Vyplatí se členství v EU? Do Česka z Bruselu tečou miliardy. - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Výpis příspěvků 1 až 14 (14)
 
přečíst (2) 07.07.19 23:32  FMach  fmachzavinacemail.cz  (203181)

Hezká a zajímavá čísla ale

Ano ale, je to jen jedna strana mince, musíme započítat i to že členství v EU nás stálo bilióny korun, likvidace firem či konkurence v EU, dále cílené zakazování výroby a obchodu v EU našich výrobků, a následná likvidace  plné soběstačnosti je taky dílo EU. Místo pomoci jen diktát a pravidla co vyhovovala západu a drtila východ. Z dnešního pohledu je to známé a jasné dokázáno, všelijaké zákazy a omezování  ze strany EU jen dokazují, že jim nešlo o to abychom se připijili, ale jen o tom jak na tom vydělat. Je to drsná, ale skutečná kritiky dokazující že vše není růžové. Nebo jiná čísla, je pravdou že ze západu k nám přišlo podnikat mnoho firem a tak dalo lidem práci a málo peněz za to, prostě taková dan za to. Navíc měli levnou pracovní sílu, která nesměla jít na západ pracovat a tak zůstala zde pro jejich montovny. Peníze co se zde vydělali a zisky odešly z naší země a tak západ ještě více bohatnul a my chudli a vlastně to dokazuje že na západě EU nemají zájem , aby je východ dohnal, nebylo by pak kam dávat odpad co už západ nechce a nebylo by kde mít vysoké zisky. Je pravdou, že se mnohé v naší zemi zlepšilo a to díky západu, ale nejsem si jist zda bychom na to nebyli lépe, kdyby nás západ tak neomezoval a nediktoval nám co smíme a co nesmíme. Bohužel neměli jsme možnost to dokázat, naši politici nás jednoduše prodali, ano politici ti jsou ti viníci všeho co jsem zde vyjmenoval a toho co jsemnevyjmenoval a škodilo to nám.  Západ diktoval a naši politici z ODS, ČVSSD, KDU a TOP09 ohnuli hřbet a ve jménu svých zisků nás prodali.

Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 08.07.19 19:29  totimužebytjedno  (195225)

Hezká a zajímavá čísla ale

Blábolíte hlouposti soudruhu. Západní investice vedou k bohatnutí obyvatel. Týká se to rozvojového světa i nás. Izolace vede k chudnutí.  Viz daleko rychlejší růst příjmů u nás proti Rusku.  Exportní investor zpravidla od tud odváží zboží, sem přiváží peníze. Z nich si nějakých 10% odveze. Jako odměnu za zajištění efektivního hospodaření.  Drtivá většina z firem, která zkrachovala v 90. letech, zkrachovali proto, že nebyli schopni efektivně vyrábět a obchodovat. Nikoho by nenapadlo zabíjet slepici, která snáší zlaté vejce. 

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 11.07.19 12:48  arnyb  (203288)

Hezká a zajímavá čísla ale

Souhlasím

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (2) 07.07.19 14:46  alf  (186537)

To jsou kdyby chyby.

A spočítal někdo, jak by vycházel rozdíl, v EU nebýt a zavést tady daňový ráj pro firmy z EU, než být jejich montovnou?:)

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (2)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 08.07.19 19:09  totimužebytjedno  (195225)

To jsou kdyby chyby.

Takovým daňovým rájem je např. Severní Makedonie. Nic pozitivního jim to nepřináší. Vedle montáže pro nadnárodní firmy je tady i vývoj. Nejsme jen montovnou. Ale je fakt, že proti době před r. 1989 nemusíme vymýšlet všechno, co už dávno ve světě vymysleli. 

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (3) 01.07.19 16:42  totimužebytjedno  (195225)

bez EU by tady nastal hospodářský kolaps

V podstatě článek srovnává jablka s hruškami.  Jedna věc jsou dotace, druhou věcí obchod a výnosy z něho. Dotace nejsou až tak zásadní záležitostí. daleko důležitější pro exportní firmy, jejich zaměstnance, dodavatele, zaměstnance dodavatelů, zdravotní a důchodové systémy, pracovníky v zdravotnictví, důchodce a další (na jejich koupěschopnosti závislé OSVČ) je možnost exportovat zboží na trhy EU. V obchodu s EU máme vysoké aktivum, tam jde zboží, sem jdou peníze. Menší část si z toho exportní firmy odvezou k sobě domů do zahraničí. Např. u Škodovky to bývalo 9%, s růstem mezd ziskovost klesá.  Zatím ne naštěstí moc, takže já žádný zásadní problém v tom, že část peněz, které přijde ze zemí EU si odvážejí zpět, nevidím.  Významná část peněz, kterou lidé dostávají pochází z exportu zboží do EU, část jde do úspor, část do zvyšujících nákupů. To budeme na EU nadávat ?

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (3)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (4) 02.07.19 09:24  ha  (201791)

bez EU by tady nastal hospodářský kolaps

no nebyl by žádný kolaps. Evropa byla, je a bude. Státy mohou obchodovat a spolupracovat i bez EU. Mohou těžit ze svých vzájemných rodílů. EU je paskvil. Je to přerozdělovací mechanismus, který má vysoké náklady a přínos, který by to vyvážil, není vidět. Snaží se sjednotit něco, co sjednotit nelze. Každý stát a jeho ekonomika v Evropě má svoje specifika. EU je žumpa. Export zboží by byl i bez EU. Nechte státy svobodně se emancipovat a přizpůsobit. Vývoj je dnes tak dynamický, že už nyní Evropa zaostává... Ať přestane ten diktát zákazů a příkazů z EU, který Evropu dále jen brzdí. Shora nic dobrého nevznikne, to se musí odehrát ze zdola. Blahořečit české zlomkové výplaty, že to je přínos? Vždyť i firmy platí do rozpočtu méně než zaměstnanci... Daňová zátěž je na nejchudších v podobě DPH... To už jsou jiná témata, ale souvisí vše... Lidi nejsou zase tak b.bý, aby tohle neviděli, takže budeme nadávat dál. Že pořád potřebujete mít nějakou modlu a k té vzhlížet? 

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (4)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 08.07.19 19:19  totimužebytjedno  (195225)

bez EU by tady nastal hospodářský kolaps

Byl by kolaps. Pro firmy se nevyplatí zdržení zboží na hranicích, placení cel, provádění certifikace v zahraničí. Ne náhodou mnohé balkánské či východní země by rádi vstoupili do EU.  EU je prosperující společenství. Na rozdíl od USA nemá vysoký obchodní deficit (hlavně díky Německu), na rozdíl od Číny export z EU není založen na levné pracovní síle, na rozdíl od Ruska EU nevyváží suroviny, ale práci a špičkové výrobky. 

V Čechách se nadává i když je tu minimální nezaměstnanost, rychlý růst mezd, kvalitní a pro lidi dostupné zdravotnictví, nízká kriminalita... Zlomkové mzdy jsou ve všech bývalých komunistických státech. tam kde jsou izolovaní od EU, tak jsou zlomkové i vůči nám. 

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:

přečíst (2) 01.07.19 16:39  ikaktus  (203047)

Vyplatí se ?

S českým přístupem s potížemi. Zatímco Polsko či Rumunsko financovaly infrastrukturu, soudruzi z ODS a socdem rvaly prachy na tzv. měkké programy. Inu, máme to, jaké vlády tu od r. 2004 “hospodaŕlily”. Když mi lidé z úřadů na studijních setkáních uváděli příklady, jak úředníci z neznalosti a strachu nastavovali nesmyslná pravidla pro čerpání na obecní projekty (to by se v Bruselu podivovali jaké překážky dokáže nastavit předposraný český úředník), tak jsme se nad těmi novinářskými bláboly o bruselských obstrukcích chechtali.A když slyším ty chytráky, kteří mudrcují nad EU fondy, přičemž o pravidlech a smyslu vědí kulové, tak si říkám, co my vlastně v té Evropě chceme ? A to jsme z 80% závislí na exportu do EU jako mimina u mámina prsu.

Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:

přečíst (6) 01.07.19 16:04  ha  (201791)

..

jsou to údaje úplně vytržené z kontextu. Kdyby šlo jen o příjmy a výdaje v EU. Nejde. Jde totiž také o to, že jsme příliš otevřeli náš trh a západ (prezentovaný jako ten hodný) na nás vydělává násobně více, než je nějaká "čistá pozice". Západ není hodný. Západ byl a je kapitálově nesrovnatelně silnější a z nás jen těží. Ani kousek nám nedovolil se za třicet let přiblížit jejich úrovni. O co vyrostla naše ekonomika, o to větší kus třeba ta německá odskočila. Jednoduše kapitálově silnější určuje pravidla hry, v kapitalismu. Každej, kdo si zahrál hru Monopoly ví, že od určitého zlomu už to není hra, ale jen čekání na konec. A my jsme do té hry vstoupili tak, že jsme dopředu téměř všechno rozdali. Takže dneska nejsme nic víc, než jen najatá síla za pár grošů. Někdo už možná ani neslyší na "my", protože má hlavu dávno jinde. 

Dosavadní doporučení: přečíst (6)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (3) 01.07.19 13:57  Matěj  hrb.hudulzavinacseznam.cz  (203041)

EU

řiká se ,že jsme v kapitalismu.Myslíte si , že kapitalista dá něco zadarmo ? Potažmo daruje korunu ?

vždy to pro nás bude nevýhodné ....

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (3)
Vaše doporučení:

přečíst (9) 01.07.19 08:19  Tony  (198742)

Blbost

Nelze jen porovnat má dáti dal. Situace je totiž taková, jako bychom odevzdali 1000 korun a mohli si vzít 2000, ovšem utratit jsme je nemohli na na jídlo a ošacení, ale pouze na posilovací stroje, rozhledny a podporu gayům.

Dosavadní doporučení: přečíst (9)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (7) 01.07.19 09:31   (190978)

Blbost

Přesně tak. Třeba třetina projektů jsou kraviny a dělaj se jen, že jsou na to peníze z bruselu. Další třetina je třeba užitečná, ale dalo by se bez toho také obejít, kdyby na to nebylo dost peněz. A jen třetina by se musela udělat stejně.

Navíc nás eu nutí dělat hormadu věcí např. kvůli ekologii a na to se vydávaj obrovský peníze a musej je vydávat i firmy.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (7)
Vaše doporučení:
přečíst (3) 01.07.19 14:31  Jiří  vank.jurazavinacseznam.cz  (198924)

Blbost

No a to se ještě stačí podívat kolik by to stálo s dotací a kolik bez doatec rozdíl je šílený .Naprosto nevýhodné pro ČR 

Dosavadní doporučení: přečíst (3)
Vaše doporučení:


Diskuze Vyplatí se členství v EU? Do Česka z Bruselu tečou miliardy., další stránky: 1
stránkovat diskuzi po 10 | 20 | 50

Odkazy k diskuzi Vyplatí se členství v EU? Do Česka z Bruselu tečou miliardy.

Vyplatí se členství v EU? Do Česka z Bruselu tečou miliardy. - zdrojová stránka k tématu diskuze Vyplatí se členství v EU? Do Česka z Bruselu tečou miliardy..

Zasílání Denního souhrnu názorů na Vyplatí se členství v EU? Do Česka z Bruselu tečou miliardy. e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu Vyplatí se členství v EU? Do Česka z Bruselu tečou miliardy..

 Burza Prime 16:29 
Název Kurz Změna
 COLT CZ GROUP SE  635.00  +0.16% 
 ČEZ  854.50  +0.65% 
 ERSTE GROUP BANK A  1 116.00  +0.22% 
 GEN DIGITAL  491.00  -3.16% 
 GEVORKYAN  252.00  -0.79% 
 KOFOLA CS  272.00  +0.37% 
 KOMERČNÍ BANKA  862.00  +0.06% 
 MONETA MONEY BANK  97.00  -6.19% 
 PHILIP MORRIS ČR A  15 960.00  +1.01% 
 PHOTON ENERGY  44.40  0.00% 
 PILULKA LÉKÁRNY  180.50  -0.55% 
 PRIMOCO UAV SE  900.00  +1.69% 
 VIG  728.00  -2.02% 
Komodity online
 Ropa 88.70 USD 26.04   
 Zlato 2339.74 USD 26.04   
 Stříbro 27.21 USD 26.04   
 Káva 223.33 USD 26.04   
 Cukr 19.43 USD 26.04   
 Bavlna 80.92 USD 26.04   
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.