Nový kurzarbeit ještě více znevýhodní osoby samostatně výdělečně činné (OSVČ), například turistické průvodce. Vláda na ně „zapomněla“, jsou již tři měsíce zcela bez příjmu - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Výpis příspěvků 1 až 20 (21)
 
určitě přečíst (8) 12.09.20 09:31  Jitka Kopecká  (214627)

Průvodci

Málokdo ví, co práce kvalitního profesionálního průvodce obnáší. Průvodce, který se chce touto činností uživit obvykle kombinuje všechny druhy této činnosti, provádí cizince nejen ve svém městě, ale i na mnoha dalších místech republiky, provádí v objektech, provádí české klienty na poznávacích zájezdech po celém světě, provádí cizince po různých místech Evropy, tlumočí, přednáší. Kromě dokonalé znalosti několika jazykú, historie, architektury a umění je nezbytná je výborná znalost místních  reálíí i reálií všech zemí, odkud pocházejí jeho klienti. Průvodce musí být vynikajícím psychologem, krizovým manažerem, organizátorem, pedagogem. Jeho flexibilita musí být maximální stejně jako nekonečná trpělivost.

Průvodce provádí různě velké skupiny od 1 osoby až do 50 i více osob. Skupiny jsou často velmi nesourodé (od malých dětí do vysokého seniorského věku), každá skupina je jiná počtem, zájmem i zaměřením (od klientů s minimálním zájmem po odborníky z oblasti architektury či jiných oborů).

Průvodce má denně jiné publikum, denně i vícekrát mění jazyk i mentalitu, aby se přizpůsobil klientovi. Denně má premiéru a nemůže nikdy ve svém výkonu polevit, jeho výkon musí být vždy stoprocentní.

Velmi důležitá je i láska k danému místu i  celé naší vlasti, protože bez této lásky by průvodce mohl podat pouze poloviční výkon. Jedná se totiž o práci kde hraje roli i empatie.

Práce průvodce se odehrává v poměrně těžkých podmínkách, v terénu, za každého počasí.

Celoživotní vzdělávání je proto pro profesionála v našem oboru samozřejmostí.

Průvodce může svou práci provádět pouze jako OSVČ a sdílí s ostatními živnostníky všechny nevýhody s tím spojené - žádná placená dovolená, žádné ošetřovné, žádná nemocenská prvních 14 dní nemoci, minimalistický důchod i eventuelní podpora ve stavu nouze, žádné zaměstnanecké výhody.ani jistoty.

Jako ostatní živnostníci i průvodce si zajišťuje práci sám a od státu a společnosti téměř nic nežádá. Peníze, které státu odvádí jsou ve velké míře přerozdělovány jiným občanům.

Tuto náročnou práci nemůže vykonávat každý. Všichni, kteří vykonávají tuto profesi dlouhodobě profesionálně a kvalitně prokazují velkou službu naší vlasti. Díky dobrým průvodcům se po světě šíří dobré povědomí o naší vlasti po celé planetě. Dobrý průvodce je ambasadorem v terénu.

Není pochyb o nepostradatelnosti a důležitosti této profese.

Cílená pomoc průvodcům v době bezprecedentní krize je nezbytná proto, aby profesionální průvodcovský sbor, stejně jako dobře zavedená firma, přežil toto období a byl schopen začít sloužit okamžitě, až se cestovní ruch, kongresový trh apod.obnoví.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (8)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (5) 11.09.20 22:17  Alena  (214611)

Ten dělá to a ten zas tohle

Přátelé, když si tu člověk čte příspěvky, ocitá se čtyřicet let zpět, kdy se propagovalo, že dělníci jsou páteří státu. Ale pak se pokukovalo po tom, co si vyvolení dovezli ze západu, kde každý dělal to, co nejlépe uměl a tak tam měli spoustu hezkých a užitečných věcí. Anebo třeba jen dobré housky a super párky, které udělal místní pekař nebo řezník. Chutnaly líp než ty z obrovských firem, ale to my tu už moc neznáme, protože se za minulého režimu živnostníci zlikvidovali, a ne všichni pak měli odvahu do toho jít znovu, protože to není žádná legrace. Takže já obdivuju obuvníka, ke kterému si nosím opravovat boty a říkám si, jak z těch pár peněz, co si účtuje, vyžije. Včera jsem nakupovala v papírnictví, kde majiteli je silně přes šedesát a stojí za pultem sám a má tam všechno. Když potřebuju něco přešít, jdu za švadlenou, která si za opravu účtuje 80 korun. Jak já jsem ráda, že takoví lidé mezi námi jsou! Nikdo z nich z té své práce nezbohatne, ale dělá, co nejlíp umí a já nevím, co bych si bez nich počala. Vy všichni, kdo nadáváte na OSVČ, Vy byste se bez takovýchto lidí obešli? Tak, jako já potřebuju tyhle lidičky, turisté zase potřebují nás, průvodce. A Vy všichni tady taky určitě děláte něco, co někdo jiný potřebuje. A to, že to nepotřebují všichni, přeci neznamená, že to nepotřebuje nikdo....

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (5)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (5) 11.09.20 21:04  Renata Blažková  (214606)

Podpora průvodců a ostatních OSVČ postižených pandemií

Tak předně je třeba říci, že jde o zcela mimořádnou bezprecedentní situaci, s kterou nikdo nepočítal a nemohl se na ni nikdo připravit a která nastala prakticky ze dne na den. Ano, pokud určitý druh podnikání nevynáší, tak si lidé postupně najdou jiné zaměstnání, staří, kteří se určitou činností živili, odejdou do důchodu a pak  zemřou a mladí již do neperspektivních oborů nejdou a některé obory lidské činnosti tak postupně zaniknout, jako např. voraři, pradleny, přadleny apod. Lidstvo již zažilo různé přechody ze zěmědělství na průmysl, nyní zažíváme konec tradičních průmyslů, jak jsme je znali, a nastupuje digitalizace a průmysl 4.0. Jednoho dne nebudou potřeba řidiči, auta budou samořiditelná. Nebudou potřeba možná ani průvodci, protože s umělou inteligencí si lidi nasadí brýle a z gauče svého obýváku procestují celý svět. Tyto věci se ale vždy dějí nějak postupně. Nyní ale došlo ze dne na den k téměr naprostému zastavení odvětví, které běželo na plné obrátky a zaměstnávalo obrovské množství lidí. Pro všechny tyto lidi jednoduše není v tak krátkém časovém horizontu možnost uplatnění na jiných pracovních pozicích. Nejde jen o průvodce, bez práce je nejen mnoho jiných OSVČ, ale bude přibývat také zaměstnanců, kteří přijdou o práci, byť jim zatím byl hozen záchranný kruh, ale mnohá  dotovaná pracovní místa již v podstatě zanikla. Je to obrovský ekonomický, ale i sociální problém, na který se nikdo nemohl připravit, nebyly žádné signály, že je třeba změnit směr. Proto je nutné v této bezprecedentní situaci, která např. v oblasti cestovního ruchu od 60. letech minulého století celosvětovně nikdy nenastala, tuto krizi nějak překonat a pomoci lidem přežít a umožnit jim  začít znova pracovat, jakmile to bude možné (dle všech předpokladů bude vakcína dostupná  do příštího roku a pak se lidé k cestování jistě vrátí). Určitě není řešení všechny poslat na pracovní úřad a potom pod most, to by společnosti  nijak nepomohlo. Kdo je v nouzi a měl možnost si nějakou práci najít, tak jistě již tak učinil. Není to však tak jednoduché pro všechny, kteří jsou touto situací postiženi.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (5)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (7) 11.09.20 10:26  Naďa Wellerova  (214583)

Nový kurzarbeit

Trefně napsáno !Když se k tomu připočte, že většina průvodců jsou ženy 50+, pro které se práce jaksi nenachází a to i v činnostech , pro které nenítřeba vzdělání, o tom se taktně mlčí. Věková diskriminace jede na plné obrátky. Asi si můžeme dovolit plýtvat lidským potenciálem.Děkuji Vám za článek.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (7)
Vaše doporučení:

přečíst (10) 11.09.20 10:06  Václav Vaňkát  (214582)

Podpora pro průvodce a OSVČ

Je evidentní,že nejen průvodci,ale i některé další profese OSVČ se v návaznosti na coronavirus ocitli dlouhodobě bez práce a tedy i bez prostřeků na obživu.Stát vynakládá ohromné finanční sumy na podporu velkých firem,podniků,zaměstnanců ,důchodců,ale občanskou skupinu OSVČ,tedy i průvodců,jako skupinu nejpostiženější,zcela opomijí.Je to diskriminační přístup k části občanů,kteří svojí prací významně přispívají k rereprezentaci i prosperitě státu,za normální situace žádné benefity od státu nedostávají.Bylo by tedy nanejvýš spravedlivé,aby stát podpořil OSVČ a tedy i průvodce obdobně jako zaměstnance.

Dosavadní doporučení: přečíst (10)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (6) 11.09.20 10:28  Standa  (214584)

Podpora pro průvodce a OSVČ

Ti jsou v pohode, uz dostali dost a mohou jit delat kdykoliv neco jineho, volnych mist je neurekom. Mnohem hure jsou na tom duchodci, nedostali jeste vubec nic, vsechno jim dramaticky zdrazilo a muzou se jit tak akorat klouzat...

 

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (6)
Vaše doporučení:
určitě nečíst (4) 11.09.20 10:25  Jan Novák  (214581)

Podpora pro průvodce a OSVČ

..pokud podnikání nevynáší a nabízených služeb není potřeba, tak je nejlepší s tím seknout a nechat se zaměstnat. A né jenom chodit s nataženou prackou a vyřvávat o své jedinečnosti a nenahraditelnosti..

Dosavadní doporučení: určitě nečíst (4)
Vaše doporučení:
přečíst (4) 11.09.20 11:22  Vlk  (214102)

Podpora pro průvodce a OSVČ

OSVČ s nataženou prackou rozhodně nechodí, ti se o sebe postarají, s nataženou prackou chodí netáhla co všechno ví a  vše umí nejlépe žé, pane odborníku na všechno

Dosavadní doporučení: přečíst (4)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (7) 11.09.20 07:30  klhuk  (214573)

Pan Novák má naprosto pravdu.

Maximálně 20% prúvodců má kvalitu a ti to dělají většinou jako přivýdělek,ostatní jsou blekotači polopravd až nesmyslů pokud vznesete odbornější dotaz ocitají se mimo.Realitu si ale samozřejmě odmítají přiznat.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (7)
Vaše doporučení:

přečíst (6) 09.09.20 19:23  roman  sedmihlavydrakzavinacseznam.cz  (213920)

průvodci

pane Nováku, Vy to máte asi těžké... přihlouplé názory o tom, kde mají u pasu volno a nabírají.. už jste někdy šel na prohlídku hradu v české zemi ?  ..předpokládám, že asi ano.. slyšel jste taky v češtině výklad historie hradu !   a ikdyž je tento průvodce doma, má také problémy aby si vydělal.. Průvodce na památky krom hradů a zámků to mají o to těžší, že musí pracovat jazykově.. pán který vám napsal vám to z plic sdělil.. zřejmě jste pouze ... u cesty, který pouze umí prudit pane Nováku..   

Dosavadní doporučení: přečíst (6)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (6) 09.09.20 19:25  roman  sedmihlavydrakzavinacseznam.cz  (213920)

průvodci

 lejno u cesty...  a doufám, že to nikdo nesmaže..

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (6)
Vaše doporučení:
určitě nečíst (5) 09.09.20 20:06  Jan Novák  (214511)

Chtrému napověz hloupého kopni

..a na vás bych se musel pořádně rozběhnout. Tak ještě jednou a polopaticky : méně zkostnatělosti a naříkání a více pružnosti a snažení..

Dosavadní doporučení: určitě nečíst (5)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (5) 09.09.20 20:17  roman  sedmihlavydrakzavinacseznam.cz  (213920)

ChYtrému napověz hloupého kopni

pane Novák, už jsem vám to psal jednou o vašem hloupém uvažování o nájemnících a vlastnících bytů..  že je haníte, jako kdyby vlastníci= zbohatlíci chtěli bůhví co? a neplatící nájemník je u vás chudák.... zřejmě to máte hozeno na stranu.. chytrému napověz, hloupého kopni... zřejmě jste to napsal pod mou diskuzí a je to na mě..  Vás bych pane Novák určitě nakopal.. Vy nereagujete ani na část : chytrému napověz.. 

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (5)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (5) 09.09.20 18:52  Petr Horak  (214514)

Průvodce placená dovolena

Někteří lidé, jako pan Novák vůbec neví, co předpokládá pruvodcovska činnost, je to práce v různých časových zónách světa, orientace v zemích světa a cizích jazycích, bohužel ty jazyky jsou spíše k této činnosti a chybí nám zkušenosti technických oborů, praxe pro práci obchodních partnerů firem, které raději vezmou obchodníka už zkušeného i když jazyk bude lámat, ja tu práci dělám 25let a bude mi padesát, kde mne všichni vyřadí už kvůli věku a únavu mám též, protože provádět u nás cizince v různých tématech a celý svět, abych se uživil musím presedat z akce na akci a i v noci ve volnu se pořád učím včetně jazyků, kterých už ovládán asi 8, i základy cinstiny bohužel nyní, když ze dne na den ztratíte práci, hlásím se už i na zahradníka, poradce v jazycích, všude mě odmítnou, protože chtějí lidi mladé s praxí a dnes, když je hodně lidí posílaných na zahraniční stáže, starsi generace těžko tomu stačí, za nás tyto možnosti nebyly. Škoda, že Kolín s práci u pasu s volnými místy je tak daleko od mého bydliště, už i na tuto práci bych šel. Protože platit státu pojištění cca 6000kc jako OSVC za nic měsíčně, k tomu telefony a internet přes 3000kc mesicne a pak povolení k práci v cizích zemích k legální práci cca 1000euro ročně a ani tam nemohu jet, vše se vyřizuje předem a platí bez ohledu vyuziti, klientům připravuju planky měst a podklady k cestám na vlastní náklady v ceně cca 30000kc ročně, tak můj výdělek letos a to mám hodně akci ke kolegům je tak kolem 15000kc měsíčně hrubého. Jsem jen zvedavy až průvodci odejdou do jiných oborů, kdo za 3roky to tady pro cestovky a hlavně klienty jako pro pana Nováka bude vykonávat, budou muset brát na tu práci imigranty, kteří budou umět jazyky, je otázka, jakou kvalitu a úroveň ten zájezd bude mít. Už někteří politici se postarali o zařazení průvodcu do volne živnosti do Obchod a služby, tato kategorie zahrnuje vše, co jde a snižuje naší sumu peněz za práci, na Slovensku to je regulována činnost a tak tam ta práce je padesát procent více hodnocena než v Čechách. Slovensko se stará víc o své občany a chrání jejich práci. V Čechách je práce levnější a kazdy muze dělat, co chce a vyhovuje to magnatum, ne malým občanům. Ti mají tak nevolniky zdarma ani otoky, otrok musel mít od patricie postel a jídlo, nevolnik nemá nárok na nic a musí jim ještě zaplatit, když chce jíst a žít.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (5)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (6) 09.09.20 19:15  Jan Novák  (214511)

Neklesejte na mysli

..je třeba hledat, učit se a přizpůsobovat se situaci. A né brečet jak právě má profese je unikátní a nenahraditelná. Omyl! Každý je nahraditelný. Až za nějaký ten čásek zase bude průvodců a jiných potřeba, tak se jistě najdou. Bez obav..

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (6)
Vaše doporučení:
přečíst (4) 09.09.20 19:36  Petr Horak  (214514)

Neklesejte na mysli

Rozhodně s tím nesouhlasím, už dnes nejsou instslateri, ja cekam na výměnu havárie radiátoru topení a za půl roku jsem.oslovil několik firem, ani jedna nepřišla, nemají čas a kapacity. To stejně bude s průvodci, ono znát destinací, vědět kde parkovat autobus, jaké je tunove zatížení silnice, výška mostu pro příjezd, průvodce je odbornost jako instslateri, když právě má být udělaná dobré nikdo se neprodělá že dne na den, to píše jen ten, který nemá vůbec přehled o tě práci, co představuje. Průvodcu, fuseru a lidi je hodně, ale s jakou kvalitou? Potom ti co byly průvodci dělají instslatery a pokryvave a nevím a také kvalita tě práce je špatná a může to úřadovat, že nebudou lidi ani ti co jsou v elektrárně a v nemocnici, lékař bude předloskoleny průvodce. Já nebrecim a práci hledám a určitě najdu v jiném oboru a při os společnosti to není. To je jako Mozart by dělal instslatera ne? Každý je nahrafitelny na první pohled, já se nasmeju, až vás bude operovat průvodce preskoleny na lékaře. Před lety jel nadměrný náklad z Polska po dálnici do Cech,clovek co plánoval trasu neví, že v,šla mostu v Polsku je od nápravy a u Čechách od úrovně vozovky, v Polsku máte tak vždy o 1m větší průměr na prujezd mostu a tak došlo k porušení mostu u nás, nadmer se nevešel, vidíte neznalost. Každý obor důležitý pro naši společnost, ať to je žaneta, ekonom, dělník, průvodce, každý má své místo a dělá práci dobré, když se pak práce totálně mění nastávají chyby v práci, to mne nikdo nevyvráti. Já jsem původně v socialismu studoval biologii a zahradnictví, díky dovozu zboží že zahraničí to zkrachovalo, na vlastní náklady jsem si udělal rekvalifikaci na průvodce včetně jazykových zkoušek a samozřejmě dnes se chystám na další rekvalifikaci, tak mne o tom nevykladejte, mam přehled,co změna oboru znamená, tím, že se zahradnictví zavřela dnes máme dovoz i vlastních pár produktů a také to zfrazolo o 200procent, však to je účel státu podpořit magnáta a občané jen ati, kdyby se ty místa zachovala dnes jsme mohli platit méně za zeleninu a ovoce a jsme nrsobestacnu, tak to bude i s cestovním duchem po covid, vše zdrazi, jsem rád, že jsem zeměkouli objel a že už nikam nemusím jet a nezávidím mladým, jaké je neustále drancování planety a zrychluje se, právě kvůli názorům jako máte vy pane Nováku

Dosavadní doporučení: přečíst (4)
Vaše doporučení:
určitě nečíst (6) 09.09.20 20:10  Jan Novák  (214511)

Neklesejte na mysli

..tak držím palce, ať se rychle naučíte něco, co jiný potřebuje a taky ocení, protože průvodcovské služby to teď rozhodně nejsou..

Dosavadní doporučení: určitě nečíst (6)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (11) 09.09.20 17:23  Jan Novák  (214511)

Milí průvodci

..a další nyní zbytečné profese. Místo naříkání si budete muset najít práci podle toho, co kdo potřebuje a ne podle toho, co vy právě nabízíte. I když se umažete a budete muset i makat. V Kolíně k pásu berou..

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (11)
Vaše doporučení:
přečíst (6) 10.09.20 22:43  Zofka  (214564)

Milí průvodci

Milý pane Nováku, tohle znám z minula od soudruhů. Taky nahnali inteligentní lidi k lopatám, a pak škemrali a podpláceli, kdyz jim neměl kdo spravit zuby nebo doučit tupoučké děcko.

Dosavadní doporučení: přečíst (6)
Vaše doporučení:


Diskuze Nový kurzarbeit ještě více znevýhodní osoby samostatně výdělečně činné (OSVČ), například turistické průvodce. Vláda na ně „zapomněla“, jsou již tři měsíce zcela bez příjmu, další stránky: 1 | 2 | Další »
stránkovat diskuzi po 10 | 20 | 50

Odkazy k diskuzi Nový kurzarbeit ještě více znevýhodní osoby samostatně výdělečně činné (OSVČ), například turistické průvodce. Vláda na ně „zapomněla“, jsou již tři měsíce zcela bez příjmu

Nový kurzarbeit ještě více znevýhodní osoby samostatně výdělečně činné (OSVČ), například turistické průvodce. Vláda na ně „zapomněla“, jsou již tři měsíce zcela bez příjmu - zdrojová stránka k tématu diskuze Nový kurzarbeit ještě více znevýhodní osoby samostatně výdělečně činné (OSVČ), například turistické průvodce. Vláda na ně „zapomněla“, jsou již tři měsíce zcela bez příjmu.

Zasílání Denního souhrnu názorů na Nový kurzarbeit ještě více znevýhodní osoby samostatně výdělečně činné (OSVČ), například turistické průvodce. Vláda na ně „zapomněla“, jsou již tři měsíce zcela bez příjmu e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu Nový kurzarbeit ještě více znevýhodní osoby samostatně výdělečně činné (OSVČ), například turistické průvodce. Vláda na ně „zapomněla“, jsou již tři měsíce zcela bez příjmu.

 Burza Prime 14:25 
Název Kurz Změna
 COLT(CZG)  635.00  0.00% 
 ČEZ  865.00  +1.23% 
 ERSTE  1 107.50  -0.76% 
 GEN(NORTON)  494.52  +0.72% 
 GEVORKYAN  248.00  -1.59% 
 KB  865.00  +0.35% 
 KOFOLA  268.00  -1.47% 
 MONETA  97.40  +0.41% 
 PHOTON  44.45  +0.11% 
 PILULKA  178.50  -1.11% 
 PM  16 000.00  +0.25% 
 PRIMOCO   930.00  +3.33% 
 VIG  736.00  +1.10% 
Komodity online
 Ropa 88.12 USD 14:08   
 Zlato 2336.95 USD 14:08   
 Stříbro 27.34 USD 14:08   
 Káva 224.54 USD 14:08   
 Cukr 19.33 USD 14:08   
 Bavlna 81.72 USD 14:08   
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.