nikdo jim už nebude brát 11 tisíc i z té obyčejné průměrné superhrubé mzdy, takže jim na to i zbude)

Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (3) 30.09.20 13:48  Alastor Jméno 'Alastor' používá stále stejný uživatel  (215427)

The End

Toto je idealistický, filosofický pohled a také by se mi taková svoboda líbila. Realita je ale jiná. Bohužel myslící menšina se v demokracii podřizuje stupidním volbám nemyslící většiny. Přesně jste to výše popsal. Nemáme šanci přehlasovat "penzisty (brzy 3 miliony), skoropenzisty, státní zaměstnance, grantaře, dávkaře, dotačníky a neziskovkáře"...

Takže když si stádo zvolilo zEmana, Babiše, socany a komouše, aby nám vládli a oni odsouhlasí 5000 Kč předvolební úplatek pro penzisty, který jen více zadluží nás a budoucí generace, tak s tím bohužel nic nenaděláme. Stádo si spokojeně bučí a jde dál... Systém je nereformovatelný. Takže se natisknou další dluhy, zazáplatují se největší díry a jede se dál...

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (3)
Vaše doporučení:


Diskuze Temná stránka peněz ,,zadarmo”, další stránky: 1

Odkazy k diskuzi Temná stránka peněz ,,zadarmo”

Temná stránka peněz ,,zadarmo” - zdrojová stránka k tématu diskuze Temná stránka peněz ,,zadarmo”.

Zasílání Denního souhrnu názorů na Temná stránka peněz ,,zadarmo” e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu Temná stránka peněz ,,zadarmo”.

 Burza Prime 16:29 
Název Kurz Změna
 COLT CZ GROUP SE  640.00  +0.79% 
 ČEZ  864.50  +1.17% 
 ERSTE GROUP BANK A  1 107.50  -0.76% 
 GEN DIGITAL  491.00  0.00% 
 GEVORKYAN  252.00  0.00% 
 KOFOLA CS  270.00  -0.74% 
 KOMERČNÍ BANKA  865.00  +0.35% 
 MONETA MONEY BANK  97.40  +0.41% 
 PHILIP MORRIS ČR A  16 000.00  +0.25% 
 PHOTON ENERGY  44.50  +0.23% 
 PILULKA LÉKÁRNY  178.50  -1.11% 
 PRIMOCO UAV SE  945.00  +5.00% 
 VIG  740.00  +1.65% 
Komodity online
 Ropa 87.26 USD 29.04   
 Zlato 2336.27 USD 29.04   
 Stříbro 27.16 USD 29.04   
 Káva 227.50 USD 29.04   
 Cukr 19.77 USD 29.04   
 Bavlna 81.34 USD 29.04   
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.