Mora z ČNB pozoruje "krátkozrakost", lidé nevnímají vážnost ekonomické situace - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Výpis příspěvků 1 až 15 (15)
 
spíše nečíst (2) 14.09.20 10:11  Ex  (197178)

Kde to žijete jste snad Bůh který by to mohl změnit ?

Jak vidíte kolik je tu exekucí. na chudáky se musí přísně ale jak chcete exekuovat stát ? Prostě stát dluhy platit nebude. Zavedly se záporné úroky a jeden dluh se nahradí druhým. Vůbec jste nečetla jak může stát získat další peníze z reálné ekonomiky. Zrovna ten náš se podbízí 19% korporátní daní zatím co v Rakousku jsou a nebo byla sazba 25% a v německu dokonce sdružená sazba 30,2%. Tady jsou obrovské možnosti jak zvýšit příjmy rozpočtu, další je že pokud jsme dostali přiklepnuto z EU 960 mld. kč na příštích 7 let, tak jej chtějme na snížení státního dluhu. pokud je EU jen službou svým státům tak nám jistě vyhoví a pokud ne vyhlašme EU válku jako Erdogan a zaveďme si vlastní cla i sankce vůči EU. Neplaťme jim už ani euro ať si to vezmou z těch 960 mld.Kč. Nebudeme sami. Díky takovým defenzivním lidem jako jste Vy jsme pořád jen ušlápnutou připodělanou kolonii. Z Visegrádu mám jen obavu ze Slováků. Ti se tváří přátelsky, ale bylo by lepší kdyby to byly zase Horní Uhry a vládli tam maďaři. Slováci mají před maďary přece jen trochu větší respekt než ze zbabělých čehúnu.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (2)
Vaše doporučení:
přečíst (2) 14.09.20 10:49  Vlk  (214102)

Kde to žijete jste snad Bůh který by to mohl změnit ?

Koronavir prý postihuje i mozek

Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (13) 12.09.20 15:29  Ex  (197178)

Kde vzít peníze? A neb na co Okamura ve výčtu úspor zapomněl !

A kde vzít prachy na dluhy ? Třeba srovnat krok s Rakouskem a zvýšit tak korporátní daně na 25%. Při ročním odlivu dividend kolem 300 mld. je to přibližně 100 mld. oproti dnešku, kdy naše dumpigová daň pro korporace je kolem 19%. A nebo další:  V minulém roce byly výnosy z devizových rezerv kolem 120 mld. Kč. Rusnok se ptal Babiše jak je použít ? No nijak a devizové rezervy ještě více vzrostly. Teď už víme co s nimi, ale když by nám EU poslala opravdu těch 960 mld. Kč tak nebudeme schopni je utratit. Budeme hledat možnosti jak naše peníze nahradit těmi z EU a ty svoje, o kterých rozhodujeme sami použít, na snížení státního dluhu. Už začínáte Babiše chápat ?, vždyť máme peněz jako šlupek od brambor a proto Babiš tak rozhazuje. A co inflační cíl, to jsou 2% z celkového objemu peněz co jsou za rok v oběhu aby rostly ceny a nedošlo ke stagflaci či jak se tomu říká. Ty šly dříve do úroků, dnes za tyto prachy navíc může ĆNB odkupovat státní dluhopisy a to je ročně dalších 55 mld. Kč. Ten letošní deficit bude kolem 400 mld.Kč, Ale z toho co tu máte vyjmenováno si jej klidně můžeme dovolit i každý rok a přesto se nemusíme vůbec zadlužovat ale budeme spíše splácet. To za předpokladu že stát nebude pořád podporovat podnikatele a vzduch se pročistí o polomrtvé firmy a lidé z nich se přesunou do odvětví, která opět začnou vzkvétat.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (13)
Vaše doporučení:
přečíst (6) 14.09.20 06:56  Jarmila  (193399)

Kde vzít peníze? A neb na co Okamura ve výčtu úspor zapomněl !

Ty peníze, kterých máme jako šlupek od brambor, jak píšete, ty jsou naše? Jak, prosím vás, uvažujete? To jsou dluhy, které budeme muset vrátit a ještě setsakramentsky nevýhodně, zkuste si jen výpočítat, jaké z toho budeme platit úroky. My, s naším systémem vládnutí a rozkrádaček státních peněz, nebudeme schopni splácet ani ty úroky, natož pak dluh. A navíc už nemáme žádné peníze, všechno, co tady bylo v rezervách, je dávno vyluxováno, dokonce se uvažuje o rozprodávání státních hmotných rezerv, tak si uvědomte, jak jsme asi na tom. A vy byste chtěl po firmách, které jsou v takových probémech, aby zahojily svými vyššími daněmi rozhazovačnou politiku vlády? To si snad děláte legraci! Já, když tak poslouchám všechny ty různé debaty v médiích, tak se jen divím jednomu: Proč nikdo nikdy nezmíní to jediné, co by nás vyléčilo-že by se tady přestalo rozkrádat to, co lidé poctivě pracující v tomto státě vytvoří. Kam se podíváte od obecních zastupitelství až po hrad, všude samé kauzy tunelování a rozkrádání, a to je jen špička ledovce, co se dostává na veřejnost. Nic není vyšetřeno, nikdo za nic není zodpovědný-to se to krade. Sedněte si k papíru, vezměte si do ruky tužku a hoďte si ¨na papír cifru, kolik peněz se rozkradlo a vytunelovalo ve známých kauzách v jenom městě, vynásobte to odhadem 50x, protože všechny rozkrádačky se neřeší, pak to ještě vynásobte počtem přibližně stejných měst v ČR a ještě přidejte další miliardy za menší města a obce, abyste to měl pokryto spravedlivě. K tomu přidejte miliardy, kterými jsou tady udržováni a dotováni celý život nepracující jedinci, ale jsou to voliči, tak proč je zbytečně nasírat, radši jim ty sociální dávky budeme vyplácet , však oni ti poctiví blbci na ně vydělají.Tak a až teď budete vědět, proč pokladna je prázdná, jak prohlásil chvilkový ministr financí Pilný a proč se musíme zadlužovat. A to ještě nezmiňuji ty miliardy, které odcházejí z republiky přes firmy, které tady podnikají a daně tady neplatí, protože všechny ty strategické jsme za hubičku rozprodali díky úplatným politikům. A co daňové ráje? Proč si myslíte, že naše vláda nechce zamezit tomuto dalšímu gigantickému odvádění peněz z naší republiky? Protože  oni sami a jejich přítelíčkové  jsou toho součástí. Asi si tohle všechno ani nechcete uvědomit-a to je i problém většiny našeho národa, je slepý a hluchý k tomu, co se tady děje. 

Dosavadní doporučení: přečíst (6)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (8) 09.09.20 04:56  Jarmil Vepřek st.  (214491)

Bu bu bu!

Dnes dluží kde kdo a kde komu. 

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (8)
Vaše doporučení:

přečíst (12) 08.09.20 21:36  FMach  fmachzavinacemail.cz  (205864)

Blamáž ?

Jistě, lidi nechápou, proč vedení ČNB vytunelování ČNB , rozprodali zlaté rezervy za hubičku, kdo si asi hodně pomohl a kdo to řídil ?

Dosavadní doporučení: přečíst (12)
Vaše doporučení:

přečíst (10) 08.09.20 09:48  VoňavejMerkaptan  (211737)

Nemyslím si že státní dluh je problém.

Stačí zkombinovat zvýšenou inflaci a záporné úroky, které už v řadě západních zemí nějaký ten rok existují... a státní dluh bude velmi účinně likvizován. A nemusí to vadit ani bohatým lidem, pokud zavčas investují do aktiv, která dokáží před inflací ochránit.

Dosavadní doporučení: přečíst (10)
Vaše doporučení:
přečíst (6) 08.09.20 12:24  Ex  (197178)

Nemyslím si že státní dluh je problém.

No až bankovní radu opustí průjem ze strachu z kronaviru a odblokují zamražené dividendy z 2019 roku a připustí i odkupy půjdou nahoru nejvíce bankovní akcie. Těm českým hrozí bankovní daň ČSSD a proto bude lepší když se všichni vrhneme na Rakouskočeskou Erstebank a vytřeme škarohlídům zrak. Ta když obdrží zadržované dividendy z České spořitelny bude mezi bankami na našem trhu královnou.  Už začíná růst, takže kdo zaváhá nežere !

Dosavadní doporučení: přečíst (6)
Vaše doporučení:

přečíst (15) 08.09.20 07:47  Ex  (197178)

To chce klídek při 3% inflaci a záporných úrokových sazbách se státní dluh

během deseti let sníží zhruba o 1/3. Navíc centrální banka, která by měla v tom období natisknout z ničeho cca 3% více peněz a ty pustit do ekonomiky pomocí odkupu státních dluhopisů. Za těch 10 let to bude dalšího půl bilionu.  Tak proč si dělat hlavu z nějakého dluhu a být v zadlužené Evropě za hlupáky, kteří zachraňují ty co peníze prožrali aby si sami utahovali opasky a žili za 1/3. Moro, Moro tady se totálně pletete. když dlužím, tak někomu a ten někdo také může o půjčené peníze přijít. A jak se to dělá ? Vzpoměňte na plynové pece ve II. sv.v. a kdo v nich obvykle skončil. Když nemám na splácení dluhů zlikviduji věřitele. Tak to bylo, tak to je a tak to jistě bude i v budoucnosti. Zákon o zachování hmoty a energie pořád ještě platí.

Dosavadní doporučení: přečíst (15)
Vaše doporučení:

přečíst (13) 08.09.20 07:33  Ex  (197178)

Většina našich občanů žije z ruky do huby ty znehodnocení měny postihne méně.

Ta to ty co si nakradli či našetřili ty to postihne pokud nebudou investovat všechny. A bude úplně jedno v jaké měně to bude. Nejvíce prodělají ti co věří fondům a našim politikům. Ti slibují hory doly ale nakonec skutek utek. Jaké byly plány s Národním rozvojovým fondem a co z nich zůstalo ? jak zoufale vypadá naše burza cených papírů a pořád tam sedí ten co ji ubíjí Koblic. nekompetentní lidé na stěžejních místech.

Dosavadní doporučení: přečíst (13)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (16) 07.09.20 22:08  Libor  (214009)

Zamyšlení o zlatém šílenství a jiných náladách

Tak tohle chce odpověď, za to skoro provokaci :-)Jsa mladým, při jedné z konzultací a rozhovorů o směřování státního dluhu jsem byl poučen nevrchnějším ekonomem s praxí prognostika se stáží v USA, že je nebývale troufalé vůbec se opovážit vznést požadavek vyváženosti příjmů pro naši pracovní sílu, že nechápu sílu trhu, zásady trhu, směřování naší budoucí úspěšné země a že chci uvrhnout zemi do chaosu, zmaru, a to jen tím, že bude odpovídat za určitou časovou jednotku, ke které směřoval můj dotaz ( na délku, kdy se kupní síla společnosti vyrovná s vysněným západem ), a že mu nemám chodit na oči, neboť za takovou neznalost by měl každý vzdělaný finančník - národohospodář - ekonom - ředitel čehokoliv strávit zbytek života v opovržení nových mocných. Nu, nedal jsem se a byl ještě u nějakých dalších zajímavých rozhodnutí, o množství zlatých rezerv ( a snažil jsem se přesvědčit, proč neprodat ale držet ) atd. Čas oponou trhnul, ze zlata máme tak na zlaté zuby na grafech, místo zlého imperialisty se bojíme rusáků a koronaviru, výsledky jsou vylhané v 50% firem, a dělá se zdání, že nejsme na tom hůře než okolí. Pravda je taková, že nejsme. Ale máme vážný ekonomický problém. Tím problémem je nepochopení kapitalismu, chcete-li trhu, tak, jak působí v podmínkách nového stavu politik mezinárodních, s vlivy na státní konání. Nechápeme, kdo je hlavním hráčem na trzích a nechráníme se před špínou, kterou nám do cesty hází ti, kteří mají být s námi, ale hrají ( ekonomicky ) proti nám. Jsou to titíž aktéři, jako v roce 1939.USA rádo přetaví svoje potřeby na svoje zisky, podojí naši státní kasu v kategorii výdajů na obranu, a slíbí ofsety, které jsou i u jiných běžné. Navíc, zbaví se vyrobených krámů, které my rádi vezmeme, bez "vševojskových zkoušek", bez ptaní, za nezvratných podmínek obchodních, a budeme rádi, že jsme se přimknuli více k his master voice. Německo nám poskytne dojem, že z VW vůbec nestahuje lukrativní produkt a bude čekat, kdy naše Š-VW bude vyčerpaná bez vývoje. Jiný kastl na masce kupce nepřesvědčí. Mezitím se bude sanovat ze svých ztát a využije přesun kapacit. Polsko nám ukáže že je jich více ( Turów, EP, obchodní zemědělské komodity ) a podporováno v oblastech německých a německých Sudet bude na svém. Rakousko zastane křesťanský postoj a ukáže, že nás vlastně až tak nepotřebuje, počkají si spolu s Němci. Slovensko - vývojově totéž jako my. Navíc s příklonem k tzv. pořádku v rukavici. Blízká doba koronavirová zakroutí ekonomiku ať si říkají o omezeních to či ono, buď budou, nebo se budou muset. Jinak to politicky nepřežije ani opozice ani vláda. A o firmách je již nyní prakticky rozhodnuto - velká část z nich půjde ke dnu. A proč tento úvod ? ( zde prosím pochopit, že to není popis politiky ale východisek / i admin / ) Mýlí se pan Mora, že lidé, investoři, podnikatelé, ekonomové, nechápou současný stav. Chápou a zvažují jej. Ovšem z odlišných pozic. Makroekonomicky a v zájmu státu je, udržet stav v chodu, bez výkyvů, stabilně. Občané chtějí stále více ( a stále více si uvědomují ) že jsou potřebné jistoty, zdravotní, příležitostí, osobní. Podnikatelé si všímají že se jim sahá na předchozí zisky a nechtějí se podílet na situaci. Ekonomové a bankéři si připravují matody jak koncetrovat kapitál a pohojit se na těch, kteří padnou. A politici - ti chtějí přežít, stejně jako systém. Ale ten se v systému vlastně přežil. A to je onen problém. Kapitalismus ( trh ) bude po koronaviru vypadat jinak. Poslední dvě skupiny si to plánují jako příležitost. Ti ostatní dostanou těšínské jablíčka. On už to tak kapitál umí, že se přelévá. A o to v téhle záležitosti jde. Nechci si předtavit situaci, při níž byly v minulosti prioritní zlaté zásoby. Ale obávám se, že je to jedno z možných řešení. Již kvůli snahám některých politiků a jejich konání. Pro akciový trh bych v takovém případě doporučoval - prodat, rychle, nenápadně a investovat v bezpečnější oblasti. Nemám však radu, kde to je. Kdysi jsem postával u jednoho javoru - babyky u jedné z burz. A uvědomil si, jak je starý. Pak přišel jeden makléř a ukázal mi - tahle dýmka, ta je támhle z té větve. Ona se kdysi odlomila a tak z ní dýmkař udělal několik výrobků. Stržil za ni mnoho, prodávaly se v luxusním obchodu a kupující byli movití klienti oné burzy. A dýmkař z onoho výdělku žil skoro půl roku. Nyní vozíme dřevo za hubičku. Ven. Samozřejmě. Opravdu samozřejmě ? Přeji pěkné Vánoce. ( nebojte se, nezbláznil jsem se, ale jiný důvod ku přání mne nenapadá ).

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (16)
Vaše doporučení:

přečíst (15) 07.09.20 21:53  Jiří  (203022)

Nevědomost není krátkozrakost

Řekl bych, že si většina lidí v téhle zemi neuvědomuje, že ten dluh je jejich, konkrétně to znamená 50 000,- kč

na osobu jen za letošek.

Většina lidí vidí abstraktní cifru 0,5 bil. bez schopnosti porozumnění důsledků.

Průměrný volič "budelíp-zavšechnomůžekalousek" tomu rozumí jako tur, kterému ukážete projektovou dokumentaci Gotthardtunnel.

Dosavadní doporučení: přečíst (15)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (7) 08.09.20 12:30  Ex  (197178)

Nevědomost není krátkozrakost

No v korunách to vypadá hrozivě, ovšem když to převedeme na eura tak to je nic moc v porovnání s tím kolik dluží občan v Eurozoně zejména na jihu. Vždyť s nízkou zadlužeností tak vybočujeme z řady a pokud také chceme podíl na pomoci tak se nám ostatní smějí.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (7)
Vaše doporučení:

přečíst (19) 07.09.20 15:27  kerls  (214210)

Pohoda :-)

Evropský dluh se bude týkat až další generace... my ho propapáme a oni ho zaplatí :-)))

A co nevidět to bude samé i s ČR... nepředpokládá snad někdo, že 500 mld snad splatíme za 5 let, že ne? :-))

Poptávkový šok v autoprůmyslu.... no aby ne... nafouknuté kapacity, dotovaní zaměstnanci... stavte všichni sklady ať máme kam dávat to co za pomocí dotací vyrobíme... :-))

Co myslíte, budou akcie vynášet větší zisk než na spoř účtech v bance?..

 

Zrovna nedávno mi bakéřka nabízela super úrok asi 0,1% pa  ...celá rozesmátá...:-)

já byl taky, když jsem se jí zeptal, jestli nedokáží vydělat alespoˇn na inflaci...:-)

Myslím, že u bank to bude asi podobné, drahé akcie, nulový zisk a neúměrné riziko/zisk..

Nechť žije akciová ruleta :-)

Dosavadní doporučení: přečíst (19)
Vaše doporučení:
přečíst (19) 07.09.20 19:17  jarda  (214431)

dluh splatime snadno sezere ho inflace vic nez 200%

V pohode, 500 mld. neni zadny dluh, bude rohlik za 100, maso za 10000 a na DPH se razem vyberou biliony :) Vsak uz to ted zacina, i auta zdrazuji uz prakticky na dvojnasobek, i kdyz je uz nikdo nechce, kazdy ma...

 

Dosavadní doporučení: přečíst (19)
Vaše doporučení:


Diskuze Mora z ČNB pozoruje "krátkozrakost", lidé nevnímají vážnost ekonomické situace, další stránky: 1
stránkovat diskuzi po 10 | 20 | 50

Odkazy k diskuzi Mora z ČNB pozoruje "krátkozrakost", lidé nevnímají vážnost ekonomické situace

Mora z ČNB pozoruje "krátkozrakost", lidé nevnímají vážnost ekonomické situace - zdrojová stránka k tématu diskuze Mora z ČNB pozoruje "krátkozrakost", lidé nevnímají vážnost ekonomické situace.

Zasílání Denního souhrnu názorů na Mora z ČNB pozoruje "krátkozrakost", lidé nevnímají vážnost ekonomické situace e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu Mora z ČNB pozoruje "krátkozrakost", lidé nevnímají vážnost ekonomické situace.

 Burza Prime 16:29 
Název Kurz Změna
 COLT CZ GROUP SE  635.00  +0.16% 
 ČEZ  854.50  +0.65% 
 ERSTE GROUP BANK A  1 116.00  +0.22% 
 GEN DIGITAL  491.00  -3.16% 
 GEVORKYAN  252.00  -0.79% 
 KOFOLA CS  272.00  +0.37% 
 KOMERČNÍ BANKA  862.00  +0.06% 
 MONETA MONEY BANK  97.00  -6.19% 
 PHILIP MORRIS ČR A  15 960.00  +1.01% 
 PHOTON ENERGY  44.40  0.00% 
 PILULKA LÉKÁRNY  180.50  -0.55% 
 PRIMOCO UAV SE  900.00  +1.69% 
 VIG  728.00  -2.02% 
Komodity online
 Ropa 88.70 USD 26.04   
 Zlato 2339.74 USD 26.04   
 Stříbro 27.21 USD 26.04   
 Káva 223.33 USD 26.04   
 Cukr 19.43 USD 26.04   
 Bavlna 80.92 USD 26.04   
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.