Nepodléhejme mýtům koronakrize. Přechodem na euro či úplný bezhotovostní styk můžeme citelně zchudnout. - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Výpis příspěvků 1 až 14 (14)
 
určitě přečíst (11) 19.05.20 09:49  zaiko  zaikozavinacseznam.cz  (198808)

2 biliony Eur

Mám takový dotaz a ty dva biliony eur si necháme dokdy až to eur bude bezcenný papír?!To to EU věnujeme jako tapetu na WC?!

Neměla by ČNB když podle autora udělala špatné rozhodnutí v 2013 ted právě prodávat a poslat korunu tímto způsobem třeba ke 20ti korunám?

Vždyt je to tak jednoduché.!!!

JIinak si připadám jako rukojmý v lobby exportérů!Tím to ale bohužel platíme všichni!!!

Pokud máme mít korunu za takovýchto podmínek tak děkuji nemám zájem!

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (11)
Vaše doporučení:

přečíst (12) 19.05.20 09:21  jano  (211456)

konecne nekdo se zdravym rozumem

vsichni, kteri velebi euro, jdete zit alespon na rok na slovensko, hned zjistite, proc si uchovat svou korunu....a zruseni hotovosti ? to se otoci kolo dejin zpet a vratime se k nevolnictvi  a otrokarstvi..... jiz dnes lituji nase deti.....

Dosavadní doporučení: přečíst (12)
Vaše doporučení:

přečíst (9) 19.05.20 07:47  Kalong  (211454)

Iluze o koruně

Opravdu si nemyslím, že s korunou nám v případě potápějícího se eura bude líp. Vždyť když si euro kýchne, dostane koruna chřipku. Ostatně krásně je to vidět na vývoji kurzu zrovna v těchto dnech. Chceme opravdu přežít krizi tím, že se staneme vůči euru chudšími? Není to náhodou přesně přesný opak toho, o čem se tu už nějakou dobu mluví - konec levné práce, nekonkurovat jen cenou...? Pomůže slabá koruna tak výrazně exportérům, když chybí poptávka?

I já jsem dlouho váhal, jestli euro nebo korunu. Ale právě experiment ČNB s kurzovým závazkem mě přesvědčil, že našim "expertům" už na milost být vydaný nechci.

Jasně že euro není bez chyb. Také vidím černé pasažéry jako Itálii a další státy. O rozpadu eurozóny se mluví zhruba polovinu doby, co existuje. A pokud chceme euro přirovnat k potápějící se lodi (a já takový pesimista nejsem), tak raději nastoupím na záchranný člun s Německem, které by při štěpení eura pravděpodobně nějakou omezenou měnovou unii dál chtělo zachovat, než sedět na malinké vratké bárce pod tou obří lodí. Ta by totiž korunu stáhla s sebou stejně.

Dosavadní doporučení: přečíst (9)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (5) 18.05.20 21:17  Jiří  (203022)

Chválím článek

Souhlasím s uvedeným zamyšlením a zajímalo by mě, kolik by stála koruna, pokud by se ČNB

zbavila byť poloviny devízových rezerv, jestli je zhruba 1/10 všech korun převedená na eura?

Myslím si, že momentálně je podhodnocená koruna výhodná pro vývozce, jen zamyšlení kolik toho teď vyvážíme?

Pokud vývoz spadne, bylo by fajn upustit eura, aby koruna zesílila a následně

formou daňových úlev nastartovat modernizaci výroby

a za silnou korunu přivézt technologie k modernizaci výroby.

Pochopitelně by to chtělo hlubší analýzu jak je možné podpořit ekonomiku. :-D

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (5)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (11) 18.05.20 13:02  Tom  (206027)

Dobře

když nakoupila za 2 bil.Kč ( z pohledu dnešní ceny levně ) eura, proč je neprodává za daleko vyšší cenu. Co vy na to p.Kovando. rozdíl mezi výdají a příjmu by mohl pomoct snížení zadluženosti ČR.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (11)
Vaše doporučení:

přečíst (19) 18.05.20 13:01  ...jan32...  (210810)

nesmysl

Bullshit. Že oni Slováci a všichni v Pobaltí tím hrozitánsky zchudli. Inu, že jsme naopak kvůli koruně první týden v březnu všichni příšli víc ja o 10% statků vedených v CZK oproti EUR populisty zkrátka nezajímá. Vidíte při nákupu základních potravin.

Dosavadní doporučení: přečíst (19)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (12) 18.05.20 12:31  Ex  (197178)

Ten správný čas pro přijetí eura jsme už propásli - tj. 23Kč/€

Tak jsme se poškodili nejen o rozdíl 16 - 18%, ale i skoro bilionu směnárenských poplatků. Vše na úkor obyčejných občanů, kteří jsou nevolníky zahraničních koncernů za 1/3 mzdy a s 19% korporátními daněmi. A jako by to už nestačilo. Až se Evropa probere s koronaviru a koruna opět začne posilovat, ztracené biliony nám už nikdo nevrátí. Ale pořád je tu ještě jedna možnost, přijmut třeba euro za 25 a nedělat z něj posvátnou krávu. Postupně ubývá hotovosti v oběhu a dnes a zejména zítra by v případě rozpadu eurozony by neměl být velký problém se vrátit ke koruně. Mít svoji vlastní měnu v moři eura, platit šílené směnárenské poplatky cca 60 mld. Kč ročně je kontraproduktívní a navíc by nám zůstalo cca 80 mld. € pak už zbytečných devizových rezerv, které bychom mohli použít nejen k úhradě vyššího státního dluhu a ještě by zbylo na výstavbu jednoho bloku JE. Přece jsme myslící lidé ne jen vlastizrádci, kterým biliony intervenčních korun zatemnily mozek. V situaci kdy vyvážíme 87% produkce a dovážíme 60% zboží z EU je vlastní měna kontraproduktívní. Stačí jen kouknout na Slovensko.

 

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (12)
Vaše doporučení:

přečíst (15) 18.05.20 12:27  ff  (211418)

rozumny nazor

normalne na clanky nereaguji,ale tady musim zvolat Bravo! Velmi pekny nazor.

Dosavadní doporučení: přečíst (15)
Vaše doporučení:

přečíst (11) 18.05.20 12:19  Jose  (210786)

Euro

No nebyl by jsem přesvědčen,že při pádu EUR bude CZK ostrůvkem stability-na to zde jsou jiní např.Švýcarský frank.Naše CZK je skutečné pro rozvíjející se země a nikoli pro již rozvinuté!

Dosavadní doporučení: přečíst (11)
Vaše doporučení:

přečíst (16) 18.05.20 12:04  Honza25  (211132)

skutečnost je horší

Já bych zašel ještě dál.

1) ... experimenty (ty 2 biliony vygenerované z ničeho) byly ČNB "nařízené" z EUropských kruhů. Šlo o jinou formu pomoci předluženým zemím, než byl krizový EUROfond. Protože nemáme EURO, byla nám pomoc nařízená jiným z působem. EB tiskla a tiskne peníze jako o život, přičemž ČNB tím, že nakoupila EURa za ekvivalent 2 bilionů CZK, značnou část toho znehodnocení přenesla na české střadatele a zaměstnance a podnikatele vydělávající v českých korunách.  Vedlejším efektem mělo být a stále je zvrátit nálady veřejnosti v ČR, vyvolat odpor k CZK a naopak větší podporu pro přijetí EURa.

2) Podobně manipulativní jsou i současné korona-tlaky, které lidem podsouvají, že používáním bankovek a mincí se vystavují nějakému zdravotnímu riziku. Až nebude hotovost, bude takřka nemožné uniknout experimentům typu záporné úročení, anebo rovnou konfiskaci peněz na účtech. Nebude možné udržovat rezervu v hotovosti pro případ, že by došlo ze dne na den k zákazu výběrů z účtů. Vše bude sledované, dokumentované,... a snadno zneužitelné. Snadno představitelná je třeba buzerace ze strany úřadů či pojišťoven ohledně zdraví ("vy moc jíte tučné, sladké, pálivé; vy moc pijete pivo a víno....").

 

 

 

 

Dosavadní doporučení: přečíst (16)
Vaše doporučení:
přečíst (4) 18.05.20 13:51  Kurz  (206336)

skutečnost je horší

Tak v zájmu Německa je určitě aby v ČR byly nízké mzdy, ale pro Francii, Itálii, Španělsko už jsme konkurencí co se výroby týče a ti z toho žádný prospěch zřejmně nemají

Dosavadní doporučení: přečíst (4)
Vaše doporučení:
přečíst (12) 18.05.20 12:45  Ex  (197178)

skutečnost je mnohem lepší než to vidí všeználek Kovanda

Nemáte pravdu. Záporné úrokové sazby umožňují při kvantitatívním uvolňování pouštět jen tolik eur, které by ECB vyplácela na úrocích při 2% cílování inflace na euru. Nic víc nic méně. A Naše ČNB tím jak snížila úroky na 0,25% ušetří cca 50mld.Kč ročně na úrocích a ty může pak použít na pomoc kolabujícím institucím tím, že od nich odkoupí jejich dluhopisy či hypotéční zástavní listy. Žádná hrůza se jako v Eurozoně a ani u nás neděje. To že němci řvou je logické. Pomoc při odkupech kvantitativního uvolňování bude ECB směřovat do zadlužených jižních států Evropy a němci utřou nos. Však nikdo nenutí banky aby nedbytečné peníze ukládaly u ECB, jen ať je půjčují ekonomice, tam vydělají více. Jen u nás banky měly uloženo u ČNB koncem února 2,83 bil. Kč a bohatly na úrocích. Teď je ČNB donutila tyto peníze částečně stáhnout a nabídnout státu ve formě státních dluhopisů a také je mohou začít pumpovat do ekonomiky. Koronakrize tak způsobila, že končí zlaté časy bohatnutí zahraničních majitelů bank a tak budou muset tlačit své dcery aby více půjčovaly do hospodářství jinak nevydělají.

Dosavadní doporučení: přečíst (12)
Vaše doporučení:

přečíst (11) 18.05.20 11:14  Pepan z KM  (210431)

Rada ČNB

Jinými slovy rada ČNB je taková  malá bolševická buńka, která škodí občanům tohoto státu.

Dosavadní doporučení: přečíst (11)
Vaše doporučení:
přečíst (6) 18.05.20 12:48  Ex  (197178)

Rada ČNB

musela na čas snížit úrokové sazby aby peníze, jež leží v ČNB přeposlala vládě pomocí nákupu státních dluhopisů na pokrytí rostoucího státního dluhu. Až se situace vyvrbí opět úroky zvýší. Za sebe tipuji že už za půl roku.

Dosavadní doporučení: přečíst (6)
Vaše doporučení:


Diskuze Nepodléhejme mýtům koronakrize. Přechodem na euro či úplný bezhotovostní styk můžeme citelně zchudnout., další stránky: 1
stránkovat diskuzi po 10 | 20 | 50

Odkazy k diskuzi Nepodléhejme mýtům koronakrize. Přechodem na euro či úplný bezhotovostní styk můžeme citelně zchudnout.

Nepodléhejme mýtům koronakrize. Přechodem na euro či úplný bezhotovostní styk můžeme citelně zchudnout. - zdrojová stránka k tématu diskuze Nepodléhejme mýtům koronakrize. Přechodem na euro či úplný bezhotovostní styk můžeme citelně zchudnout..

Zasílání Denního souhrnu názorů na Nepodléhejme mýtům koronakrize. Přechodem na euro či úplný bezhotovostní styk můžeme citelně zchudnout. e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu Nepodléhejme mýtům koronakrize. Přechodem na euro či úplný bezhotovostní styk můžeme citelně zchudnout..

 Burza Prime 16:29 
Název Kurz Změna
 COLT CZ GROUP SE  635.00  +0.16% 
 ČEZ  854.50  +0.65% 
 ERSTE GROUP BANK A  1 116.00  +0.22% 
 GEN DIGITAL  491.00  -3.16% 
 GEVORKYAN  252.00  -0.79% 
 KOFOLA CS  272.00  +0.37% 
 KOMERČNÍ BANKA  862.00  +0.06% 
 MONETA MONEY BANK  97.00  -6.19% 
 PHILIP MORRIS ČR A  15 960.00  +1.01% 
 PHOTON ENERGY  44.40  0.00% 
 PILULKA LÉKÁRNY  180.50  -0.55% 
 PRIMOCO UAV SE  900.00  +1.69% 
 VIG  728.00  -2.02% 
Komodity online
 Ropa 88.70 USD 26.04   
 Zlato 2339.74 USD 26.04   
 Stříbro 27.21 USD 26.04   
 Káva 223.33 USD 26.04   
 Cukr 19.43 USD 26.04   
 Bavlna 80.92 USD 26.04   
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.